Dansk fattigdom

Af Amalie Lyhne 25

Netflix-abonnement, mobiltelefon til alle i familien over 10 år, en tur i Tivoli hver sommer, sund mad, løbesko til mor og fodboldkontingent til børnene, fire årlige ture til frisøren pr. person, tandlæge, gaver, bus- og togkort, vaskemaskine, babyudstyr, forsikringer og a-kasse.

Alt dette er der råd til, hvis man er fattig i Danmark – for eksempel enlig kontanthjælpsmodtager med børn. Også efter regeringens kontanthjælpsloft.

Det viser nye beregninger fra Rockwool Fonden, som har udarbejdet såkaldte minimumsbudgetter for forskellige familietyper.

Dén opremsning, jeg indleder med, er fakta. Fakta hentet fra en uvildig forskningsinstitution. Alligevel vil opremsningen sikkert virke voldsomt provokerende på alle, der sætter deres kryds til venstre.

For hvordan skal man nu fastholde sin inderlige tro på den forskrækkelige fattigdom og den borgerlige ondskab, når man sådan får smidt Netflix-abonnementer og fodboldkontingenter lige i ansigtet?

Jeg kan egentlig godt forstå irritationen over disse konkretiseringer, for det er da ubehageligt, når virkeligheden kolliderer med de fastfrossede forestillinger. Men det er sådan, det er. Hver gang diskussionen om dansk fattigdom bliver konkret, helt konkret, falder venstrefløjens abstrakte argumenter om armod, ulighed og uretfærdighed til jorden.

Vi har nemlig ikke materiel fattigdom i Danmark i dag. Man er ikke fattig, når man har egen vaskemaskine, kommer i Tivoli en gang om året, går til frisøren og streamer film hver fredag.

Det betyder dog ikke, at der ikke er danskere, som står i enormt vanskelige situationer. Medmennesker, som har et moralsk krav på fællesskabets hjælp.

Der er stofmisbrugere uden mulighed for en værdig tilværelse. Der er psykisk syge, der bor på gaden. Der er børn af alkoholikere, som ingen opdager. Der er misbrugte børn, hvis sagsmapper bliver flyttet fra bunke til bunke, mens uhyrlighederne fortsætter. Der er unge mænd og kvinder med muslimsk baggrund, som udsættes for vold og voldsom social kontrol. Der er ensomme ældre, som bliver fundet døde i deres lejligheder af ejendommens vicevært.

Jo, der er masser af mennesker i dagens Danmark, som fortjener opmærksomhed og hjælp. Men de bliver svigtet, så længe den socialpolitiske debat er så tungt domineret af diskussionen om kontanthjælpens størrelse, som den er i dag – og har været længe.

Kontanthjælpen ligger på et rigtig pænt niveau. Kunne vi dog ikke bare blive enige om dét, så vi kan komme videre og diskutere de egentlige problemer.

 

25 kommentarer RSS

 1. Af Jakob Schmidt-Rasmussen

  -

  “Vi har nemlig ikke materiel fattigdom i Danmark i dag. ”

  Det ved du åbenbart intet om.

  Uddrag fra “Der er ingen hjælp til fattige unge” af Henrik Appel Esbensen, Information 26. august 2013:

  “Mange faktorer spiller ind på, at vi ser en udvikling, hvor et stigende antal unge står på gaden uden tag over hovedet. De mangler en uddannelse og et job. De mangler en bolig eller er pludselig blive smidt ud. Eller også mangler de penge, fordi de modtager den laveste kontanthjælp.

  Fælles er, at de unge ikke har råd til at overnatte på de midlertidige botilbud, krisecentre eller herberger som serviceloven tilbyder.”

  Det var dengang; nu har de fattige, unge hjemløse endnu færre penge…

 2. Af Svend Jensen

  -

  Lad regnedrengene i Rockwoolfonden tage deres egen medicin.
  Før fonden offentliggør sine rapporter om minimumsbudgetter, bør regnedrengene selv prøve at overleve på tænkte minimumsbudgetters betingelser. Uden snyd og luskeri.
  De offentliggjorte budgetter kan så ledsages af en rapport om de personlige erfaringer som de dygtige drenge har høstet under den praktiske overlevelsestest.
  Ellers kunne nogen jo let få den hæslige mistanke, at budgetterne er politisk bestillingsarbejde, udført for at tækkes det lønmodtagerfjendtlige Liberal Alliance. Det ville ikke være så godt for Rockwoolfondens renommé!

 3. Af Niels Larsen

  -

  Det er let som at klø sig selv i nakken at opstille et fint budget i et regneark.

  Det er straks sværere at leve efter det med uforudsete udgifter til medicin, ødelagt børnetøj etc. etc.

  Regnedrengenes anstrengelser i denne sag har været forgæves. Resultatet kan kun bruges på toilettet til at tørre røv i.

 4. Af Helge Nørager

  -

  Dansk fattigdom er….
  Når ordrebøger svulmer.
  Aktiekurser topper.
  Udbytte slår alle rekorder.
  At udflytte arbejdspladser, som har produktudviklet og perfektioneret arbejdsgange.
  For der skal jo spares, og hvem fanden har interesse i at bevare arbejdspladser i Danmark.
  Åbenbart ikke dem, hvis aktiekurser topper, ordrebøger revner, og udbytte slår alle rekorder.
  Hvis ikke det er incitament nok til at udvikle flere arbejdspladser i Danmark, men argument for at udflytte arbejdspladser.
  Er løbet kørt, Danmark under afvikling, og Danskheden noget Maren i Kæret kan mindes med stolthed, imedens hun pakker nødhjælp til hendes forsultne børnebørn, hvis forældre er dovne arbejdsløse.

 5. Af J. Hanse n

  -

  Nå.
  Så har LA sendt sine to spindoktorer på banen igen.
  Hvorfor optræder de altid samtidigt?

 6. Af Happybrexit heimlich

  -

  Nu sidder vi alle godt sagde rotten: den sad på flæsket

 7. Af Niels Hansen

  -

  @Amalie Lyhne

  Så må vi krydse fingre for, at barnets cykel ikke bliver stjålet, eller at vinterfrakken ikke går i stykker, for så er der ingen tivolitur eller Netflix det år!

  Efter min mening er det allermest triste at høre på folk med deres på det tørre fortælle andre, mindre heldigt stillede, hvorfor de skal holde op med at klage.

 8. Af niels thomsen

  -

  En meget trist og sørgelig udvikling er i gang i Danmark. Politikerne har ikke bare svigtet, de har forrådt os… med kommunistisk politik forklædt som humanisme og social omsorg. Skismissetallet er uhyggelig højt, og det skaber taberbørn i massevis. Og velfærden og sundheden rasler ned. V, K , S, SF og EL osv. har ført en udansk, familiefjendsk, kortsynet og asocial politik i årevis, og har gjort danskerne til 2. og 3. rangs borgere i deres eget land. De arbejdsløse tyranniseres med skøre regler, de hjemløse børn, unge og ældre må ofte sejle deres egen sø selv om vinteren, de gamle nedværdiges, og de forulykkede, voldsramte og syge får ofte en skandaløs behandling. Vores demokrati, rets- og velfærdssystem er slet ikke hvad det har været.

 9. Af n thom

  -

  Skilsmissetallet er gået fra 1-2% til 60-70%.

 10. Af David Wedege Petersen

  -

  Nu siger du virkeligheden. Det er den, vi er nogle, som forholder os til i stedet for teori på et ark.
  Mens du taler om niveauet, så taler vi andre om, hvad det får af konsekvenser, hvis man skærer 2000-3000 kr. hos en husstand nederst i samfundet og hvis der slet ikke er billigere boliger at få og når bankerne ikke har noget, der henstand for afdrag på forbrugslån. Man skaber akut nogle uhyrlige problemer, og det har ikke så meget med niveauet at gøre. Det har først og fremmest at gøre med tankeløs indfasning, og konsekvenserne for mange berørte borgere bliver alvorlig. Esbjerg Kommune har kigget på, om de skulle indlogere folk i campingvogne. Kom ud og snak med de udsattes organisationer og få øjnene væk fra tal. De papirer, som de er skrevet på, er ikke andet end bekvemmelig skyklapper.

 11. Af Ditte Nielsen

  -

  Det er da På faldene du begynder din Artikel Med Fakta..

  Når FAKTA er at Der netop igår var en Artikel om at kommunerne bruger ULOVLIGE regnemetoder til at beregne en kontanthjælp modtagers Penge..

  De regner ca 7.000 for Højt i forhold til det reelle beløb…

  Så Ups…….. https://www.facebook.com/betinarosenkjaer/posts/10209296842270762?pnref=story

  Men godt at se at du bakker op om den Kolde og kyniske elite beregning af kontanthjælp..

  Ser ud som om du støtter kampen for et lige danmark…..
  Det næste bliver vel at kvinder ikke må arbejde og skal gå hjemme, og ikke må køre bil…..
  for det er Godt nok et tilbage skridt når Folk vedblive at Råbe op om at 10.000 EFTER skat, er nok til alle de ting Du nævner der…

  Den kontanthjælpmodtager har jeg godt nok ALDRIG hørt om….

  Hvor bor han..?? Drømme land ??

 12. Af Erik Risom

  -

  Hvis en kontanthjælpsmodtager gjorde sig klog på de velhavende, ville hun straks få at vide, at hun skulle holde sin mund om noget hun ikke har forstand på.

  Det samme skal gøre sig gældende, når en velhaver gør sig klog på en kontanthjælpsmodtager. Det er den, der har skoen på, der ved hvor den trykker.

  Iøvrigt er Rockwoolfondens beregninger helt ude i skoven.

 13. Af Erik Risom

  -

  Hvis en kontanthjælpsmodtager gjorde sig klog på de velhavende, ville hun straks få at vide, at hun skulle holde sin mund, om noget hun ikke har forstand på.
  Det samme skal gøre sig gældende når en velhaver gør sig klog på en kontanthjælpsmodtager. Det er den der har skoen på, der ved hvor den trykker.
  Iøvrigt er Rockwoolfondens beregninger helt ude i skoven.

 14. Af Niels Juul Hansen

  -

  Bloggen minder til forveksling om et indspark fra Head over Heels!

  Hvad nu hvis barnets cykel bliver stjålet eller vinterfrakken går i stykker – så røg årets tivolitur eller netflixabonnementet.

  Altid trist at se folk med deres på det tørre hakke nedad!

 15. Af Arvid Holm

  -

  Der findes ikke materiel fattigdom i Danmark, hvis man vurderer efter en global målestok.
  Deraf følger, at de mennesker, der insisterer på, at der er fattige i Danmark, har valgt et nationalt afgrænset perspektiv.
  Faktisk kan man konkludere endnu videre.
  Den nuværende velfærdsstat er kun moralsk berettiget i et sådant nationalt afgrænset perspektiv.
  Vælger man i stedet den globale målestok, er den danske velfærdsstat en chauvinistisk konstruktion, der ikke kan retfærdiggøres.
  Men tilslutningen til velfærdsstaten er så overvældende, at ingen tør angribe den politisk.
  Det er så værd at notere sig, at globalister kun støtter velfærdsstaten på skrømt.

 16. Af niels thomsen

  -

  Det er vel også en slags (voksende) fattigdom når alt i et land skæres ned, spares væk, udhules og forringes? Hele landet hærges jo af spareøvelser og forringelser, og resultatet er at alt med kvalitet, velfærd og sikkerhed rasler ned ad brættet. Og aviserne bringer den ene dårlige nyhed efter den anden. DSB-priserne stiger mange steder 70-100 procent, boligskatterne bliver værre og værre…. butikslukninger, skolelukninger, kriminalitet, hjemløshed, skilsmisser og selvmord sætter rekorder, og flere og flere dør på hospitalerne som følge af forringelser, manglende rengøring og resistente bakterier mv.

 17. Af Kenneth Jørgensen

  -

  Ja, det er forfærdeligt, at kvinder må komme ud på arbejdsmarkedet og kan finde ud af, at de ikke behøver at blive i et ulykkeligt ægteskab.

 18. Af kirsten Carlsen

  -

  hvis der ikke er fattigdom i dk hvorforkommer der så ca 59 familier efter tøj sko flyverdragter hver lørdag i min gruppe En Håndsrækning, og mange sover på madrasser plus tænk på de hjemløse
  mvh Kirsten Carlsen

 19. Af P Christensen

  -

  Rigdom gør ikke lykkelig,
  som plantage-ejeren sagde til sin slave.

 20. Af Arne Østergaard

  -

  I Danmark sidder fattigdommen imellem ørerne.
  I særdeleshed iblandt hyklerne på venstrefløjen.

 21. Af Lars Petersen

  -

  @ AMALIE LYHNE.

  KÆRE AMALIE, OG ØVRIGE “MENINGS-SELV-INSTALLEREDE” KONTANTHJÆLPSMODTAGERE.

  * I har selv-installeret jer ind overalt i hvert et medie, af den simple årsag, at de medieansatte
  ligeså er smurt ind i formentlig godt 300.000 – 370.000 stjålne kontanthjælps-kroner fra vor
  andres lommer; hvorfor man fra start, bekvemt sørgede for netop at undertrykke betalernes
  view, for ad den vej at kunne designe virkeligheden uden om sig selv, hvortil man fra centralt
  hold vandt friheden til at kunne berige sig selv, uendelig langt bedre end her reelt var vilje til.

  * Ovennævnte har stået på i så mange årtier, at ovennævnte undertrykkende korruption, har
  fået lov at etablere egen degenererede norm blandt horderne af medie-inviterede talentløse
  system-røvere, hvortil de “selvkonstruerede fortolkninger”, (uden om alle andre), komisk nok,
  aldrig har evnet at dreje pilen over på 1:1 dokumentet krav omkring hverken kontanthjælps
  niveauet, talentløshed, såvel dokumenteret krav for leveret kontant værdi, versus bet. aspekt

  * I en kombination af maltrakterende, og øretæveindbydende selvskabt selvtilstrækkelighed,
  (fortsat bestående af denne mikstur: af tvangbetalt kontanthjælp, og talentløshed), fik man
  i dumhedens, og selvbedragets tegn, overbevist sig selv om, at man var den tilstræbte midte,
  og deraf ophøjede punkt, hvoraf retten til kontanthjælp, var lig med neutral og naturlig følge,
  alt imens man blindt, dumt, og selvafslørende, (for tæt på alle andre), nu begyndte at påpege
  den anden del af kontanthjælpen, nemlig den såkaldt klassiske, mht. om denne var høj / lav.

  * I forlængelse af ovennævnte, kom kuglestødende lykkeriddere på banen, hvortil der nu gik
  Karina i den; (uanset at nævnte kuglestøders kontanthjælp, var lysår større end betalerne vil),
  såvel DR kontanthjælpsmodtageren “Doven-Jacob-Rosenkrans”, fandt en doven Robert frem,
  igen, uanset det faktum, at Doven-Jacob´s kontanthjælp, måske er på 70.000-110.000 kr. pr.M

  * Danske medier, er med andre ord, tilstoppet med “talentløse kontanthjælpsmodtagere”,
  som har gidseltaget skattekassens guldkalv, (via de politiske foreningers køb af journalisten),
  hvortil jeg skal gøre opmærksom på hvad jeg anser som en allerede forhåndsafgjort skæbne,
  idet disse “fanatisk selvbedragende systemmodtagere”, helt enkelt hverken kan eller vil flytte
  sig frivilligt, da alt fra system-bistand og selvforståelse, vil swift vil blive erstattet med armod.

  * Derfor kan det ikke være anderledes, at denne i øvrigt aldeles klassiske korruptionsmodel,
  hvor A stimulere B, for deraf selv at kunne berige sig, vil ende i hård konfrontation, hvortil jeg
  ydermere vil gøre opmærksom på, at befolk. basalt intet ved, hvilket blot manifesteres i øget
  chok-effekt, og deraf aggressiv adfærd, når først lorten løber hidsigt ukontrollabelt derud af..

  Men JO, jeg syntes som også at kontanthjælpsmodtagere med børn, får for meget Amalie 🙂

 22. Af Lars Petersen

  -

  @ AMALIE LYHNE (rettet en smule i introen)

  KÆRE AMALIE, OG ØVRIGE “MENINGS-SELV-INSTALLEREDE” KONTANTHJÆLPSMODTAGERE.

  * I har selv-installeret jer ind overalt i hvert et medie, af den simple årsag, at de medieansatte
  ligeså er smurt ind i formentlig godt 300.000 – 370.000 stjålne kontanthjælps-kroner fra vor
  andres lommer; hvorfor man af selvsamme årsag, behændigt har sørget for at hente system
  -inhabile personer ind i medierne, (foran de tvangs-betalerne), for at kunne system-fastholde

  * Ovennævnte har stået på i så mange årtier, at ovennævnte undertrykkende korruption, har
  fået lov at etablere egen degenererede norm blandt horderne af medie-inviterede talentløse
  system-røvere, hvortil de “selvkonstruerede fortolkninger”, (uden om alle andre), komisk nok,
  aldrig har evnet at dreje pilen over på egen eksorbitante kontanthjælp, VS. reel betalingsvilje

  * I en kombination af maltrakterende, og øretæveindbydende selvskabt selvtilstrækkelighed,
  (fortsat bestående af denne mikstur: af tvangbetalt kontanthjælp, og talentløshed), fik man
  i dumhedens, og selvbedragets tegn, overbevist sig selv om, at man var den tilstræbte midte,
  og deraf ophøjede punkt, hvoraf retten til kontanthjælp, var en både naturlig og neutral følge,
  alt imens man blindt, dumt, og selvafslørende, (for tæt på alle andre), nu begyndte at påpege
  om proletarens bistandshjælp, var høj eller ikke; fortsat uden egen kontanthjælp var til debat

  * I forlængelse af ovennævnte, kom kuglestødende lykkeriddere på banen, hvortil der nu gik
  Karina i den; (uanset at nævnte kuglestøders kontanthjælp, var lysår større end betalerne vil),
  såvel DR kontanthjælpsmodtageren “Doven-Jacob-Rosenkrans”, fandt en doven Robert frem,
  igen, uanset det faktum, at Doven-Jacob´s kontanthjælp, måske er på 70.000-110.000 kr. pr.M

  * Danske medier, er med andre ord, tilstoppet med “talentløse kontanthjælpsmodtagere”,
  som har gidseltaget skattekassens guldkalv, (via de politiske foreningers køb af journalisten),
  hvortil jeg skal gøre opmærksom på hvad jeg anser som en allerede forhåndsafgjort skæbne,
  idet disse “fanatisk selvbedragende systemmodtagere”, helt enkelt hverken kan eller vil flytte
  sig frivilligt, da alt fra system-bistand og selvforståelse, swift vil blive erstattet med rå armod.

  * Derfor kan det ikke være anderledes, at denne i øvrigt aldeles klassiske korruptionsmodel,
  hvor A stimulere B, for deraf selv at kunne berige sig, vil ende i hård konfrontation, hvortil jeg
  ydermere vil gøre opmærksom på, at befolk. basalt intet ved, hvilket blot manifesteres i øget
  chok-effekt, og deraf aggressiv adfærd, når først lorten løber hidsigt ukontrollabelt derud af..

  Men JO, jeg syntes som også at kontanthjælpsmodtagere med børn, får for meget Amalie 🙂

 23. Af Lars Petersen

  -

  @ AMALIE LYHNE.
  Har et indlæg i filteret. (skal være det sidste som skal på, ikke det første). omhandlende alle de
  øvrige kontanthjælpsmodtagere vi sjovt nok aldrig høre om, da man sidder på medierne i DK.

 24. Af Lars Petersen

  -

  test

 25. Af Lars Petersen

  -

  @ AMALIE LYHNE (har ikke sovet 1,5 døgn, så prøver at rette min lorte-snak en sidste gang)

  LIDT OM DE OMKOSTNINGSTUNGE KONTANTHJÆLPSMODTAGERES TRAGIKOMISKE LOGIK..

  * En ting er at påpege kontanthjælpen, og andre satser, men det som fortsat undre mig pænt
  voldsomt, er når påpegningen kommer fra personer, hvis indkomster ofte er gennemvæddet
  i lysår større kontanthjælpssatser, uden hverken skam, logik, selvransagelse mv. ses aktiveret.

  * Dvs. hvad enten vi taler et talentløst foreningsmedlem af ca. 1,7 mio. kr., En journalist, eller
  endnu en inviteret teaterdirektør, (skønt 2 målinger viser folk vil have dem ud af finansloven),
  eller endeløse rækker af komisk underskudsgivende universitetstitler, mv., så inviteres lortet
  ind foran alle andre, for nu at projektere meninger ud, tællende alt fra menstruationssmerter
  i den ene ende, til dårligt fungerende fiskelim i den anden, imens egen kontanthjælp er væk.

  * Således har man i utallige årtier, nydt godt af at udgøre det kunstige mellemled mellem de
  centralt placerede og befolkningen, og har ad åre, bekvemt, fået skabt den selvkonstruerede
  opfattelse, at egen “nationaløkonomisk ødelæggende kontanthjælp”, er en logisk naturgiven
  ret, som øvrigheden har at betale, mens konsekvensen heraf, såsom arbejdsløshed, eller det
  aspekt, at folk er dybt til grin, når de derved agere skatte-kastens slaver, for skabelse af disse
  enorme markeds-immune indtægter (ofte for lort) som tilmed har den undertrykte sandhed
  i sig, at skatte-kastens børn, slaver videre for kontantmodtagerens afkom i generationer frem

  * Infact er sygen så mentalt forstenet i kontanthjælpsmodtagernes degenererede verden, at
  f.eks. en DR ansat kontanthjælpsmodtager, rask væk kan hive 100.000 kr., ind i månedsgage,
  såsom når DRs Doven-Jacob-Rosenkrans, kan blive forarget, når han høre om en som hedder
  Robert, skønt denne Roberts kontanthjælp, måske udgør 10% målt med Doven-Jacobs satser

  Eller når en kuglestøder-lykkeridder, fokusere på en som hedder Karina, skønt lykkeridderens
  hjemmelavede kontanthjælp, er sygt større, og deraf tilsvarende belastende. Igen.. ren komik.

  AFSLUTNING:;
  Det er i ovennævnte lys, at din, og øvrige kontanthjælpsmodtagers; ærlig talt splitterravende
  komiske logik skal ses, skønt kontanthjælpsmodtagerens egen selvbedragende dumhed skal
  roses, da man åbenlyst ej kan se sig selv, hvorpå man vil fortsætte med at tirre befolkningen,
  og derved fremskynde sit eget endelige fald, og deraf tvangs-undertrykkende lorte eksistens.

Kommentarer er lukket.