De andres ekstremisme

Af Amalie Lyhne 44

Som offentlig debattør bliver man kaldt lidt af hvert. Jeg har fået min andel af skældsord i indbakken, så der skal ret meget til at overraske mig. Dog har jeg undret mig over at få ordet ”ekstremist” hæftet på mig, for hvad søren er jeg ekstremist ud i?

I dag fik jeg svaret. I en leder i ”Den Korte Avis” beskriver Karen Jespersen og Ralf Pittelkow dét, som jeg åbenbart er skyldig i: Den politisk korrekte ekstremisme.

Selv ville jeg tro, at politisk korrekt ekstremisme var sådan noget med hysteriske amerikanske universitetsstuderende, som ønsker at blive advaret om potentielt krænkende passager i klassiske værker, og komiske Henrik Marstal-typer, som føler sig ydmyget af den konforme opdeling i dame- og herretoiletter.

Men nej, det gælder åbenbart også sådan nogle som mig, som ikke anser annonceboykotten af Den Korte Avis som et angreb på ytringsfriheden, men blot som et ganske almindeligt udslag af virksomhedernes frihed til at placere deres annoncer, hvor de har lyst til – en frihed, som ofte og også i dette tilfælde bruges til at vedligeholde et pænt image, der ikke afskrækker kunderne.

Ifølge Jespersen og Pittelkow er denne ekstremisme – den politisk korrekte – til stor fare for samfundet. Nærmest lige så stor fare som den islamiske ekstremisme, fordi den første tillader den sidste.

Jeg tillader mig at være uenig. Jeg synes ikke, jeg er ekstremist. Jeg ønsker at opretholde et frit, åbent, demokratisk og internationalt samarbejdende Danmark, blot med en lidt mindre offentlig sektor, lidt mere personlig frihed og et lidt lavere skattetryk.

På samme måde er det nok med Jespersen og Pittelkow: De synes ikke selv, de er ekstremister. De står blot for – med deres egne ord – ”almindelig snusfornuft”.

Men selvom ingen vil kalde sig selv for ekstremist, er ekstremismen som sådan i vækst. Som jeg ser det, er det demokratiske samfund truet fra to sider: fra islamisterne og fra højrepopulisterne. Begge sider er ekstreme på den måde, at de vil ødelægge det frie, åbne og demokratiske samfund, som vi kender det.

Ifølge den franske forfatter og kommentator Caroline Fourest, som har en fortid på satiremagasinet Charlie Hebdo, og som er kendt for flere kontante angreb på den islamiske ekstremisme, bruges islamkritikken i disse år som dække for at fremsætte racistiske udsagn mod muslimer og også jøder. Hun taler om en intellektuel begrebsforvirring, fordi ordet ”islamofobi” ofte bruges til at stoppe enhver kritik af islam, som jo bestemt er berettiget, mens islamkritikken ofte bruges til at ”frisætte” racismen.

”Venstrefløjen har længe lukket øjnene for truslerne mod ytringsfriheden, og i dag ser vi, at højrefløjen er alt for overbærende i forhold til hadefuld tale mod minoriteter. Resultatet er, at alle former for ekstremisme styrkes og mange intellektuelle vælger at bekæmpe én form, enten den islamiske fundamentalisme eller den højreradikale,” siger Fourest og tilføjer, at begge former for ekstremisme naturligvis bør bekæmpes.

Det gode ved ekstremister er imidlertid, at de som regel er i mindretal. Det gælder både islamisterne og højrepopulisterne. Men de er farlige, og derfor skal de have kamp til stregen.

Så er der sådan nogle politisk korrekte ekstremister som mig, Nordea, Ikea og Føtex. Vi får også kamp til stregen, når Den Korte Avis råber højt og opfordrer til mod-boykot.

Og det er jo fair nok. Frihed gælder både for virksomhederne og medier, og friheden er det allervigtigste at beskytte.

44 kommentarer RSS

 1. Af Niels O

  -

  Den Korte Avis er ikke en “avis”.

  Den er et underholdningsprodukt for letantændelige nationalister, hvor der i artiklerne ikke kun formidles helt særlige nyheder, men samtidig spekuleres i, f.eks. hvilken befolkningsgruppe, der kan have leveret den eller de skyldige personer til kriminalsager. I disse artikler bliver der blandet godt og grundigt op i, hvad f.eks. politiet udtaler, og så de omtalte spekulationer, således at det kan komme til at se ud som om, at disse spekulationer er udtryk for politiets opfattelse af det skete. Hvilket den køligt konstaterende læser sagtens kan se ikke er rigtig, men ikke den letantændelige nationalistiske læser.

  Det er selvfølgelig op til enhver privat annoncør at vælge dette underholdningssite som plads til reklame for deres produkt eller fravælge samme. Eller, som mange af annoncørerne fra starten måske burde have gjort: Set sig for i de såkaldte mediepakker og slet ikke valgt sitet overhovedet.

 2. Af Niels Juul Hansen

  -

  @Niels O

  100% enig.

  De store banker og butikskæder annoncerer heller ikke i Information.

  Er det mon for at lukke munden på venstrefløjen. 🙂

 3. Af Viv Skaalum

  -

  Citat: ” Frihed gælder både for virksomhederne og medier, og friheden er det allervigtigste at beskytte.”

  Mener du virkelig – det er frihed –
  når DRs medarbejdere orkestrere et raid på Den Korte Aviss annoncører,
  for at få dem til – at trække deres annoncer ud af mediet?

  Og undre du så ikke over, at DR selv annoncere på Den Korte Avis?

 4. Af Benny Benny

  -

  Nej, men Information og alle andre der klapper i takt til befolkningsudskiftningspolitikken får mediestøtte.
  Selv rødfascisternes organ for Dansker hadet, modkraft, får mediestøtte.
  Fordi alle andre får, rammer en menings boycott ekstra hårdt på de højreorienterede medier.
  Fjern mediestøtten til alle inc. Danmarks fjendtlige radio, så får tonen nok en anden lyd.

 5. Af Jan Johansen

  -

  Når man ser og hører, hvordan ekstreme kræfter fører sig frem og hærger rundt omkring i flere forskellige europæiske lande og tilsyneladende i nogen grad har frit spil til deres forehavende, er det lidt svært at tage dig helt alvorlig, Amalie Lyhne. Disse kræfter, som i mange tilfælde er repræsenteret ved nyere befolkningsgrupper, der er kommet til os udefra, primært fra Mellemøsten eller Afrika, ønsker jo netop ikke “at opretholde et frit, åbent, demokratisk og internationalt samarbejdende samfund” – hverken i Danmark og da slet ikke i lande som England, Frankrig, Tyskland og mange flere lande. De har en helt anden ekstrem dagsorden, som på ingen måde harmonerer med mange europæiske landes forestilling om fred og fordragelighed i vores del af verden. Det skal da gi’ problemer, og det gør det sand for dyden også mange steder. Det kan da ikke være dig ubekendt. På denne baggrund kan man undre sig over, hvorfor du tager så let fat om denne problematik, når du selv skriver, at “ekstremismen er i vækst fra to sider, islamismisterne og højrepopulisterne”. I virkeligheden burde langt flere medier ærligt og åbent skrive om den trussel, som trænger sig yderligere på, hvis ikke vi snart får dæmmet op for de ekstreme kræfter, som tilsyneladende har frit spil til at “ødelægge det frie, åbne og demokratiske samfund, som vi kender det”, og som de kender det i andre europæiske lande.

 6. Af niels Lemche

  -

  OK, Amalie Lyhne, du har åbenbart ikke brug for støtte, men lader det gå i dit filter

 7. Af Elisabeth Lindhardt

  -

  DKA er ikke medlem af Pressenævnet og kan derfor sætte deres useriøse, ofte løgnagtige og udokumenterede småblogs op, som de vil. Men tage pamfletten alvorligt, kan man vel ikke, hvis man har bare to brikker at flytte med.

 8. Af Jakob Schmidt-Rasmussen

  -

  “…mange intellektuelle vælger at bekæmpe én form, enten den islamiske fundamentalisme eller den højreradikale,” siger Fourest og tilføjer, at begge former for ekstremisme naturligvis bør bekæmpes.”

  Man kan simpelthen ikke undgå, at bekæmpe højreekstremisme, hvis man bekæmper dogmatisk islamisme, for dogmatisk islamisme er en ultrareaktionær, højreradikal og stærkt racistisk, religiøs ideologi.

  Derfor er det mildest talt absurd, at man næsten automatisk stemples som højreradikal, hvis man kritiserer islamister.

  Dén skæbne er overgået flere, der ellers definerede sig selv som antiautoritære socialister, men som simpelthen er blevet jaget bort fra venstrefløjen af antizionistiske venstreekstremister, der sympatiserer med ultrareaktionære, antisemitiske islamister.

 9. Af Jan Petersen

  -

  Jeg er helt enig i, at det står enhver frit for at vælge, hvor man vil annoncere. Det, jeg finder meget underholdende i DKA-stormen, er – at en masse store private virksomheder tilsyneladende ikke havde den fjerneste idé om, hvor de reklamerede. Det havde de ikke, fordi det i dag er robotter, intelligent software og algoritmer, der styrer showet. Og denne automatstyring er til stor fordel fordel for annoncørerne. Hvis jeg f.eks klikker ind på en reklame på Berlingske, og bagefter besøger Den Korte Avis, vil reklamen også poppe op på denne side. Hvorfor – som annoncør – forsøge at skære den gren over, man selv sidder på? Rimelig idiotisk!

 10. Af Finn Bjerrehave

  -

  Henrik Day Psykolog skriver i avisen, Jøder må ikke omskæres, og hvis de ikke kan leve med beslutningen, må de flytte, og Danmark står uden intelligensreserve, men Hitlers mål indfriet.
  Her tales nemlig ikke om Muslimer , kun Jøder, og jeg er rystet.
  Psykologerne først ud af Danmark.Finn Vig

 11. Af Jakob Schmidt-Rasmussen

  -

  “…bruges islamkritikken i disse år som dække for at fremsætte racistiske udsagn mod (…) jøder. ”

  Danmark er ikke Frankrig, så kritikken passer simpelthen ikke på danske forhold.

  For der findes jo næsten ingen antisemitter på den danske højrefløj.

  Men der findes derimod mange ekstreme “antizionister” på den danske venstrefløj, der forsvarer antisemitiske, islamistiske terrorister, der myrder jøder, og som er imod demokrati.

  Venstrefløjen demonstrerede for nogle år siden sammen med danske islamister, der råbte “Hamas! Hamas! Jews to the gas!”…

  Antisemitismen har lange rødder på den franske højrefløj, men det er i stigende grad den franske venstrefløj, der forsvarer ekstreme antisemitter, og griner af en stærkt antisemitisk komiker, som Dieudonné.

  Front Nationals tidligere leder, le Pen, var ofte ekstremt antisemitisk, men hans datter ekskluderer antisemitter fra Front National, og idag er det den franske venstrefløj, der forsvarer de islamistiske antisemitter, der myrder jøder – ikke den franske højrefløj.

 12. Af Lisbeth Sørensen

  -

  Højreekstremister som Lyhne fra liberal alliance, ønsker naturligvis at kontrollere meningen..Hun giver heller aldrig ytringsfrihed i sin blog til politiske modstandere..Så hvem er forundret over at hun støtter boycutten der? Den kritiseret tit den gængse opfattelse af borgerlig ekstremisme, og ønsket den endnu mere ekstrem..

  Ja, et yderst fint og sagligt indlæg af Psykiateren i dagens Berlingske om jødernes omskæring. Hans ytringsfrihed til modstandere, savnes iblandt de eksisterende bloggere der er i Berlingske nu..Liberalister ønsker naturligvis fri indvandring, da de kun interesserer sig for social dumping, velfærdsforringelser og generelt armod..

 13. Af jens jensen

  -

  Nu findes alle anti-semitter jo iblandt højrefløjen og blandt jøder..Ingen på venstrefløjen..Der er man blot zionistisk og Israelsk kritisk…

 14. Af Jakob Schmidt-Rasmussen

  -

  @ Bjerrehave

  Du skriver: “Jøder må ikke omskæres” – og dermed forvrider du debatten, for at få kampen mod omskæring til at ligne en form for antisemitisme.

  Men flertallet af de danske læger – samt de fleste andre, der er imod tvungen omskæring af mindreårige – vil ikke forbyde omskæring totalt.

  Langt de fleste omskæringskritikere kæmper for retten til frivillig, selvbestemt omskæring af modne personer.

  Man forsvarer de jødiske drenges basale rettigheder, ved at give dem selv ret til at bestemme, om de vil omskæres, når de er blevet modne nok, til at tage dén beslutning.

  Det handler også om drengenes ret til trosfrihed, der per defintion er en personlig rettighed.

  Der var også en del af meningsløs ballade, da Ayaan Hirsi Ali begyndte sin kampagne mod kvindelig omskæring, men nu kan alle se, at hun havde ret, og at hun forsvarede de muslimske pigers basale rettigheder, da hun bekæmpede tvungen omskæring af småpiger.

  Så selvfølgelig skal drengene ligestilles med pigerne, og derfor skal enhver form for tvungen, rituel omskæring af mindreårige forbydes – for de jødiske drenges egen skyld.

 15. Af Jakob Schmidt-Rasmussen

  -

  Ayaan Hirsi Ali er en af de mange progressive menneskerettighedsforkæmpere, der konsekvent blev beskyldt for “islamofobi” af stærkt aggressive, men komplet tåbelige antiracister, fordi hun bekæmpede omskæring af muslimske piger – hvilket viser, hvor absurd den neologisme alt for ofte anvendes.

  For det var jo netop ikke “fobisk”, at Ayaan Hirsi-Ali bekæmpede tvungen omskæring af muslimske småpiger.

  Kampen mod tvungen omskæring af småpiger krævede meget stort mod, for ultrareaktionære islamister dødsdømte Ayaan Hirsi-Ali, og udlovede store summer til islamistiske terrorister, der ville slå hende ihjel, og dermed stoppe hendes kamp for at beskytte muslimske småpigers basale rettigheder.

  Intet tyder desværre på, at de principløse, “antiracistister”, der beskyldte Hirsi-Ali for islamofobi er blevet klogere siden da; de jagter stadigt, komplet hovedløst stort set alle, der kritiserer islamister.

  Men andre dele af venstrefløjen er ved at vågne, og lader sig ikke længere skræmme af tomme beskyldninger om “islamofobi”, når de kritiserer højreradikale, ultrareaktionære islamister, der begår religiøst begrundede overgreb mod f.eks. muslimske kvinder, jøder, eller muslimske småpiger…

 16. Af Erik Larsen

  -

  Kære Lyhne, jeg synes at du er prototypen på “kultur-eliten”, der bestemt ingen elite er!
  Ekstremist vil jeg nok ikke sige, men at du ikke kan se at det syge social-medie facebook af venstre-røde-orienterede åbenbart bruges til at slagte en avis med SANDE, DANSKE og meninger og ikke mindst artikler der viser alt det som de “kultur-radikale” bl.a, DR, Politiken, EB m.fl. absolut forsøger at fortie.
  Prøv at gå ind på Trustpilot og se hvad forbrugere mener om Nordea, EL-giganten, yosee m.fl. der er hoppet på netop denne mærkværdige vogn.

 17. Af Erik Larsen

  -

  Kære Lyhne, jeg synes at du er prototypen på “kultur-eliten”, der bestemt ingen elite er!
  Ekstremist vil jeg nok ikke sige, men at du ikke kan se at det syge social-medie facebook af venstre-røde-orienterede åbenbart bruges til at slagte en avis med SANDE, DANSKE og meninger og ikke mindst artikler der viser alt det som de “kultur-radikale” bl.a, DR, Politiken, EB m.fl. absolut forsøger at fortie.
  Prøv at gå ind på Trustpilot og se hvad forbrugere mener om Nordea, EL-giganten, yosee m.fl. der er hoppet på netop denne mærkværdige vogn.!!!

 18. Af Jan Petersen

  -

  Jeg klikkede i øvrigt af ren interesse ind på linket til Den Korte Avis, men kan ikke umiddelbart se, at Amalie Lyhne er nævnt i avisens leder. Skyldes det mon blot, at Lyhne føler sig truffet af lederen ? . . . . 🙂

 19. Af Jan Petersen

  -

  I øvrigt meget enig i indlæg ovenfor. Går man på Trustpilot, kan man se, hvor mange tæsk forskellige politisk korrekte tomhjerne virksomheder får. Jeg tror simpelthen ikke, de virksomheder forstår, hvordan internet reklame foregår. Hvis jeg klikker ind på en reklame på en site, er det næsten ligeså sikkert som amen i kirken, at samme reklame optræder på næste site, jeg klikker ind på – uanset om det er en dansk eller udenlandsk site. En kæmpe fordel for annoncører, MEN også et pain in the ass for mig.. Derfor bruger jeg flere forskellige anti-reklame setups til at undgå det reklame spam junk 🙂

 20. Af Henrik S

  -

  Det der nu er sket , med at ellers politisk neutrale firmaer melder ud hvilken politik de står for , skal nok bidrage til yderligere splittelse af befolkningen.
  Men det er vel også hensigten for de venstreradikale.
  Hvis det breder sig , ender vi med at se på lægens dør : her behandler vi ikke de mennesker der stemmer radikalt (eller er sorte)!
  Eller hos bageren : ingen brød til folk der stemmer på Enhedslisten.
  Vejen til borgerkrig og apartheit system er banet og den lille Lyhne synes ikke det er noget problem at hverdagen således politiseres.

 21. Af Flemming Lau

  -

  “Som offentlig debattør bliver man kaldt lidt af hvert!”

  Ja men så lad os nøjes med, at du blot eksisterer..!

 22. Af j vest

  -

  Ja, hvis man som dansker ikke tåler kritik af de barbariske overgreb på småpiger der foregår i stort omfang i islamiske lande, er man da pilrådden oveni bolden. For hvis man finder det i orden at pine og lemlæste uskyldige småbørn, må man jo enten være en rablende skør fanatiker, en samvittighedsløs psyk opat eller en komplet og unyttig sinke eller idi ot.

 23. Af Jan Petersen

  -

  I øvrigt, her er et smart lille trick til at undgå de fleste reklamer. Installer en adblocker og sæt den til deaktiveret (reklamer tilladt). Gå ind på en side, og når siden starter – gå da op på ikonet for adblocker og ændre til aktiveret (bloker reklamer). Siden vises nu uden reklamer. Husk at ændre igen til deaktiveret, når du forlader siden – og næste gang start forfra 🙂

 24. Af Torben Christiansen

  -

  Jeg synes det er dybt beskæmmende, at ingen fra de såkaldte MSM har turdet give spalteplads/taletid til Ralf Pittelkow/Karen Jespersen fra Den Korte Avis. Hvis de fik lov til at komme til orde, ville vi alle blive klogere på, hvilke kampe der udkæmpes i f.eks. Dragør. ;o)

 25. Af m fr

  -

  Situationen i Europa og DK er ude af kontrol. Og vi har kun set begyndelsen på kontroltabet. Se snaph anen.

 26. Af J. Hans en

  -

  Amalie Lyhne.
  At du er talerør for LA gør dig vel ikke nødvendigvis til en ekstremist.
  Det er vel bare et levebrød.

 27. Af Jacob Fiil

  -

  https://youtu.be/Ug5GNkhnUTM?t=1819

 28. Af Jens Jensen

  -

  Man kan råbe ekstremist fra Herodes til Pilates om dem man ikk er enig i.

  Faktum er at DKA ikke skal have en krone af de udpinte arbejderes skattekroneinbetalinger i støtte. Kun humanistiske socialistiske mediumer skal have skattekroner og ikk lavkulturale DF talesedler.

  Herrer Gemini – Amalia Lyhne tak for at sætte den sag på spidsen til debat.

  Mette frederiksen bliver Danmarks næste statsminister og vi får et smukt lyserødt daggry når den nuværende tyveregering med DF og LA (som DF jo har skabt) som kloakører for venstre.

 29. Af hvorfor er sandheden ilde hørt?

  -

  Også her “forsvinder” indlæg der oplyser om hvordan mordraten og mængden af overfald på kvinder, mænd og børn, stiger og stiger i Danmark, Sverige, Frankrig og Tyskland. Se den korte a vis og snaph anen.

 30. Af hvorfor bekæmper visse mediefolk ytringsfriheden?

  -

  Også i England, Belgien, Holland, Italien og Grækenland osv. er der nu masser af kriminalitet, uroligheder, vold og mord, terrortrusler, osv. EU er sandelig en herlig konstruktion. Og antallet af fattige og hjemløse er mindst tredoblet.

 31. Af - Niller

  -

  Selvfølgelig er der ikke tale om at knægte ytringsfriheden for Pittelkow og Jespersen – fordi man ikke ønsker at annoncerer i deres foretagende den korte avis.

  I grundlovens paragraf 77 : hedder det om ytringsfrihed -at enhver er berettiget til på i skrift og tale at offentliggøre sine tanker.
  Så de kan da bare fortsætte med at ytre sig , men det er vel ikke et krav at det skal ske for annoncekroner.

 32. Af Jeppe Kofod

  -

  “lavkulturale”…

  Endnu en ordblind åndsfyrste…

  Dét er en typisk Søren Sørensen-stavefejl.

  Du er afsløret, Sørensen!

 33. Af P Christensen

  -

  “Racisme” påberåbes ofte af eller overfor folk med religiøse opfattelser,
  fx jøder eller muslimer.
  Men hvilken “race” er disse mennesker følgelig?
  Og man kan så angiveligt skifte race ved at skifte tro?

  Tilsvarende må politiske opfattelser så også være udtryk for “racer.”
  Og ligeledes er angreb mod sådanne opfattelser udtryk for racisme.
  Og enhver kritik er udtryk for forhånelse, stigmatisering osv

  Hvad angår Den Korte Avis må enhver potentiel annoncør vælge frit.
  Det er dog hyklerisk, at så mange skattespekulanter og -unddragere
  optræder på listen af boykottere.
  Heller ikke de vil åbenbart være med til at betale prisen for egen høje moral.

 34. Af Lisbeth Sørensen

  -

  Jøder har ingen ret til at skære i deres børns kønsdele før de er 18 år..Det er slet og ret tortur og børnemisbrug af værste karakter…Skal forbydes i morgen i danmark. Jøder der ikke kan tåle mosten her, må som Day Poulsen foreslår forlade landet og flytte hjem til Israel.

  Man kan altid regne med at de borgerlige liberalist medier støtter op om jøderne blindt, som de gør fascistiske tænketanke som Laudrups/seier sponseret CEPOS..Men nej, tortur skal ikke være lovligt i Danmark, og slet ikke af mindreårige børn..Indlæg 11.19 ikke af undertegnede. 😉

 35. Af Flemming Lau

  -

  Kære Julemand, du har glemt din lede sæk.

 36. Af j nielsen

  -

  “Herrer Gemini”

  Jeg har altid haft mistanke om at der var to. Men tvillinger?

 37. Af J. Hanse n

  -

  Som offentlig debattør bliver man kaldt lidt af hvert. Jeg har fået min andel af skældsord i indbakken, så der skal ret meget til at overraske mig.
  Skriver Amalie Lyhne.

  Jo. Det er vi en del som har prøvet.
  Og her kunne man naturligvis godt blive en smule bedrøvet.
  Hvis man nu havde tendenser til den slags.

  Men når man så ser, hvor skældsordene kommer fra, den yderste højrefløj og det som er endnu værre, så er der vist ingen grund til tungsind.

 38. Af HappyBREXIT Heimlich

  -

  I dag takker vi Obama-Merkel axen for myrderierne i Aleppo, for alle de kristne i Syrien som blev draebt af jihadister. Måtte de 2 komme for domstolen i Haag.

 39. Af Jens Jensen

  -

  J Nielsen

  Borgerlige har altid været imod sprog fornyelse som de sprogfascister de jo var.

 40. Af Kirsten Rasmussen

  -

  Jeg mener, er du helt galt afmarcheret, Amalie Lyhne, når du skriver, at “….højrepopulisterne er ekstreme på den måde, at de vil ødelægge det frie, åbne og demokratiske samfund, som vi kender det”.

  I mine øjne er det er lige præcis det samfund, som højrepopulisterne (hvem de så end er), ønsker at bevare.

 41. Af Jan Johansen

  -

  Aktion = Reaktion. Det gælder stadig – også når det gælder udefrakommendes rabiate såkaldt religiøse holdninger og skånselsløse aggressive handlinger mod sagesløse kvinder og ditto mænd. Vi ser og hører om ekstreme eksempler i bl.a. Frankrig, Tyskland og England og naturligvis medfører det nogle steder nogle voldsomme reaktioner. Det seneste eksempel fra England kunne man følge på dansk TV i går. Udsendelsen hed vist nok “Vilde, vrede og stolte”, og jeg skal love for, at det var vildt. Jeg troede umiddelbart ikke, at det var en dokumentarudsendelse, men det var det, så jeg skiftede ret hurtigt til noget mere civiliseret. Flere grupperinger af ret vilde og højtråbende engelske mænd forsøgte at gennemføre diverse demonstrationer mod tilstedeværelsen af en meget stor gruppe af lige så hadefulde mænd af anden etnisk oprindelse. At dømme efter deres påklædning var det primært muslimske mænd og helt ærligt, jeg blev rystet. Er der virkelig nogle mennesker, der lever under sådanne forhold i England i dag? Det er der tilsyneladende, og kun takket være det engelske politis konstante tilstedeværelse og meget ofte meget kontante indgriben, er det muligt at holde de stridende parter væk fra hinanden, men sikke et miljø at leve i. Det er da ikke det England, jeg kender fra rejser til netop dette land. Dele af Mellemøsten og flere andre destinationer er åbenbart flyttet til England og andre dele af Storbritanien samt Frankrig, Tyskland og flere andre steder i Europa. Er det ikke også eksempler som dette samt mange andre lignende forfærdelige eksempler, “Den korte Avis” disker op med? Hvad galt er der i det? Er det ikke snarere de andre mere eller mindre statsfinansierede medier, der svigter den danske befolkning ved at tie? Vi har dog allerede haft flere eksempler på ekstreme tiltag flere steder i landet. Hvornår er det betimeligt at stoppe op og sige fra?

 42. Af jan henrik wegener

  -

  Der er dem der melder sig ind i et politisk parti eller en bevægelse. For eksempel med indvandring som hovedsag eller skattelettelser eller andet. Det betyder da ikke at de derfor nødvendigvis får en plads i noget politisk organ eller at de får penge eller magt ud af det. Blot fordi man ytrer sig får man da heller ikke noget andet ud af det, som de fleste her sikkert selv kan konstatere, undertegnede inkluderet.
  Hvis det var en “ret” at få støtte, hvorfor så egentlig ikke? Det virker umiddelbart langt ude at det skulle være et krav.

 43. Af georg christensen

  -

  Når de andres “ekstremister” i vores egne øjne forvandles til “terroister”, er der måske noget galt med vores øjne eller især “hjerner” så ufuldstændige som de er., i “enten eller problematikken”. Når jeg skriver dette, så tænker jeg på en gammel afdød englænder, som sagde, problemet er ganske enkelt: Hvis du føler at være, så er du, hvis du føler ikke at være, så er du ikke og følelsen af både det ene som det andet er ligegyltig. At være eller ikke at være er “livet´s” kerne.

 44. Af Lisbeth F Sørensen

  -

  Det er naturligvis et kæmpe problem af de borgerlige forretningsejere får lov til at bestemme hvilke aviser der overlever og hvilke der ikke gør. Såvel som at de forsøger at manipulere lige præcis deres mening ind, via kun at støtte aviser der deler dem..Det er faktisk en renlivet plutokrati..Derfor at mediestøtten skal relateres til politisk her..Fx ved at give langt flere penge til røde medier, da disse ikke modtager penge fra industrien i samme omfang som de blå medier, og da kun disse repræsentere det Danske folk i -90%…Man kan starte med at fjerne hver en krone til de blå medier fra statsstøtten, og kun give dem til de røde medier der kæmper for at overleve.

  Ligesom problemet ses ved valg, hvor industrien bestemmer regeringens farve , via deres penge til de partier de støtter, som dermed har råd til mediemanipulation, populisme mv. af de sagesløse borgere…Hvorfor DR snart er det eneste frie medie Danmark har nu..Selvom de blå er ved at indføre massive nedskæringer her..Mette Frederiksen skal straks gå ud og udmelde at hun vil udvide størrelsen af penge til DR så snart hun kommer til magten, som modspil.

Kommentarer er lukket.