Derfor bakker jeg op om EU

Af Amalie Lyhne 182

Normalt går jeg ikke rundt og er bekymret for den fremtid, mine børn kommer til at leve i som voksne. For på trods af jubelpessimisternes hændervriden går det generelt bedre og bedre i verden: Fattigdommen er faldende, uddannelsesniveauet er stigende, færre mennesker dør i krige og konflikter, vi bliver stadig dygtigere til at helbrede sygdomme, afhjælpe miljøproblemer og i det hele taget løse menneskelivets udfordringer.

Men så alligevel. De sidste par uger har jeg taget mig selv i at få en lille klump i maven, når jeg tænker på fremtiden. De vestlige værdier er i defensiven, og det bekymrer mig.

Og nej, det er ikke islamismen, som er den største trussel mod den vestlige verdensorden. Terror er alvorligt og forfærdeligt og foragteligt, ingen tvivl om det, men terror kan ikke vælte USA og Europa. Den islamiske terrors fundament er ikke stort og stærkt. Dét Vesten, som islamisterne hader, er langt stærkere både miltært og økonomisk.

Men der er andre dele af verden, som kan måle sig i styrke med Vesten: Kina og Indien er oplagte bud, ligesom andre asiatiske lande stormer frem. Rusland er en militær stormagt, som i øjeblikket udvider sin interessesfære med våben i hånden.

Jeg er en af de sjældne EU-tilhængere i blå blok, ligesom jeg synes, at islamparanoiaen har taget overhånd hos mange borgerlige. Derfor er jeg efterhånden vant til at blive kaldt ”landsforræder”, ”socialist” og ”kulturrelativist”.

Jeg er nu ingen af delene og slet ikke det sidste. Jeg mener, at vestlige værdier – demokrati, humanisme, ytringsfrihed, retssikkerhed, sekularisme og reguleret kapitalisme – er de universelt bedste værdier. For uagtet at der naturligvis kan være meget godt at sige om elementer i forskellige kulturer, så er det indiskutabelt bedst for mennesker at være mætte, trygge og frie til at leve deres liv, som de vil. Der er en grund til, at verdens migrationsstrømme går i retning af Vesten, selvom andre dele af verden også er økonomisk velstående i sammenligning med migranternes udgangspunkter. Vesten er attraktiv for mennesker i hele verden, fordi Vesten giver mennesker de bedste levevilkår, den største frihed og tillader den mest udstrakte mangfoldighed.

Og så kan det godt være, at man ovre i Alternativet og omegn kritiserer Vestens stressede forbrugskultur og hylder hjertevarmen og langsomheden i afrikanske landsbyer, men hånden på hjertet: Hvor vil du helst have, at dit barn vokser op?

Jeg har her på bloggen ved flere lejligheder begrædt EU´s krise og ikke mindst det nylige Brexit. Når jeg er EU-tilhænger er det ikke, fordi jeg elsker bureaukrati, ineffektivitet og inkompetence. Jeg er EU-tilhænger, fordi jeg ønsker, at Vesten står så stærkt som muligt over for resten af verden. Og når jeg er utrolig ked af, at briterne vil melde sig ud af EU, er det ikke, fordi jeg er arrogant og ligeglad med almindelige menneskers holdninger og bekymringer, men fordi jeg frygter EU´s kollaps og et deraf følgende svækket Europa.

Man kan selvfølgelig mene, at Europa og Vesten står stærkere uden EU. Jeg er helt uenig. Og det er USA og Rusland også.

Et tæt sammenhængende Europa, hvor alvorlige konflikter er udelukket, og hvor man kan tale med én stemme over for resten af verden, er en langt mere kraftfuld forsvarer af de vestlige værdier og en langt bedre samarbejdspartner for USA.

En af Ruslands mest indflydelsesrige personer, den Kreml-venlige Boris Titov, modtog for eksempel nyheden om det britiske EU-exit med glæde, fordi ”den vigtigste langsigtede konsekvens af det britiske nej bliver, at Europa rives væk fra amerikansk indflydelse.”

Det lyder uhyggeligt. Jeg håber inderligt, at Europas ledere vil gøre Titovs udtalelser til skamme ved at bruge Brexit som anledning til at gøre EU så smidig og problemknusende, at europæerne igen vil bakke op, og vi igen får et stærkt og samlet Europa.

Det er nødvendigt, hvis de vestlige værdier skal ud af defensiven og igen vinde terræn.

182 kommentarer RSS

 1. Af Hul igennem?

  -

  Endnu en bøvs fra kulturforræderne?
  mvh

 2. Af Jakob Rasmussen

  -

  “…det er ikke islamismen, som er den største trussel mod den vestlige verdensorden.”

  Den islamistiske terror er især en trussel mod jøder, der bor i vesten, og al erfaring viser, at det er farligt og uansvarligt at bagatelleisere antidemokratiske og antisemistiske terrorister.

  Den islamistiske terror mod franske jøder er direkte skyld i, at jøderne forlader Frankrig i stort antal.

  Desuden var angrebet på World Trade Center ikke blot et terrorangreb; det var terrorkrig, ligesom angrebene i f.eks. London og Madrid var.

  Hvis man tager skyklapper på, kan det se ud som om, Lyhne har ret, for langt de fleste har ingen grund til at frygte islamistisk terrorisme. Der er langt flere, der bliver dræbt i f.eks. trafikken, end der dør af terrorangreb.

  Hvis flertallet kan ignorere islamisternes terror mod udvalgte mindretal, atmært jøder, kunstnere og islamkritiske politikere, der er i reel risiko, for at blive ramt af islamistisk terror i ikkemuslimske lande.

  Derfor kan det være fristende, at bagatellisere islamisternes terror og trusler mod udvalgte politikere, som Lyhne gør her, men det er selvfølgelig ekstremt uansvarligt.

  Det er især nemt, at bagtatellisere islamistisk terror, hvis man ikke er jøde, eller tilhører en politisk fløj, der lefler for islamisterne, og giver andre skylden for deres terror, og derfor ikke er i risiko, for at blive offer for et terrorattentat.

  Men det er meget kortsynet, og ikke mindst usselt, at bagatellisere antidemokratisk og antisemitisk terror, fordi man ikke er jøde og fordi, det primært er éns politiske modstandere, der bliver ofre for terroren.

 3. Af Jakob Rasmussen

  -

  “…terror kan ikke vælte USA og Europa.”

  Men terror kan forvandle ellers frie, vestlige stater til overvågningssamfund, hvor den personlige frihed, samt basale menneskerettigheder, som ytringsfriheden, er truet.

  Man skal være komplet blind, for at påstå, at Osama Bin Ladens terrorttantater mod USA i 2001 ikke har medført betydelig skade på USA’s økonomi, eller at det ikke har påvirket amerikansk politik på en negativ måde.

  Hvis der ikke havde været islamistisk terror, så ville verden se helt anderledes ud efter Sovjetkommunismens fald; den ville have været meget mere fredelig, og det internationale samarbejde vile have været meget nemmere og meget mere konstruktivt.

  Efterretningstjenesterne ville ikke kunne påstå, at det var nødvendigt, at overvåge al kommunikation, vi skulle ikke stå i kø i lufthavnen, det ville være unødvendigt at bevogte jødiske institutioner, og ikke mindst, så ville den personlige frihed ikke være truet.

 4. Af Svend Jensen

  -

  EU’s åbenbare svaghed er den splittede ledelse. Det benytter verdens overskudsbefolkning til at bezætte Europa, fordi EU’s svage ledelse køber et sygt argument om negativ befolkningstilvækst i EU er en katastrofe.
  Cui bono?
  EU’s fabriksherrer, der altid jagter billig arbejdskraft, ligegyldigt hvad. De glemmer den gamle læreregel “you pay peanuts – you get monkeys” og det er åbenbart, at kun ‘monkeys’ søger til Europa. De smarte søger til USA eller Commonwealth landene.
  Derfor – bak ned om EU – det er en dødsejler.

 5. Af Jakob Rasmussen

  -

  Rettelse:

  “Hvis flertallet kan ignorere islamisternes terror mod udvalgte mindretal, så kan de bilde sig ind, at terroren er ligegyldig, for det er jo primært jøder, kunstnere og islamkritiske politikere, der er i reel risiko, for at blive ramt af islamistisk terror i ikkemuslimske lande.”

  En af grundene til, at der var flertal for, at melde Storbritannien ud af EU, var, at de unge vælgere i høj grad ikke benyttede sig af deres stemmeret.

  Muslimske indvandrere vælgere undlader oftere at stemme, end ikkemuslimske vælgere, og deres efterkommere undlader endnu oftere at stemme.

  Det kan skyldes, at mange af dem er islamister, der er imod demokrati, eller at de bliver truet af islamister, der erimod demokrati.

  For det er ikke usædvanligt – heller ikke herhjemme -, at islamister møder op ved valgstederne, for at presse muslimer til ikke at stemme, fordi islamisterne er imod demokrati.

  Desuden er mange danske politkere blevet truet af danske islamister, og det er langt fra “kun” borgerlige, islamkritiske politikere, der bliver truet af islamisterne; islamisterne truer systematisk politkere med muslimsk baggrund, netop fordi islamisterne er imod demokrati og “menneskeskabte love”.

  Der er ingen tvivl om, at Lyhne ikke bliver truet af islamistiske terrorister, for hun er ikke jøde, og hun signalerer tydeligt, at hun er på deres side, ved at bagatellisere deres terror mod f.eks. jøder.

 6. Af Jakob Rasmussen

  -

  @Lyhne

  Det er egentlig ret trist, at du ikke i stedet viser, at man godt kan være glødende EU-tilhænger, og ALLIGEVEL tage truslen fra de islamistiske terrorister alvorligt, selvom man ikke selv er i risiko, for at blive offer for islamistisk terror.

  Når de borgerlige vælgere er blevet langt mere EU-skeptiske, end de var tidligere, så skyldes det jo blandt andet, at EU også bagatelliserer terrortruslen fra islamisterne, ved at give alle andre end de islamistiske terrorister selv, skylden for deres terror – samt ved, at ville imødekomme de islamistiske terroristers krav om, at vi skal indskrænke ytringsfriheden.

  EU forsøgte for omkring ti år siden, at kvæle en rapport, som EU-systemet selv havde bestilt, fordi den viste, at masseindvandringen af muslimer til EU betød, at antallet af antisemitiske overgreb voksede voldsomt: EU ignorerer med andre ord sytematisk problemet og giver islamkritikerne skylden for den islamistiske terror; og det er én af de vigtigste grunde til, at den folkelige, borgerlige skepsis overfor EU vokser.

 7. Af Niels Peter Lemche

  -

  Kære Amalie Lyhne, det er jo (desværre) en indbygget del af demokratierne, at alle kan komme til orde. Der er derfor ingen beskyttelse mod kræfter, der egentlig bare er ude på at æde demokratierne op indefra. Vi har set det ved folkeafstemninger, senest BREXIT, og især med afstemningen om politisamarbejdet. Kun en tåbe kan finde på at sige nej til det sidste; men det lykkedes at blæse så meget til den almindelige fornemmelse blandt kandestøberne af at være sat uden for indflydelse, at de stemte mod deres egen interesse. BREXIT-tilhængerne vil først at fremme–forladte som de er af deres demagoger–være dem, der får konsekvenserne af BREXIT at føle.

  Men hele problemet har også at gøre med udviklingen siden murens fald og den ‘rå’ kapitalismes sejrsgang: Penge, penge, penge … Det er Cabaret om igen. Alting måles i penge. Det er jo ikke bare i Rusland, at mennesker forarmes–især pensionister. Den amerikanske middelstand er under afvikling, og det er i et vestligt samfund middelstanden, der traditionelt bærer det oppe.

 8. Af Jakob Rasmussen

  -

  @Niels Peter Lemche

  Det er EU-tilhængernes egen skyld, at de tabte BREXIT-afstemningen, for de tabte, fordi de blev hjemme.

 9. Af Uffe Staulund

  -

  Havde EU været en fabrik, var den lukket og slukket forlængst.

  EU er en kæmpe bureaukratisk maskine, som kun bruger løs af naive skatteyders penge.

  EU er en varmestue for politikere i Europa, og lønnen og pensionen er helt i top, så overgangen fra ‘normalt’ politisk arbejde på Christiansborg, til en pensionist tilværelse, ikke er så slem.

  Bare spørg Margrete Auken

  @ Selsing,
  Da du ikke lider af Islamofobi, så kan du flygte til et Saudi Arabien, der er stabilt efter din målestok

 10. Af Niels Larsen

  -

  “det er ikke islamismen, som er den største trussel mod den vestlige verdensorden”

  Så har jeg ikke behov for at læse mere.

  Når Amalie Lyhne kan være så stæreblind overfor realiteterne, er muligheden for at blive klogere af hendes skriv fordampet ud i den blå luft.

  Det findes ganske enkelt ikke større trusler i verden af i dag end islam. Ikke islamismen, men islam i sig selv.

 11. Af Jakob Rasmussen

  -

  Hvis Osama bin Laden havde haft atomvåben, så ville Lyhne nok ikke have skrevet dette blogindlæg, og det er langt fra usandsynligt, at kommende, islamistiske terrorister kan få rådighed over atomvåben.

  For Pakistan lod Osama Bin Laden skjule sig i den pakistansk by, Abottabad, hvor mange pakistanske officerer nyder deres otium, og Pakistan har atomvåben.

  Osama bin Laden var mellemledet mellem Pakistans tidligere, islamistiske diktator, Zia ul-Haq, og det amerikanske militær, da Osama bin Laden hjalp USA i kampen mod den russiske besættelse af Afghanistan.

  Det er ikke en hemmelighed, at stærke kræfter i Pakistans militære efterretningstjeneste (der hedder ISI…) hele tiden har støttet Taleban, fordi de anser et Taleban-styret Afghanistan, for at være en kommende allieret i en kommende religions-krig mod ærkefjenden Indien.

  Det er ikke kun Pakistan, der har atomvåben, og det har ærkefjenden Indien, som pakistan pønser på at angribe, også…

  I øvrigt tyder meget på, at det var den islamistiske terrororganisation, al Nusra, der stod bag giftgasangrebet i Ghouta, som ellers var lige ved at drage vesten ind i den syriske borgerkrig;

  Medlemmer af al Nusra blve pågrebet i Tyrkiet med flere kilo arin, der kan bruges til at fremstille den saringas, der blev anvendt i Ghouta.

  Al Nusra er også kendt som en filial af Al Queda; og derfor må man konstatere, at en af de farligste, islamistiske terrororganisationer tilsyneladende besidder masseødelæggelsesvåben, og ikke er blege for at anvende dem mod uskyldige civilister, hvis de tror, at det tjener deres onde sag.

  Lyhnes bagatellisering af den fare for verdensfreden og udviklingen i den vestlige verden, som islamistisk terror udgør, viser altså blot, at hun ikke er værd at tage alvorligt, som andet end et symptom på, hvor groft EU og de mest fanatiske uionister svigter, når det handler om truslen fra de radikale islamister.

 12. Af Michael Johansen

  -

  “Jeg mener, at vestlige værdier – demokrati, ….– er de universelt bedste værdier.”

  Jaså? Hvad med EU’s præsident? Kan du huske hvornår der var præsidentvalg, Amalie?
  Fint EU-parlament, men hvem laver lovgivningen? Kommissionen. Kan du huske hvornår der var valg til den, Amalie?
  Nej vel…
  Så meget for demokratiet.

 13. Af J. Hansen

  -

  Kære Amalie Lyhne

  Dette syge indlæg var indsat på din forrige blog:

  “AF JENS HANSEN – 25. JUNI 2016 14:44
  Så er det hjem i køkkenet Amalie. Du har på alle måder misbrugt din frihed til at tale og optræde i forsamlinger.”

  Jeg har tidligere gjort opmærksom på, at det ikke er indsat af undertegnede.
  Naturligvis.
  Jeg giver mig ikke af med at indsætte syge og nedladende indlæg om kvinder.

  Indlægget er uden tvivl skrevet af en person som benævner sig som “Kim P Olsen”.
  Han sviner ofte kvinder til på diverse blogs.

 14. Af Niels Poulsen

  -

  De europæiske værdier er for mig at se:

  1. Kristendom.

  2. Europa som et kontinent af uafhængige kulturelt homogene nationalstater.

  3. Demokrati. Demokratisk valgte ledere. Ingen og intet over det nationale parlament og det nationale retssystem.

  4. Kulturel mangfoldighed; store kulturelle forskelle mellem nationalstaterne.

  5. Grænser.

  Alle værdier, som EU enten er imod eller undertrykker.

  De fem værdier er ikke universelle, men partikulære, noget særegent for Europa. Noget, vi burde værne om, genopdage og fremelske.

  Der er en dynamik i nationalstaternes fredelige kappestrid, som imperiet ikke har. F.eks. er kulturelle højdepunkter som den oldgræske og renæssancens kultur skabt af småstater.

  De europæiske imperier repræsenterer derimod en krisekultur, hvor til sidst alle kræfter bruges på at holde sammen på imperiet.

  Og ja, EU er et imperium eller et semi-imperium med imperial ambition.

 15. Af palle birkholm

  -

  EUs endeligt er det sidste søm i den vestlige civiliisations ligkiste.

 16. Af Kim Sørensen

  -

  Men er EU overhovedet garant for vores sikkerhed? Der har lige været gadekampe i Berlin, hvor 123 betjente blev såret. Sidste år var der over 20 brandattentater mod svenske flygtningecentre. Og terrorangrebene i Paris, København og Belgien?
  Derudover kan man heller ikke vende det blinde øje til prisen for den sikkerhed, EU angiveligt tilbyder. Det kan måske lyde lidt teatralsk. Men hvis prisen for den såkaldte »sikkerhed« er vores frihed og demokratiske rettigheder, synes jeg vi bør have en ærlig debat herom.

 17. Af Jakob Rasmussen

  -

  @Palle Birkholm

  Hvis EU sikrer sine ydre grænser, og tager truslen fra den radikale islamisme alvorligt, så har EU en stor fremtid for sig.

  Ellers ser det ret problematisk ud…

 18. Af Hr. J. Hansen

  -

  Kære Amalie Lyhne

  Dette syge indlæg var indsat på din forrige blog:

  “AF JENS HANSEN – 25. JUNI 2016 14:44
  Så er det hjem i køkkenet Amalie. Du har på alle måder misbrugt din frihed til at tale og optræde i forsamlinger.”

  Jeg har tidligere gjort opmærksom på, at det ikke er indsat af undertegnede.
  Naturligvis.
  Jeg giver mig ikke af med at indsætte syge og nedladende indlæg om kvinder.
  Indlægget er uden tvivl skrevet af en person som benævner sig som “Kim P Olsen”.
  Han sviner ofte kvinder til på diverse blogs.

 19. Af peter andersen

  -

  Det er fint nok at AL og NPL gør deres bedste for at være optimister. Men lad os nu også være realistiske. Det med at verden bare bliver bedre og bedre at leve i er selvfølgelig en fortolkning man kan nå frem til, hvis man maler med en meget bred pensel, og især hæfter sig ved de mange positive ting og detaljer som jo også findes.

  Men er fattigdommen faldende blandt almindelige mennesker? Er uddannelsesniveauet stigende? Omkommer færre mennesker i krige og konflikter? Er vi ved at få mere styr på sygdomme og bakterier? Osv. Det kan man vist godt sætte store spørgsmålstegn ved.

  At EU er vejen til demokrati, ytringsfrihed, humanisme, fred og retssikkerhed m.m.m. er vist også yderst tvivlsomt. De nedlagte landegrænser osv. har ihvertfald påført de fleste almindelige borgere udgifter, problemer, tab og utryghed.

 20. Af Hul igennem?

  -

  Der var en gang for lang tid siden i et lille fredeligt land.. hvor jeg også troede på EU som en fredsskabende konstruktion..
  mvh

 21. Af peter andersen

  -

  Mange netaviser (snaph, 180g, den korte m.fl.) fortæller om at sikkerhedsmyndigheder i både Tyskland, Sverige, Frankrig, England, Grækenland, Italien mv. nu advarer om stigende risiko for sammenbrud, gangstervælde, terror og borgerkrigslignende tilstande.

 22. Af Jakob Rasmussen

  -

  “Men er fattigdommen faldende blandt almindelige mennesker?”

  Det kommer an på, hvad du mener med almindelige mennesker.

  Fattigdommen, blandt de allerfattigste i udviklingslandene, er f.eks. stærkt på retur.

  På den anden side, så er den amerikanske middelklasse er i en alvorlig krise.

  Unge amerikanere kan regne med, at de gennemsnitligt set bliver fattigere, end deres forældre var. Det er den første generation af amerikanere, der ikke bliver rigere og bedre uddannet, end deres forældre var.

 23. Af Helge Nørager

  -

  Det er blevet svært at være for EU, se den seneste udvikling med f.eks Uber.
  Alle ved nu at det under nuværende form er klart ulovligt efter Dansk lov.
  EU arbejder for mere Uber, uden hensyn til Danske lønmodtagere og helbred for passagerer.
  Og helt til grin bliver det, når Dansk politi offentliggør at de intet kan gøre eller vil gøre mod den ulovlige kørsel for Uber.
  For at sige det kort, jeg undres over at ulovligheder udført i stor stil, åbenbart ikke skal straffes fordi det er et ønske fra EU kommission at alle skal kunne Uber mig her og der.
  Samt det skal danne model for fremtidens arbejdsmarked for lavtlønnede.
  Uber en gartner eller frisør, Uber mig og der er EU’s våde drøm
  Tak for kaffe.

 24. Af Niels Juul Hansen

  -

  @AMALIE LYHNE

  Jeg er ikke borgerligt liberal, men jeg er 100% enig med dig i dette indlæg.

 25. Af peter andersen

  -

  Mange netaviser (snaph, 180g, den korte m.fl.) fortæller om at sikkerhedsmyndigheder i både Tyskland, Sverige, Frankrig, England, Grækenland, Italien mv. nu advarer om stigende risiko for velfærds-sammenbrud, gang ster vælde, te rr or og borger kri gs lignende tilstande.

 26. Af Helge Nørager

  -

  Det er ble.et sv.rt at være for E., se den se.este udv.kling med f.eks U.er.
  Al.e ved nu at det under nuv.rende form er klart ulo.ligt efter D.nsk lov.
  E. arbe.der for mere Ub.r, uden h.nsyn til Da.ske l.nmodt.gere og hel.red for pa.sagerer.
  Og helt til gr.n bliver det, når Da.sk p.liti of.entligg.r at de intet kan gø.e eller vil g.re mod den ulo.lige k..rsel for .ber.
  For at sige det k.rt, jeg un.res over at ulovli..heder udført i stor stil, å.en.art ikke skal straf.es fo.di det er et ø.ske fra E.. kom.ission at alle skal ku.ne Ub.r mig her og der.
  Samt det skal d.nne m.del for f.emt.dens arbej.smark.d for lavtl.nnede.
  U.er en ga.tner eller fris.r, U.er mig og der er .U’s v,de dr.m
  Tak for k.ffe.
  P.. fi.ter 🙂

 27. Af J. Hansen

  -

  Kære Amalie Lyhne

  Vil du venligst indsætte mit indlæg.

 28. Af Jakob Rasmussen

  -

  Det er ikke kun i USA, at de rigeste er blevet meget rigere, mens middelklassens levestandard i bedste fald er stagneret, siden kommunismens fald.

  Desuden rammer den voksende ulighed især de unge, og uligheden vil følge dem hele livet.

  Uddrag fra “Revealed: the 30-year economic betrayal dragging down Generation Y’s income” af Caelainn Barr and Shiv Malik, The Guardian 7. marts 2016:

  “In seven major economies in North America and Europe, the growth in income of the average young couple and families in their 20s has lagged dramatically behind national averages over the past 30 years.

  In two of these countries – the US and Italy – disposable incomes for millennials are scarcely higher in real terms than they were 30 years ago, while the rest of the population has experienced handsome gains.

  It is likely to be the first time in industrialised history, save for periods of war or natural disaster, that the incomes of young adults have fallen so far when compared with the rest of society.”

  “Using exclusive data from the largest database of international incomes in the world, at LIS (Luxembourg Income Study): Cross-National Data Center, the investigation into the situation in Australia, Britain, Canada, France, Germany, Italy, Spain and the US has also established that:

  – Prosperity has plummeted for young adults in the rich world.

  – In the US, under-30s are now poorer than retired people.

  – In the UK, pensioner disposable income has grown prodigiously – three times as fast as the income of young people.

  Millennials have suffered real terms losses in wages in the US, Italy, France, Spain, Germany and Canada and in some countries this was underway even before the 2008 financial crisis.”

 29. Af Helge Nørager

  -

  f.lter er t.l gr.n. Da.sk er verb.ten. Volpl.k bri.ges alt.d. 🙂

 30. Af peter andersen

  -

  Iflg. diverse netaviser er der nu hastigt stigende risiko for grufulde og dødbringende tilstande overalt i Europa.

 31. Af Niels Larsen

  -

  @ Peter Andersen

  Ja. Som følge af “Fredens Religion”s tilhængeres tilstedeværelse. Islam er farlig for sine omgivelser. 🙁

 32. Af B. Nielsen

  -

  A.L.
  Jeg er ikke enig med dig i, at islam og islamisme ikke udgør en trussel for Europa. Hvis man ser på historien, har islamistiske stater i århundreder søgt at erobre Europa, tidligere med hære, nu kvæler de os langsomt med deres befolkningsmængde.

  Denne trussel ville imidlertid være til at håndtere, hvis der var den fornødne erkendelse i EUs top. Desværre er EUs ledere der, hvor Danmark var midt 1990-erne, hvor alle “respektable” partiledere mente, at befolkningen kunne tage ubegrænsede mængder af utilpassede immigranter fra Mellemøsten, og kritikere heraf ikke var stuerene. Det ændrede Pia Kjærsgaard på, og idag accepterer de fleste partiledere i Danmark, at der er grænser for, hvad man kan byde sin befolkning.

  Den erkendelse mangler EU-toppen, og det har motiveret Brexit, som jeg er lige så ked af som Du, ikke mindst fordi det er dybt betænkeligt og bekymrende at blive ladt tilbage med ronkedorer i EU som Martin Schultz og Jean Claude Juncker.

  Vi kommer i den grad til at savne Englændernes moderende indflydelse, når føderalisterne tordner fremad. På et tidspunkt kan andre lande blive nødt til at tage samme skridt som England, hvis EUs ledere fortsat nægter at lytte til deres befolkninger.

 33. Af Niels Peter Lemche

  -

  PETER ANDERSEN, ja, ud fra din lille private kravlegård har du måske ret. Som du nok opdagede, da du fik lov at komme ud af den, så er der en verden udenfor. Den kan være ond og modbydelig, men den er også spændende og fuld af udfordringer. Så prøv nu at huske, at du har (håber jeg) forladt kravlegården.

  Der er ingen, der siger, at verden bliver bedre; men i hvert fald hænger man ikke folk i England længere, eller halvshugger folk i Frankrig. Spanierne har glemt garotten, og sådan kunne man blive ved. Kravet fra EU til ansøgerlande, at dødsstraffen skal være afskaffet, er i hvert fald en positiv side. Men i det hele taget er mangt og meget ændret til det bedre. Det er længe siden, vi har sultekatastrofer som i KIna i halvtredserne og tresserne, der er længere mellem Biafrabørnene. Inderne er ved at komme med. Faktisk er verden et sikrere sted. Folk bliver dræbt; men der er langt til en ny Vietnamkrig, eller for den sags skyld en Koreakrig.

  Som det påpegedes i en artiklen fra en avis igår: Der fødes faktisk ikke flere børn i dag; men pga. levealderen vil befolkningstilvæksten stadig være der i en rum tid endnu.

  De gamle skal være pessimister, fordi de har deres fremtid bag sig, og det er bittert. De unge skal være optimister, fordi de har fremtiden for sig. Det er meget enkelt. Så er der nogle privilegerede blandt os, der har haft med unge mennesker at gøre hele livet. Vi har måske lidt mere af vores tro til fremtiden tilbage.

  Og det med sygdomme osv. Lige for tiden går der nærmest ikke en dag uden, at man hører om fremskridt inden for behandlingen af kræft. Der er adskillige varianter af sygdommen, som faktisk kan kureres og flere og flere klarer den. Det, man døde af for tyve-tredive år siden, bliver man nu helbredt for. Der er virkelig meget at være taknemmelig over. Men der er også store problemer som en voksende ulighed også i de vestlige samfund. For få ejer for meget. I værste (bedste?) fald kommer guillotinen ud af museet igen. Der er altid et tidspunkt, hvor forskellene bliver for store, og man ikke længere kan passificere almindelige mennesker, i gamle dage med religion, i nutiden med sport.

 34. Af Niels Peter Lemche

  -

  B. NIELSEN,

  Jeg må nok sige, at din historiske viden er overfladisk. Dette med den islamiske erobring af den vestlige verden i nutiden kan være rigtig nok, men egentlig har det jo nærmest traditionelt været omvendt. Alle de mange kritikere af Irakkrigen vil vel ikke sige, at vi var uskyldige ofre, der til gengæld smadrede en hel verden. Og så klager vi, når dem, vi ramte, søger tilflugt hos os selv. Det er ærlig talt vanskeligt at føle sympati for dine synspunkter.

  Den gamle islamiske, dvs. tyrkiske, march ind i Europa stoppede i øvrigt nogenlunde samtidigt med, at vi afgav Skåne, Halland og Blekinge til svenskerkongen. Det er nogen tid siden.

 35. Af Benny B

  -

  Så giver jødehaderen Lemche, der mener at fordrivelsen af jøder fra Jerusalem er en myte, den gas igen med hans fanatiske forsvar for islam og muslimsk indvandring.

  Er Lemche og Martinez den samme person`?

 36. Af Rikke Nielsen

  -

  Amen!

 37. Af Finn Thøgersen

  -

  Niels Peter Lemch,

  “Vi har set det ved folkeafstemninger, senest BREXIT, og især med afstemningen om politisamarbejdet. Kun en tåbe kan finde på at sige nej til det sidste; ”

  Der er mare den lille detalie at det ikke var Europol vi stemte om, men derimod et tag selv bord så politikerne mange år frem i tiden var sikret mod at skulle spørge pøblen om noget igen.

  Var det 22 forskellige ordninger ja partierne var enige om indledningsvis at tilslutte sig, og derefter frit spil for at hoppe med på hvad de kære politikere nu måtte finde det belejligt.

  Men det skulle naturligvis sælges som en afstemning udelukkende om Europol

  En væsentlig grund til det svindelnummer er at det i de nærmeste år er planlagt at en hel række mellemstatslige ordninger skal “løftes op” i EU regi, her under Schengen ordningen – det var der sjovt nok ikke et ord om op til afstemningen.

 38. Af Henrik Knage

  -

  Kan det være de forkerte der bakker EU op, siden det er gået så grueligt galt. EU og Zenia Stampe kan godt sammenlignes, da begge har en sjælden medfødt evne til, at få det værste frem i folk.

 39. Af Hans H

  -

  Dine argumenter er forståelige Amalie. Bare husk at EU føderalisterne forsøger at lokke befolkningerne til at opgive folkestyret til fordel for politisk elitisme. De tider er forbi hvor befolkningerne nemt kan manipuleres, og det skyldes det generelle uddannelses niveau og den globale informationskultur (koinonia).

 40. Af Hans H

  -

  I henhold til ovenstående, så var tilvalgsordningen sidste forsøg, ud af flere, på at afgive suverænitet uden befolkningsflertal. Ønsker du Amalie, at være i haserne på eliten, så forstår du også at man ikke kan indgå aftaler på sådanne EU betingelser.

 41. Af B. Nielsen

  -

  Nels Peter Lemchke

  Hvorfor mener Du, at min historiske viden er overfladisk – prøv Du at følge islams fremmarch/forsøg på fremmarch i forskellige forklædninger fra 700-tallet og til idag. Der er skam en sammenhæng. Den islamiske fremmarch i 15-1700-tallet stoppede jo i øvrigt ikke af sig selv, den blev bremset ved, at de europæiske hære drev dem ud efter mange års krige, i Ungarn tog det f.eks. 145 år at få drevet muslimerne ud igen. Prøv også at følge Balkans historie.

  Hvad angår Iraqkrigen, synes jeg ærlig talt, at Du burde se på, hvilken brutal diktator, landet havde måttet trækkes med i årtier. Kun godt, at vi slap af med ham. Hvordan tror Du, at det havde været at være kurder, hvis ikke USA havde beskyttet dem i 11 år fra 1992 til 2003 med en flyforbudszone ?

  Hvad angår Syrien, så er det største problem, at FN intet har villet gøre, jeg tror ærlig talt ikke, at syrerne oplever, at Vesten har gjort for meget, snarere alt for lidt. Nogle vil mene, at vi har ladt de millioner i stikken, som i 2011-12 fredeligt demonstrerede for et mindre autoritært styre end Assads.

 42. Af Hul igennem?

  -

  StorBrittanien sparer 156 milliarder pund om året på EUskat. En kæmpe besparelse!
  Gad vide hvad Danmark kunne spare? og i i øvrigt bevare et historisk fornuftigt forhold til Rusland uden at slikke?

  Jeg har skrevet det før: Vi betaler for meget.
  mvh

 43. Af Niels Peter Lemche

  -

  B. NIELSEN, som sikkert har problemer med at læse: check hans underlige gengivelse af mit navn. Du er vel ikke så håbløst orienteret i verdenshistorien, at du ikke kan regne, at fra Wiens anden belejring til den moderne tid gik der trehundrede år, hvor vi for det meste underlagde os muslimske lande. Hvad i hhh har begivenhederne, der f.eks. ledte op til Poitiers 734 med dagen i dag at gøre. Det er ærlig talt en syg argumentation.

  Vi er ikke uenige om Saddam og Assadfamilien.

 44. Af Niels Peter Lemche

  -

  BENNY B : Du kom mig i forkøbet, for ærlig talt, så lyder du som martinien i anden ombæring. Men ærlig talt, det er klart, at når du ikke har flere argumenter tilbage, ja, så kommer tilsviningen. Det må være hårdt at have det som dig. med så få midler at arbejde med og med så liden en indsigt.

  Og så ikke en ord mere om og til dig.

 45. Af peter andersen

  -

  Efter min opfattelse er NPL dygtig til at sprede forvirring, ved at udplukke egnede udsnit af verdenshistorien og de sidste 100 års politik, og så gengive dem i sin egen radikale, europatiske og islam-venlige fortolkning. Man kan vist godt tale om manipulation. For tusind ting taler for at EU er en udemokratisk-halvkorrupt og menneskefjendsk organisation, og for at islamiseringen af Europa vil ende i terror og borgerkrig, eller i masseudryddelse. Kun få ting taler for det modsatte.

 46. Af Svend Jensen

  -

  Der findes 2 slags organisationer. De organisationer der lukker muslimer ind i Europa i store mængder og de organisationer der vil forhindre adgang for muslimer i stort antal i Europa.

  EU’s topledelse og de afdelinger i EU’s bureaukrati, hvis levebrød er afhængig af muslimers tilstedeværelse i Europa i stort antal, dominerer for øjeblikket; de tilhører derfor den førstnævnte kategori.

  Den sidstnævnte kategori er de partier i Europa, der modarbejder muslimers massive tilstedeværelse i Europa samt EU’s stræben efter overstatslig dominans.
  Deres valgsprog kunne derfor, frit efter Obama, være “The future must not belong to those who slander ‘the holy principle of free and democratic states in Europe'”.

  Lad EU’s syge stræben efter overstatslig dominans kastes på historiens mødding, ovenpå Hitlers tredie rige, som det ligner i sit endemål.

 47. Af Niels Juul Hansen

  -

  @Svend Jensen

  “Der findes 2 slags organisationer. De organisationer der lukker muslimer ind i Europa i store mængder og de organisationer der vil forhindre adgang for muslimer i stort antal i Europa.”

  Organisationer?

  Mig bekendt har vi en lovlig valgt regering herhjemme, der beslutter, om vi skal tage os af flygtninge, og om de vil bryde de konventioner, som de selv har været med til skrive under på. Det er ren ansvarsforflygtigelse at påstå, at det er nede i Bruxelles man afgør dette. Vi har i Danmark nægtet at være en del af en fællesløsning i EU.

  At partiet Venstre inden valget sidste år ville garantere en straksopbremsning, hvis de kom til magten, er en helt anden sag. Det er ren løftebrud – og statsministeren er brudgommen!

  Hvis du vil til at sortere flygtninge ud fra deres religiøse tilhørsforhold, så begynder du at bevæge dig ud på noget uhyre farligt. Alle vestlige, demokratisk lande har religionsfrihed – og vi ved alle, hvad der skete, sidste gang et europæisk land forsøgte sig med at frasortere ud fra religiøst tilhørsforhold.

 48. Af Thomas H Jensen

  -

  Det er sørgeligt, som så mange ikke engang evner at læse Amalie Lyhnes blog korrekt. Amalie skriver, at islamismen ikke er den STØRSTE trussel mod Europa. Det udlægges så som om, at Amalie skriver, at islamismen ikke er en trussel mod Europa.

  Men hvad kan islamisterne gøre ved Europa i dag? De kan gennemføre terroraktioner og slå uskyldige mennesker ihjel. Ganske sikkert ti, måske hundrede, på en rigtig “god” dag måske endda tusind. Men vil det ødelægge vores samfund? Selvfølgeligt ikke!

  Men Putin betragter vesten som sin naturlige fjende. I russisk optik har et samfund kun magt, hvis det er parat til at bruge dets styrke. Magt er et nulsumsspil, og alt der svækker os, styrker ham. Derfor simulerer det russiske luftvåben nærmest dagligt angreb mod NATO mål, russiske soldater opererer dybt inde i Ukraine og russiske fly har bombet de sidste rester af demokraterne i Syrien tilbage til stenalderen. Vi i Vesten gør jo ikke noget ved det. Vi er nærmest impotente.

  Værre end det er det, at russerne har en ganske velorganiseret cyber network operations organisation. De har adskillige gange udført Advanced Persistent Threat angreb mod centrale vestlige it systemer, blandt andet store dele af energisektoren i de tidligere Warszawa pagt lande, statslige baltiske hjemmesider og derudover større angreb mod Ukraine og Georgien i forbindelse med de russiske konflikter i disse lande.

  Herhjemme kunne en svensk hacker og hans danske kammerat infiltrere CPR registeret, så forestil dig hvad bare 300 statsstøttede hackere ville kunne gøre (russerne råder helt sikkert over mere end 20.000 af dem). Med digitaliseringen af vores samfund, er vi blevet ekstremt sårbare overfor denne trussel.

  Hvad ville der mon ske, hvis det danske banksystem blev lagt ned, hvis tinglysningen blev slettet eller ændret, hvis de digitale patientjournaler blev slettet, hvis strafferegisteret blev ændret og så videre? Hvad ville der ske, hvis alt dette skete på samme tid? Såvel Rusland som Kina har kapaciteter på dette område som i ekstrem grad overstiger IS og Al Qaeda’s.

  Når Amalie Lyhne skriver, at Islamismen ikke er den STØRSTE trussel mod Vesteuropa, så giver jeg hende helt ret.

 49. Af kim andersen

  -

  Kun en tosse bakker op om EU. Normale mennesker som ikke er født med en sølvske i røven stemmer NEJ til EU. I Danmark er vi 80% af befolkningen, som lever i den virkelige verden og knokler røven ud af bukserne, for en ussel løn, så vi kan betale vores banklån med perverse åger-renter, så NEJ TAK TIL MERE PIS OG HUMBUG – NEJ TIL EU – NEJ TAK TIL MERE SVINSK ERHVERVSLIV SOM STJÆLER PENGE FRA BORGERNE.

 50. Af Henrik S

  -

  Amalie vil åbenbart helst have , at hendes barn vokser op i et muslimsk samfund med sharia og hvad dertil hører.
  Det er hvad EU og multikultur kan tilbyde hvis man ikke er helt blind overfor befolkningsprognoser.
  I år 2020 vil Danmark befolkning , ifølge Danmarks statistik være vokset med 150.000 mennesker . Heraf 12.000 etniske danskere . Resten overvejende ikke vestlige muslimer. Helt som Gadaffi forudsagde.
  Dette vil selvfølgelig accelerere med EUs hjælp i årene fremover.
  Fin fremtid for Amalies barn hvis han konverterer til islam.
  Det med at Amalie tror , at dansk sygehusvæsen er blevet bedre og bedre er ligeledes en falsk drøm. Levealderen i Danmark er faldende og plejen af ældre er ussel i modsætning til tidligere.
  Der er råd til kunst , medarbejdere og bureaukrati på sygehusene , men ikke til patienterne.Helt i EUs ånd hvor faglig dygtighed og ansvarsfølelse er nedprioriteret i forhold til hjernetom ledelse.
  Stakkels vores børn!

 51. Af Benny B

  -

  Lemche
  jeg har rigeligt med argumenter, men her på bloggen er der mange, der fremlægger dem bedre end mig, så derfor forbeholder jeg mig retten til at gengive nogle af dine syge postulater, når du efter sædvane sviner gode og fredelige borgere til som dumme og racistiske.

  FX. en Lemche classic. “jøderne har ikke ret til Israel”
  og ´på dagen for pariser terroren proklamerede du i sympati ” jeg er muslim”

  Så kør du bare løs, jeg gengiver gerne dine forsvarstaler for islam igen og igen. – vor tids tyskertøser må ALDRIG glemmes.

 52. Af bent hansen

  -

  I bladet “Tidehverv” er der en artikel “Underkastelse eller modstand”. Den er meget oplysende om de gamle, men voksende trusler mod Europas fred og civilisation. Se også snaphanen og 180g. Jo mere man “bladrer” jo mere kommer der frem.

 53. Af bjarne petersen

  -

  En økonom om velfærdsstatens endeligt – – tusindvis af kvinder overfaldet eller voldtaget i tyske, franske og svenske byer – – sikkerhedsmyndigheder advarer om risiko for borgerkrig – – mange millioner migranter er på vej mod Europa – – milliarder lovet til sundhedsvæsnet tilbageholdes – – danskernes boliger, jobs, penge, velfærd og sundhed foræres væk til migranter – – lars ulykkes valgløfter var fup og flop…….. læs snaph og 180g.

 54. Af J Nielsen

  -

  “Der findes 2 slags organisationer. De organisationer der lukker muslimer ind i Europa i store mængder og de organisationer der vil forhindre adgang for muslimer i stort antal i Europa”

  Og så findes der en tredje, lillebitte, uanselig gruppe af organisationer der spilder tiden på at beskæftige sig med helt andre ting.

  Men det er heldigvis ikke ret mange.

 55. Af b peters

  -

  DR, TV2 og poli tiken fortsætter hæmningsløst deres vildledning og EU- propaganda mv. – – ( så afskaf dog tvangslicensen! ) – – kriminaliteten er kommet ud af kontrol – – antallet af skilsmisser og familietragedier er oppe i rekordhøjder – – nye bakteriesygdomme er ude af kontrol – – nye totalitære overgreb er på vej mod bilister og bolighavere – – antallet af tabere og hjemløse vokser år for år. Chrborg er eet stort svigt

 56. Af Hans H

  -

  NIELS PETER LEMCHE. Du ved jo godt, hvis du anstrenger dig, at islam de sidste 4 dekader har bredt sig som en steppebrand i den såkaldte tredje verden.

  Det har den ikke på samme vis, naturligvis, i den vestlige, men det er på trods af kulturradikalisterne i europæisk politik. Jeg forstår du har historiekendskab (annalisme er ikke en option). Du har sågar indrømmet at nazisterne var/er Wagnersk katolske.

  Det er glimrende fordi du dermed forstår hvori religiøsitet er politisk inacceptabel. Du kan ikke rende fra den kendsgerning at islam er en overordentlig territorial trussel i henhold global politik. Den er, sammen med den øvrige tilsvarende teisme, baseret på toraen, mosesbøgerne og det gamle testamente. Det er fuldstændigt inacceptabelt.

  Er vi enige?

 57. Af Carsten Nørgaard

  -

  Amalie, jeg synes ikke at mindes at have været enig med dig særlig ofte, men lige her rammer du sømmet lige på hovedet. De mere overordnede brede linjer er nok til at se, at en tilbagegang til et Europa før EU ikke har nogen fremtid overhovedet. Det kan godt være, at man bekender sig til myten om de “ikke-valgte bureaukrater” – som dog er lige så valgte som vores statsminister og vores ministre, ingen af dem har vi jo kunnet stemme direkte på – eller har en hel masse praktiske ting at indvende mod EU – hvoraf en stor del egentlig burde tilskrives vores egne politikere, som sløøøver sig ned i deres arbejde i Ministerrådet og tager æren for det, EU gør, så de kan fremme deres egne karrierer – men det europæiske projekt må og skal lykkes, for vestlige værdier er kort sagt for værdifulde til, at de fortsat skal være i defensiven, og hvis ikke vi samler os om dem, så bliver det meget svært at bevare dem i de kommende 50-100 år. Den samlede befolkning i Europa faldt for første gang i 2015 – med mindre man tæller immigranter. Så steg den med 200.000 personer. Vi har brug for at samle os om EU som en samlende institution, så vi kan bevare en stor forhandlingskraft og så vi kan gøre vestlige værdier til et globalt attraktivt brand (en ting vores DF’ere er spejlblanke over for), så vi kan vedligeholde vores befolkningstal og samtidig have et kontinent, som bygger på de her værdier.

 58. Af J. Ha ns en

  -

  Rørende enig med Amalie Lyhne med det meste af hendes indlæg.

  Hun skriver dog:
  Dét Vesten, som islamisterne hader, er langt stærkere både miltært og økonomisk.

  Hvis muslimer hader Vesten, så er det selvforskyldt.
  Vesten har millioner af menneskeliv på samvittigheden i de muslimske lande.
  Alene i Iraq har USA og lande som Danmark mindst en million menneskeliv på samvittigheden.
  Og millioner af flygtninge.
  Så man forstår godt, hvis muslimer rynker på næsen over de vestlige massemordere.
  Terror i Europa opstod på grund af krigen I iraq fra 2003.
  ISIS ligeså.
  I Vesten ligger vi, som vi selv har redt.

 59. Af J. Hanse n

  -

  Kære Amalie Lyhne

  Dette syge indlæg var indsat på din forrige blog:
  “AF JEN S HA NSEN – 25. JUNI 2016 14:44
  Så er det hjem i køkkenet Amalie. Du har på alle måder misbrugt din frihed til at tale og optræde i forsamlinger.”

  Jeg har tidligere gjort opmærksom på, at indlægget ikke er indsat af undertegnede.
  Naturligvis.
  Jeg giver mig ikke af med at indsætte syge og nedladende indlæg om kvinder.
  Indlægget er uden tvivl skrevet af en person som benævner sig som “Kim P O lsen”.
  Han sviner ofte kvinder til på diverse blogs.

 60. Af Tom Erne

  -

  100% Enig AL!
  Bare utroligt beklageligt, at den politiske mode pt. gaar paa at tale samtlige problemer ind i en enten EU eller Islam kontekst. Se bare kommentar sporet paa denne blog, eller for den sags skyld en hvilken som helst anden offentlig debat, saa er der uanset emne minimum en som drejer ind paa Islam eller EU som skurken.
  Man er imidlertidigt temmeligt historieloes, hvis man ikke kan se andet i EU end bureaukrati og ineffektivitet, og man er meget begraenset i sin verdenssyn, hvis man i globalisering kun kan finde ud af at se terrorister og voldtaegtsforbrydere.
  EU er i rette perspektiv en kaempe success. Man behoever faktisk bare at sammenligne med tiden inden, som var alt andet end Morten Koch idyl – skoent det er billedet DF ihaerdigt forsoeger at promovere.
  EU er bare ogsaa en stor og kompliceret konstruktion, saa naturligvis er der revner i lakken, og ting som ikke fungerer optimalt, men alternativet? At DK som eksempel staar som alene miniput naar der skal forhandles med Russere, Amerikanere, Kinesere, Tyskere osv osv. Man skal vaere mere end normalt nationalt selvfed (paa den uheldige 1864 maade) for at se positivt paa det scenarie. Man skal faktisk vaere graensende dum.

 61. Af Henrik Knage

  -

  EU er vel nok den største nyskabelse og det mest kontroversielle fremskridt, for det europæiske folk – siden stenalderen.
  Det er på forunderlig vis, lykkedes menneskeheden i løbet af 6000 år, at etablere verdens største børnehave til adfærdsvanskelige børn, uden at afsætte penge til personale – kun til inkompetente ledere, med mest mulig brugerbetaling til følge.

  Jeg tvivler på, at Rusland skulle udgøre en trussel mod EU – EU´s pt. farligste fjende er EU selv, samt utidig indblanding fra USA.

 62. Af Henrik Knage

  -

  Der er ikke noget der så dårligt, at det ikke er skidt for noget andet. Efter at være sluppet for briterne, så får vi heldigvis vores bacon for os selv, istedet for det papirstynde vacumpakkede fra supermarkedet, der ikke ved om det skal smage af plastic, eller af pap. Rigtig røget bacon ser helt anderledes ud, for stykket består også af lidt af “kammen” – men det må vi ikke få her, for EU.

  Skaden er imidlertid ikke så stor, da EU systematisk fjerner sig selv fra det fællesskab der var grundlaget for “Fællesmarkedet” dets begyndelse, dets opbakning og tilslutning i befolkningerne.

  EU er den metafor, der bedst forklarer betydningen af : Hvis man rækker Fanden en lillefinger, så tager han hele armen, især hvis man rækker ud efter ham i søvne og i blinde og hverken ejer smag, eller fornemmelse af kultur!

 63. Af Svend Jensen

  -

  Hvis Vesten hader muslimer, så er det selvforskyldt.
  Muslimer har millioner af menneskeliv på samvittigheden i de Vesten og i muslimske lande..
  Alene i Iraq har muslimer mindst en million menneskeliv på samvittigheden.
  Og millioner af migranter og nogle få flygtninge.
  Så man forstår godt, hvis Vesten rynker på næsen over de muslimske massemordere.
  Terror i Europa opstod på grund af islam fra 1970.
  ISIS ligeså.
  I muslimske lande ligger de, som de selv har redt.
  EU’s topledelse anerkender det forfærdelige islam som religion – nedlæg derfor EU.

 64. Af Jan Petersen

  -

  Iøvrigt er DDR-kommunisten Angela Merkel tilsyneladende ved at vågne op. En artikel på JP.dk:

  “Angela Merkel: Terrorister er kommet til Europa forklædt som flygtninge
  I en udtalelse til sit parti fortæller Angela Merkel, at terrorister har fået adgang til Europa ved at smugle sig ind sammen med flygtninge.”

  Det er så ellers en “nyhed” EU-jubelpessimisterne har råbt op om længe!

 65. Af Niels Peter Lemche

  -

  HANS H, Jo, og kristendommen er baseret på bjergprædiken. Jeg håber, at du synes, at det er acceptabelt. Husk, at loven ikke er in i kristendommen.

  I øvrigt er det spørgsmålet, om Islam breder sig som en steppebrand. På en måde ja og på en måde nej; men indvandringen betyder naturligvis en spredning. Jeg har dog også læst, at den religion, der i øjeblikket breder sig kraftigst er amerikansk fundamentalistisk kristendom, og det er ikke meget bedre. Missionsmarken i dag er nok Kina, hvor–bortset fra længst i vest, Islam ikke spiller nogen særlig rolle.

  Nazisterne wagnersk/katolske: Det er en cocktail, må jeg sige. Wagner var faktisk protestant, fra Leipzig. Men Hitler var katolsk og var flasket op fra den tidlige barndom med den katolske kirkes antisemitisme (som den har undskyldt for i nyeste tid), og så var han Wagnerfan, tilhørte nærmest Wagners familie–der var vedholdende rygter om, at han skulle giftes med Sigfried Wagners enke, Winnifred.

 66. Af Jan Petersen

  -

  Iøvrigt tror jeg ikke på social engineering projekter (manipulering) – uanset, om magthaverne kaldet manipuleringen for fascisme, nazisme, kommunisme eller EU-globalisme. Alle fire forrykte ideer er dødfødte på forhånd!

 67. Af Henrik Knage

  -

  Nu er der så ikke så meget at sige til, hvis vælgerne lader sig frustrere over politiske budskaber, da det er helt velbegrundet og fuldt forståeligt f. eks. kan det undre mig, at kultur og kirkeminister Bertel Haarder mener det skulle være en ganske særlig dansk værdi, at cykle – og noget man som udefra kommende kan kende en dansker på – en cykel.
  Jeg mener de cykler mere i Italien og i Frankrig, samt i Indonesien, for ikke at tage Kina – end de gør i Danmark – og i Badeland bruger de vandcykler.
  Der må være tale om galoperende tunnelsyn, fra alt for stor højde, hvis man kun kan lave politik, ved at kikke ud af vinduet og ned på trafikken, fra 3. sal på Christiansborg, og derved gøre københavnsk cykling til et specielt dansk kulturelt kendetegn.
  Hvis den kære Bertel havde stået hvor jeg står, nemlig i provinsen, så ville han sikkert have ment, at jagt og øsende regnvejr ville være et særligt dansk kendetegn.

 68. Af r. vangkilde

  -

  BAKKER OP ELLER FORSVAR EU ! – politikerne svigter og lader NATO FORSVARE ! – de røde er
  ikke interesseret i militær , at Europa skal forsvare sig selv, og være konkurrence dygtig i frit demokrati på den globale scene.
  Lyhne vil ikke forsvare EU, men bakke op med en gratis omgang, ELLER er EU blot rød og feminin, når vi lader NATO og USA forsvare EU, og derfor skaber splittelse i Europas befolkning.

 69. Af Svend Petersen

  -

  Man bliver så træt af bange gamle Jydske bonderøve.

  Jeg ved ikke hvad der er galt med jyden, men dens iboende bondske frygt, gør at dk er ved at udvikler sig til et nyt nationalsocialist paradis, for mindrebevilliget bønder,som aldrig har set en muslim, andet når den har læst endnu et opkast fra en af sine artsfæller.

  København burde ligesom Skotland (gør inden for et par år), løsrive sig fra denne gang mindrebevilliget bonderøve.

  Samtidig kunne vi også depoterer provinsens bonderøvstaberunger der forsøger at overtager og indfiltrer det rigtige Denmark (Kbh).

  Med venlig hilsen
  Foreningen for jyder ud af Denmark(København)

 70. Af hulda i Bagermosen

  -

  Derfor bakker jeg EU op?? 1000 voldtægter på Nytårsnatten? rigtigt godt med noget opbakning til bordelmutter multi-prutti

 71. Af Eva Madsen

  -

  Lad os komme ud af Schengen og EU og få indført visumpligt for alle ikke vestlige lande .

  Konventionerne , FN og menneskerettighederne. bør også få en omgang med krabasken- så al evt. asylansøgning foregår uden for Europa.
  Danmark skal uden at skele til div. konventioner / rettigheder ,efter eget ønske kunne udvise de personer vi ikke ønsker i DK.
  Samt lettere kunne inddrage Dansk statsborgerskab ,som er givet til ikke etniske Danskere, hvis det er dette vi ønsker.

  Indvandring fra ikke vestlige lande bør stoppes øjeblikkeligt , det samme gælder al arbejdsindvandring fra det østlige EU – sålænge vi har en million arbejdsløse i den arbejdsdygtige alder ,som koster os 140 milliarder om året – i det beløb er der sandsynligvis ikke medregnet alle de omkostninger, som den ikke vestlige indvandring forårsager – så beløbet skal nok ganges med 2.

  Jeg er absolut ikke en Tysker hader , men at sætte pris på Frau. Merkels det 4 rige – EU Europas Untergang – deler jeg absolut ikke med Lars Ulykke eller med Amalie Lyhne – tænk hvor meget ulykke den dame er kommet af sted med – sønderbombet Grækenlands, Italiens, Spaniens, Portugals og Frankrigs økonomier , med den ulyksalige møntenhed Euroen + alverdens andre ulykker – bare for at nævne en enkelt – den alt ødelæggende for hele Europa – indtaget af flere millioner IKKE vestlige migranter, de fleste ankommer med en forfærdelig ting i bagagen – ISLAM / Koranen – som ideologisk er på samme niveau som nazismen eller mangefold endnu værre..

  Nu skal det igen gå ud over de stakkels jøder – plus – alle os hvide vestlige vantro hunde – det må være en had forøgelse , der siger spar 2 til alt muligt andet.

  Det viser sig nu, ikke overraskende, at MSM og politikerne lyver videre, med hensyn til antallet af migranter , som er på mere end 500.000 tusinde i året første 6 måneder .
  En splinterny rapport fra European A-sylum Support Office (EASO) kaster spot på politikernes påstande og dokumenterer, at antallet af migranter i de første 6 måneder af 2016 er højere end det var i 2015.

  Bemærk venligst at tallet IKKE inkluderer familiesammenføringer.
  Kilder =
  http://www.breitbart.com/london/2016/07/09/half-million-migrants-entered-europe-year/
  https://www.180grader.dk/Politik/mere-end-500-000-migranter-har-invaderet-eu-i-r
  http://snaphanen.dk/2016/07/10/oekonom-beskriver-velfaerdssamfundets-endeligt/
  https://www.180grader.dk/Politik/konom-beskriver-velfaerdssamfundets-endeligt

  Helledusse hvor det det går .

  Og med hensyn til Europol , som har det formål at bekæmpe kriminalitet over de åbne grænser , har EU valgt , at skulle være overstatslig – i deres forsøg på , via salamimetoden at få flere områder ind som overstatslig , så det hele ender ud i at være Europas Forenede Stater .- må DK naturligvis forlade , hvis vi ikke kan få en parallelaftale – hvis vi ikke kan – er det nok ikke så vigtigt for hverken for DK eller EU.

  Europol havde måske netop ikke været så nødvendigt ved siden af Interpol , hvis vi ikke var medlem af Schengen , og dermed de åbne grænser , som øger og sætter turbo på kriminaliteten
  Vi er jo medlem af Interpol ( International Criminal Police Organization.) som i det store og hele laver det samme og som flest lande er medlem af.

  Grundet de åbne grænser kan hverken Interpol eller Europol følge med – løsning = indfør streng grænsekontrol og ud af EU og ind i EF.

  Amalie – EU er jo på vej mod USSR , DDR og Nordkoreanske tilstande – det bør man absolut ikke tilstræbe – ikke engang i søvne. !

  Jeg syntes absolut ikke at vi bør takke EU-monsteret.
  Mange demokrater og national konservative beskæftiger sig løbende med EU’s demokratiske underskud og befolkningernes udbredte mangel på interesse for projektet – efterhånden er vi kommet til at leve i et Europa uden europæere og i nationalstater uden statsborgere …

 72. Af Hulda i Bagermosen

  -

  Svend Petersen: for mange bajere i dag? Det var bønderne i Sverige som reddede Sverige fra Euroen! Hurra for dem!! husk at tage dine små piller i dag.

 73. Af Eva Madsen

  -

  Lad os komme ud af Schengen og EU og få indført visumpligt for alle ikke vestlige lande .

  Konventionerne , FN og menneskerettighederne. bør også få en omgang med krabasken- så al evt. asylansøgning foregår uden for Europa.
  Danmark skal uden at skele til div. konventioner / rettigheder ,efter eget ønske kunne udvise de personer vi ikke ønsker i DK.
  Samt lettere kunne inddrage Dansk statsborgerskab ,som er givet til ikke etniske Danskere, hvis det er dette vi ønsker.

  Indvandring fra ikke vestlige lande bør stoppes øjeblikkeligt , det samme gælder al arbejdsindvandring fra det østlige EU – sålænge vi har en million arbejdsløse i den arbejdsdygtige alder ,som koster os 140 milliarder om året – i det beløb er der sandsynligvis ikke medregnet alle de omkostninger, som den ikke vestlige indvandring forårsager – så beløbet skal nok ganges med 2.

  Jeg er absolut ikke en Tysker hader , men at sætte pris på Frau. Merkels det 4 rige – EU Europas Untergang – deler jeg absolut ikke med Lars Ulykke eller med Amalie Lyhne – tænk hvor meget ulykke den dame er kommet af sted med – sønderbombet Grækenlands, Italiens, Spaniens, Portugals og Frankrigs økonomier , med den ulyksalige møntenhed Euroen + alverdens andre ulykker – bare for at nævne en enkelt – den alt ødelæggende for hele Europa – indtaget af flere millioner IKKE vestlige migranter, de fleste ankommer med en forfærdelig ting i bagagen – ISLAM / Koranen – som ideologisk er på samme niveau som nazismen eller mangefold endnu værre..

  Nu skal det igen gå ud over de stakkels jøder – plus – alle os hvide vestlige vantro hunde – det må være en had forøgelse , der siger spar 2 til alt muligt andet.

  Det viser sig nu, ikke overraskende, at MSM og politikerne lyver videre, med hensyn til antallet af migranter , som er på mere end 500.000 tusinde i året første 6 måneder .
  En splinterny rapport fra European A-sylum Support Office (EASO) kaster spot på politikernes påstande og dokumenterer, at antallet af migranter i de første 6 måneder af 2016 er højere end det var i 2015.

  Bemærk venligst at tallet IKKE inkluderer familiesammenføringer.
  Kilder =
  se . = breitbart.com/london/2016/07/09/half-million-migrants-entered-europe-year/
  180grader.dk/Politik/mere-end-500-000-migranter-har-invaderet-eu-i-r

  snaphanen.dk/2016/07/10/oekonom-beskriver-velfaerdssamfundets-endeligt/

  180grader.dk/Politik/konom-beskriver-velfaerdssamfundets-endeligt

  Helledusse hvor det det går .

  Og med hensyn til Europol , som har det formål at bekæmpe kriminalitet over de åbne grænser , har EU valgt , at skulle være overstatslig – i deres forsøg på , via salamimetoden at få flere områder ind som overstatslig , så det hele ender ud i at være Europas Forenede Stater .- må DK naturligvis forlade , hvis vi ikke kan få en parallelaftale – hvis vi ikke kan – er det nok ikke så vigtigt for hverken for DK eller EU.

  Europol havde måske netop ikke været så nødvendigt ved siden af Interpol , hvis vi ikke var medlem af Schengen , og dermed de åbne grænser , som øger og sætter turbo på kriminaliteten
  Vi er jo medlem af Interpol ( International Criminal Police Organization.) som i det store og hele laver det samme og som flest lande er medlem af.

  Grundet de åbne grænser kan hverken Interpol eller Europol følge med – løsning = indfør streng grænsekontrol og ud af EU og ind i EF.

  Amalie – EU er jo på vej mod USSR , DDR og Nordkoreanske tilstande – det bør man absolut ikke tilstræbe – ikke engang i søvne. !

  Jeg syntes absolut ikke at vi bør takke EU-monsteret.
  Mange demokrater og national konservative beskæftiger sig løbende med EU’s demokratiske underskud og befolkningernes udbredte mangel på interesse for projektet – efterhånden er vi kommet til at leve i et Europa uden europæere og i nationalstater uden statsborgere —-

 74. Af jan andersen

  -

  At EU ikke er interesseret i at standse folkevandringen fra Afrika og Mellemøsten kan ses af flere ting, og det alene burde være nok til at sige farvel og tak til EU. Hertil kommer den frie bevægelighed for løntrykkere og kriminelle fra øst- og sydeuropa. Car sten nør gaard og tom ‘ ernes reklametekster ovenfor er udtryk for uvidenhed eller noget endnu værre. Hos an na li bak må EU og meget mere kun debatteres af trollen J M. – Ber tel haar er levebrøds politiker, ligesom så mange andre er han uden interesse for Danmarks videre skæbne. Han vrøvler om cykler, og lader langt vigtigere emner ligge.

 75. Af Henrik Knage

  -

  Hvad terror angår, så kræves der ikke en professor – titel i menneskelig adfærd – for at kunne forklarer en af mekanismerne til hvorfor den opstår, tilsyneladende ud af ingenting, ud af en almindelig fredelig flygtning f.eks.
  Samme fænomen har jo gentaget sig utallige gange, op gennem historien, hvilket også er årsagen til, at jeg gentagne gange fastholder, at menneskelig adfærd ikke har ændret sig nævneværdigt, side mennesker begyndte at kalde sig mennesker – og det er ca. 10.000 år siden.
  Det må jo antages, set ud fra en nogenlunde fornuftig tankegang, at hvis man ankommer til Danmark – som flygtning, så er man mindst ”stresset”, og eller det der er værre.
  Efter kort tid, så opdager flygtningen, at få positiv særbehandling, dels i forhold til sociale goder, dels i retssystemet, og så kan ingen vel bebrejde flygtningene, at de pludselig føler sig som ”overmennesker” og reagerer ud fra den overbevisning og at nogle ender som terrorister.
  Det er simpel raketviden – uden omsvøb.
  Der er kun os selv, at bebrejde for udviklingen – ingen andre.
  Det var også her slavehandel begyndte – med overmennesker og undermennesker. Under alle omstændigheder må det være svært, at få alle tanker under kontrol, hvis man kommer fra krig – og så er det ligegyldig hvilken farve man har.

 76. Af ove knudsen

  -

  I DR har der lige været noget om IKEA, der iflg. talskvinden vil “tage socialt ansvar” ved at ansætte snesevis af migranter FORUD for danskere. Det “sociale ansvar” går altså ud på at give arbejde til nyankomne udlændinge, så endnu flere danskere må gå arbejdsløse eller i “arbejdsprøvning” hvor de tyranniseres fra morgen til aften med bureaukrati , krav og forringelser tilrettelagt af V og cla us hjort h.

 77. Af ove knudsen

  -

  I DR har der lige været noget om IK E A, der iflg. talskvinden vil “tage socialt ansvar” ved at ansætte snesevis af mi g ra nter FORUD for danskere. Det “sociale ansvar” går altså ud på at give arbejde til nyankomne udlændinge, så endnu flere danskere må gå arbejdsløse eller i “arbejdsprøvning” hvor de tyr anni seres fra morgen til aften med bureaukrati , krav og forringelser tilrettelagt af V og cl a us hjo rt h. (fil ter-problemer)

 78. Af ove knudsen

  -

  I DR har der lige været noget om IK E A, der iflg. talskvinden vil “tage socialt ansvar” ved at ansætte snesevis af mi g ra nter FORUD for danskere. (resten er i filtret)

 79. Af ove knudsen

  -

  hvorfor blok eres indlæg?

 80. Af ove knudsen

  -

  hvorfor blok eres saglige og oplysende indlæg?

 81. Af ove knudsen

  -

  Er der opstået en teknisk fejl i filtret? Det fungerer da helt meningsløst. Eller hvad?

 82. Af jørgen mikkelsen

  -

  De oplysninger der lægges frem af e va ma d sen og som er hentet hos snaphanen og 180g mv., viser med al ønskelig tydelighed at Europa og Danmark er på vej ind i en totalitær, skrækkelig og blodig fremtid. Politikerne og medierne har svigtet befolkningen, men også sig selv, for hvis velfærden, demokratiet , sundhedsvæsnet og retsstaten smuldrer væk, og udskiftes med anonym fjernstyring, gigantisk kriminalitet, hærgende sygdomme, fattigdom og vanvittige/skandaløse/barbariske tilstande overalt, vil mange politikere og journalister også få det at mærke. Så hvorfor har de så travlt med at save på den gren de selv sidder på? Læs om hvordan det går til i Frankrig, Grækenland og Sverige mht. vold, mord, terror og velfærdstab osv.

 83. Af B. Nielsen

  -

  Uha – det var da fælt, at jeg kom til at skrive hr. Lemches navn forkert. Det skal ikke gentage sig.

  Som hr. Lemche sikkert godt ved, tog det flere hundrede år at drive muslimerne ud af de lande, de havde erobret, således 400 år i Grækenland. Med til billedet hører vel også muslimernes folkedrab på de kristne Armeniere i 1915, der er mange – ikke mindst historiske grunde – til at frygte islam.

  Som Naser Khader ofte har sagt, så er der brug for en reformation af islam som den, der fandt sted mht. til kristendommen i 1500-tallet, og dertil mest mulig vestlig støtte til de demokratiske kræfter, der har så trange kår i den muslimske verden.

  Og for at vende tilbage til udgangspunktet, så er den den sammenhæng, EUs ledere bør indse, i stedet for at trække pivåbne grænser og masseindvandring og andet formynderi ned over hovedet på os alle.

 84. Af Benny b

  -

  Dagens overskrifter på snap hanen:

  Sverige i juni: 15 mord, 40 mordforsøg

  Udvandrerland Tyskland. De kompetente forlader landet

  Sandheden kommer i dryp – meget små dryp

  Indvandring og faldende gennemsnits IQ i Europa

  Økonom beskriver velfærdsstatens endeligt

  More Than Half a Million Migrants Have Entered Europe in 2016

  En time og femogfyrre minutters Sverigesødelæggelse

  Swedish Women to BLAME for Migrant Sex ATTACKS

 85. Af jørgen mikkelsen

  -

  De voksende TERROR-TRUSLER bør også tages meget alvorligt. For der er både terroren med bom ber og sky de vå ben, og så den daglige terror bestående i vold, trusler, svindel, overfald, hjemmerøverier, voldtægter, påsatte brande, afpresning, kidnapninger, indbrud og meget mere. Nogle steder er den slags træls hverdag.

 86. Af jørgen mikkelsen

  -

  De voksende TE RR OR-TR U S LER bør også tages meget alvorligt. For der er både te rr oren med bom b er og sky de vå ben, og så den daglige terror bestående i vold, trusler, svindel, overfald, hjemmerøverier, voldtægter, påsatte brande, afpresning, kidnapninger, indbrud og meget mere. Nogle steder er den slags træls hverdag. (prøver igen)

 87. Af jørgen mikkelsen

  -

  Er det forbudt at skrive et lille PS??

 88. Af jørgen mikkelsen

  -

  Hvorfor blokeres så mange indlæg? Det er da censur.

 89. Af Finn Bjerrehave

  -

  EU er det bedste i min tid, og jeg siger tak for 15000kr i toldgevinster årligt til alle Danskere , og græder over Englands vej til opløsning.
  Skal vi have større indflydelse på samarbejdet, bliver det nok ikke med nej stemmerne, samt Danskernes glæde ved Kommunisterne som det 4 største parti i Danmark, partiet som ikke ønsker samarbejde, og Nord Korea er målet.
  Min politiske begejstring for EU er politisk kun de Radikale som tør melde klart flag, mit eget parti er blevet så bange for DF at tonen skal lyde skepsis, og rygradden er knækket.
  IS er skabt af Irak efter krigen, hvor Sunnimuslimerne blev smidt ud af regeringen, og derefter dannede IS som er støttet af alle Sunnimuslimer i magtkampen mod Iran som Shia stat, og kun Irak kan genoprette balancen, ved at tillade Sunnimuslimerne i regeringen, og det vil Iran ikke tillade, og folkemord bliver en dagsorden, hvor selv Danmark bidrager med F16 i Irans ærende .
  Disse konflikter er EU foruden , hvor skrækkelige krige er afløst af samarbejde, og glæden ved at være imod, måske skulle EU skabe et fodboldhold, og succes skabt af dygtige fodboldspillere, og befolkningens opbakning blev målet.
  EU halleluja. Finn Vig

 90. Af jørgen mikkelsen

  -

  Hos an na li bak favoriseres J M. Her må man ikke skrive om te r ror.

 91. Af Henrik Knage

  -

  Nogle gange kan jeg faktisk godt li´ Zenia Stampe fra De Radikale, for hun kommer selv med en løsning på politikerleden, og en måde hvorpå man kan ”tage brodden af” fænomenet.
  Her i sidste uge skulle hun angiveligt have optrådt på TV, i noget ikke særligt pænt tøj, hvor man kunne se hendes ben.

  Det er der så en mand der har bemærket, og kommenterer det på hendes FB profil, med noget i retning af; at det synes han ikke hun kan tillade sig, at vise sådan nogle ”misfarvede” ben, tror jeg nok, for jeg så det ikke selv.
  Så svarer hun så først som en skraldespand, som låget bliver åbnet på, men slutter sætningen med :Kys, kys!

  Det får mig til at tænke på, at folk godt kan gå i chok, hvis de ser noget de ikke forventer, så derfor burde TV i fremtiden advare mod ubehagelige scener og anstødelige billeder, hvis de sender tv udsendelser af politiske diskussioner – for så tror jeg sagen ville falde tilbage i penalhuset på manden, da han ville have tænkt ”jeg var blevet advaret” af Kåre Kvist!

 92. Af Jan Johansen

  -

  Kære Amalie Lyhne.

  Jeg kan sagtens følge dig et langt stykke af vejen, men EU er altså blevet for meget. Hvorfor har man ødelagt en ellers god ide’ med mere og mere bureaukrati på alle områder. Vi ønsker jo ikke et overnationalt organ, der dikterer, hvad vi må, og hvad vi netop ikke må. Det er jo ulideligt og bemærk venligst, at englændernes udmelding af EU kun var det første opråb om, at vi har fået nok. Flere og flere nationer i Europa vil ganske givet følge trop, hvis ikke de ansvarlige for dette glade (eller snarere uglade) vanvid snart får sadlet om. Tænk bare på konsekvenserne af den frie bevægelighed. Det har forandret/forringet en hel del menneskers tilværelse ganske betydeligt fra det værre til det endnu værre med stigende arbejdsløshed blandt den oprindelige befolkning, stigende utryghed i særligt udsatte områder, stærkt forhøjet trusselsniveau for især ganske almindelige samfundsborgere, åbenlys terror mod sagesløse mennesker osv., osv. En stærk kontrast til det liv, som leves i de højere luftlag, eks. London!

 93. Af Henrik S

  -

  Amalie vil bevare EU og dermed en stensikker islamisering af Europa for sine børns skyld.
  Stakkels børn og børnebørn!
  Kunne være spændende at høre , hvad hun forestiller sig Europa vil ende med , med EU ved roret?
  En lykkeligt land hvor alle religioner og farver lever lykkeligt sammen , som naboer og gift på kryds og tværs.Eller adskilt i gettoer hvor det er livsfarligt at færdes udenfor eget område?
  Utroligt at der findes så virkelighedsfjerne mennesker.

 94. Af J. Hans en

  -

  Danmark har kun fordele af at være medlem af EU.
  For ikke at tale om organisationer som menneskerettighedsdomstolen.
  En domstol som overvåger og holder Danmark i kort snor.
  Således at de værste af regeringens slyngelstreger standses i opløbet.
  Det samme går sig gøldende for FN og alle de konventioner som Danmark har tilsluttet sig.
  Havde vi ikke haft alle disse organisationer til at holde et vågent øje til Danmark, så havde Danmark i dag været en rendyrket slyngelstat.
  Som vores tætteste alierede USA, Israel og Saudi Arabien.
  Men der er vist ingen tvivl om, at mange lande helst så, at Danmark blev smidt ud af det gode selskab.
  Lande som kun vil have fordelene ved at være en del af den ærværdige organisation EU men ikke ulemperne, disse lande er ikke velsete i det demokratiske og velorganiserede EU.

 95. Af Børge Jørgensen

  -

  Det er da utroligt så hurtigt folk glemmer . ! nedenstående udtalelse fra en af ideologisterne i EU bør aldrig glemmes. !

  Federica Mogherini, EU’s minister for eksterne anliggender, har fremført nogle chokerende udtalelser. I sin fremtidsvision for Europa slår hun fast, at hun ønsker politisk islam som en del af Europas fremtid.

  Det gør hun vel vidende, at islam ikke tolererer andre politiske og religiøse systemer (!). Her er uddrag af det, hun har sagt:

  “Islam hører hjemme i Europa. Det har en plads i Europas historie, i vores kultur, i vores mad – og mest vigtigt i vores nutid og fremtid”. (” … Islam belongs in Europe. It holds a place in Europe’s history, in our culture, in our food and – what matters most – in Europe’s present and future.” )

  Samtidig slår hun fast, at flere muslimer I Europa ikke betyder en trussel for kontinentets fremtid. Alle de mange i de europæiske befolkninger, der har den frygt, tager fejl.
  De ved ikke, hvad europæisk identitet er, lyder det fra denne officielle EU-repræsentant.

 96. Af J. Hans en

  -

  AF BØRGE JØRGENSEN – 12. JULI 2016 11:54
  “Samtidig slår hun fast, at flere muslimer I Europa ikke betyder en trussel for kontinentets fremtid. Alle de mange i de europæiske befolkninger, der har den frygt, tager fejl.”

  Federica Mogherini har fuldstændig ret.
  Hvis hun ikke havde ret, så ville vores politikere jo næppe have så travlt med, at starte de krige som skaber millioner af muslimske flygtninge.
  Politikerne ved uden tvivl hvad de gør.

  Vi skal glæde os over mennesker som Federica Mogherini.
  Som tilretteviser de vildledte som ikke rigtigt kan se sammenhængen i tingene.

  Børge Børgesen behøver ikke at være bekymret.
  I EU er der styr på tingene.

 97. Af Henrik Knage

  -

  Jeg har ikke noget imod muslimer i EU, og det er muligt de hører hjemme i europæisk kultur, og gastronomi.
  Det har jeg en bemærkning til, for der en skrevet tekst, der fortæller meget om opfattelse – men intet om indhold – en typisk politisk udtalelse, uden reel værdi, mening og eller standpunkt – et tidsfænomen der bliver mere og mere udtalt, når samtalen drejer sig om EU og asylansøgere / immigration.
  Jeg har hverken noget imod muslimer, eller kartofler, men jeg vil gerne selv bestemme hvordan og hvornår, jeg vil have dem serveret, da det er sådan med grøntsager og alt andet, at noget er bedre end andet, eller bare fordi der er tale om kartofler, eller muslimer, betyder det ikke, at de er spiselige alle sammen.
  Grønne kartofler er direkte giftige, og det er de muslimer med bomber i turbanen også. Men EU har udviklet sig til en ”institution”, en ”lagkage” der er fremstillet på en sprød bund af indforstået selvfølgelig tilfældighed, hvis indhold der smagsmæssigt svarer til 7 kilo gule ærter, med fed flæsk – pyntet på toppen med én enkelt M&M, som hvis man starter med pyntet, er man også påtvunget at æde 7 kilo gule ærter og en sprød bund af moderne indforstået selvfølgelig tilfældighed.
  Velbekomme.

 98. Af Finn Bjerrehave

  -

  Hej hvad gik galt, da mit indlæg ikke er på ? VH.Finn vig

 99. Af R.Harald Kristiansen

  -

  Stor økonomisk ulighed og grådighed skaber det samfund vi lever i. Des større forskel, des større ubalance. Ubalance skaber krige og armod og manglende velfærd.

  De Europæiske lande bør stå sammen, EU bør også turde tage fat i banksystemerne og de multinationale selskaber, der ikke yder samfundsgavnlig betaling af skat.

  Alternativet mener, at vi kan helt undvære skat, her mener jeg, at vi nok heller kan undvære Alernativet.

  UK vil prøve at udvikle sig til et skatteparadis. I forvejen hvidvaskes der store pengesummer i UK, bl.a. russiske penge. Derfor er det ikke så mærkeligt, at russerne hilser Brexit med kyshånd.

  Kleptokratier vil nyde godt af UK og det gør de i forvejen i Luxembourg. Det er mærkeligt, at EU finder sig i Luxembourgs adfærd.

 100. Af w. jacobsen

  -

  Hvorfor har avisen og/eller blogholderne så pisse- , pissetravlt med at manipulere debatterne, oftest til fordel for eenøjede typer som J M, ju ul, nør ager, j. hansen, NPL og lignende typer….??

 101. Af w. jacobsen

  -

  Hvorfor har avisen og/eller blogholderne så pisse- , pissetravlt med at manipulere debatterne, oftest til fordel for eenøjede typer som J M, ju ul, nør ager, j. han sen, NP L og lignende fra den radikale fløj ….??

 102. Af R. Harald Kristiansen

  -

  Vesten bør ikke gå ind i krige. De respektive lande i krig må klare krigene selv.

  Irakkrigen blev startet hjerneløst af den amerikanske president George Bush junior og Donald Rumsfeld og støttet af lige hjerneløse europæiske ledere. Efterfølgende slap den irakiske regering alle krigsfanger løs og IS mm. blev til. Vores flygtningesvøbe nu i dag skyldes i store træk denne krig og en magtsyg øjnlæge i Syrien, som beskyder sit eget folk. Migranterne kommer fra fattige Afrika.

  Vi kan yde humanitær hjælp og betale en ordentligt pris for de varer vi køber og støtte Mellemøsten og Afrika med erhvervsfremmende fremstød.

  Demokrati må de respektive lande selv vælge til. Vesten kan ikke lege verdens demokratipolitifolk.

  USA er ved at få problemer i deres befolkning, grundet for stor forskel på fattige og rige.

  Superliberalismen vil døde demokratierne. De superliberalistiske vil ikke anerkende, at arbejdere/teknikere/designere og videnskabsmænd og m. andre skaber deres rigdom. Hvordan skal rigdommen således deles? Skal alt overskud gå i skattely?

 103. Af Erik andersen

  -

  Det er nu kommet frem at u-landshjælpen har skadet Afrika langt mere end den har gavnet. Og vedr. Sverige har det vist sig at pladderhumanismen er ved at ruinere og destruere landet.

 104. Af Henrik Knage

  -

  Aner ikke hvem Federica Mogherini er, andet end hun skulle være EU´s udenrigsminister, hvilket forklarer en del i forhold til hvor ”tågede” EU eliten kan optræde.
  At Islam skulle have optrådt i ”Europa” er grov manipulation med ord, der kun købes af historieløse. Det længste Islam har bevæget sig ind i Europa har været via Osmannerne, og de nåede til Serbien, dele af eks – Jugoslavien, delvis en snert af Grækenland og ”bankede på” porten til Østrig. Længere nåede Islam ikke ind i Europa – før nu.
  Islam har aldrig sat særlig præg på Nordeuropa, hvis ikke svenskerne havde været så dumme som de er.
  I realiteten så handler det udelukkende om politisk ”tågesnak” – ikke om Islam. Det handler om ”20 tønder land” med Osvald Helmuth, hvor den ene bliver mere og mere ”røget”, i forlængelse af, at den anden bliver mere og ”speget” – og det er sådan, at politikere taler i det offentlige rum – i ”djøfsprog” der kan få det værste frem i folk – for der findes ikke noget værre. Men det er de desværre nød til, når ”overhunden” sidder i EU og observerer, at alle ”underhundene” har lavet alle de love der skal til, for at give de respektive lande ”mundkurve” på, så de ikke aner hvad der op og ned, i dansk politik efterhånden, og hvis de gør, så tør de ikke sige det, så folk fatter meningen.

 105. Af Niels Peter Lemche

  -

  FINN BJERREHAVE, du skrev nok noget, der hang sammen. Uha uha!

 106. Af E. Larsen

  -

  Som flere har skrevet til miss Lyhne – må hun være stær e blind, hvis hun ikke kan se at islamisternes Koran og Sharia er og vil blive langt, langt værre end nazis men fra Tyskland i 30-40’erne.
  Vågn dog op!

 107. Af Henrik Knage

  -

  Lemche. Du forstår ikke humor.

 108. Af Svend Jensen

  -

  Opskrift på katastrofe:

  1) De muslimske lande er stærkt overbefolkede.
  2) De kan ikke brødføde og beskæftige deres grotesk voksende antal indbyggere.
  3) I gamle dage løste man den slags problemer ved folkevandringer.
  4) Folkevandringerne erstattede oprindelige (svage) befolkninger med nye aggressive.
  5) USA er det bedste eksempel herpå.
  6) I moderne tider løser man stadig problemer med overbefolkning ved erobringstogter.
  7) Derfor bliver Europa (svage indbyggere) mål for de muslimske landes folkevandringer.
  8) Sic transit gloria EU mundi.

 109. Af hektor heimlich

  -

  Ja, bak da endelig op om EU og mere krig. I dag blev en rigsdansk krigsveteran fra Bosnien fængslet for drab på sine forældre. Vi sønderjyder kender det så godt fra tiden efter 1. verdenskrig, -soldater kom hjem og begik selvmord eller hakkede familien ihjel med en økse. Men EU krammerne vil ikke høre, -de hænger i mutti-multi-kultis skørter når denne går til angreb i Ukraine. Vi sønderjyder har ikke lyst til mere krig og ser med forbavselse på rigsdanskernes sindsygt naive fremfart.

 110. Af Michael Vestergaard

  -

  Man kan godt blive syg i sindet af krig. Men kan kan også få sår på sjælen af skilsmisser, af hjemmerøverier, af voldtægter, af vold og trusler, af at miste sine børn, af at leve i gæld med ågerrenter, af at blive pint og plaget og tyranniseret af de nye “behandlinger” af arbejdsløse, syge og hjemløse mv.

  Hver dag udtænker de asociales højborg nye metoder til at gøre livet surt for danskerne. Hvad vi kommer til at lægge krop, sjæl og smadret liv til i fremtiden bliver ikke småting. En familie fik sin sagesløse teen-age søn myrdet i et frikvarter. En anden familie fik sin datter og søn overfaldet og mishandlet på det groveste. En tredje familie blev overfaldet i sit eget hjem. Osv., osv. Enhver fornuftig dansker der læser snaph og 180g eller evt. den korte, vil nok ende med at få et nyt syn på flere ting. Hvad der foregår i Sverige og Grækenland etc. kan man ihvertfald lære meget af.

 111. Af Niels Peter Lemche

  -

  Til Hektor og resten af hans fæller: Krigen er den ultimative rædsel. Men takket være EU og NATO har vi kunnet leve i fred i hele min livstid, over 70 år. Det er ikke sket før i Europas historie.

  Og så vil nogle nævne svenskerne og måske finnerne: Men begge lande har været tvunget til at bøje knæ for russerne. Finnerne fik aldrig mulighed for at få revanche efter overfaldet i 1939-40.
  Svenskerne måtte finde sig i adskillige ubådskrænkelser tilbage i 1980erne. Hvem husker ikke Whisky on the Rocks!

 112. Af ole hansen

  -

  Er der ikke noget med at EU har en krig i gang i et hjørne af Europa. Var der ikke noget med en bombekrig mod de kristne i Serbien? Er der ikke noget med at en kold krig mod Rusland er ved at blive sat på skinner? Noget der har sat 15.000 atommissiler i højere beredskab! Er der ikke noget med at kæmpekriminalitet, terror og borgerkrige er i gang eller under opsejling mange steder i Europa pga. EUs nedlagte landegrænser? Og hvad med den fattigdom og elendighed der har bredt sig blandt ungdommen mv. i Spanien, Frankrig, England og flere andre EU-lande. NPL, vi har gennemskuet at du er en radikal fundamentalist.

 113. Af ole hansen

  -

  Er der ikke noget med at EU har en krig i gang i et hjørne af Europa? Var der ikke noget med en bombekrig mod de kristne i Serbien? Er der ikke noget med at en kold krig mod Rusland er ved at blive sat på skinner? Noget der har sat 15.000 brintbombemissiler i højere beredskab! Er der ikke noget med at kæmpekriminalitet, terror og borgerkrige er i gang eller under opsejling mange steder i Europa pga. EUs nedlagte landegrænser? Og hvad med den fattigdom og elendighed der har bredt sig blandt ungdommen mv. i Spanien, Frankrig, England og flere andre EU-lande? NPL, vi har gennemskuet at du er en radikal fundamentalist og en fanatisk tilhænger af multi-kulti, EU og indvandringsindustrien.

  Om Europas fred og civilisation overlever, om det danske folk har en fremtid, interesserer dig nok ikke.

 114. Af Niels Peter Lemche

  -

  Ole Hansen, før 1 Verdenskrig så verden i Europa i høj grad ud som i slutningen af århundrede. Der var fred i det meste af Europa, og så sloges man som vilde dyr på Balkan. Men det er karakteristisk, at de lande, du henviser til, netop ikke var eller ikke endnu var medlemmer af EU og NATO. Det er karakteristisk, at det europæiske land, der lige nu oplever de værste overgreb, nemlig Ukraine, ikke er medlem af EU og NATO. Så i virkeligheden bekræfter du blot, hvad jeg skriver.

  Og jeg kan love dig for, at de baltiske lande og Polen er glade for medlemskaberne. De tre baltiske lande ville ikke overleve længe, hvis det ikke havde været tilfældet med den aggressive bamse ovre østpå.

 115. Af Niels Peter Lemche

  -

  Amalie altså! Dit filter!

 116. Af Niels Peter Lemche

  -

  Uden håb om at de det gennem filtret:

  Når folk dom Ole Hansen deler påskrifter om andre så frit ud: Du er en radikal fundamentalist, skriver du: Når man er så langt ud til høje som dig, så er alle til venstre for dig radikale fundamentalister. Du må have det ret ensomt derude.

 117. Af Hans H

  -

  NIELS PETER LEMCHE. Så er vi enige om den ting. “Loven” er ikke in i kristendommen, generelt set, hovedsaglig i protestantismen. For hvad angår selve troens dogmer, uanset retningen, så minder den, i det mindste mig, først og fremmest om masse-psykose.

  For dansk og europæisk indvandrings vedkommende, i henhold til islam, så handler den først og fremmest om omkostninger til socialområdet, som en konsekvens af politikernes manglende pragmatisme. Politikerne, dvs elitisterne, har tilsyneladende problemer med at forstå nødvendigheden af generel befolknings accept i henhold til deres ideologier. Hvis de plager økonomien yderligere, så vil det fremme antisociale modreaktioner.

 118. Af Svend Jensen

  -

  @NIELS PETER LEMCHE – 13. JULI 2016 08:44
  “…Finnerne fik aldrig mulighed for at få revanche efter overfaldet i 1939-40….”

  Og danskerne fik aldrig mulighed for at få sydSlesvig tilbage efter tyskernes terrorregime i hele Slesvig mellem 1864-1920.
  Finland har altså lovlig årsag til hævn i 1940, men Danmark måtte ikke få det okkuperede sydSlesvig tilbage fra aggressoren Tyskland i 1920.
  Der er kun 20 års forskel, så hvorfor er NPL mere finsksindet end dansksindet?

 119. Af Eva Madsen

  -

  Skal man grine eller græde – hvorfor skulle noget fungere mere tilfredsstillende i EU – når der er så godt som intet, der fungerer ordentlig i Danmark , hvorfor lefle / ønske / blive på tvunget flere dårligdomme af EU , når vi ikke engang kan styre vores hjemlige lille andedam tilfredsstillende.

  Vi har et repræsentativt demokrati – demokrati hvor borgerne udøver deres politiske indflydelse, ved at vælge repræsentanter til politiske forsamlinger ,som har bemyndigelse til at træffe beslutninger på borgernes vegne .

  Danskerne bliver jo snydt så vandet driver af dem – få sekunder efter at valgstederne er lukket.

  Der er jo overhoved ingen overensstemmelse med den førte politik udøvet af levebrødspolitikere og det borgerne ønsker .

  Har borgerne nogensinde ønsket et multikulturelt samfund , som ikke kun koster os i hundredvis af milliarder om året., men også skaber os allehånde uoverskuelige problemer ud al fremtid for den etniske Danske befolkning.

  Bare 1 ud af hundredvis – den Danske folkskole er blevet lemlæstet og ødelagt gr. frekventering af ikke vestlige folkeslags børn – selv om de er 2-3-4- generations efterkommere.

  Har borgerne ønsket eller blevet narret til af politikere , de venstreorienterede ,pressen ,de forkerte meningsdannere og TV til at etablere et altovervældene kæmpestort offentligt halvkommunistisk velfærdscirkus , hvor milliarder af kroner går til administration, 3 millioner mennesker på overførselsindkomst og ansat i staten , pillen i navlen og i overflødige love , halvdelen skabt af EU , indkøb af designer møbler ,spildte penge på U-landsbistand. osv.osv .

  For alle de penge kunne vi bygge ” 24 karats guldsygehuse ” og tage ordentlig vare på den Danske etniske befolkning næsten fra vugge til grav.

  Nu er Danmark blevet så overbefolket i forhold til vores areal , så hvis det går helt galt , kan man ikke engang give folk en hakke i hånden ,for at sanke det daglige brød.

  Bør vi ikke snart som i Schweiz have mere direkte demokrati? demokrati hvor borgerne udøver deres politiske indflydelse ved deltagelse i direkte afstemninger .??

  Så Amalie – lad os alle bede – ud af EU og ind i EF. – lad os som englænderne få vores land tilbage og lad os selv reformere vores land ,hvis viljen er til stede – for som det er nu , er alt håb ude – ikke så langt ude i fremtiden.

 120. Af Niels Peter Lemche

  -

  SVEND JENSEN: Beklager, at du ikke kender din egen historie. Sydslesvig kunne ligesom Nordslesvig have stemt sig til Danmark i 1920; men der var et stort tysk befolkningsflertal. Så at de ikke fik muligheden er historieforfalskning. Den anden sag er selve spørgsmålet om hertugdømmet Slesvig, som altså ikke var dansk, men et hertugdømme ligesom Holsten, hvor den danske konge var hertug, men under en tysk overherre. Sådan havde det værfet siden middelalderen, og det ville helstatsfolkene have lavet om på og gav dermed Bismarck en undskyldning for sit opgør med danskerne.

  Så, Svend Jensen, det er en ommer!

 121. Af Niels Peter Lemche

  -

  Anne lyhne, er det kun faktuelt forkerte oplæg, der overlever på din blog?

 122. Af Hul igennem?

  -

  Snart vil vi se hvad de østrigske vælgere mener om EU og yallah- der bliver nemlig omvalg til præs.posten- og måske ret sandsyneligt bliver det en national person og ikke en venstreekstremist, de vil vælge.
  mvh

 123. Af Niels Larsen

  -

  “Når der alligevel er et forbehold, er det fordi udfordringerne med at nå en aftale kan virke uoverstigelige. Den hårdeste nød at knække bliver spørgsmålet om, hvordan Storbritannien kan forblive en del af det indre marked og samtidig sætte en bremse på indvandringen af arbejdskraft fra især de østeuropæiske lande. Arbejdskraftens fri bevægelighed er en uløseligt forbunden del af det indre marked, har de øvrige EU-ledere slået fast. Der vil ikke blive tale om særregler for briterne.”

  http://www.b.dk/berlingske-mener/ny-i-nummer-10

  Og da arbejdskraftens frie bevægelighed var hovedårsagen til, at briterne sagde nej til EU, så tyder alt på, at Storbritannien IKKE bliver i det indre marked med mindre EU skifter standpunkt.

  Det kommer til at gøre ondt på ikke mindst de tyske bilproducenter –> 800.000 solgte biler pr. år til Storbritannien.

  Jeg er sikker på, at USAs, Sydkoreas og Japans bilproducenter vejrer morgenluft! Og at tyskerne vil slå sig i EUs tøjr.

  For briterne VIL have østeuropæerne smidt ud igen.

 124. Af Hul igennem?

  -

  ..Og vi vil have yallaher og voldtægtsforbryder og nassere og daskere og tiggere og tyve og røvere smidt hjem.. og vores jobs igen.
  mvh

 125. Af Niels Peter Lemche

  -

  Det burde være et obligatorisk krav til alle kvindelige politikere, at de er friblødere, for så kan man jo se, om der er “kommunister i lysthuset”, og om de dermed er tilregnelige den dag, eller om de er i PMS-zonen.

 126. Af Niels Peter Lemche

  -

  NIELS PETER LEMCHE – 13. JULI 2016 15:26: Falsk indlæg. Naturligvis ikke af mig. Jeg bruger ikke den form for sprog. Det er sandsynligvis Martinisjussen; men det kan kun dem, der har opsyb med filtret se.

 127. Af Niels Peter Lemche

  -

  HANS H, vi lader den stå her. Jeg gider ikke mere, når det er ‘tøsernes’ blogs, det handler om. Nu begynder man igen med de svinske, falske indlæg i mit navn. Der må være grænser. At konstatere, at Berlingerens blogs er en svinesti.

  Måske jeg er tilbage på nogle af UEJs bæogs.

 128. Af Hul igennem?

  -

  Og her i landet er en fængselsfunktionær blevet væltet af cyklen på vej på arbejde og skudt flere gange i benene med en pistol.

  Je Suis Fængselsfunktionær.

  Hvor er I henne?

  Æder I friskpillede festerhavsrejer i Skagen eller hvad? med Chablis til?

  For her i det rigtige samfund går det ikke særligt godt-

 129. Af Anders Thornvig Sørensen

  -

  Niels Larsen – 13. juli 2016 14:09
  Af den tyske bilproduktion bliver 20% eksporteret til UK.
  Af den britiske bilproduktion bliver 44% eksporteret til EU.
  Spørgsmålet er, hvordan en EU-UK frihandelsaftale arrangeres i juridisk forstand.
  Hvis det bliver en almindelig handelsaftale, kan den formentlig indplaceres i EU’s almindelige overnationale handelspolitik. I så fald kan frihandelsaftalen vedtages i EU med flertalsafgørelse uden ratifikation i EU-landene.
  Hvis det bliver en mere omfattende traktat, skal den måske ratificeres i EU-landene enkeltvis.
  I det sidste tilfælde kan Danmark in extremis true med at nægte ratifikation, hvis ikke den danske landbrugseksport til Storbritannien bliver betrygget.

 130. Af E. Larsen

  -

  Danskerne er nok det dummeste folk i Europa.
  De accepterer:
  1) At de ikke bliver spurgt om de ønsker medlemskab af EU (sidst i 1972 – hvor 40-50% ikke engang var født)
  2). At de finder sig i at have verdens største skatter/afgifter
  3.) At de finder sig i at “alternative, cykelpartier, kommunistpartier m.m.” kan komme ind i Folketinget med kun 2% stemmer.
  4) At de finder sig i at der ingen, ingen politi, lov og orden findes i gaderne eller i byerne.
  5) At de accepterer – åbenbart – at deres verdensrekordstore skatter ikke engang kan sikre sygehuse i acceptabel stand (nærmest under Rumænien-niveau m.m.=
  6) At man ikke overhovedet lader danskere få en chance for at stemme om man vil have såkaldte asylansøgere, om man vil hjemsende kriminelle, om man vil stoppe de ekstremt religiøse , andre meninger, moskeer m.m.
  Vågn dog op danskere. I sidste århundrede gik man på gaden og demonstrerede m.m. Men unge mennesker i dag tror at alt “går nok” – ligesom de jo oplæres til venstresjournalistisk presse, medier m.m.
  Medierne er i dag totalt “røde” – sådan er det (som Vestager sagde og sikkert siger)

 131. Af Niels Larsen

  -

  Anders Thornvig Sørensen

  Jeg tror stadig, at briterne klarer sig bedre uden EU end EU klarer sig uden UK.

  UK stod for 1/5 af EUs økonomi, hovedparten af de militære muskler og har det bedste forhold til USA samt en stor indflydelse i commonwealth-landene.

  EU bliver forkrøblet og mister i høj grad indflydelse uden UK.

 132. Af BJARNE SØRENSEN

  -

  Eva Madsen: Når du skriver “hvis det går helt galt , kan man ikke engang give folk en hakke i hånden ,for at sanke det daglige brød”, er det så sandt, som det er sagt, da den beskrevne handling er så godt som umulig at udføre i praksis (“sanke” betyder “samle”). Jeg er overhovedet ikke i tvivl om, at du er etnisk dansk, så – please – lad dog være med at mishandle det danske sprog.

 133. Af j nielsen

  -

  “Finnerne fik aldrig mulighed for at få revanche efter overfaldet i 1939-40”

  Storbritanniens krigserklæring mod Finland i 1941, under fortsættelseskrigen, har sikkert spillet en rolle i den sammenhæng.

 134. Af Niels Peter Lemche

  -

  ANDERS THORNVIG SØRENSEN: Kan alligevel ikke lade helt være: Er den engelske bilproduktion ikke ejet af tyskere og andet godtfolk?

  Og mht. Sydslesvig fik jeg et indlæg undertrykt i går: Det var aldrig dansk. Befolkningen kunne have stemt sig til Danmark i 1920, ligesom Nordslesvig, men gjorde det ikke.

  Og så er der en udmærket kronik af Anders Klostergaard i JP i dag. Tilhængerne af EU må oppe sig, for det er et livsfarligt spil,de højrenationalistiske agitører her spiller.

 135. Af Anders Thornvig Sørensen

  -

  Niels Peter Lemche – 14. juli 2016 09:39
  Ejerforholdene kender jeg ikke.
  En EU-UK frihandelsaftale kan være stor eller lille, kan være rent industriel, osv.
  Der kan også laves en EU-UK toldunion. Så ville man bl.a. undgå frihandelsaftalernes evige problem med varierende toldsatser på råvarer.
  Der er en toldunion mellem EU og Tyrkiet. Aftalen indebærer, at Tyrkiet løbende tilpasser sine egne toldsatser til EU’s. En lignende aftale kunne laves mellem EU og UK.
  Jo EU-UK samarbejdsaftalen bliver, jo større er sandsynligheden for, at den skal ratificeres af alle EU-lande. Det er en langstrakt affære og ikke uden risici, som man så ved EU-Ukraine associationstraktaten. Hollændernes eksempel kunne godt gå hen og danne skole.

 136. Af Niels Larsen

  -

  Niels Peter Lemche – 14. juli 2016 09:39

  Hovedparten af den engelske bilproduktion er lige præcis tyskejet. Endnu en grund til at tyskerne må frygte endnu mere for Brexit – og være indstillede på at gøre adgangen til EU-markedet så lempelig som muligt for Storbritannien.

  Storbritannien sidder med esserne; EU med håret i postkassen.

 137. Af Niels Peter Lemche

  -

  NIELS LARSEN, de kan da bare flytte produktionen til Tyskland. Sværere er det ikke. Og hvem sidder så med skægget i postkassen?

 138. Af Niels Larsen

  -

  Niels Peter Lemche

  Det tager tid at flytte produktionen. Og penge til nye fabrikker. Det går ud over noget, som investorerne ikke bryder sig om: profitten.

  Og investorer bryder sig ikke om at sidde med aktier med faldende værdi.

 139. Af Anders Thornvig Sørensen

  -

  Niels Peter Lemche – 14. juli 2016 13:01
  Mig bekendt flytter man ikke avanceret industriproduktion mellem lande sådan lige uden videre. Det er en ganske stor operation. Men så meget desto værre er det for briterne, hvis det vitterlig skulle ende således.

 140. Af Anders Thornvig Sørensen

  -

  Irland vil sandsynligvis være stærkt interesseret i en mere omfattende EU-UK aftale, der ikke kun skulle handle om fri udveksling af varer og tjenesteydelser, men også liberale regler om persontransport over grænserne, osv. Irland vil nok ikke spekulere i, at dårlige EU-UK relationer kan føre til skotsk udmeldelse og Nordirlands overgang til Irland. Folkeafstemningen afslørede en betragtelig EU-skepsis i Nordirland, så den mulighed er lukket. I stedet samler irernes interesse sig om at sikre deres egen økonomi og skaffe friest mulig trafik mellem Irland og Nordirland.
  Tyskernes interesse i en EU-UK aftale er formentlig også ret stærk, bl.a. af ovennævnte grunde. Jeg gætter på, at det også gælder for Holland, Belgien og de nordiske lande.
  Det er også et sikkerhedspolitisk argument, at EU ikke bør føre handelskrig mod et de stærkeste, søstrategisk vigtigste og mest offervillige NATO-lande.

 141. Af Niels Larsen

  -

  Der er ret væsentlige årsager, som også påpeget af Anders Thornvig Sørensen for, at briterne i sidste ende sidder med de bedste kort på hånden.

  Storbritannien kan på sigt undvære EU, men EU kan ikke undvære relationerne til Storbritannien.

  Desuden rumler det i Frankrig, hvor le Pen sidder på spring – og som bestemt ikke bryder sig om EU.

 142. Af Niels Larsen

  -

  Filteret… 🙁

 143. Af Svend Jensen

  -

  AF NIELS PETER LEMCHE – 14. JULI 2016 09:39
  “Og mht. Sydslesvig fik jeg et indlæg undertrykt i går: Det var aldrig dansk. Befolkningen kunne have stemt sig til Danmark i 1920, ligesom Nordslesvig, men gjorde det ikke.”

  De germanske imperialister arbejde helt bevidst på at fortyske sydSlesvig. Alle beskidte kneb blev anvendt i 1800 tallet for at kolonisere sydSlesvig med griske tyskere. Det tyske kancelli i København var infiltreret med femte kolonne tyskere fra Holsten. Disse infiltratorer var mere optaget af at sørge for det holstenske ridderskabs jordbesiddelser i Slesvig end noget andet. De havde stor politisk magt i Danmark og de blev betragtet som Bismarcks forlængede arm. De tyske folkevandrere til Slesvig blev støttet af de stortyske nationalister, som regnede danskerne for bondske skidne folk. I dag er danskerne dog blevet forfremmet til Merkels små nordiske køtere – vi takker ydmygst.

 144. Af Niels Peter Lemche

  -

  ANDERS THORNVIG SØRENSEN : Men stadig, alle 27 lande skal være enige i den deal, som briterne måske får forhandlet på plads. Det eneste anstændige ville være, at briterne nu meldte sig ud, og derefter gik forhandlingerne igang. Den franske udenrigsministers udtalelse om sin nye britiske kollega er desværre fuldstændig korrekt. BREXIT lederne har løjet og løjet. Nu skal de til at høste, hvad de har sået.

  Og med hensyn til bilerne. Tyskerne kan jo også bare vælge at lukke de engelske fabrikker. De ejer tegningerne og alt andet væsentligt. Skulle foretagender som Volkswagen eller Mercedes eller BMW være nødt til at bygge en fabrik eller to, så er det småpenge i deres regnskab.

  Men det sørgeligste i hele udviklingen er det, som bl.a. Anders klosergåård peger på i JP: Fascismens genkomst i Europa. Vi i min generation troede, at vi var sluppet af med skidtet, og så står den djævel midt iblandt os igen. Og at englænderne, som i sin tid var dem, der stoppede den, skulle være de første til at byde den velkommen tilbage, ja, det er dyb ironi og tragisk.

 145. Af Niels Larsen

  -

  Fascisterne sidder i Bryssel, Lemche.

  De er vor tids antidemokrater. Junckers udtalelser har flere gange gjort det klart.

 146. Af Niels Peter Lemche

  -

  Niels Larsen,

  nej der sidder de ikke. Hvor sidder du, for så skal jeg sige, hvor de sidder!

 147. Af Niels Larsen

  -

  Lemche

  Vås.

 148. Af Anders Thornvig Sørensen

  -

  Niels Peter Lemche – 14. juli 2016 18:23
  Sandsynligvis ja: enighedskrav, fordi en UK-EU aftale ikke kan rummes inden for EU’s løbende fælles handelspolitik, men kræver en særskilt, omfattende traktat.
  Men dét gælder kun de fremtidige EU-UK relationer efter Brexit.
  Selve Brexit-aftalen, dvs. reglerne specifikt omkring UK’s udtræden af EU, godkendes af EU minus UK med kvalificeret flertal.
  Briterne vil gerne forhandle om efter-Brexit situationen før eller som del af selve Brexit-aftalen, men får næppe lov til det – heller ikke uformelt.
  Målet med EU’s politik over for UK må være:
  1) UK skal anerkende EU som én bilateral forhandlingspartner og ikke forsøge at splitte EU.
  2) UK skal anerkende Fællesmarkedets og EU-traktaternes integritet. Ingen EU- eller EØS-deltagelse uden arbejdskraftens fri bevægelighed. Hvorimod en toldunion eller frihandelsaftale ikke behøver at inkludere arbejdskraftens fri bevægelighed.

 149. Af Niels Poulsen

  -

  A.l. skriver:

  “For uagtet at der naturligvis kan være meget godt at sige om elementer i forskellige kulturer, så er det indiskutabelt bedst for mennesker at være mætte, trygge og frie til at leve deres liv, som de vil. Der er en grund til, at verdens migrationsstrømme går i retning af Vesten, selvom andre dele af verden også er økonomisk velstående i sammenligning med migranternes udgangspunkter. Vesten er attraktiv for mennesker i hele verden, fordi Vesten giver mennesker de bedste levevilkår, den største frihed og tillader den mest udstrakte mangfoldighed.”

  Det er ærgerligt, at tuneseren ikke læste denne skåltale, inden han satte sig op i lastbilen.

  Hvornår bliver Vestens liberale klogere? …

 150. Af Niels Larsen

  -

  Niels Poulsen

  Det bliver de først i det øjeblik, muslimerne er ved at skære deres hoveder af.

  Og den tid kommer – med mindre Europas befolkninger tager sagen i egne hænder og gør oprør.

 151. Af Niels Peter Lemche

  -

  Niels Poulsen,

  Men først skal vi sikkert gennem en periode med koncentrationslejre, der vil få Gitmo til at ligne en feriekoloni.

  Jeg tror ikke, at de politiske systemer i Europa kan holde til det pres, der kommer nedefra.

 152. Af hektor Heimlich

  -

  Ja, opbakning kan virkelig behøves, men hold dig fra lastbiler!

 153. Af Hr. J Hans en

  -

  Et nyt terrorangreb i Frankrig.

  Man må nok sige, at skabt sig nogle problemer på grund af de vanvittige krige i de muslimske lande.
  Især i Iraq fra 2003.
  I Vesten ligger man, som man selv har redt.

 154. Af Niels Larsen

  -

  For en sjælden gangs skyld enig med J. Hansen. Om end af andre årsager.

  Vesten er selv skyld i problemerne. Men det er fordi de vestlige politikere ikke for 40 år siden lyttede til vi mere islamkyndige. Og derfor ikke lukkede af for muslimers adgang til Europa.

 155. Af Hulda I Bagermosen

  -

  Expert i Berlingske: Briter undervurderer problemerne med Brexit. I dag kan man bare svare: hvilken expert?. Jeg ser ingen, som General Nelson sagde og hvis det ikke havde æret for de megasørgelige hændelser idag, så ville man have kunnet sige hahahahahahahahahaha: another stupid Dane, welcome in the club!

 156. Af Hulda I Bagermosen

  -

  Det er intelligensbefriede, halvt sindsyge typer som Lemche der grundlæggende er skyld i udåd som det der skete i Nice, med deres vurmen for islam

 157. Af Svend Jensen

  -

  @HR. J HANS EN – 15. JULI 2016 10:22
  “…I Vesten ligger man, som man selv har redt….”

  Vesten kan på få minutter udradere Mekka. Den islamiske verden er militært set en mikroskopisk dværg og udviklingsmæssigt et misfoster.
  Islam er dømt til at tabe overfor Vestens ubestridte herredømme, når Vesten vil. Islams eneste redning er at blive civiliseret for at modtage Vestens accept.
  Her er EU i vejen, da EU på forhånd har underkastet sig islam.

 158. Af E. Larsen

  -

  Ja, briterne så lyset. De er heldige. Vi demokratiske danskere skal leve med at se Løkke, Merkel, Østergård, Mette F. , Johanne, Sofie og mange flere “lægge blomster”, spise tudekiks m.m. – men at forstå at vore grænser for længst skulle have været lukket – og ikke er – er jo 1000% deres skyld og vores bestilte venstresjournalistiske medier der uafbrudt trækker vore unge mennesker i den forkerte retning.
  Vågn dog op danskere. Det haster. I over fyrre år har man nu tolereret præken om Koranen , Sharia m.m. Hvad ER det nogle politikere og danskere ønsker??? Jeg er bange for at jeg ved det.

 159. Af E. Larsen

  -

  Ja, AL – du sletter åbenbart de indlæg du ikke kan lide. Selvom der nok er mange der ikke er enig med dig. England så vejen ud af EU, men vi andre skal ikke spørges. Selv ikke efter terroristernes indtog i Europa.

  • Af Amalie Lyhne

   -

   Jeg sletter ikke noget, der ikke er åbenlyst spam, meningsløst eller ulovligt. Og i øvrigt kan jeg ikke lide hovedparten af de kommentarer, der er i denne tråd.

   Filteret gider jeg simpelthen ikke at diskutere for 37. gang.

 160. Af Niels Peter Lemche

  -

  Svend Jensen, du har ret i meget. Det er viljen, der mangler; men sludderet om EU kan du beholde for dig selv. EU er stadig i udenrigspolitisk henseende en dværg. Men det eneste samlende vi har i Europa, som er europæisk. Giv den dumme europæiske nationalkonservatisme mulighed, og næste stop er udslettelsen af de individuelle europæiske stater. Der er en grund til, at mottoet inden for nærmest alle sektorer, poletik, økonomi, forskning/uddannelse, handler om etableringen af store ‘koncerner’. Det er et overlevelsesspørgsmål.

 161. Af Niels Peter Lemche

  -

  Kære Amalie Lyhne, men hvorfor røg så mit seneste svar til Svend Jensen i filtret: Det er hverken spam, meningsløst eller ulovligt.

  • Af Amalie Lyhne

   -

   Jeg talte om, hvad jeg selv sletter. Og det er meget, meget lidt. Jeg har ikke designet filteret.

   At påstå at jeg ikke tillader kritik på denne blog er fuldstændig absurd. Der er stort set ikke andet end kritik, muslimhad og bevidstløse henvisninger til Den Korte Avis.

 162. Af Niels Peter Lemche

  -

  Amalie Lyhne, men rens så det filter. når du ikke gider diskutere det.

  • Af Amalie Lyhne

   -

   Jeg har ikke opfundet eller designet filteret. Jeg sidder heller ikke og vogter det døgnet rundt. Og det er det sidste, jeg gider at sige om dét filter.

 163. Af Niels Peter Lemche

  -

  OK, men det er h…. frustrerende.

 164. Af Eva Madsen

  -

  Amalie Lyhne – hvor blev mit indlæg af – i starten på debatten ? Jeg skrev bl.a. om boligskatter .

 165. Af Hans H

  -

  NIELS PETER LEMCHE. Jeg forstår din frustration, ikke mindst dette filter. Berlingerne burde helt opgive systemet, og istedet udelukkende benytte Disqus, Politiko med flere. Jeg har ofte kritiseret Berlingernes disposition.

 166. Af J Nielsen

  -

  Tålmodighed er den 8. dødssynd.

 167. Af J. Hanse n

  -

  AF SVEND JENSEN – 15. JULI 2016 15:27
  “Vesten kan på få minutter udradere Mekka.”

  Slyngelstaterne Saudi Arabien og Israel er Danmarks og USA`s tætteste allierede i MellemØsten.
  USA og bl.a. Danmark holder tyrranerne og despoterne i Saudi Arabien og Israel ved magten.
  Det har man gjort i årtier.
  Dette er årsagen til mange af problemerne.

  Hvis Vesten skulle leve op til de store ord om demokrati, så skulle man udradere styret i Saudi Arabien.
  Ikke overfalde de seculære stater i MØ.

 168. Af J Hans en

  -

  AF SVEN D JEN SEN – 15. JULI 2016 15:26
  “Vesten kan på få minutter udradere Mekka.”

  Slyngelstaterne Saudi Arabien og Israel er Danmarks og USA`s tætteste allierede i MellemØsten.
  USA og bl.a. Danmark holder tyrranerne og despoterne i Saudi Arabien og Israel ved magten.
  Det har man gjort i årtier.
  Dette er årsagen til mange af problemerne.

  Hvis Vesten skulle leve op til de store ord om demokrati, så skulle man udradere styret i Saudi Arabien.
  Ikke overfalde de seculære stater i MØ.

 169. Af J. Hans en

  -

  AF SVEND JE NSEN – 15. JULI 2016 15:26
  “Vesten kan på få minutter udradere Mekka.”

  Slyngelstaterne Saudi Arabien og Israel er Danmarks og USA`s tætteste allierede i MellemØsten.
  USA og bl.a. Danmark holder tyrranerne og despoterne i Saudi Arabien og Israel ved magten.
  Det har man gjort i årtier.
  Dette er årsagen til mange af problemerne.

  Hvis Vesten skulle leve op til de store ord om demokrati, så skulle man udradere styret i Saudi Arabien.
  Ikke overfalde de seculære stater i MØ.

 170. Af J. Hans en

  -

  AF AMALIE LYHNE – 15. JULI 2016 17:18
  “At påstå at jeg ikke tillader kritik på denne blog er fuldstændig absurd. Der er stort set ikke andet end kritik, muslimhad og bevidstløse henvisninger til Den Korte Avis.”

  Helt enig.
  Flot og rigtigt skrevet Amalie Lyhne.

 171. Af Niels Peter Lemche

  -

  J. Hansen, jo, men det er vanskeligt ikke at anse Saddam for en slyngel. Gassede sin egen befolkning, bl.a.

 172. Af Svend Jensen

  -

  @J HANS EN – 16. JULI 2016 07:30

  At Vesten endnu ikke har udraderet Mekka, skyldes kun Vestens olieinteresser i mellemøsten.

  At Teheran endnu ikke har udraderet Israel med atombomber, skyldes kun at iranerne endnu ikke har færdigudviklet bomben. Når, ikke hvis, det sker skal du se et gigantisk atomart festfyrværkeri i mellemøsten.
  Da EU er en udenrigspolitisk karklud, kan EU intet gør for at stoppe fyrværkeriet. Derfor er EU kun i vejen.

 173. Af J. Hans en

  -

  AF SVEND JENSEN – 16. JULI 2016 08:52
  “At Vesten endnu ikke har udraderet Mekka, skyldes kun Vestens olieinteresser i mellemøsten.”

  Olien i Saudi Arabien vil fortsat være der, selvom man fjerner de tyraner og despoter som styrer landet.
  Selv demokratier eller mindre brutale regimer end det i Saudi Arabien ekspoterer olie.
  Og det er ikke bare olie, det drejer sig om.
  SA er den største aftager af våben fra USA.
  SA kan ikke bruge alle de våben som køber af USA for at holde den amerikanske våben industri kørende.
  Største delen af våbene bliver aldrig klargjort.
  De står opmagasineret i enorme lagre.
  Dette vanvid ville en normal regering aldrig acceptere.
  Derfor holder USA hånden over tyranerne i SA.

 174. Af J Hans en

  -

  AF SVEN D JE NSEN – 16. JULI 2016 08:51
  “At Vesten endnu ikke har udraderet Mekka, skyldes kun Vestens olieinteresser i mellemøsten.”

  Olien i Saudi Arabien vil fortsat være der, selvom man fjerner de tyraner og despoter som styrer landet.
  Selv demokratier eller mindre brutale regimer end det i Saudi Arabien ekspoterer olie.
  Og det er ikke bare olie, det drejer sig om.
  SA er den største aftager af våben fra USA.
  SA kan ikke bruge alle de våben som køber af USA for at holde den amerikanske våben industri kørende.
  Største delen af våbene bliver aldrig klargjort.
  De står opmagasineret i enorme lagre.
  Dette vanvid ville en normal regering aldrig acceptere.
  Derfor holder USA hånden over tyranerne i SA.

 175. Af Niels Peter Lemche

  -

  Svend Jensen, Det skyldes nok, at Israel har så mange flere af de våben, samt at amerikanerne faktisk har forpligtet sig på at tilintetgøre dem, der bruger våbnene. Israelerne kan sandsynligvis allerede nu skyde de iranske raketter ned. Men mere sandsynligt er det, at Israel angriber de iranske våben, før de er færdige.

 176. Af georg christensen

  -

  Jeg er også, som socialist tilhænger af et EU, bare ikke, på nogen måde, det nuværende, som er bygget på kapitalismens værdiløse grundlag.

  I mit EU, er Russerne og Tyrkerne inkluderet og ikke ,som for nærværende eksluderet.

  I det nye EU, må gerne Englænderne stå i spidsen, hellere dem, som de nuværende Tyskere.

  Bare for at sende en lille del af min begrundelse herfor. Tyskerne suger al veluddannet arbejdskraft ud fra andre lande , I stedet for at fordele sig udvide sig, centraliserer de sig på bekostning af ydreområderne. Det samme som er sket for ydre Danmark. I Danmark, er vi ved at lære problematikken ved centraliserings processen. Lige netop her, kan Danmark være med i skabningen af et nyt EU.

  Et nyt EU, hvor arbejdspladsen skabes der hvor “livet” er tilstede, ikke længere livet , som skal søge arbejdspladsen, men arbejdspladsen placeret hvor livet er tilstede, og selv gerne der, med samfunds tilskud oprettet.

  Det nuværende EU er fuldendt værdiløst, og bør øjeblikkelig ændres.
  At det er bygget på et “frihandels område” er ikke andet, som en illusion, som med massive samfunds tilskud understøttes-

  Bare få eksempler: Fiskerirettigheder udenfor afrikas kyster, EU fiskerne tømmer farvandene, så deres egne fiskere ingen muligheder for overlevelse har. Et andet , gamle frysehøns, sendes med EU tilskud til afrika, for at gøre deres egne hønsefarne værdiløse .
  For så bare, at sende hele “molavitten” på spidsen, så anklager EU nu Kina for med statstilskud at sende billig stål til Europa.

  NB: Af og til, føler jeg, at det er et “illusions Europa” jeg lever i. Alligevel er jeg tilhænger af Europa, og det kan ingen ændre på.
  Til sidst , Tak til “Britterne” for jeres “brexit”, med “håbet” om , desværre uden “tro” på, hvor troen ” på” er ligegyltig, men “håbet” er løsningen, sammen med kampen “om”.

  .

 177. Af J. Hans en

  -

  Jeg læste en “analyse” af en eller anden jubelidiot, der påstod, at gerningsmanden til tragedien i Nice måske var blevet påvirket til at gøre, som han gjorde, som et resultat af dyb institutionel racisme, kronisk arbejdsløshed og henslæben sit liv sammen med alle de andre efterkommere af nordafrikanske slavearbejdere i betonghettoer og fattigkvarterer. Der hvor pæne franskmænd ikke kommer.

  Og at dette liv, totalt ignoreret af det officielle Frankrig, kombineret med psykiske problemer udløst af at leve et liv uden nogen som helst håb for bedring af ens levevilkår, havde medført, han begyndte at danne vanvittige idéer oppe i sit hoved.

  Jeg var sgu’ lige ved at blive overbevist, men så sagde vor Statsminister, statsmanden Lars Løkke Rasmussen, heldigvis noget klogt, som fik mig på rette tanker igen.

  Friske hjemkommen fra en smuttur til podiet i Tour de France, hvor han roste menneskerettighedserklæringerne til skyerne for den samlede verdenspresse, erklærede statsmanden Løkke til ære for Dansk Folkeparti og andre assorterede parter, der holder ham ved magten, at han overhovedet ikke gad at høre på nogle komplekse, forvrøvlede, sociologiske analyser.

  For det er nemlig mørkets kræfter, os i Vesten er oppe imod. Lige dér blev jeg endegyldigt overbevist om mandens enorme visdom.

  Vel hjemkommen, fortsatte han straks efter at have ladet pressen viderekolportere hans visdomsord til det danske folk, sit utrættelige arbejde for at demontere furoren omkring en nys udkommen rapport fra FN, der hårdnakket påstod, at Danmark på en række punkter overtræder Menneskerettighedskonventionerne, som vi var så letsindige at komme til at skrive under på i en svunden tid for længe, længe siden.

  I dag kan ingen rigtig huske, hvor de uoplyste politikere fra dén periode havde fået den fjollede idé fra…

  “Ingen kan huske, hvorfor vi overhovedet lavede de dér erklæringer”, istemte Dansk Folkepartis Morten Messerschmidt i.

  Og det er jo nok rigtigt så, for han fik over en halv million af danskernes stemmer, så han må vide det.

  Statsmanden Løkke sendte den altid loyale grevesøn Knuth i byen for at understrege hvor meget, vi i Danmark og i Venstre i særdeleshed har tænkt os at ignore den nys udkomne rapport fra FN’s juridiske eksperter i Menneskerettighedskomitéen.

  De havde fået den vanvittige idé dernede i en eller anden “ekspert”-komité, at de ville kritisere denne regerings flygtningelove sønder og sammen. De påstod gudhjælpemig, at de stred voldsomt med de dér konventioner, ingen rigtig husker mere, hvad handler om.

  Grevesønnen tilføjede, at det måtte være disse juridiske “eksperter” i Menneskeret, der helt havde misforstået de underskrivende landes forpligtelser i forhold til Menneskerettighedserklæringen. Det var de væsentligt mere kompetente til i Venstre selv, fortalte grevesønnen til Berlingske og tilføjede:

  “Vi ændrer ikke et komma” han fuldkommen så ud som om, han forsøgte at undertrykke et grin:

  “.Men vi har da noteret os deres mening”.. (altså de dér FN-typer).
  Men statsmanden Løkke arbejder utrætteligt for Danmark – selv i sin ferie – så han gik straks i gang med at bruge lidt af sin ferie på at lave en plan for, hvordan Danmark kan arbejde sig udenom flere utidige udtalelser og irriterende, misforstået kritik fra det internationale samfunds eksperter, som åbenbart stadig befinder sig i en tilstand af lettere granatchok, over i dén grad at blive ignoreret, og som helt åbenlyst stadig ikke har forstået, at der er nye kræfter ved magten i Dannevang…

 178. Af Adolf Simonsen

  -

  Det er absolut ikke sjældent at være eu tilhænger i blå blok. Mit bud er at der er flere af dem end i rød blok..

  Men ja lefle du blot for dferen som i alle gør. Ingen blå regering uden die dumme dfen..

 179. Af Vive L’Europe | Håbet er lyseblåt

  -

  […] For Europa er ikke længere verdens centrum. Det er ikke længere en givet ting, at Europa har magt, rigdom og indflydelse. Verdens økonomiske tyngdepunkt rykker med hast mod øst, og de vestlige værdier er i defensiven. […]

Kommentarer er lukket.