Kære Christiansborg – udgiv et internt nyhedsbrev og lad os andre slippe for jeres ligegyldigheder

Af Amalie Lyhne 18

Transportminister Magnus Heunickes spindoktor Mette Gerlach skal passe sin mors kat. Aha. Det har hun ved en fejl skrevet ind i ministerens kalender i stedet for sin egen. Ja så. Det synes Heunicke er sjovt og skriver det derfor på Twitter. Yes – så langt, så godt.

Men hvorfor i alverden mente B.T. i går aftes, at der skulle skrives en historie om det, så samtlige borgere i Danmark kan blive informeret om Heunickes falske kattepasning?

Det er bestemt ikke første gang, at medierne laver selvstændige historier om den slags ligegyldigheder fra det daglige liv på Christiansborg. Hvor mange gange har vi ikke læst om politikernes holdninger til maden i deres kantine, Snapstinget? Om politikere, der har taget deres kæledyr med på kontoret? Om slankekure og tøjstørrelser? Om armbøjninger i Borgens fitnesslokale?

Jeg kan godt forstå, at den slags er hyggeligt at læse om, hvis man selv eller en kollega er en af hovedpersonerne.

Men kære Christiansborg, kære politikere, kære spindoktorer, kære journalister på Borgen – så udgiv dog et internt nyhedsbrev og lad os andre slippe for jeres ligegyldige snik-snak. Og gør det gerne i jeres fritid, så arbejdstiden i stedet kan bruges på ordentlig research og rigtig politik.

Forstå mig ret: Det er jo ikke, fordi man ikke må interessere sig for kendte menneskers – heriblandt politikeres – kjoler, ægtefæller og slankekure. Sladder er udmærket underholdning, som nogle gerne vil betale for at læse om. Det er helt fair. Men som seriøst medie bør man altså holde sig til sin genre.

Kære Borgen-journalister: Lad nu sladderbladene om at skrive om kattepasning og kjolestørrelser, og brug så jeres tid på noget mere fornuftigt.

18 kommentarer RSS

 1. Af Hans Hansen

  -

  Hæ hæ.
  Måske Mette Gerlach trænger til et IT kursus? Det er jo lidt forvirrende sådan noget. Måske Magnus Heunicke skulle anskaffe sig en mis i stedet for en spindoktor? De spinner jo alligevel stort set det samme, og hans feminist kone har sikkert rigeligt at lave i Kvinfo?

 2. Af Henrik Knage

  -

  Jeg havde ærlig talt forventet mere af “Offentlighedsloven” – at politikerne i det mindste “gik under jorden” de næste 10 år, og ikke blandede sig i hvad Folket bestilte – og omvendt.

  Istedet går det stik modsat. Folket bliver fyldt med politisk idioti fra tidlig morgen til silde aften – og hvorfor?

  Fordi politikerne slet ikke kan undvære Folket, til at pisse på.

 3. Af K.Larsen .

  -

  Hvis der f. eks blev skrevet hvad hvert enkelt parti mener om religionsfrihed, på baggrund af § 68, kunne befolkningen have en stemme. (Ingen er pligtig at yde personlige bidrag til nogen anden gudsdyrkelse en den, som er hans egen.)
  Demokrati !

 4. Af Jørgen Hansen

  -

  Problemet er måske at indmaden på Christiansborg nu er så degeneret pga. mængden af politikerbørn, skoletøser, playboys, feminister, pampere og tåbelige typer, at man ikke er i stand til at operere med andet end ligegyldigheder og småting. Den intellektuelle kapacitet rækker ganske enkelt ikke til mere. Hver eneste gang man forsøger sig med et større projekt, går det helt galt. Tag f.eks. Rasmus Helvegs tåbelige forslag om at tilplastre hele Danmark med tusindvis af monstervindmøller. Eller tag tvangsdigitaliseringen som nu har vist sig at være en ny IT-skandale, hvor borgerne skal svare med papirbreve, hvor systemet fungerer elendigt i mange landdistrikter, og hvor hacking og identitetstyverier osv. kan blive noget almindeligt. Og nu er der den yderligere indvandring af titusindvis af kulturfremmede fra Syrien, Nordirak og Afrika osv. Det næste bliver større boligproblemer, mere løndumping, mere kriminalitet og endnu flere nedskæringer på velfærds- og sundhedsområderne. Yderligere kan ebola og multi-resistent tuberkulose (der smitter gennem luften og har en dødelighed større end ebola) blive bragt til Danmark af disse hærskarer af asylanter)

  Ikke et eneste af regeringens projekter har været præget af sund dømmekraft eller social ansvarlighed.

 5. Af adriano viterbo

  -

  Desværre er det DIG som har bragt historie i en seriøs avis. BT er netop et sladderblad

 6. Af Thomas K. Rasmussen

  -

  Ja – før sidste valg lovede Helle Thorning og den røde løftebrudsregering at man ville afskaffe alle disse spindoktorer. Nu har man 27 spindoktorer ansat til over en mio. kr. i løn pr. ansat!! Aldrig før har en regering haft så mange spindoktorer ansat og aldrig før har vi haft så mange “kolde” hænder ansat i verdens dyreste offentlige sektor!

 7. Af Jan Johansen

  -

  Godt gået, Amalie Lyhne. Vi har ikke brug for alt deres umodne pjat, men måske kan de ikke gøre for det? De handler, som de har evner til!

 8. Af Henrik S

  -

  Thomas Rasmussen
  Ja det er da hyggeligt at de har det sjovt , bare ikke helt når man tænker på , at det er vores surt tjente skatte kroner der går til disse totalt useriøse mennesker!

 9. Af Niels Juul Hansen

  -

  @ ADRIANO VITERBO

  “Desværre er det DIG som har bragt historien i en seriøs avis. BT er netop et sladderblad”.

  Det var også min første tanke. 🙂

 10. Af Henrik Knage

  -

  Det næste Det Radikale Venstre får trumfet igennem, er nok alko – lås på computeren. Så kan man hverken åbne sin E – boks, eller svine politikere til i en monsterbrannert.

 11. Af Heidi J

  -

  Vil gerne takke Amalie Lyhne for at have bragt denne vigtige information videre i et medie som Berlingske – hvis ikke, ville jeg aldrig have hørt om det…

 12. Af Daniel Prehn

  -

  Lyhne, måske skulle du blot lade være med at se på de historier du synes er irriterende og så lade Magnus og alle andre twittem hvad de nu en gang lyster.

  Daniel

 13. Af Jesper Høegh

  -

  Dronningen i Nytårstalen -mange unge lever et uvirkeligt liv i Cyberspace –

  Nej det er ikke kun unge – det er alle der har et sygeligt behov for at være på
  uafladeligt 27/7 – en uheldbredelig sygdom –

  der ses i Folketinget på gader og stræder – personer med et nervøst – panisk
  udtryk hvis ikke smartphonen er synlig.

  Den fysiske kontakt er blevet overflødig –

 14. Af jens langergaard

  -

  Kunne du ikke skrive et internt nyhedsbrev til landets medier, hvor du beder dem lade være. Og husk også Berlingskes egen redaktion 🙂 Lige nedenunder dit opråb er der et billede af Pia K. som fotomodel og med store typer står der Politikere springer ud som fotomodeller eller noget i den retning.

 15. Af Holger Overgaard andersen

  -

  Pas jeres arbejde i den i forvejen korte tid I opholder jer på Cristiansborg.
  Vi vil have effektivitet,produktivitet ,omkostnings besparelser, leanwork og helst hurtigt.
  Hvad vi ikke vil have er den kuløret boulevardpresses ligegyldigheder ,dametips,madopskrifter og katte råd eller- jammer.
  I befinder jer i et arbejds univers og ikke på Sunny Beach.
  Kan I ikke undvære linselusens liv så bliv kanal katastrofe celebrities. Kanal 3 står gerne til disposition for det overfladiske her i livet

 16. Af Holger Overgaard andersen

  -

  Opråb til politikerne af alle slags .
  Pas jeres arbejde i den i forvejen korte tid I opholder jer på Christiansborg .
  Vi vil have effektivitet,produktivitet ,omkostnings besparelser, lean-work og helst hurtigt.
  Hvad vi ikke vil have er den kulørte boulevardpresses ligegyldigheder ,dametips,madopskrifter og katte råd eller- jammer.
  I befinder jer i et arbejds univers og ikke på Sunny Beach.
  Kan I ikke undvære linselusens liv så bliv kanal katastrofe celebriteter . Kanal 3 står gerne til disposition for det overfladiske her i livet.
  Arbejdstøjet på tak.

 17. Af Morten Holgersen

  -

  Rigtigt Amalie, det er det bare pladder.
  Og hvorfor opstiller partiforeningerne alle de elevrådsmedlemmer?
  Ja hvem slikker hvems?
  Måske en alder på ja 28 år for at være valgbar, ville sortere mor og fars lille curlingbarn ud til en usikker skæbne i det farlige samfund.
  Se nu på alle de Helveg´er og Ellemann´er og Auken´er og Hækkerup´er og mange flere; usikre, uvidende, uduelige vendekåber- da de aldrig har været nogen steder eller haft lort på fingrene- jappe jappe jap min kat ! ikke bare noget der minder om en politisk overbevisning. Den slags går ikke i arv. Det gør kun socialt kulturbetinget grådighed.
  Mvh.

 18. Af h96 Fischer

  -

  Der findes vel dårligt andre brancher, der med så stor effekt kigger sig selv i navlen som i journalistik og politk.. Politik og journalistik er ubekvemme historier på flugt.

Kommentarer er lukket.