Trump – den visionsløse populist

Af Amalie Lyhne 178

 

Jeg sad i fredags foran fjernsynet og så Donald Trumps præsidentindsættelse på Capitol Hill sammen med min søn. På et tidspunkt spurgte han mig, om jeg egentlig var bange for Trump? Bange er ikke det rigtige ord, svarede jeg, men bekymret er jeg da.

Og der er – som jeg ser det – umiddelbart fire grunde til at være bekymret. Og så er der også tre grunde til alligevel at være positiv trods alt.

Men lad os begynde et andet sted, nemlig tre dage efter Trumps valgsejr.

Ydmyg, rolig og lidt overrumplet. Dét var mit indtryk af Donald Trump, da han mødte Obama efter valget, og de to holdt et uformelt pressemøde sammen.

Der var vist flere, der havde samme opfattelse som mig. I hvert fald virkededet som om, at verden trak vejret lidt roligere dén dag. Der kom også meldinger om, at Trump ikke ville gennemføre mange af de ting, han ellers havde sagt i valgkampen. Jeg tænkte: Én ting er brutal og skinger valgkamp, noget andet er at regere et land. Nu får han jo kompetent rådgivning, nu ved han at det er alvor, nu behøver han ikke længere skabe postyr for at skrabe stemmer sammen. Det skal nok gå trods alt.

Men det beroligende billede blev som bekendt kun hængende et par dage. Så begyndte Cirkus Trump igen at vise sine bizarre numre til publikum: aggressive tweets, absurde skænderier og impulsive beslutninger. Donald Trump kan nemlig kun finde ud af at være Donald Trump, som USA-kenderen Mads Fuglede skrev forleden.

Og hvad betyder det så at være Donald Trump? Jo, den nye præsident er først og sidst populist. Han er faktisk det rene skoleeksempel på en populist. Han mener at have patent på at repræsentere folket, selvom lige så mange vælgere stemte på hans modkandidat. Hans retorik er antielitistisk, antiestablishment og hylder den jævne mand. Han nærer af den grund mistro til systemet – også det repræsentative demokrati. Han er nationalist og protektionist. Han er en karismatisk leder af en
protestbevægelse. Hans politiske udmeldinger er usammenhængende, demagogiske, ofte ukonkrete og ikke forankret i en bestemt ideologi.

Mange af historiens store populister har samtidig været fascister, og de har krig, mord og undertrykkelse på samvittigheden. Fascister med vilde drømme
om national storhed, tapre krige og evig magt.

Men Donald Trump er ikke fascist. Han nærer ingen store drømme. Han har absolut ingen krigsambitioner – tværtimod. Hans slogan “America First” er i
virkeligheden en tilbageskuende og beskeden vision om at lade USA vende ryggen til verden og koncentrere sig om det nære.

Heldigvis, kan man sige. For manglen på store drømme er godt nyt, når det nu er Trump, vi taler om. En populist som ham bør have så lidt indflydelse på verden som muligt.

Og lad os håbe, det bliver sådan: At Trumps kapitel i historiebøgerne bliver kort og kedeligt. Vi må se.

Her og nu er der i mine øjne som sagt fire grunde til at være bekymret – og tre grunde til alligevel at være positiv trods alt:

 1. Utilregneligheden

  Det må efterhånden stå klart for enhver, at Donald Trump er forfængelig, følelsesstyret og utilregnelig. Og det kan selvfølgelig være farligt, når han nu er verdens mægtigste mand.

  For én ting er, at han er så lille et menneske, at han ikke tåler at blive udsat for satire i Saturday Night Live, og at han spilder tiden på tåkrummende fejder med Meryl Streep i stedet for at regere landet. Man kan grine af forfængeligheden.

  Noget andet er, at utilregneligheden risikerer at få reel betydning for verdenssituationen. Da han efter valget gladeligt tog imod det famøse lykønskningsopkald fra Taiwan, var problemet sådan set ikke, at han tilsyneladende ønsker at føre en anden politik over for Kina. Problemet var, at beslutningen om at acceptere samtalen (som indiskutabelt var et voldsomt brud med USA’s hidtige politik) blev taget uden at rådføre sig med Udenrigsministeriet, uden at forberede en strategi for den nye Kina-politik  – ja, tilsyneladende uden overhovedet at tænke sig om.

  På samme måde er det bekymrende, hvordan Trump har zigzagget i sine stærkt kontroversielle udmeldinger om Putin. Igen er problemet ikke, at han ønsker at bløde forholdet til Rusland op. Det kan være fornuftigt nok, og det har tidligere præsidenter også ønsket. Nej, problemet er at han tilsyneladende ikke forstår alvoren. Bare tænk på hans lattervækkende udtalelser i valgkampen om Ruslands færden i Ukraine.

  Utilregneligheden har også vist sig i Trumps bizarre skænderier med de amerikanske efterretningstjenester. Først sendte han en række vrede og følelsesladede tweets afsted i deres retning – hvor han blandt andet sammenlignede dem med nazister – hvorefter han under et møde med dem bedyrede, hvor højt han elskede dem. Ifølge Trump skyldtes uoverensstemmelserne udelukkende pressens fordrejninger, selvom enhver har kunnet læse hans mere end rasende tweets.

  Og en amerikansk præsident, der ikke stoler på sine egne efterretningstjenester? Det er foruroligende, og det får mig til at spekulere på, hvem han mon så stoler på i stedet.

 2. Holdningen til NATO

  I går forsikrede den nye forsvarsminister James Mattis om USA’s opbakning til NATO-samarbejdet efter et møde med NATOs generalsekretær Jens Stoltenberg Det var rart. Og tiltrængt. Men det ændrer ikke ved Donald Trumps foruroligende og stærkt kritiske meldinger om det transatlantiske forsvarssamarbejde, og dét er måske det allermest bekymrende ved den nye præsident set fra Europas perspektiv.

  NATO-samarbejdet og USA’s rolle som aktiv leder af den frie verden har siden Anden Verdenskrig givet os en relativt stabil verdensorden og en utrolig positiv global udvikling, hvor fattigdommen er konstant nedadgående, hvor stadigt færre mennesker dør i konflikter og krige, og hvor mennesker, virksomheder og lande gør fremskridt hver dag.

  At Donald Trump kritiserer de europæiske lande for at betale en alt for lille del af regningen er helt på sin plads. Det er for det første korrekt, og det er for det andet en velkendt kritik, som blandt andre Obama også ytrede. Danmark og de øvrige europæiske NATO-lande bør skrue op for deres forsvarsbudgetter og bidrage mere til festen, det er det eneste rimelige.

  Nej, problemet er, at Trump stiller spørgsmålstegn ved NATO-samarbejdet som sådan og anskuer det gennem sine sædvanlige forretningsbriller: Hvis for eksempel de baltiske lande er bagud med regningen, er han i sin gode ret til blot at læne sig tilbage i stolen med en sjus og nyde underholdningen i form af en russisk invasion.

  Risikoen for et friere spillerum til en aggressiv og autoritær Præsident Putin er skræmmende i sig selv. Men endnu værre er det måske, at et passivt og tilbagetrukket USA giver plads til andre stormagter på den internationale scene. Og selvom man kan kritisere USA for meget, så er amerikansk dominans i verden naturligvis langt at foretrække frem for eksempelvis kinesisk dominans. EU er som bekendt i knæ i disse år, så hvis man ønsker at beskytte og fremme vestlige værdier som frihed og demokrati, er amerikansk isolationisme dårligt nyt.

 3. Protektionismen

  Donald Trump har allerede – efter kun et par dage i embedet – trukket USA ud af handelsaftalen TPP, som blandt andet omfatter Mexico, Canada og Australien. Han er, som vi også så under valgkampen, en indædt protektionist. Modstanden mod frihandel vil komme til at koste både USA og USA’s handelspartnere dyrt, for selvom de specifikke betingelser naturligvis kan diskuteres, har protektionisme aldrig kunnet betale sig i det lange løb.

  Frihandel skaber vækst og velstand, og frihandel er et meget effektivt værn imod krig. Det viser historien, og det er en af de væsentligste grunde til de gode levevilkår, som vi nyder godt af i den vestlige verden.

  Protektionismen er naturligvis anti-globaliseringens søster, og det er en kortsigtet og forkert løsning på udfordringer, der er reelle nok – nemlig, at visse grupper af borgere er blevet forbigået i den ellers positive globale udvikling.

  Skæver man til Latinamerika, vil man hurtigt se, hvor meget økonomisk skade protektionismen kan forvolde.

 4. Løgnene

  Vi lyver ikke, vi præsenterer bare alternative fakta. Sådan sagde Donald Trumps rådgiver Kellyanne Conway på NBC forleden, og absurditeten i Trump-lejren nåede nye højder. Denne gang var det antallet af tilhørere under indsættelsen, som havde foranlediget løgnen, men under valgkampen bragte medierne stort set daglige lister over Trumps løgne – hvilket naturligvis bare blevet affejet af hovedpersonen selv som mediernes bias og modstand imod ham.

  Nu kan man blot ryste på hovedet af en forfængelig og ekstremt selvoptaget mands manglende evne til at acceptere, at tidligere præsidenter har været mere populære end ham. Men den umiddelbart harmløse løgn rejser selvfølgelig spørgsmålet: Hvad vil han ellers lyve om? Som amerikansk præsident er det ikke ligegyldigt, hvad man siger, for hele verden lytter. En løgnagtig Donald Trump kan ikke bare ødelægge tilliden til egen person – han kan ødelægge tilliden til demokratiet og til USA. Og det er alvorligt.

  Med den kontroversielle Steve Bannon som Trumps chefstrateg og seniorrådgiver er der særlig grund til at være på vagt. Bannon har tidligere stået i spidsen for det yderligtgående medie Breitbart News, som er hjemsted for radikale nationalister og racister, og som er kendt for at lægge spalteplads til lidt af hvert: konspirationsteorier, falske historier og åbenlyst racistiske og antisemitiske udgydelser.

  Jeg tror egentlig ikke, at Donald Trump personligt er racist – det er der i hvert fald ikke noget, der tyder på, når man ser på hans fortid. Men han har i valgkampen bevidst spillet op til racistiske vælgergrupper, ligesom han i sin evige higen efter at provokere og skabe postyr er kommet med racistiske og sexistiske bemærkninger. Når han så samtidig ikke er bleg for at stikke en løgn eller to, kan det blive farligt. Der er ikke noget, der taler for, at han decideret vil forsøge at gennemføre lovgivning med racistiske eller sexistiske undertoner, men retorik alene kan også gøre stor skade – især i så multikulturelt et land som USA.

Ja, jeg er bekymret. Og så alligevel – der er faktisk tre grunde til alligevel at være positiv trods alt:

1. Manglen på store visioner

Den vigtigste grund er den, jeg har nævnt ovenfor: Trump har ingen store visioner. Han har ingen ambitioner om at ændre verdensordenen, og han ønsker ikke krig.

2. Han kan ikke regere alene

Man skal ikke overvurdere betydningen af det amerikanske præsidentembede. Præsidenten er dybt afhængig af Kongressen og kan ikke gennemføre ret meget uden opbakning derfra. Det var et af problemerne ved Obamas styre – han var låst meget af tiden og kunne ikke gennemføre de ting, han ønskede.

Der er republikansk flertal i begge kamre i Kongressen, men Donald Trump har ikke sit eget parti bag sig. Republikanerne forsøgte som bekendt at spolere hans nominering. Det havde man ikke held med, men man har til gengæld mulighed for at spænde godt og grundigt ben for ham, nu hvor han sidder i Det Hvide Hus. Han har udnævnt en række stærkt kontroversielle rådgivere og ministre, men uden Kongressens opbakning kommer de ikke særlig langt.

3. Amerikanske populister holder sjældent særlig længe

USA har tidligere i historien oplevet populistiske politikere. Som den skotske historiker og tidligere republikanske rådgiver Niall Fergusson argumenterer for her,er Donald Trump en klassisk populist, men hvis det går ham, som det er gået alle tidligere populister i USA, så kommer han kun til at få begrænset indflydelse, og han kommer ikke til at holde længe. Vælgerne vil opdage, at hans politik ikke løser problemerne (tværtimod), og så vil de vende tilbage til mere traditionelle politikere – som i mellemtiden har fundet mere ædruelige svar på de udfordringer, som populisten byggede sin karriere på.

Lad os håbe, at han får ret.

178 kommentarer RSS

 1. Af Jan Petersen

  -

  Er dette blogoplæg forfattet af Amalie Lyhne selv – eller sønnen? 🙁

 2. Af lisbeth Sørensen

  -

  “Og der er – som jeg ser det – umiddelbart fire grunde til at være bekymret. Og så er der også tre grunde til alligevel at være positiv trods alt.”

  En liberalist der er bekymret for Trump? Måske tager vi fejl og skulle støtte ham? 🙂

  “selvom lige så mange vælgere stemte på hans modkandidat.”

  Helt ærligt? 3 millioner flere stemte på Clinton..Det kaldes vist populisme at sige lige så mange?

  1. Problemet med Trump vidner om at Danmark skal kæmpe for at få atomvåben i EU, under EU kontrol..Eller endnu bedre et fælles atomvåbenprogram af de nordiske lande, der betyder at også vi i længden kan forlade EU hvis det bliver nødvendigt..

  “At Donald Trump kritiserer de europæiske lande for at betale en alt for lille del af regningen er helt på sin plads. ”

  Trump eneste interesse er penge for USA. Og at DK køber flere ligegyldige jagerfly fra dem, der alligevel ikke kan forsvare os i Europa og sikre vores frihed. Se dem råbe op når EU begynder deres fælles atomvåbenprogram, som er absolut nødvendigt..Både med Trump og britexit for øje..Og er eneste forsvar der tæller i denne verden, og koster ikke meget set over det gængse forsvars omkostninger.

  2. ” har protektionisme aldrig kunnet betale sig i det lange løb.
  Frihandel skaber vækst og velstand, og frihandel er et meget effektivt værn imod krig. ”

  Denne er op til diskussion…Den fri indvandring i DK har betydet at den nuværende regering har givet over 160.ooo arbejdstilladelser på to år, plus flygtninge, uregistreret EU mv. borgere mv…Alle lever i DK og tager jobs fra Danskere og muligheder. Og mange bliver statsborgere over tid..

  Jeg tror selv på et todelt EU..Med kun lige indvandring for lige avanceret økonomier..Og en total stram indvandring mht. både flygtninge, EU borgere, Asiatiske borgere til Novo, mv.mv.
  Men blå populister bliver ved med kun at snakke om muslimer..

  “Skæver man til Latinamerika, vil man hurtigt se, hvor meget økonomisk skade protektionismen kan forvolde.”

  Har kun gavnet der! Før socialisterne tog over i latinamerika havde de ingenting..LULU tog ca. 3o millioner brasilianere ud af fattigdommen, og det selvom økonomien havde det hårdt.Venezuela har taget et utal af millioner ud af akut fattigdom også. Men den Amerikanske boykot af deres olieindustri har nu taget sin pris..

  3. “Populisme og løgne”

  Vi ser det samme i DK med DF over 3o år og nu Nye borgerlige mht. blå bloks stramme indvandringspolitik? Mens vi aldrig har fået så mange indvandrer som under den nuværende administration, så mange flygtninge mv.?

  Under VKO fordoblet antallet pr. år over lo år end lo året før..Samme igen nu..

  Det er ægte populisme..Løgnen om blå bloks stramme indvandringspolitik..

  Til sidst du skrev ikke “3” kommentarer, men “4”…Men lad det nu blot ligge.. 🙂

  Trump´s håb er som du siger at han bliver en “lame duck” fra dag et..Men problemet er at du har glemt at i USA har en præsident personlig magt til at starte tredje verdenskrig, modsat i Europa..Har har “executive powers” så store, at man bliver nødt til at “please” ham.. At han ikke er religiøs, dranker er vist det eneste fornuftige men kan sige om ham.

  Verden er dog på et krise punkt og Trump vil kun udvide ligheden..

  Verden er der endnu engang i dag.. 8 mænd ejer halvdelen af verden, og nogle mener at dette er godt, andre ikke. I længden er vi retur til de 4 mænd ca. fra fortiden i USA, og snart 1…Og selvom statens opsplitning af Standard oil mv. betød at rockefeller familien rent faktisk blev mere rig via ejerskab i alle, gav den nye konkurrence her ny innovation i økonomien og spredte dem ud lidt mere med flere ejere i nogle generationer..

  George Orwell beskrev i 1984 hvorledes hele verden ledes af en industrialist..Og ikke blot er det skræmmende, men præcis hvad der kan komme til at ske..Hans eget forslag som socialist i 1940érne var at indfører en forskel på 1-10 mellem max og minimumsindkomst. Ikke en dårlig ide i dag heller? Hvor lederen I usa af et stort firma tjener gennemsnitlig 295 gange mere end lønmodtageren årligt som chef for et “Novo”. ?

 3. Af lisbeth Sørensen

  -

  “AF JAN PETERSEN – 24. JANUAR 2017 22:13
  Er dette blogoplæg forfattet af Amalie Lyhne selv – eller sønnen? :(”

  Et fint indlæg faktisk…Og ikke en dødssyg en linier som sure smiley som sædvanligt er alt han kan mostre i den offentlige debat..

 4. Af b hansen

  -

  AL rammer jo ikke helt ved siden af skiven. Men medierne har jo hetzet manden helt vildt de senere måneder, har ihvertfald skoset og nedgjort ham ret grundigt. Men om han er så slem som mange journalister har påstået, véd vi jo i grunden ikke så meget om. En del danske ministre virker da også ret utilregnelige, og leverer ikke ret meget andet end dumheder og skandaler. Så skal vi ikke bare håbe det bedste? Trump er i det mindste mere intelligent og mindre ignorant end en gennemsnitszombie inde fra politikerborgen.

 5. Af Jan Petersen

  -

  En fake female debattør siger mig stadig ikke noget, sorry 🙁

 6. Af Erik Lar sen

  -

  Gud sikke en gang ævl! AL du ved intet om Amerika, Gods own country m.m.
  Mon ikke du skulle tænke lidt mere på danskere og kvindekampen mod de multi-religiøse, der ønsker kvinder nede under “fodsålerne” (for at sige det mildt). Vågn dog op! Jeg er bestemt ikke Trump-fan , men hold da kæft hvor er de heldige at de kun har 2 – TO at vælge imellem, mens vi har 10 kolbøtter!

 7. Af Mehmet Sami Gür

  -

  Vestens dage er talte…
  Trump er beviset…

 8. Af lisbeth Sørensen

  -

  “AF JAN PETERSEN – 24. JANUAR 2017 22:35
  “En fake female debattør siger mig stadig ikke noget, sorry :(”

  Endnu et indlæg uden et ord om emnet af sure smiley som sædvanligt! Du har endnu ikke vedlagt et ord om emnet sure smiley? Slet dog hans vrøvl Lyhne..Debat Reglerne forklare entydigt at kommentarer skal være emne relevante? Ødelægger alt debat sådanne ligegyldige -og i hans tilfælde kvindefjendske- kommentarer?

 9. Af lisbeth Sørensen

  -

  “AF J.P – 24. JANUAR 2017 22:35
  “En fake female debattør siger mig stadig ikke noget, sorry :(”

  Endnu et indlæg uden et ord om emnet af sure smiley som sædvanligt! Du har endnu ikke vedlagt et ord om emnet sure smiley? Slet dog hans vrøvl Lyhne..Debat Reglerne forklare entydigt at kommentarer skal være emne relevante? Ødelægger alt debat sådanne ligegyldige -og i hans tilfælde kvindefjendske- kommentarer?

 10. Af lisbeth Sørensen

  -

  “AF J.P
  “En fak e female debattør siger mig stadig ikke noget, sorry :(”

  Endnu et indlæg uden et ord om emnet af sure smiley som sædvanligt! Du har endnu ikke vedlagt et ord om emnet sure smiley? Slet dog hans v røvl Lyhne..Debat Reglerne forklare entydigt at kommentarer skal være emne relevante? Ødelægger alt debat sådanne ligegyldige -og i hans tilfælde kvindefjendske- kommentarer?

 11. Af lisbeth Sørensen

  -

  Indlæg til de ligegyldige kommentarer af JP i filteret?

 12. Af b hans

  -

  Iøvrigt mener jeg at debatsabotøren, støjsenderen, tågehornet og vrøvlehovedet “lisbeth” fra enhedslisten/islamisk parti, burde pålægges en god lang ferie, eller helst et sabbath-år. Han er KUN med for at at afspore debatterne og jage læserne væk. (med op til 200 kommentarer pr. dag) 🙁

 13. Af Flemming Lau

  -

  Skal vi forstå det sådan, at Lyhne ikke er Trumpist? Eller er hun i virkeligheden en skabsTrumpist der bare prøver at skabe et bekvemt alibi? Vi venter med spænding på hendes næste blog, med visionskære inputs!

 14. Af Jan Petersen

  -

  Mange Berlingske blogs er desværre ødelagt af fakes, med falsk identitet – hæver ikke just niveauet 🙁

  Men al ære og respekt for at kommentarer er åbne her – modsat visse andre blogs 🙂

  Men selve blogoplægget har jeg ingen kommentarer til – aner helt ærligt ikke, hvad jeg evt skal kommentere på det – jeg betragter – som en gang usammenhængende . . . .ÆVL !

 15. Af lisbeth Sørensen

  -

  AF B HANS – 24. JANUAR 2017 22:47

  Preb.ens indlæg kommer direkte fra Sankt hans…Slet dog alle disse indlæg der ikke vedrører emnet Lyhne, således at en debat kan fremkomme..

  “AF FLEMMING LAU – 24. JANUAR 2017 22:53
  Skal vi forstå det sådan, at Lyhne ikke er Trumpist? ”

  Skal vi forstå det således at den troende Lau, støtter op om ateisten Trump? 🙂

  “Men selve blogoplægget har jeg ingen kommentarer til ”

  Slet i så tilfælde hans ævl Lyhne…Det siger Berlingske debat regler..Og hvis der var en i burde følge slavisk er det den i skrev at kommentarer skal være emne relativerende..

 16. Af lisbeth Sørensen

  -

  Nu har Lyhne for en gang skyld skrevet et godt indlæg..Også ødelægges den af diverse tosser der nægter at relatere til det…Slet dog alle disse kommentare herom, inklusiv mine egne..

 17. Af P. T.

  -

  En cand.scient.pol. bryder sig naturligvis ikke om populisme som blot udtrykker autensitet,den jævne mand og kvinde af folket som har stemt.
  Citat.”Hans retorik er antielitisk,antiestablishment og hylder den jævne mand”
  Ja det er nok det værste der kan overgå en cand.scient.pol.troen på eliten som absolut udtryk for den eneste absolutte sandhed,vi det sande segment som er født til at regere,fordi vi er uddannet til dette, på det beskyttede værksted fjern fra virkeligheden-i går en brutal
  virkelighed i møde,hvilket Dine udsagn også blot bekræftiger.
  Fortsættelse følger senere.

 18. Af lisbeth Sørensen

  -

  “Citat.”Hans retorik er antielitisk,antiestablishment og hylder den jævne mand”

  Pt…Der har du ret…Og ingen skal beskylde LA for at være for den jævne mand i -90% nogensinde..

  Dog er lyhne´s had mod Trump malplaceret..Han er liberalist i røde fåreklæder..Rent populisme det hele…Og hvis ikke, vil han virkelig blive den mest populære Amerikanske præsident i historien….

  Obama har reddet økonomien efter Bush nu..Tog 8 år…Og ifølge alle eksperter har Trump mere end fem år til at ødelægge den i, som normalt i republikanske-borgerlige præsidenter i USA.. Ifølge de fleste eksperter vil Obamas redning af Amerikansk økonomi-lig Bill Clintons- først vise sig sidst på hans fire år..Altså de fleste økonomiske eksperter spår Trump i 8 år allerede som garanteret, da alle Amerikanere stemmer ift. økonomien…Dette bliver en lang præsident..En generations præsident..Alle våde drømme om at han bliver fjernet som Nixon tror jeg roligt vi kan glemme alt om..Han bliver indtil 2025..

 19. Af Jan Petersen

  -

  I øvrigt er ALLE politikere populister – hvis ikke, var de ikke politikere. Tror helt sikkert Amalie Lyhnes søn kan forstå den logik 🙂

 20. Af lisbeth Sørensen

  -

  PS:

  Som US´s ældste præsident nogensinde, kan man dog håbe at alderen gør det af med ham før tid…Men som “Teetotalism” mv. er der nok ikke meget håb her..Seniliteten vil se ham hele vejen igennem til 2025 formentlig…Reagan bliver intet i sammenligning..

 21. Af lisbeth Sørensen

  -

  “AF JAN PETERSEN – 25. JANUAR 2017 00:11
  I øvrigt er ALLE politikere populister – hvis ikke, var de ikke politikere. Tror helt sikkert Amalie Lyhnes søn kan forstå den logik :)”

  Hvad har Lyhne´s søn med denne debat at gøre?
  Udover at hun nævnte hans uskyldige spørgsmål? Lyder som lidt af en trussel hvis jeg skal være ærlig, din maniske tilgang til hendes søn her, og ikke relatering til andre af hendes debat pointer?

  Ikke en kommentar om emnet JP, og ej en hvor du ikke har nævnt hendes søn? Hrmmm

 22. Af Jan Petersen

  -

  Kære Lisbeth, uanset hvor forelsket du så ellers er i mig – er jeg stadig IKKE interesseret i fakes . . . . sorry 🙁

 23. Af lisbeth Sørensen

  -

  Ej,jeg i fake undskyldninger JP..

 24. Af lisbeth Sørensen

  -

  I morgen må vi gå ud fra at der kommer en udrydning mht. JP´s slet skjulte trusler mod Lyhnes søn….Måske ser hun dem ikke selv, eller blot ønsker at lade dem stå for sikkerhed? Begge er acceptable…Vi gør alt for vores børn, og trusler mod børn skal håndteres ekstremt intelligent og konsekvent..

  En vis oprydning er dog på sin plads?

 25. Af Niels Juul Hansen

  -

  @Lisbeth Sørensen

  “Nu har Lyhne for en gang skyld skrevet et godt indlæg.”

  Ikke enig.

  Selvom jeg ikke er borgerlig, og på mange områder ikke deler Amalie Lyhnes holdinger, så mener jeg, at hun skriver fine indlæg som oplæg til debat. Du befinder dig på tante Berlingerens netdebat, og det er din chance for at give din mening til kende – og det får både du og jeg gjort så rigeligt.

  I denne blog deler jeg fuldt ud hendes bekymring om Trump som præsident. Og det er naturligvis et fromt håb, at han måske ikke får så stor magt. Jeg synes godt nok, at det er slemt, hvad han allerde har sat igang.

  Hans eneste chance for at skabe mange arbejdspladser vil være gennemføre demokraternes forslag med hensyn til gennemgribende anlægsarbejder – for lånte penge. Det har republikanerne modsat sig indtil nu. Hvem vil han låne penge af? Kineserne eller araberne som tidligere?

  Personligt tror jeg, at selv republikanerne på et tidspunkt bliver godt og grundigt trætte af hans narcissisme og ‘neverending’ løgnehistorier.

 26. Af Jan Petersen

  -

  “Debatten” her er afsporet for længe siden – og fred være med det. Men et velment råd til Lyhne- og Berlingske blogs i øvrigt. Få lidt styr på alle de fakes og klaphatte – der ødelægger alle debatfora. Det er utrolig nemt – log på med NemId, så er fake problemer løst – og evt uvorne knægte/tøser kan kobles af med et snuptag 🙂

 27. Af lisbeth Sørensen

  -

  Må B i morgen få ryddet ud i JP´s slet skjulte interesse I lyhnes søn i alle indlæg, såvel som alle kommentarer der ikke vedrører emnet…Dette ville bla. betyde at ikke et eneste indlæg fra JP vil stå tilbage, men ihvertfald et af undertegnedes..

 28. Af J. Hanse n

  -

  Alt det med at Trump skulle være noget andet og noget nyt. Det er ikke korrekt.
  Han er bare en god gammeldags højreorienteret

  Det eneste nye, der kan opleves som forfriskende, det er at han ikke pakker det ind.
  Ikke noget Lars Løkke-spin med at kalde skattelettelser til de rige for ‘den nære velfærd’.

  Trump er bare en helt ligetil og ud af landevejen højreorienteret, halvracistisk, islamofobisk, kvindenedgørende, krigsliderlig, pengeforherligende, amoralsk, voldsromantiserende, miljøhadende, du-er-selv-ude-om-det-hvis-du-er-på-spanden, vulgær, skruppelløs, bøvet og bøllet højreorienteret, som bekender sig til de stærkes ret og til verden som et tag-selv-bord for de rigeste og mest uhæmmede.
  Og det er jo faktisk nyt, at ærkehøjreorienterede bekender ren kulør.

  Autenticitet ville man kalde det i branding sproget. Trump er jo bare den rene borgerlige vare, som ordentlige mennesker nærmest ikke kan genkende længere.
  Normalt er de jo gemt væk bag falsk belevenhed, løgn og spin.

 29. Af J. Hanse n

  -

  Amerikanske populister holder sjældent særlig længe.
  Skriver Amalie Lyhne.

  Det er nok muligt.
  Men til gengæld så holder de længe i Danmark.
  Bare se på populisterne og demagogerne fra DF.
  Også i Venste, K og LA findes der et utal af populister.
  Støjberg, Løkke, Pind, Khader og hele LA slænget.

 30. Af Jan Petersen

  -

  Hvorfor farer i øvrigt renlivede kommunister rundt på Berlingske blogs? Med mindre de er plantede internet trolle ! Der er vel andre forums, der passer bedre til deres forskruede hjernedøde tankespind ?

  Men OK, det røde slæng afslører vel sig selv, med deres enøjede propaganda gylle 🙂

 31. Af J. Hanse n

  -

  AF JAN PETERSE N – 25. JANUAR 2017 05:16

  Jeg tror ikke, at Amalie Lyhne tilhører det røde slæng.
  Som Jan Peters en så romantisk benævner disse idealister.
  Amalie Lyhne er vist spindoktor for LA.
  Mærkeligt at Bertil Haarder ikke foreslog Amalie Lyhne at blive minister.
  Når han mener, at Asger Aamund, Kathrine Lilleør, Sørine Godtfredsen og Anne Sophia Hermansen kan anvendes.

 32. Af Jan Petersen

  -

  Tænkte i øvrigt ikke lige i det tilfælde på Amalie Lyhne !

 33. Af Jan Petersen

  -

  Send i øvrigt et par dybrøde indlæg til bloggen “hovedet koldt” (hovedet tomt) – og se om indlæg bliver bragt 🙂 Jeg tror det ikke 🙁

 34. Af J. Hanse n

  -

  Anne Lise Marstrand-Jørgensen har igen skrevet et fremragende debatoplæg.

  Find Folket.
  Hedder det fornemme indlæg.
  Lidt ærgerligt at man ikke kan kommentere et så godt indlæg.
  Som man er helt enig i.
  Men de særlige debat tilstande i Berlingske, så kan det jo desværre ikke være anderledes.

  Anne Lise Marstrand-Jørgensen forklarer logisk og indsigtsfuldt om, hvorfor højrefløjen stemte på populisten Trump.
  Årsagerne ligner stort set de samme som gør, at de danske landsbytosser stemmer på DF.
  Racisme, fremmedhad, fremmedfrygt, intolerance, mindreværdskomplekser og almindelig bitterhed over en mere eller mindre spildt tilværelse.
  Undertegnede kan varmt anbefale, at disse mennesker læser Anne Lise Marstrand-Jørgensens som sædvanligt indsigtsfulde indlæg.
  Såfremt denne mulighed trods alt er dem forundt.
  De kan kun blive klogere.

 35. Af Jan Petersen

  -

  Som jeg skrev – hovedet koldt – hovedet tomt – aldeles perfekt 🙁

 36. Af Jan Petersen

  -

  I øvrigt burde jeg måske rette . . . skrev . . . til . . .. skræv 🙂

 37. Af Tante B, er du i ledtog med R og Pollertiken?

  -

  ja n pet er sens nem idé forslag er dårligt gennemtænkt. Men han har ret i at debatterne ødelægges af “lisbeth/søren” og lignende. Men hvorfor sletter man ikke bare disse nettroldes udgydelser, efterhånden som de indløber? Man mister da læsere med alt det åndsformørkede og kedsommelige vrøvl og sludder debatsabotørerne sætter på. Man kan jo godt finde ud af at blokere og slette når det handler om seriøse indlæg. Som der vel efterhånden ikke indkommer mange af efter flere års mobning.

 38. Af Er tante B i ledtog med Pollertiken og R?

  -

  Indlæg skjult af Fi

 39. Af Er tante B i ledtog med Pollertiken og R?

  -

  Indlæg blev skjult af Fi

 40. Af Er tante B i ledtog med Pollertiken og R?

  -

  Indlæg blev slugt og skjult af Fi

 41. Af Jan Petersen

  -

  I øvrigt kan en eller anden female populist vel være lige populær, uanset om hun skriver er skræver? Kan da godt komme på et par navne 🙂

 42. Af Jan Petersen

  -

  I øvrigt kan en eller anden female populist vel være lige populær, uanset om hun skriver eller skræver? Kan da godt komme på et par navne 🙂

 43. Af Er tante B i ledtog med Pollertiken og R?

  -

  Indlæg bliver slugt og skjult af Fi

 44. Af Er tante B i ledtog med Pollertiken og R?

  -

  Indlæg bliver slugt og skjult af Fi, igen og igen

 45. Af Jan Petersen

  -

  Måske hjælper korrekt for- og efternavn? Bare et forslag 🙂

 46. Af Er avisen i ledtog med R og Pollertiken?

  -

  Dumt forslag. For det er dansksindede og seriøse indlæg der tilbageholdes. Det har intet med navne at gøre. (medmindre de sortlistes)

 47. Af Er avisen i ledtog med R og Pollertiken?

  -

  “Siden fra Berlin gske blogs fungerer ikke”, meddeles det nu konstant.

 48. Af Jan Petersen

  -

  Log på med NemId, alle kan gøres ansvarlige – no big deal 🙂

 49. Af Er avisen i ledtog med anti-danske kræfter?

  -

  Jan, er du dum eller hvad??

 50. Af Er avisen i ledtog med Danmarks fjender?

  -

  Avisen favoriserer anti-danske bloggere, det er hovedårsagen til de skævvredne debatter. Og det ender nok med katastrofale tilstande ligesom i Sverige.

 51. Af Torben Andersen

  -

  Hillary og Bernie Sanders er også imod TPP aftalen. Bernie hilste annulleringen velkommen. Så Trump har vel opbakning her.
  Men dejligt at vi overfører vore bekymringer på børnene. Mine børnebørn græd sig i søvn, da Trump vandt, lærerne i skolen havde fortalt, der vill blive krig.

 52. Af Benny Bolander

  -

  “Donald Trump kan nemlig kun finde ud af at være Donald Trump, som USA-kenderen Mads Fuglede skrev forleden.”

  Man forstår Amalie Lyhnes bestyrtelse. Tænk en gang! En politiker, som tør være sig selv.
  Nu står verden da ikke længere 🙂

  Sikke en kindhest for Lyhne og hendes søn, som vi nu ved inspirerer hende når hun skal levere en blog om et eller andet, bare et eller andet…..

 53. Af Arne Nielsen

  -

  En udmærket artikel af Amalie Lyhne. Det slår mig, at Donald Trump herhjemme jo forlængst er beskrevet af Holberg i hans teaterstykke “Den Politiske Kandestøber”. Donald Trump raver rundt som en fuld mand, og hans mangel på overblik kan blive vor andres held. Alting hos ham er resultat af øjeblikkkelige indfald og griller. Der bliver god brug for det eneste, det amerikanske parlamentariske system er i stand til, og det er at forhindre ting i at ske.

 54. Af Niels Lemche

  -

  Sjælden har man set et så koncentreret forsøg på at sabotere en blog som her i ’skænderiet’ mellem Petersen og Sørensen assisteret af et par andre af samme skuffe.

  Først her til morgen er de første vedkommende indlæg dukket op.

  Kære Amalie Lyhne, det må være ærgerligt at se denne reaktion fra et par trolle på din ellers udmærkede analyse. Jeg tror, at du har ramt det meste rigtigt. Måske undervurderer du hans holdning til KIna, i et pokerspil, der meget hurtigt vil afsløre, om han bluffer eller mener alvor.
  Vi kan altså godt meget snart stå med en amerikansk-kinesisk væbnet konflikt. Så bliver spørgsmålet, om superpopulisten kan tåle at miste ansigt. Når man ser hans reaktioner på spørgsmålet om tilskuere til fredagens happening, så kan man frygte det værste.

  Syrien specielt og Mellemøsten i almindelig har amerikanerne overladt til Putin, Erdogan og Netanyahu. Lad os se, om han holder fast ved Irak.

  Men du behandlede ikke hans forhold til den amerikanske presse. Er det hans formål ikke bare at stække den kritiske presse derovre, men reelt at sætte den ud af kraft. Så er det det største angreb på ytringsfriheden i USAs historie (og så står Trump snart over for en indictment for brud på the Constitution).

  Men godt indlæg, der fortjener en bedre skøbne end Petersen og Sørensen og Hansen synes, at det skal have.

 55. Af Niels Lemche

  -

  Og dem, der protesterer over filtret har ret. Det er meget vanskeligt at få et fornuftigt indlæg frem.

  Mit naturligvis i filtret. Men ‘Petersens’ svinerier, dem kan vi få lov til at vade i. Hvad i HHH vil Berlingeren med sine blogs?

 56. Af Niels Larsen

  -

  Også havnet i filter-koks. Men jeg er naturligvis heller ikke politisk korrekt som Lyhne.

 57. Af Benny Bolander

  -

  “1. Manglen på store visioner

  Den vigtigste grund er den, jeg har nævnt ovenfor: Trump har ingen store visioner. Han har ingen ambitioner om at ændre verdensordenen, og han ønsker ikke krig.”

  uanset om man bryder sig om det eller ej, så har Trump da visioner:
  – Genskab amerikanske arbejdspladser.
  – Sæt ind overfor kriminalitet og indvandring.
  – resten af verden må i højerre grad klare sig selv.

  Man kan være uenig i måden, retorikken og om visionerne overhovedet er realistiske, men at postulere, uden mindste argumentation, at Trump ingen visioner har er da udtryk for bias og faktaresistens.

  At han ikke ønsker krig, er ifølge Lyhne mangel på visioner???? Så må det modsatte, altså at ville krig, ifølge Lyhne være visionært?

 58. Af r vangkilde

  -

  USA ER STADIG ET PIONER LAND ! – hvor det handler om den indre private vækst og værdierne.
  Trump er et produkt af USA skabertrang og igangsætteri, men ikke nationalist, hvor det handler
  om omfordeling til fællesskabet, fordi trump er gererelt modstander af skatter. Borgerne skal
  kunne forsørge selv, og derfor skal der skabes privat vækst og investeringer i arbejdspladser.

 59. Af Niels Lemche

  -

  Sjælden har man set et så koncentreret forsøg på at sabotere en blog som her i ’skænderiet’ mellem Petersen og Sørensen assisteret af et par andre af samme skuffe.

  Først her til morgen er de første vedkommende indlæg dukket op.

 60. Af Niels Lemche

  -

  Kære Amalie Lyhne, det må være ærgerligt at se denne reaktion fra et par trolle på din ellers udmærkede analyse. Jeg tror, at du har ramt det meste rigtigt. Måske undervurderer du hans holdning til KIna, i et pokerspil, der meget hurtigt vil afsløre, om han bluffer eller mener alvor.

 61. Af Niels Lemche

  -

  Vi kan altså godt meget snart stå med en amerikansk-kinesisk væbnet konflikt. Så bliver spørgsmålet, om superpopulisten kan tåle at miste ansigt. Når man ser hans reaktioner på spørgsmålet om tilskuere til fredagens happening, så kan man frygte det værste.

  Syrien specielt og Mellemøsten i almindelig har amerikanerne overladt til Putin, Erdogan og Netanyahu. Lad os se, om han holder fast ved Irak.

 62. Af Niels Lemche

  -

  Men du behandlede ikke hans forhold til den amerikanske presse. Er det hans formål ikke bare at stække den kritiske presse derovre, men reelt at sætte den ud af kraft. Så er det det største angreb på ytringsfriheden i USAs historie (og så står Trump snart over for en indictment for brud på the Constitution).

  Men godt indlæg, der fortjener en bedre skøbne end Petersen og Sørensen og Hansen synes, at det skal have.

 63. Af Niels Lemche

  -

  Det var så del to og tre af indlægget. Jeg prøver med første del igen:

  Sjælden har man set et så koncentreret forsøg på at sabotere en blog som her i ’skænderiet’ mellem Petersen og Sørensen assisteret af et par andre af samme skuffe.

  Først her til morgen er de første vedkommende indlæg dukket op.

 64. Af Niels Lemche

  -

  Det var så del to og tre af indlægget. Jeg prøver med første del igen:

  Sjælden har man set et så koncentreret forsøg på at sabotere en blog som her i ’skænderiet’ mellem Petersen og Sørensen assisteret af et par andre af samme skuffe.

  Først her til morgen er de første vedkommende indlæg dukket op.

 65. Af Niels Lemche

  -

  …???

 66. Af Mehmet Sami Gür

  -

  Tyskland ruster sig til kamp mod fake news og Trump beskylder medierne for at sprede løgnehistorier!

  http://www.b.dk/globalt/tyskland-forbereder-sig-pa-intens-kamp-mod-fake-news

  Det var det den tyrkiske præsident Recep Tayyip Erdogan sagde i årevis! Og man beskyldte ham derfor for at være diktatorisk!

  Kan medierne i vesten sige det samme om Trump og Merkel? Kan medierne sige diktator til Merkel og Trump? Hvis de selvfølgelig er sikre på ikke at blive fyret…

  Hvis ikke, så er medierne i vesten kyniske, dobbeltmoralske og hykleriske!

 67. Af Niels Lemche

  -

  MEHMET SAMI GÜR, i stedet for pjatterier skulle du levere en reel analyse af den nye tyrkiske forfatning i sammenligning med den amerikanske og den franske, med den stærke fokusering på præsidentens magt. Min fornemmelse er, at der ikke er den store forskel på den tyrkiske og i hvert fald den franske, som jo skyldtes generalens irritation over det traditionelle kaotiske system.

  En sådan analyse vil jeg se frem til.

  De bedste hilsner

 68. Af r vangkilde

  -

  VISIONER OM KRIG, – i demokrati indgår et politisk fjendebilled, men Trump er republikaner, så
  måske er hans visioner for NATO af EU et luksus problem, og europæerne kan selv betale for eget forsvar eller i egen alliance, når NATO geopolitisk handler om Nordatlandten og Artisk.

 69. Af Niels Lemche

  -

  …??? to indlæg af de oprindeligt fire mangler stadig.

  Og til R. Vangkilde, men han kan skyde sig i foden endnu engang. Det sidste, han kan være interesseret i, er et militært stærkt EU, eller bare Europa, der giver ham fingeren. Han overvurderer simpelthen den amerikanske økonomi. Selv uden England er EUs befolkning langt større end den amerikanske, og når man begynder at lave handelsaftaler uden om USA, så ringer klokkerne vist i Washington.

  Når man som Trump vil isolere sig, ender man let med at få alle andre imod sig, og hvad vil han så gøre: Skyde sig igennem?

 70. Af Benny Bolander

  -

  Mehmet

  Det er jo ikke fordi Erdogan har talt om Fake News, at nogle kalder ham diktatorisk.

  Det er nok snarere fordi han har kastet potentielle politiske modstandere i fængsel i hobetal.

  Han må have haft et temmeligt godt billede af soldater, advokater, skolelærere og politifolks politiske ståsted siden han med dags varsel kunne identificere, indfange og kaste dem i fængsel.

  Det er et overblik, som kun en diktator i en diktaturstat besidder.

 71. Af Helge Nørager

  -

  GOP forventer at deres egen Pence, tager hurtigt over.

  Siden Tyrkiet er alternativ emne, nogen som ved om der blev vedtaget den meget i sommers omtalte loverstatninger.
  Som skulle erstatte den som forfatningsdomstolen lod ophæve med virkning fra December 2016, vdr ægtefælles drifter. ?
  Eller er det gået som alle kritikere frygtede, nu er det tag selv bord. ?

 72. Af Mehmet Sami Gür

  -

  Svar til Benny Bolander:

  Kære Benny

  Journalister fra TV2 (f.eks. Steffen Jensen) bliver ved med at sprede falske nyheder om journalismen og medie livet i Tyrkiet.

  Kilde:
  http://nyheder.tv2.dk/udland/2017-01-14-asya-og-ugur-maa-gemme-sig-for-politiet-de-er-journalister-i-tyrkiet

  Journalister er desværre ikke hævet over loven. Hvis journalisterne insisterer på at medvirke i direkte/indirekte samarbejde med terror celler som PKK, KCK, DHKP-C, Gülen bevægelsen, Daesh (IS), PYD, YPG, SDG og m.m., så bliver man altså betegnet og godkendt som landsforrædere. Det samme gælder i de vestlige/demokratiske lande.

  Desuden bør journalister i vesten fokusere også på vestlige lande som Tyskland, Frankrig, England, USA osv. For i disse lande er man begyndt at gå hårdt til værks overfor sociale medier og intensivere terror lovgivningen yderligere end højst nødvendigt. Så, istedet for at beskylde den tyrkiske præsident, Recep Tayyip Erdogan hele tiden, så burde journalisterne altså skrive mere om hvor “diktatorisk” karaktertræk den kommende og nyvalgte præsident i USA (Donald Trump) har. Hvis journalisterne selvfølgelig er sikre på ikke at få en fyreseddel.

  Forleden ville Trump ikke give CNN journalisten ret til at stille spørgsmålstegn til ham selv, fordi han (Trump) mente, at CNN spredte falske nyheder. Her var der ikke en eneste journalist, der beskyldte, sagde eller skrev et eneste ord om at Trump var en diktator eller at han trodsede pressefriheden ved at agere som en diktator. Men hvis den samme handling kom fra den tyrkiske præsident, Recep Tayyip Erdogan, ja, så kan vi nogenlunde regne ud hvordan overskrifterne ville have set ud, ikke sandt?

  Det er hvad man på godt dansk kalder den rene forskelsbehandling og kynisme. Det er simpelthen så dobbeltmoralsk og hyklerisk.

 73. Af Mehmet Sami Gür

  -

  Svar til Benny Bolander:

  Kære Benny

  Journalister fra TV2 (f.eks. Steffen Jensen) bliver ved med at sprede falske nyheder om journalismen og medie livet i Tyrkiet.

  Journalister er desværre ikke hævet over loven. Hvis journalisterne insisterer på at medvirke i direkte/indirekte samarbejde med terror celler som PKK, KCK, DHKP-C, Gülen bevægelsen, Daesh (IS), PYD, YPG, SDG og m.m., så bliver man altså betegnet og godkendt som landsforrædere. Det samme gælder i de vestlige/demokratiske lande.

  Desuden bør journalister i vesten fokusere også på vestlige lande som Tyskland, Frankrig, England, USA osv. For i disse lande er man begyndt at gå hårdt til værks overfor sociale medier og intensivere terror lovgivningen yderligere end højst nødvendigt. Så, istedet for at beskylde den tyrkiske præsident, Recep Tayyip Erdogan hele tiden, så burde journalisterne altså skrive mere om hvor “diktatorisk” karaktertræk den kommende og nyvalgte præsident i USA (Donald Trump) har. Hvis journalisterne selvfølgelig er sikre på ikke at få en fyreseddel.

  Forleden ville Trump ikke give CNN journalisten ret til at stille spørgsmålstegn til ham selv, fordi han (Trump) mente, at CNN spredte falske nyheder. Her var der ikke en eneste journalist, der beskyldte, sagde eller skrev et eneste ord om at Trump var en diktator eller at han trodsede pressefriheden ved at agere som en diktator. Men hvis den samme handling kom fra den tyrkiske præsident, Recep Tayyip Erdogan, ja, så kan vi nogenlunde regne ud hvordan overskrifterne ville have set ud, ikke sandt?

  Det er hvad man på godt dansk kalder den rene forskelsbehandling og kynisme. Det er simpelthen så dobbeltmoralsk og hyklerisk.

 74. Af Mehmet Sami Gür

  -

  Svar til Benny Bolander:

  Kære Benny

  Journalister er desværre ikke hævet over loven. Hvis journalisterne insisterer på at medvirke i direkte/indirekte samarbejde med terror celler som PKK, KCK, DHKP-C, Gülen bevægelsen, Daesh (IS), PYD, YPG, SDG og m.m., så bliver man altså betegnet og godkendt som landsforrædere. Det samme gælder i de vestlige/demokratiske lande.

  Desuden bør journalister i vesten fokusere også på vestlige lande som Tyskland, Frankrig, England, USA osv. For i disse lande er man begyndt at gå hårdt til værks overfor sociale medier og intensivere terror lovgivningen yderligere end højst nødvendigt. Så, istedet for at beskylde den tyrkiske præsident, Recep Tayyip Erdogan hele tiden, så burde journalisterne altså skrive mere om hvor “diktatorisk” karaktertræk den kommende og nyvalgte præsident i USA (Donald Trump) har. Hvis journalisterne selvfølgelig er sikre på ikke at få en fyreseddel.

  Forleden ville Trump ikke give CNN journalisten ret til at stille spørgsmålstegn til ham selv, fordi han (Trump) mente, at CNN spredte falske nyheder. Her var der ikke en eneste journalist, der beskyldte, sagde eller skrev et eneste ord om at Trump var en diktator eller at han trodsede pressefriheden ved at agere som en diktator. Men hvis den samme handling kom fra den tyrkiske præsident, Recep Tayyip Erdogan, ja, så kan vi nogenlunde regne ud hvordan overskrifterne ville have set ud, ikke sandt?

  Det er hvad man på godt dansk kalder den rene forskelsbehandling og kynisme. Det er simpelthen så dobbeltmoralsk og hyklerisk.

 75. Af Mehmet Sami Gür

  -

  Svar til Niels Lemche på engelsk:

  What will the presidential system bring?

  At times, the current constitutional change process leads to harsh arguments. We should not be too hung up on the harshness of these arguments that sometimes go as far as physical clashes in the Turkish Parliament. These are not images that should be considered odd in terms of a culture that has accepted a democracy based on political disputes.

  After all, there will be a change in Turkey’s administrative system. The issue is of course the change of the administrative system, but it is not hard to understand why the Republican People’s Party (CHP) is trying to agitate the issue as if it were a “regime change.” By using agitation as a tool of political performance, they are trying to affect not only the mind but also the emotions of the target audience without using an argument. The issue, of course, should not be underestimated. If the CHP spends some time thinking over the issue, it too will realize that this change will bring a more effective and rational kind of administration for Turkey.

  They tenaciously argue that this change is made in the interest of President Recep Tayyip Erdoğan alone. We can clearly say that if the issue was merely about President Erdoğan, they would have realized that presently, he actually has more opportunities and greater authority. Erdoğan already has all the authority he needs today, provided to him by the current system and his actual and natural influence within the Justice and Development Party (AK Party).

  Everyone including the CHP actually are aware of this reality and they ask about the point they are unable comprehend: “But why? What else does he want?” Let us repeat one more time: The issue does not concern Erdoğan’s person, it is solely about Turkey. Yes, it is true that since 2002, Turkey has already enjoyed all the advantages the presidential system has to offer. “Then why is there a need to go beyond the parliamentarian system?” is the question asked. Because, all these advantages were experienced only due to Erdoğan’s exceptional leadership.

  Thus, the system has to prepare Turkey for the post-Erdoğan period for a more fruitful government system in Turkey. We should all accept that no one other than Erdoğan could have prepared Turkey for this unquestionably essential and useful system. Hence, previously many leaders in the past had opened the topic, but had to close it immediately, because none of them were accepted by the masses as much as Erdoğan.

  Let’s look at the issue from this perspective: The current parliamentarian system is a system that can no longer carry Turkey. A decision to destruct has been made, therefore we need to evacuate the premises immediately. We can talk for hours or write pages about the risks of continuing with the current system. As the Turkish community, we need to shift Turkey away from a risky system to a system that can carry us better, a system that is more comfortable. There will be many people who will be disturbed by this change and whose interests will be harmed. No social change happens without pain. But the objections made by those who are emotionally dependent on the current system unnecessarily dramatize the issue. In the objection to the presidential system, the argument made in efforts to address the AK Party side and convince them is that the presidential authorities may become very dangerous in the case they are in the hands of someone else who is elected other than Erdoğan.

  Clearly this objection does not consider what less authorities the president has in the current situation. Meanwhile it aims to exhaust all possibilities at once. Yet, politics is an infinite struggle phase and there is no democratic system that will ensure that the same person wins all the time.
  The good thing about a democratic system is that you constantly prove to the society the point of “good management.” If you cannot prove yourself the public will send you, bring someone in place of you, and you would have deserved this outcome. You should never be afraid of this. No one should be afraid of or worry about the society choosing a president that is strange to its culture, beliefs, dreams and semantic world. The society will surely understand what is good or bad for it better than you would. Not choosing you does not actually mean they have made a bad choice for themselves. It is likely that they have not seen any advantage for themselves in the case they choose you.

  I would like to express a sociological determination that has concretized through Erdoğan’s personality and has turned into a piece of information for those who argue that the presidential system will be good with Erdoğan, but will not work without him or after him:
  Erdoğan filled all positions with his distinctive political performance and contributed greatly, and was effective in his party, the parliament and presidency – something that many would never have the chance to do. In a sense, he deserved such a government and thus used it. As he always gained his power from the people while governing it, no one questioned his power. No one should expect such a leader, such a powerful figure to come out all the time; this is impossible historically or sociologically. He is charismatic and this charisma is an asset that has been beneficial to and developed the country. However, becoming routine is destined to follow times of charisma. The institutionalization of this country’s gains is the way to manage this well. The change at issue is exactly what will provide this institutionalization and no one should be concerned as this institutionalization is much more convenient in achieving the separation of powers and effective administration.

  Even they have no more authorities than they already do, I would like to say one more thing in relation to concerns about this: All in all, even the most perfect of systems is not independent from or fully protected against man. A bad administrator put in charge of the most perfect system can ruin everything. On the contrary, a good administrator put in charge of the worst system can actually prosper a country.

  Hence, even at a time the system and the constitution was a failure, Erdoğan successfully managed this country and carried it to the point we are at now. There are many contrary examples in history, but I am out of room to list them. We will continue to think.

 76. Af Benny Bolander

  -

  Forskellen er bare, at Trump ikke smider journalisterne i fængsel. Han smider heller ikke politiske modstandere i fængsel, og han har ikke færdige lister over tusindevis af offentligt ansatte, som kan anholdes når ordren bliver givet.

  Så der er forskel på Erdogan og Trump.

 77. Af Mehmet Sami Gür

  -

  Svar til Benny Bolander:

  Kære Benny

  Jo, det gør man. Det har man gjort i Obamas tid. Herunder i Tyskland, Frankrig og England. Bare undersøg Murdoch sagen.

  Desuden har der været et mislykket kupforsøg i Tyrkiet. Det er meget nemt for dig at snakke om det, men hvordan ville du reagere, hvis det havde været sket i Danmark?

 78. Af J po

  -

  Hvis dette havde været en læserbrevkasse, havde den været landets dummeste, en ren parodi. Tante B pisser på sine læsere. Rød idi oti favoriseres, fornuft blokeres.

 79. Af Benny Bolander

  -

  Mehmet
  Det ville aldrig ske i Danmark. Danmark er et demokratisk land og ikke et diktatur.

 80. Af Niels Lemche

  -

  BENNY BOLANDER, pointen er netop, at det kan ske. Det skete jo netop i Tyskland, da Hitler væltede Weimarrepublikken. Det har nok lige så meget at gøre med demokratiets dybde historisk set og hvor forankret, det er i befolkningen.

 81. Af Benny Bolander

  -

  Niels

  At statskup ikke finder sted i demokratiske lande er ikke en naturlov, men du må da give mig ret i, at det er en extremt sjælden forteelse?

  Jeg fastholder, at et statskup i Danmark næppe lader sig gennemføre, alene af den grund, at der ikke er større grupper i Danmark, som er holdt udenfor den demokratiske proces (undtagen efter egen vilje).

  I Tyrkiet, derimod, er der nærmest en historisk tradition for statskup ligesom det er indskrevet i forfatningen, at militæret kan gribe ind, hvis landet bevæger sig væk fra at være en sekulær stat.

  Militæret er sjovt nok en af de institutioner, hvor rigtigt mange er endt i fængsel, så det er nok ikke længere en mulighed.

  At Gülen bevægelsen skulle stå bag de seneste uroligheder har vi kun Mehmets ord for – og jeg tillægger ham ikke megen objektivitet eller sanddruelighed når man betragter hans tidligere lovprisninger af Tyrkiet og Erdogan. En statsblogger er en nærliggende mærkat at klæbe på ham…..

 82. Af Niels Lemche

  -

  BENNY BOLANDER, der er to forklaringer på, at revolutioner ikke forekommer i Danmark:

  1) Revolutionen blev aflyst pga. regnvejr, og

  2) Der er for kort tid mellem måltiderne.

  Legenderne omkring revolutionen i 1848 siger alt: Man vedtog på borgermødet på Casino at drage til kongen på Rosenborg for at kræve en ny forfatning. På vejen mødte man nogle gamle herrer med høj hat, der gik den anden vej. Det var det gamle ministerium, for da man nåede frem, modtog Frederik VII delegationen i sin slåbrok: Jamen, vil I have en fri forfatning, så gå hjem og lav den.

  Hvor meget af dette, der virkelig hændte, ved jeg ikke; men det er en ret oplysende fortælling.

 83. Af Niels Lemche

  -

  BENNY BOLANDER, der er to forklaringer på, at revolutioner ikke forekommer i Danmark:

  1) Revolutionen blev aflyst pga. regnvejr, og

  2) Der er for kort tid mellem måltiderne.

  Legenderne omkring revolutionen i 1848 siger alt: Man vedtog på borgermødet på Casino at drage til kongen på Rosenborg for at kræve en ny forfatning. På vejen mødte man nogle gamle herrer med høj hat, der gik den anden vej. Det var det gamle ministerium, for da man nåede frem, modtog Frederik VII delegationen i sin slåbrok: Jamen, vil I have en fri forfatning, så gå hjem og lav den.

  Hvor meget af dette, der virkelig hændte, ved jeg ikke; men det er en ret oplysende fortælling.

 84. Af Lotte Hansen

  -

  Kære ven jeg syntes faktisk at det er dig der lyder som en visionsløs populist. Prøv at vende tingene lidt på hovedet, tjek op på Youtube og find ud af hvad den gængse amerikaner siger om Trump. Der kører en helt anden debat. Jeg er forundret over hvor lidt de venstreorienterede og mennesker generalt sætter sig ind i tingene, de kører en debat som om verden så ud som i 70erne. Faktisk har der aldrig været så mange og lange krige, folk er fattige uden jobs og de er påtvunget en sygeforsikring de ikke har råd til, staten sætter ind alle vegne og jeg kunne fortsætte. Alle disse uhyrligheder foregik altså under Obama, han fortsatte Bushes kedelig strategi om globalisering og et verdensherredømme. Nu ved jeg ikke om du er venstreorienteret Amalie, har selv været på den fløj men oplever en udpræget arrogance fra disse mennesker. og syntes det er blevet en flok hyklere der er stagneret i gammel retorik Endelig er der kommet et forum , hvor alle kan udtrykke sig og så bliver det kaldt fake news fordi det ikke passer eliten som var Obama og hans beskidte klan .Vågn nu op for søren, i burde klappe i hænderne ,.nu kommer der noget forandring og så vil manden fred med Rusland, det er da noget så godt. Det er jer med de såkaldt rigtige meninger der fastholder fasismen, ryst posen og nytænk.

 85. Af Jørgen Villy Madsen

  -

  Der måtte komme en Trump. USA’s kvælertag på resten af verden kunne umuligt fortsætte ret meget længere. I 70 år blev alle holdt i skak af den – forbløffende nok kaldet fri verdens leder – den store politibetjent klar til at trække atomvåbnet fra læderet. Det kunne ikke fortsætte. Her gælder at nok er nok.

  Verden har i sin frygtsomme og grænseløse fascination af rå vold ikke kunnet samle sig om at gå til modstand og fjerne kvælergrebet. Vi måtte have hjælp indefra af den guddommelige betjent selv og sandelig kom han, Trump, frelseren og forløseren. Nu er muligheden for frihed fra åget til at få øje på.

  Der er ikke noget at betænke sig på. Lad os komme i gang. Vi har kun vore lænker at miste, men en helt ny verden at vinde. Trump mener, at europæerne skal klare sig selv. Der er intet europæerne ønsker sig mere end frihed til at løse europæiske udfordringer med europæiske metoder. De amerikanske er for destruktive for civiliserede mennesker.

  Amerikanerne har skånselsløst brugt FN, EU, CIA, NSA, NATO osv. til at tryne Europa og verden. Det kan vi nu, takket være Trump, få en ende på. Spørgsmålet er kun, om vi har politikere, der ikke har været sølet ind i amerikansk propaganda i et omfang, der har gjort dem til viljeløse lakajer. Det bør kommende valg vise. Der kan ikke være mange genvalg.

  Lad os sammen skabe et frit uafhængigt Europa politisk, socialt, økonomisk og militært. Et Europa hvor russerne er integrerede på lige fod med alle andre europæere, og hvor angloamerikanerne holdes i en armlængdes afstand sammen med andre modstandere af Europa. Det er eneste vision med en fremtid.

 86. Af Maria Due

  -

  Indlæg i filteret. Hvorfor overgår det hele tiden de samme deltagere? Hvis der er noget ved forbindelsen til mig, der virker mistænkeligt, vil jeg da gerne vide det.

 87. Af lisbeth Sørensen

  -

  Trump har fået salget af George Orwells 1984 til at eksplodere..Ikke mærkeligt da systemet beskrevet i det er det samme som Trump forsøger at indføre..

  The revolution will not be televised…Bliver en naturlig, organisk vækst “coming though the minds and hearts of the people”..

  Vi ser at fascisten JP, stadigvæk går rundt og hysterisk nægter at relatere til emnet med et ord?
  Ikke at vi havde forventet anderledes.da, heller…

 88. Af Anders Sørensen

  -

  Populisme – tjah.
  Nu har vi jo haft Obama i 8 år – har der overhovedet været en større populist??

 89. Af Brian Jørgensen

  -

  Visionsløs ligefrem?

  “Make Amerika great again” er skuda en stor en af slagsen

  Manden taler et sprog som den jævne amerikaner kan forstå så er den ikke længere, endeløse spekulationer fra medierne og denne blog er han ret ligeglad med

  Lad os nu se hvad han kan

 90. Af Grete Andersen

  -

  I de ikke ret gamle dage gav man altid den nye præsident 100 dage til at demonstrere sine hensigter.
  Den latente feministiske svaghed med hele tiden at misforstå og udlægge alting på den værst tænkelige måde bliver sandelig også udstillet i denne blog. De fleste ægtemænd genkender symptomerne; når konen bliver skræmt går hun i sort og i panik.
  Lad nu den stakkels præsident nyde samme privilegium som de fleste af hans forgængere og lad alle fobier med tilknyttede komplekser hvile i 100 dage.
  Han begynder jo fint med at blokere for muslimers adgang til USA; foreløbelig fra visse lande. Et strålende eksempel til efterfølgelse.

 91. Af debat? nej, rød svindel og ingen ytringsfrihed.

  -

  Kan AL ikke finde ud af hvordan man får indlæg ud af filterrusen? Hun kan godt klare at slette. Er an ne li se og al to sider af samme radikale uforstand/råddenskab?

 92. Af Flemming Lau

  -

  Der er sjovt, så svært glade Gl kommunister er blevet for EU. Mon ikke det bla hænger sammen med de gode takter StasiMerkel og De Maizisere, slår for tiden. Deres totalitære “sandhedsministerium” Abwehr gegen desinformation” er det andet officielle tiltag, siden StasiMerkels “sig Scharffen das” . Deutche journalist verband udtaler “Das riecht Mach zensur!” Social bot ist kontra produktive! Flere websteder ransaget, folk er dømt for hatespeech( Læs kritik) af den muslimske indvandring og en for disse så naturlig kriminalitet der i “taknemmelighed” følger med. Mens kritikkerne sidder i fængsel i Tyskland, er der fri udfoldelse for “disse beskidte kloak beduiner”. Samtidig går “Elitens tyske Feminister i AntiTrump optog, mens de med hysterisk hals, skriger Allahu Akbar! Eliten vil bedrages, igen og igen!

  Er det meget anderledes i Danmark? Næ… for nu starter en retssag imod 17 tyrkiske indvandrere der den 6 januar 2016 som pårørende til en patient, buldrede igennem Slagelses hospital og forulempede personale og det tilkaldte politi! De der danske “Gut menchen” der iøjeblikket render rundt og samler point på deres Godhedsbevis, for at fortjene et godheds armbånd fra Danmarksindsamlingen, tillægger nok personale og politi “Racistiske motiver mod tyrkerne,” siden de nu sidder som sigtede og bliver dømt, forhåbentligt!

 93. Af lisbeth Sørensen

  -

  Putin tillader nu med en ny lov vold mod kvinder og børn begået af mænd..Og bagatellisere straffene ved hospitalsindlæggelser af disse voldsofre ved max 15 dages fængsel..

  Mit bud er at Trump snarest indfører noget lignende?

  Pre.ben i virkeligheden hedder jeg Lyhne..så nu ved du det..Det er mig der kontrollere om dine indlæg bliver vist, og mm. du opfører dig som et sødt barn, kommer de ikke igennem.
  MHt. vold mod kvinder og børn, og din store kamp i medierne for at få ret til at se dine børn…Var det pga. af vold i hjemmet?

 94. Af Flemming Lau

  -

  Maria Due, hvis filterets modtagelse er langsom efter du har trykket “SEND” men Send rammen viser at den stadig er aktiv, så dobbeltklikke igen på feltet. Så skulle der gerne øverst i feltet, dukke en fane op med skriften “Word Press fejl’ dobbeltklik på fanen og dit skærm billede ryger ud blandt ikonerne. Klik på bloggen du lige har været på, vent lidt og så “Floff” din kommentar er på! Virker 9 at 10 gange. Held og lykke.

 95. Af Maria Due

  -

  Flemming Lau. Tak, venlighed uden undertoner er en sjældenhed her på stedet. Jeg ville blot nævne, at man i hvert fald ikke med rette kan kalde Trump for visionsløs, og at han har opgivet det røde hår og er trukket i arbejdstøjet. Samt at man dårligt kan fortænke amerikanerne i, at de er trætte af at få tusinder af deres unge mennesker hjem i kister fra hele verden. Jeg vil såmænd også gerne være venner med russerne. “Find Folket”, skriver en blogger, som lukker af fra samme folk både på bloggen, og når hun med tusinder af ord forsøger at opløse danske særpræg og dermed nationen.

 96. Af Flemming Lau

  -

  Maria Due, selv tak, Trumps støtter tager ham ikke bogstavelig,, men tager ham alvorligt!

 97. Af Maria Due

  -

  Flemming Lau, selvfølgelig gør de det, det er jo dem, der har behov for hans hjælp, og ligesom Grete Andersen synes jeg, at vi i det mindste må give ham 100 dage til at komme i gang. Det anser jeg for at være almindelig demokratisk og god opførsel.

 98. Af P Christensen

  -

  Populisme er et af tidens mange modeord.
  “Populisme” i praksis findes mange steder, og forekommer i forbindelse med fx. opportunisme
  og dobbeltmoral..

  EU eksempelvis, er funderet på populisme.
  En elite har uden folkeligt mandat,
  men alene på gensidig, populistisk konsensus opbygget et utopia om
  Europas Forenede Stater.
  Enhver kritik heraf hævdes af eliten som værende populisme, fascisme, nationalisme
  og jeg-skal-komme-efter-dig.

  På samme måde må (det som tidligere betegnedes som) venstrefløjen ty til populistiske,
  ubehjælpsomme angreb på kritikere af fløjens nutidige kovending i forhold til
  fløjens tidligere værdikampe, ved at have lavet knæfald for den fascistiske lovreligion islam.

  .

 99. Af Erik Larsen

  -

  Ja, tænk at en ny præsident, der vil hjælpe sine landsmænd bliver svinet til af “kultureliten”, “feministerne”, “de røde”, og naturligvis de multi-religiøse.
  Tænk, at han peger ud mod sin befolkning og siger: “Nu er det JER det drejer sig om, nu er det os Amerika det drejer sig om og ikke EU, krige i Mellemøsten, Afrika m.m.
  Nu er det Os! Tænk hvis hr. Uløkke eller Miss Thorning m.fl. havde haft den holdning!
  Men nej, det sker ikke. Danmark og EU forsvinder. Og jeg forstår godt at Trump ikke vil spilde unge amerikanere på vores “kolbøtter”. Danmark vågner ikke mere.

 100. Af Muhammad mehmet mustafa

  -

  Troede A L var en pæn dame, men kan nu se at hun er magen til an ne li se. A L har bl.a. slettet/skjult to aktuelle, relevante og saglige indlæg. Der forsvarede danske familieværdier og danske børn og unge. Begge damers moral er stinkende uappetitlig.

 101. Af muhammad bin laden mustafa

  -

  Nej, selvfølgelig er jeg ikke araber, men som dansker er det jo tit svært at sætte noget på. En redigering der er dybt uanstændig, for ikke at sige forræderisk.

 102. Af N - Niller

  -

  Ak ja ! En vinge stækket Due er ikke meget bevendt.
  Så var der mere gevinst at hente, da man i sin tid begav sig ud til brevduebanen på Frederiksberg nærmere bestemt Fasanvej og satte sine penge på Putte Leisa – hun var en stensikker vinder -hvergang.

 103. Af Mehmet Sami Gür

  -

  Svar til Benny Bolander:

  Hvorfor vil USA så ikke udlevere Gülen bevægelsens leder, Fethullah Gülen til Tyrkiet, som stadigvæk opholder sig i Pennsylvania i USA under stærk bevogtning af CIA?

  Og hvorfor har USA udleveret PKK lederen, Abdullah Öcalan (Apo) til Tyrkiet tilbage i 1999?

  Det viser bare, at USA stod bag det mislykkede statskup, for Gülen kan hverken alene træffe beslutningen eller implementere det mislykkede statskup i Tyrkiet. Amerikanerne har altid haft og stadigvæk i dag har en tradition for at blande og involvere sig i andre landes interne forhold.

 104. Af Flemming Lau

  -

  Hvorfor sender man ikke Gulen og tyrkisk millitær personale tilbage til Erdogan rædsels regime? Måske af samme grund til at man ikke sendte tyskere tilbage til Hitler!

 105. Af Svend Jensen

  -

  Hvis Europa har mere brug for Tyrkiet end omvendt, hvorfor er den tyrkiske elite så vild efter at komme ind i EU’s varme?
  Da det vesteuropæiske økonomiske og kulturelle stade er cirka 632 år foran det tyrkiske, ønsker europæerne ikke at blive trukket ned i den islamiske teokratiske sump.
  Skulle man være konstruktiv, kunne man invitere ledende tyrkiske politikere, mediefolk og sækularister op til Europa. Her kunne de i afmålte portioner blive belært om den moderne verden beskaffenhed og blive undervist i den tekniske, moralske og etiske overlegenhed af den vestlige kultur over islam. Efter undervisningens afslutning kunne de som eksamensprojekt få til opgave at rive Tyrkiet ud af teokratiet og føre det overbefolkede tilbagestående land ind i nutiden og op få EU’s høje niveau.
  Kina, Japan og andre lande har gennemført deres modernisering ved at kopiere vesten.
  Efter bestået eksamen kunne Tyrkiet så ansøge om begrænset medlemsskab igen – ikke før!

 106. Af Erik Lar sen

  -

  Ja, undskyld at jeg siger det – men hvorfor sender man ikke også den udanske Gûr tilbage til mr. Erdogan??

 107. Af Niels Lemche

  -

  SVEND JENSEN, af alle her bærer du prisen, det gælder dumme bemærkninger, uvidenhed ja, i det hele taget hele din holdning til andre mennesker end dig selv. Selvfølgelig har du aldrig sat dine ben i Tyrkiet, aldrig stået i en af Sinans mosker som Selimmoskeen i Edirne eller Süleymaniye i Istanbul, eller min favorit, den lille Rustam Pasha i Istanbul. Du ævler bare løs i den tro, at du er vittig; men du er simpelthen bare plat.

  Og ERIK LARSEN, måske er Gür tættere på det at være dansk, som jeg forstår det, end du med din barbariske tilgang til medmennesker. Men det forstår du nok ikke.

 108. Af Niels O

  -

  Trump er sindssyg. Hvornår bliver han dog fjernet i en spændetrøje? Stakkels USA.

 109. Af Niels Larsen

  -

  Erik Lar sen

  God ide.

  Vi har i forvejen alt for mange muhammedanere her i landet.

 110. Af Niels Juul Hansen

  -

  @Niller

  “Så var der mere gevinst at hente, da man i sin tid begav sig ud til brevduebanen på Frederiksberg nærmere bestemt Fasanvej og satte sine penge på Putte Leisa – hun var en stensikker vinder -hvergang.”

  Ja, så var Jensen mere uheldig i Osvald Helmuths “Kom hjem, kom Hjem”.

  “Overskrævs på husets tag
  sidder Jensen med et flag
  oppe ved sit dueslag.
  Der er væddeløb i dag.
  Han har holdt sin sidste ti’er
  på sin due Kasimir.
  Den har sat sig på et spir,
  hvor det lader til, den bli’r.

  Til dem der gerne vil give Trumo en chance, kunne jeg godt lide at vide, om de er enige i det, han allerede har sat igang eller vil sætte i gang:

  -En mur mellem USA og Mexico. Sovjetunionen og DDR prøvede med en mur i Berlin. Det var ikke en succes.

  -Annullere ObamaCare uden at oplyse, hvad erstatningen går ud på

  -Undersøge Trumps påstået valgsvindel, der efter hans mening betød, at han fik 5 millioner færre stemmer. Der er ingen dokumentation. Mig bekendt er det eneste eksempel Trumps egen rådgiver, Steve Bannon, som var registreret i to stater!

 111. Af Niels Lemche

  -

  OK, jeg måtte åbenbart ikke sige, hvad jeg mener om han Jensen; men det er nok ikke vanskeligt at regne ud.

  Så er det godt, at Jensen må sig, hvad han mener om andre. Så er der jo balance, eller er der?

 112. Af Kurt Nielsen

  -

  Iiiihhh ja a sikke da noget, en mand som gør det han siger vil gøre, hvad er det dog for noget, en mand som ikke lyver, ikke stjæler af kassen, og som holder sit ord overfor vælgerne. Det er virkelig ikke en politiker man ønsker vel? Nææææh her i danmark, der har vi det bedst med løgnagtige korrupte svagelige politikere, der bruger borgernes penge på spindoktorer, der lærer dem at lyve, og gestikuelre med deres arme, og bliver valgt på sager, som de aldrig nogensinde gennemfører. Op i gattet med denne småborgerlige forargelse alt af trump.
  Manden er jo til at stole på!

 113. Af b niel

  -

  Hvorfra véd ni els o at trump er sind s syg? Jo, ni els o har læst blade og set tv, og tror så at han véd en masse. Men ni els o véd i realiteten ingenting. For MSM fylder os jo med halve og kvarte sandheder.

 114. Af j nielsen

  -

  “Vi har i forvejen alt for mange muhammedanere her i landet.”

  De må vel så hedde muhammedanskere.

 115. Af J. Hanse n

  -

  “Politiet i Tyskland har med stor styrke gennemført razziaer mod højreekstremister, der er mistænkt for at være i gang med at opbygge et terrornetværk.
  Gruppen havde ifølge politiet planer om voldelige angreb mod politifolk, jøder og asylansøgere.”
  Læser man til sin ikke særlig store overraskelse i medierne.

  Dette understreger igen, at den største terrortrussel kommer fra højrefløjen.
  Ikke fra flygtninge.
  Det er vi mange som har påpeget i årevis.
  Højrefløjen kigger efter muslimer under sengen.
  Samtidig med at de skjuler højreekstremistiske mordbrændere i klædeskabet.
  Men PET ved naturligvis alt om den højreekstremistiske trussel.
  Og de overvåger uden tvivl også de mest rabiate højreekstremister på disse blogs.

 116. Af Flemming Lau

  -

  Hvis ikke PET ikke har et vågent øje på Danmarks højreorienterede, så svigter de, som de svigtede overvågningen af den venstreorienterede Blekingegade bande, som i øvrigt dræbte politimanden Jesper Egtved Hansen. Vi andre kender jo vore lus på gangen!

 117. Af Mehmet Sami Gür

  -

  Til hr. J. Hansen:

  ENIG!

  Men det er alt for sent at handle nu, fordi HITLER NR. 2 er allerede på trapperne i fire (4) forskellige lande i år (2017)…

  Først i Holland d. 15. marts med EU- og eurokritiske Frihedsparti og dets leder Geert Wilders. Præcis hvad dagsordenen er, ved man ikke. Men Holland er et af kernelandene i EU, og et af dem, der har udskrevet checkene til redningspakkerne til eksempelvis Grækenland. Og det har Wilders sagt, at han under ingen omstændigheder vil være med til at gøre mere.

  Derefter er det Frankrig med Le Pen i april-maj. Frankrig er en af grundstene i EU- og eurosamarbejdet. Vakler Frankrig, så vakler hele EU.

  Dernæst er det Tyskland…
  Der er endnu ikke fastlagt en præcis dato, men der skal afholdes parlamentsvalg i Europas vækstmotor, Tyskland, omkring september-oktober. Det, man især hæfter sig ved i EU, er det eurofjendtlige og EU-kritiske parti Alternative für Deutschland.

  I Italien har der netop været folkeafstemning om forfatningen i december, som premierminister Matteo Renzi tabte. Herefter har han lovet at udskrive parlamentsvalg i løbet af 2017. Nogle vurderer, at det vil blive afholdt i februar, andre i juni.

  I Støvlelandet er det den eurokritiske og antipolitiske bevægelse Movimento 5 Stelle med komikeren Beppe Grillo som frontfigur, som kan overtage magten efter Matteo Renzi.

  MØRKETAL KAN VISE SIG AT BLIVE EN JOKER

  En joker i valgene kan være de såkaldte mørketal. For både i forbindelse med brexit-afstemningen i juni, hvor den britiske befolkning valgte at stemme for at forlade EU-samarbejdet, og det amerikanske præsidentvalg i november, som Donald Trump til manges overraskelse vandt, viste stemmefordelingen i befolkningen sig at falde anderledes ud, end meningsmålingerne forud for valgene havde indikeret.

  – Der er mange, der frygter, at når man kunne tage så meget fejl med hensyn til brexit og Trump, så kan det ske igen. Det kan man ikke udelukke. Det er i hvert fald tydeligt, at der kører en anti-establishment-trend hen over stort set alle vestlige lande i øjeblikket.

 118. Af Mehmet Sami Gür

  -

  Til hr. J. Hansen:

  ENIG!

  Men det er alt for sent at handle nu, fordi HITLER NR. 2 er allerede på trapperne i fire (4) forskellige lande i år (2017)…!

  Først i Holland d. 15. marts med EU- og eurokritiske Frihedsparti og dets leder Geert Wilders. Præcis hvad dagsordenen er, ved man ikke. Men Holland er et af kernelandene i EU, og et af dem, der har udskrevet checkene til redningspakkerne til eksempelvis Grækenland. Og det har Wilders sagt, at han under ingen omstændigheder vil være med til at gøre mere.

  Derefter er det Frankrig med Le Pen i april-maj. Frankrig er en af grundstene i EU- og eurosamarbejdet. Vakler Frankrig, så vakler hele EU.

  Dernæst er det Tyskland…
  Der er endnu ikke fastlagt en præcis dato, men der skal afholdes parlamentsvalg i Europas vækstmotor, Tyskland, omkring september-oktober. Det, man især hæfter sig ved i EU, er det eurofjendtlige og EU-kritiske parti Alternative für Deutschland.

  I Italien har der netop været folkeafstemning om forfatningen i december, som premierminister Matteo Renzi tabte. Herefter har han lovet at udskrive parlamentsvalg i løbet af 2017. Nogle vurderer, at det vil blive afholdt i februar, andre i juni.

  I Støvlelandet er det den eurokritiske og antipolitiske bevægelse Movimento 5 Stelle med komikeren Beppe Grillo som frontfigur, som kan overtage magten efter Matteo Renzi.

  MØRKETAL KAN VISE SIG AT BLIVE EN JOKER

  En joker i valgene kan være de såkaldte mørketal. For både i forbindelse med brexit-afstemningen i juni, hvor den britiske befolkning valgte at stemme for at forlade EU-samarbejdet, og det amerikanske præsidentvalg i november, som Donald Trump til manges overraskelse vandt, viste stemmefordelingen i befolkningen sig at falde anderledes ud, end meningsmålingerne forud for valgene havde indikeret.

  – Der er mange, der frygter, at når man kunne tage så meget fejl med hensyn til brexit og Trump, så kan det ske igen. Det kan man ikke udelukke. Det er i hvert fald tydeligt, at der kører en anti-establishment-trend hen over stort set alle vestlige lande i øjeblikket.

 119. Af Flemming Lau

  -

  Hvis PET ikke overvåger de højreorienterede, svigter de. Jeg ville være overordentlig påpasselig, hvis jeg var i PET. For vi skulle jo nødig have en sort sag, som den røde sag med Blekinge gadebanden, der dræbte en betjent i ‘ 88. Imens er det godt at lære vore lus på gangen, at kende.

 120. Af Allan Hansen

  -

  Jeg modtog også det årlige Julekort fra
  de gamle venner fra PET – “Hold on,, som de skriver
  – det er nogle store sovepiller de tager, derude i PET.

  En hund uden hale!

 121. Af J. Hanse n

  -

  To the citizens of the United States of America, in light of your failure to elect a competent President of the USA and thus to govern yourselves, we hereby give notice of the revocation of your independence, effective today.

  Her Sovereign Majesty Queen Elizabeth II resumes monarchical duties over all states, commonwealths and other territories. Except Utah, which she does not fancy.

  Your new prime minister (The Right Honourable Theresa May, MP for the 97.8% of you who have, until now, been unaware there’s a world outside your borders) will appoint a minister for America. Congress and the Senate are disbanded. A questionnaire circulated next year will determine whether any of you noticed.

  To aid your transition to a British Crown Dependency, the following rules are introduced with immediate effect:

  1. Look up “revocation” in the Oxford English Dictionary. Check “aluminium” in the pronunciation guide. You will be amazed at just how wrongly you pronounce it. The letter ‘U’ will be reinstated in words such as ‘favour’ and ‘neighbour’. Likewise you will learn to spell ‘doughnut’ without skipping half the letters. Generally, you should raise your vocabulary to acceptable levels. Look up “vocabulary.” Using the same twenty seven words interspersed with filler noises such as “like” and “you know” is an unacceptable and inefficient form of communication. Look up “interspersed.” There will be no more ‘bleeps’ in the Jerry Springer show. If you’re not old enough to cope with bad language then you should not have chat shows.

  2. There is no such thing as “US English.” We’ll let Microsoft know on your behalf. The Microsoft spell-checker will be adjusted to take account of the reinstated letter ‘u’.

  3. You should learn to distinguish English and Australian accents. It really isn’t that hard. English accents are not limited to cockney, upper-class twit or Mancunian (Daphne in Frasier). Scottish dramas such as ‘Taggart’ will no longer be broadcast with subtitles.You must learn that there is no such place as Devonshire in England. The name of the county is “Devon.” If you persist in calling it Devonshire, all American States will become “shires” e.g. Texasshire Floridashire, Louisianashire.

  4. You should relearn your original national anthem, “God Save The Queen”, but only after fully carrying out task 1.

  5. You should stop playing American “football.” There’s only one kind of football. What you call American “football” is not a very good game. The 2.1% of you aware there is a world outside your borders may have noticed no one else plays “American” football. You should instead play proper football. Initially, it would be best if you played with the girls. Those of you brave enough will, in time, be allowed to play rugby (which is similar to American “football”, but does not involve stopping for a rest every two seconds or wearing full kevlar body armour like nancies) You should stop playing baseball. It’s not reasonable to host event called the ‘World Series’ for a game which is not played outside of America. Instead of baseball, you will be allowed to play a girls’ game called “rounders,” which is baseball without fancy team stripe, oversized gloves, collector cards or hotdogs.

  6. You will no longer be allowed to own or carry guns, or anything more dangerous in public than a vegetable peeler. Because you are not sensible enough to handle potentially dangerous items, you need a permit to carry a vegetable peeler.

  7. July 4th is no longer a public holiday. November 2nd will be a new national holiday. It will be called “Indecisive Day.”

  8. All American cars are hereby banned. They are crap and it is for your own good. When we show you German cars, you will understand what we mean. All road intersections will be replaced with roundabouts, and you will start driving on the left. At the same time, you will go metric without the benefit of conversion tables. Roundabouts and metrication will help you understand the British sense of humour.

  9. Learn to make real chips. Those things you call French fries are not real chips. Fries aren’t French, they’re Belgian though 97.8% of you (including the guy who discovered fries while in Europe) are not aware of a country called Belgium. Potato chips are properly called “crisps.” Real chips are thick cut and fried in animal fat. The traditional accompaniment to chips is beer which should be served warm and flat.

  10. The cold tasteless stuff you call beer is actually lager. Only proper British Bitter will be referred to as “beer.” Substances once known as “American Beer” will henceforth be referred to as “Near-Frozen Gnat’s Urine,” except for the product of the American Budweiser company which will be called “Weak Near-Frozen Gnat’s Urine.” This will allow true Budweiser (as manufactured for the last 1000 years in Pilsen, Czech Republic) to be sold without risk of confusion.

  11. The UK will harmonise petrol prices (or “Gasoline,” as you will be permitted to keep calling it) for those of the former USA, adopting UK petrol prices (roughly $6/US gallon, get used to it).

  12. Learn to resolve personal issues without guns, lawyers or therapists. That you need many lawyers and therapists shows you’re not adult enough to be independent. If you’re not adult enough to sort things out without suing someone or speaking to a therapist, you’re not grown up enough to handle a gun.

  13. Please tell us who killed JFK. It’s been driving us crazy.

  14. Tax collectors from Her Majesty’s Government will be with you shortly to ensure the acquisition of all revenues due (backdated to 1776).

  Thank you for your co-operation.

 122. Af J. Hanse n

  -

  AF FLEMMING LAU – 26. JANUAR 2017 00:23
  “Hvis PET ikke overvåger de højreorienterede, svigter de.”

  Naturligvis overvåger PET den yderste højrefløj.
  Det er jo deres arbejde.
  Højrefløjen har vejret morgenluft efter brexit og efter Trumps valgsejr i USA.
  I Europa trives de sorteste kræfter.
  Nationalisme af den mest bagstræveriske slags, fremmedhad, krigsliderlighed, populisme og fascisme breder sig som en pestbyld.
  Noget som Europa ellers har været forskånet for siden Anden Verdenskrig.
  Europa går en mørk og dyster fremtid i møde.

 123. Af General Major Hansen

  -

  Hvad i helvede er i for nogle mænd?! Det er jo det rene ammestue det her! MAND JER OP! STÅ RET! STIV PIK! MARCH! TRUMP! TRUMP! TRUMP! TRUMP! TRUMP! TRUMP!

 124. Af Mehmet Sami Gür

  -

  Til hr. J. Hansen:

  ENIG!

  Men det er alt for sent at handle nu, fordi HITLER NR. 2 er allerede på europæiske trapper i fire (4) forskellige lande i samarbejde med Trump i år (2017)…

  Først i Holland d. 15. marts med EU- og eurokritiske Frihedsparti og dets leder Geert Wilders. Præcis hvad dagsordenen er, ved man ikke. Men Holland er et af kernelandene i EU, og et af dem, der har udskrevet checkene til redningspakkerne til eksempelvis Grækenland. Og det har Wilders sagt, at han under ingen omstændigheder vil være med til at gøre mere.

  Derefter er det Frankrig med Le Pen i april-maj. Frankrig er en af grundstene i EU- og eurosamarbejdet. Vakler Frankrig, så vakler hele EU.

  Dernæst er det Tyskland…
  Der er endnu ikke fastlagt en præcis dato, men der skal afholdes parlamentsvalg i Europas vækstmotor, Tyskland, omkring september-oktober. Det, man især hæfter sig ved i EU, er det eurofjendtlige og EU-kritiske parti Alternative für Deutschland.

  I Italien har der netop været folkeafstemning om forfatningen i december, som premierminister Matteo Renzi tabte. Herefter har han lovet at udskrive parlamentsvalg i løbet af 2017. Nogle vurderer, at det vil blive afholdt i februar, andre i juni.

  I Støvlelandet er det den eurokritiske og antipolitiske bevægelse Movimento 5 Stelle med komikeren Beppe Grillo som frontfigur, som kan overtage magten efter Matteo Renzi.

  MØRKETAL KAN VISE SIG AT BLIVE EN JOKER

  En joker i valgene kan være de såkaldte mørketal. For både i forbindelse med brexit-afstemningen i juni, hvor den britiske befolkning valgte at stemme for at forlade EU-samarbejdet, og det amerikanske præsidentvalg i november, som Donald Trump til manges overraskelse vandt, viste stemmefordelingen i befolkningen sig at falde anderledes ud, end meningsmålingerne forud for valgene havde indikeret.

  – Der er mange, der frygter, at når man kunne tage så meget fejl med hensyn til brexit og Trump, så kan det ske igen. Det kan man ikke udelukke. Det er i hvert fald tydeligt, at der kører en anti-establishment-trend hen over stort set alle vestlige lande i øjeblikket…

 125. Af kim laesen

  -

  En politker der holder hvad han lover. Sådan er Trump. Det er præcis sådan en mand vi i Danmark har brug for, istedetfor alt det kællingeævl og rundhyl som vores børnehave politikere har gang i.

 126. Af Mehmet Sami Gür

  -

  Til hr. J. Hansen:

  ENIG!

  Men det er alt for sent at handle nu, fordi HITLER NR. 2 er allerede på europæiske trapper i fire forskellige lande i samarbejde med Trump i år…

  Først i Holland d. 15. marts med EU- og eurokritiske Frihedsparti og dets leder Geert Wilders. Præcis hvad dagsordenen er, ved man ikke. Men Holland er et af kernelandene i EU, og et af dem, der har udskrevet checkene til redningspakkerne til eksempelvis Grækenland. Og det har Wilders sagt, at han under ingen omstændigheder vil være med til at gøre mere.

  Derefter er det Frankrig med Le Pen i april-maj. Frankrig er en af grundstene i EU- og eurosamarbejdet. Vakler Frankrig, så vakler hele EU.

  Dernæst er det Tyskland…
  Der er endnu ikke fastlagt en præcis dato, men der skal afholdes parlamentsvalg i Europas vækstmotor, Tyskland, omkring september-oktober. Det, man især hæfter sig ved i EU, er det eurofjendtlige og EU-kritiske parti Alternative für Deutschland.

  I Italien har der netop været folkeafstemning om forfatningen i december, som premierminister Matteo Renzi tabte. Herefter har han lovet at udskrive parlamentsvalg i løbet af 2017. Nogle vurderer, at det vil blive afholdt i februar, andre i juni.

  I Støvlelandet er det den eurokritiske og antipolitiske bevægelse Movimento 5 Stelle med komikeren Beppe Grillo som frontfigur, som kan overtage magten efter Matteo Renzi.

  MØRKETAL KAN VISE SIG AT BLIVE EN JOKER

  En joker i valgene kan være de såkaldte mørketal. For både i forbindelse med brexit-afstemningen i juni, hvor den britiske befolkning valgte at stemme for at forlade EU-samarbejdet, og det amerikanske præsidentvalg i november, som Donald Trump til manges overraskelse vandt, viste stemmefordelingen i befolkningen sig at falde anderledes ud, end meningsmålingerne forud for valgene havde indikeret.

  – Der er mange, der frygter, at når man kunne tage så meget fejl med hensyn til brexit og Trump, så kan det ske igen. Det kan man ikke udelukke. Det er i hvert fald tydeligt, at der kører en anti-establishment-trend hen over stort set alle vestlige lande i øjeblikket.

 127. Af Mehmet Sami Gür

  -

  Til hr. J. Hansen:

  ENIG!

  Men det er alt for sent at handle nu, fordi HITLER NR. 2 er allerede på europæiske trapper i fire forskellige lande i samarbejde med Trump i år…

  Først i Holland d. 15. marts med EU- og eurokritiske Frihedsparti og dets leder Geert Wilders. Præcis hvad dagsordenen er, ved man ikke. Men Holland er et af kernelandene i EU, og et af dem, der har udskrevet checkene til redningspakkerne til eksempelvis Grækenland. Og det har Wilders sagt, at han under ingen omstændigheder vil være med til at gøre mere.

  Derefter er det Frankrig med Le Pen i april-maj. Frankrig er en af grundstene i EU- og eurosamarbejdet. Vakler Frankrig, så vakler hele EU.

  Dernæst er det Tyskland…
  Der er endnu ikke fastlagt en præcis dato, men der skal afholdes parlamentsvalg i Europas vækstmotor, Tyskland, omkring september-oktober. Det, man især hæfter sig ved i EU, er det eurofjendtlige og EU-kritiske parti Alternative für Deutschland.

  I Italien har der netop været folkeafstemning om forfatningen i december, som premierminister Matteo Renzi tabte. Herefter har han lovet at udskrive parlamentsvalg i løbet af 2017. Nogle vurderer, at det vil blive afholdt i februar, andre i juni.

  I Støvlelandet er det den eurokritiske og antipolitiske bevægelse Movimento 5 Stelle med komikeren Beppe Grillo som frontfigur, som kan overtage magten efter Matteo Renzi.

  MØRKETAL KAN VISE SIG AT BLIVE EN JOKER

  En joker i valgene kan være de såkaldte mørketal. For både i forbindelse med brexit-afstemningen i juni, hvor den britiske befolkning valgte at stemme for at forlade EU-samarbejdet, og det amerikanske præsidentvalg i november, som Donald Trump til manges overraskelse vandt, viste stemmefordelingen i befolkningen sig at falde anderledes ud, end meningsmålingerne forud for valgene havde indikeret.

  Der er mange, der frygter, at når man kunne tage så meget fejl med hensyn til Brexit og Trump, så kan det ske igen. Det kan man ikke udelukke. Det er i hvert fald tydeligt, at der kører en anti-establishment-trend hen over stort set alle vestlige lande i øjeblikket.

 128. Af Mehmet Sami Gür

  -

  Til hr. J. Hansen:

  ENIG.

  Men det er alt for sent at handle nu, fordi HITLER NR. 2 er allerede på europæiske trapper i fire forskellige lande i samarbejde med Trump i år…

  Først i Holland d. 15. marts med EU- og eurokritiske Frihedsparti og dets leder Geert Wilders. Præcis hvad dagsordenen er, ved man ikke. Men Holland er et af kernelandene i EU, og et af dem, der har udskrevet checkene til redningspakkerne til eksempelvis Grækenland. Og det har Wilders sagt, at han under ingen omstændigheder vil være med til at gøre mere.

  Derefter er det Frankrig med Le Pen i april-maj. Frankrig er en af grundstene i EU- og eurosamarbejdet. Vakler Frankrig, så vakler hele EU.

  Dernæst er det Tyskland…
  Der er endnu ikke fastlagt en præcis dato, men der skal afholdes parlamentsvalg i Europas vækstmotor, Tyskland, omkring september-oktober. Det, man især hæfter sig ved i EU, er det eurofjendtlige og EU-kritiske parti Alternative für Deutschland.

  I Italien har der netop været folkeafstemning om forfatningen i december, som premierminister Matteo Renzi tabte. Herefter har han lovet at udskrive parlamentsvalg i løbet af 2017. Nogle vurderer, at det vil blive afholdt i februar, andre i juni.

  I Støvlelandet er det den eurokritiske og antipolitiske bevægelse Movimento 5 Stelle med komikeren Beppe Grillo som frontfigur, som kan overtage magten efter Matteo Renzi.

  MØRKETAL KAN VISE SIG AT BLIVE EN JOKER

  En joker i valgene kan være de såkaldte mørketal. For både i forbindelse med brexit-afstemningen i juni, hvor den britiske befolkning valgte at stemme for at forlade EU-samarbejdet, og det amerikanske præsidentvalg i november, som Donald Trump til manges overraskelse vandt, viste stemmefordelingen i befolkningen sig at falde anderledes ud, end meningsmålingerne forud for valgene havde indikeret.

  Der er mange, der frygter, at når man kunne tage så meget fejl med hensyn til Brexit og Trump, så kan det ske igen. Det kan man ikke udelukke. Det er i hvert fald tydeligt, at der kører en anti-establishment-trend hen over stort set alle vestlige lande i øjeblikket.

 129. Af Mehmet Sami Gür

  -

  Til hr. J. Hansen:

  ENIG.

  Men det er alt for sent at handle nu, fordi HITLER NR. 2 er allerede på europæiske trapper i fire forskellige lande i samarbejde med Trump i år…

  1- Først i Holland d. 15. marts med EU- og eurokritiske Frihedsparti og dets leder Geert Wilders. Præcis hvad dagsordenen er, ved man ikke. Men Holland er et af kernelandene i EU, og et af dem, der har udskrevet checkene til redningspakkerne til eksempelvis Grækenland. Og det har Wilders sagt, at han under ingen omstændigheder vil være med til at gøre mere.
  2- Derefter er det Frankrig med Le Pen i april-maj. Frankrig er en af grundstene i EU- og eurosamarbejdet. Vakler Frankrig, så vakler hele EU.
  3- Dernæst er det Tyskland…
  Der er endnu ikke fastlagt en præcis dato, men der skal afholdes parlamentsvalg i Europas vækstmotor, Tyskland, omkring september-oktober. Det, man især hæfter sig ved i EU, er det eurofjendtlige og EU-kritiske parti Alternative für Deutschland.
  4- I Italien har der netop været folkeafstemning om forfatningen i december, som premierminister Matteo Renzi tabte. Herefter har han lovet at udskrive parlamentsvalg i løbet af 2017. Nogle vurderer, at det vil blive afholdt i februar, andre i juni.

  I Støvlelandet er det den eurokritiske og antipolitiske bevægelse Movimento 5 Stelle med komikeren Beppe Grillo som frontfigur, som kan overtage magten efter Matteo Renzi.

  MØRKETAL KAN VISE SIG AT BLIVE EN JOKER

  En joker i valgene kan være de såkaldte mørketal. For både i forbindelse med brexit-afstemningen i juni, hvor den britiske befolkning valgte at stemme for at forlade EU-samarbejdet, og det amerikanske præsidentvalg i november, som Donald Trump til manges overraskelse vandt, viste stemmefordelingen i befolkningen sig at falde anderledes ud, end meningsmålingerne forud for valgene havde indikeret.

  Der er mange, der frygter, at når man kunne tage så meget fejl med hensyn til Brexit og Trump, så kan det ske igen. Det kan man ikke udelukke. Det er i hvert fald tydeligt, at der kører en anti-establishment-trend hen over stort set alle vestlige lande i øjeblikket.

 130. Af J. Hanse n

  -

  AF KIM LAESEN – 26. JANUAR 2017 07:12
  “En politker der holder hvad han lover. Sådan er Trump. Det er præcis sådan en mand vi i Danmark har brug for,”

  Alt det er prøvet i Europa.
  Vi har haft hitler, mussolini og fogh.
  Men nu ønsker højrefløjen så at gentage successen.

 131. Af Benny Bolander

  -

  Jens Hassan

  “Naturligvis overvåger PET den yderste højrefløj.”

  Ja naturligvis. Alle ekstremister skal overvåges. Indtil nu har myndighederne dog haft mest
  held med at forpurre terroranslag fra venstrefløjen og islamisterne.

  Det er vigtigt, at lægge låg på eventuelle modreaktioner på islamistisk terror fra højrefløjen. Det kan ingen være uenig i.

 132. Af Niels Lemche

  -

  J. HANSE N, ærlig talt, skylder du ikke læserne at fortælle, at du lige har afskrevet et åbent brev, som John Cleese — du ved ham fra Monty Pyton og fraHalløj på Badejotellet ,.v. — sendte til det amerikanske folk i anledning af valget af G.W. Bush?

  Lånte fjer, nå. nok ikke, men en kildeangivelse mangler.

 133. Af J. Hanse n

  -

  AF NIELS LEMCHE – 26. JANUAR 2017 08:22

  John er informeret.

  Og hvad med alt det gamle overtro og vrøvl som du kopierer og indsætter i alle blogs.
  Burde du ikke anføre, hvor du har vrøvlet fra?
  Det er ingen undskyldning, at det fremstår som ulæseligt kaudervælsk.

 134. Af Benny Bolander

  -

  Lemche

  Vi har alle vore referencerammer. John Cleese er Jens Hassans.

 135. Af J. Hanse n

  -

  “In a time of universal deceit, telling the truth is a revolutionary act.”
  – George Orwell

  “Another fact that allowed Fascism to gain power over men was their blindness. A man cannot believe that he is about to be destroyed. The optimism of people standing on the edge of the grave is astounding.”
  – Vasily Grossman, Life and Fate

  “Before mass leaders seize the power to fit reality to their lies, their propaganda is marked by its extreme contempt for facts as such, for in their opinion fact depends entirely on the power of man who can fabricate it.”
  – Hannah Arendt, The Origins of Totalitarianism

  “Fascism should more appropriately be called Corporatism because it is a merger of state and corporate power”
  – Benito Mussolini

  “The first truth is that the liberty of a democracy is not safe if the people tolerate the growth of private power to a point where it becomes stronger than their democratic state itself. That, in its essence, is fascism — ownership of government by an individual, by a group, or by any other controlling private power…. Among us today a concentration of private power without equal in history is growing.”
  – Franklin D. Roosevelt

  “The Nazis understand everything except humour.”
  – Mary Berg, The Diary of Mary Berg: Growing up in the Warsaw Ghetto

  “If we define an American fascist as one who in case of conflict puts money and power ahead of human beings, then there are undoubtedly several million fascists in the United States.”
  -Henry A. Wallace

  “Fascism is capitalism plus murder.”
  – Upton Sinclair

  “When Fascism came into power, most people were unprepared, both theoretically and practically. They were unable to believe that man could exhibit such propensities for evil, such lust for power, such disregard for the rights of the weak, or such yearning for submission. Only a few had been aware of the rumbling of the volcano preceding the outbreak.”
  – Erich Fromm, Escape from Freedom

  “Let fascism find not even a single passage to power or else that poisonous snake will infiltrate into the every vital corner of the country and kill the future of the nation!”
  – Mehmet Murat ildan

  “The United States is extremely lucky that no honest, charismatic figure has arisen. Every charismatic figure is such an obvious crook that he destroys himself, like McCarthy or Nixon or the evangelist preachers. If somebody comes along who is charismatic and honest this country is in real trouble because of the frustration, disillusionment, the justified anger and the absence of any coherent response.
  -Noam Chomsky

  “When fascism comes to America, it will be wrapped in the flag and carrying a cross.”
  – Sinclair Lewis

  “Are you a communist?”
  “No I am an anti-fascist”
  “For a long time?”
  “Since I have understood fascism.”
  – Ernest Hemingway, For Whom the Bell Tolls

  “I do not fight fascists because I will win. I fight fascists because they are fascists.”
  -Chris Hedges, Wages of Rebellion: The Moral Imperative of Revolt

 136. Af T jensen

  -

  Debatten her er den rene farce og tidsspilde. Lystløgnere, uvidende pøbel, rødsorte betonhoveder, enhedsliste-tosser, gemene sinker og radikale ga l nin ge dominerer. Redigeringen er forrykt.

 137. Af J. Hanse n

  -

  AF BENNY BOLANDER – 26. JANUAR 2017 08:33

  Nå.
  Så er den patologiske løgnhals og kvindetilsviner Kim 0lsen på banen.
  Han er en af de højreekstremister som PET uden tvivl holder skærpet opsyn med.
  I skarp konkurrence med sædelighedspolitiet.

 138. Af Jørgen Villy Madsen

  -

  Trumps vision er en verden, hvor den rige del er fysisk adskilt fra den fattige del af menneskeheden ved hjælp af høje mure, pigtråd og grænsevagter. Hvis ikke det er en vision, der har fremtiden for sig, så ved jeg ikke, hvad har. Også her i landet arbejder nogle partier på et fremtidigt Danmark bag spærrebomme. Fattigdommen skal ikke komme her og tage vores overflod. DF er en discountudgave af Trumps fantasier, men målet er det samme, vi er jo Danskere.

  Det skal være rigtige mure og ikke et elendigt hullet jerntæppe eller små korte Berlinmure. Der skal leveres en voksen udgave af den kinesiske mur – uigennemtrængelig for zombier og fattigfolk. Der er stadig flere, der har forstået, at kun en mur omkring hele de demokratiske – og rige – dele af verden kan hindre masserne i deres misundelse – og nasserier.

  I de fleste lande er der partier der vil kunne enes om projekt rigdom versus fattigdom. Det er kun et spørgsmål om tid før man enes om, at Sydamerika, Afrika og Asien er så fattige og udsigtsløse, at de bør isoleres fra os andre, det rige Vesten. Det er klart, at vi synes det er synd, men hvad skal vi ellers gøre? Alt andet har vi prøvet for at holde dem nede lige fra udsultninger, atombombninger, terrorbombninger og napalm. Det rakte ikke.

  Lad os få den mur – nu!

 139. Af J. Hanse n

  -

  AF JØRGE N VILLY MAD SEN – 26. JANUAR 2017 10:55
  “Lad os få den mur – nu!”

  Det afhjælper nok ikke alle problemerne.
  Amalie Lyhne skriver i sit nye, at vi også har problemer med vores egne udstødte, fattige, hjemløse, kontanthjælpsmodtagere og syge.
  De forstår ikke, at deres problemer er selvskabte.
  Dem kan vi vel ikke spærre ind allesammen.
  Eller kan vi?
  Hvis jeg ellers forstår Amalie Lyhne ret så disse udsatte mennesker misundelige.
  Over de riges skattelettelser og billige biler f.eks.
  Men nogen skal jo betale for disse ting.
  Og der er vel trods alt flere fattige end millionærer.

 140. Af Svend Jensen

  -

  @JØRGEN VILLY MADSEN – 26. JANUAR 2017 10:55
  “…Fattigdommen skal ikke komme her og tage vores overflod. DF er en discountudgave af Trumps fantasier, men målet er det samme, vi er jo Danskere….”

  Med en eksplosiv stigning i antallet af mennesker på kloden, bliver fattigdom den mest udbredte livsform. Situationen er derfor ikke, at fattigdom kommer her for at tage vores overflod – Nej, fattigdom kommer her for at tage danskernes mulighed for overlevelse.
  JVM fatter ikke rækkevidden af sin altruisme og ingen han få hans ejegode hoved til at forstå nødvendigheden af begrænsning – vel at mærke begrænsning i antallet af maver der skal mættes. Da hverken JVM eller såkaldt ansvarlige politikere har fattet følgerne af deres destruktive ligegyldighed mht. jordens overbefolkning, haster vi uophørligt mod en kaotisk kamp om ressourcerne for overlevelse – mere præcist folkevandring og verdenskrig.
  De tossegodes opførsel er i sin fuldbyrdede konsekvens dødelig for alle. Alle tager jo ikke ansvaret for alle andres velfærd. Som man sagde i Sovjetunionen: Når alle skal tage ansvaret, lander det hos ingen. Det er dette, som Trump går imod.

 141. Af Niels Lemche

  -

  BENNY BOLANDER, sådan noget er morsomt den første gang, men tåler ikke gentagelse. Men Hansen har åbenbart opdaget, at der er noget der hedder ‘engelsk’, så nu gider han ikke længere skrive på dansk.

 142. Af Birger Nielsen

  -

  Problemer eller udfordinger.
  Ja, nu får de tyrkiske lærere både problemer og udfordringer med undervisning i evolutionsteorien.
  Religionernes fordummelse har stadig stor magt mange steder på kloden. Også Trump er begyndt at bruge Gud i sine taler, det har et vist gennemslag i visse kredse.

 143. Af Niels O

  -

  Trump: manden for alle skræmte nationalisttyper. En rigtig førertype. Det er set så ofte før i verdenshistorien.

  Det vil sige, at i Danmark er det ((DF))’ere.

 144. Af Flemming Lau

  -

  Apropos Obamas tilgang til amerikansk demokrati!
  https://m.youtube.com/watch?v=twFJWKUpUTQ

 145. Af Maria Due

  -

  Mit indlæg blev bortcensureret, og da det ikke var nær så provokerende som mange andres, går jeg ud fra, at det skyldes, at det ramte et ømt punkt.

  JP’s leder mener ikke, at Trump griber problemerne rigtigt an, men oplyser flg. i dagens leder, og så kan I jo overveje, hvilke økonomiske byrder disse amerikanere har båret, og hvad de tænkte, da Obama på USA’s vegne lovede fred og frihed til hele verden:
  ”Hver ottende amerikanske mand i den arbejdsdygtige alder står uden for arbejdsmarkedet, og de resterende syv, der er i arbejde, har for flertallets vedkommende ikke oplevet en positiv reallønsudvikling i efterhånden mange år. Faktisk er medianindkomsten for en mandlig amerikansk arbejder i dag – målt på købekraft – den samme som for 40 år siden. Det er netop blandt disse repræsentanter for den klassiske amerikanske middelklasse, at Donald Trump med stor dygtighed har hentet de stemmer, der sikrede ham valgsejren.”

 146. Af lisbeth Sørensen

  -

  “Amalie Lyhne skriver i sit nye, at vi også har problemer med vores egne udstødte, fattige, hjemløse, kontanthjælpsmodtagere og syge.”

  Samtidig med at hun hylder ulighed, sænkning af topskatter mv. Giver ingen mening, og er rent højre sødsuppe populisme af dårlig samvittighed..

  MHT. indvandring er der ikke tvivl om at den skal være stram for at sikre den fremtidige Danske models bevarelse..Alt fra verdens næsthøjeste mindsteløn, anden højeste gennemsnitslønninger i europa-efter luxembourg, og stadig højeste sociale ydelser.

  Den nuværende regering har alle tiders indvandrer rekord..Aldrig er så mange løn og velfærds erodere ankommet som under fadbamsen. Nok ca. 3oo.ooo i alt de sidste to år? 160.ooo er det officiele angivet arbejdstilladelser for disse to år, men dertil lægges ulovlige indvandrer der arbejder sort, flygtninge mv.

  Under VKO mere end fordoblet denne regering indvandrer antallet pr. år, og det hvert år over lo år…Samme igen nu..

  Hvis man ønsker en stram indvandringspolitik er det vist på side at fjerne sin stemme fra højrefløjen nu, og stemme på den røde fløj..Fx S?

 147. Af lisbeth Sørensen

  -

  Fru Due

  Problemet er at disse redneck vælgere af Trump, ikke har forstået hvorledes han er en af verdens rigeste, er liberalist, og at deres forhold bliver meget værre under ham..Det er muligt at flere kommer i arbejde når muren er bygget..Nu skal de ud og arbejde på markederne for den rige hvide herregårdsejere igen, som før i tiden før mexicanerne ankom..Lønnen falder uden tvivl…Nok ikke hvad de rednecks havde regnet med som økonomisk mulighed da de stemte på trumo? Så bliver interessant at følge hvad de stemmer på gangen efter..Mit bud er at Amerikanere endelig har forstået højrefløjen i usa´s manipulering om hvor ondt kommunisme og socialisme er, og stemmer der..Har altid været eneste repræsentant for deres interesser også..

 148. Af Maria Due

  -

  Lisbeth Sørensen, jeg håber for dig, at du er bedre begavet, end du lader til.

  God weekend.

 149. Af Flemming Lau

  -

  Forskellen på Trumps Amerika og StasiMerkels Tyskland er at hans borgere ikke tager ham bogstaveligt, men tager ham alvorligt modsat hendes vælgere, der virkeligt tror på hendes “wir Scharffendas das”

  Det kan kun ende i tysk kaos. De har en tidl østtysker som præsident, STASI MERKEL som kanzler tidligere østtysker og tumpen udenrigsminister Frank Walter Steinmeier, der lige efter sanktionerne over Iran blev løftet, tog dertil og overfor Ayatollaherne bekendtgjorde at den fremtidige amerikanske præsident var en “Hadprædikant”. Ayatollaherne der ikke forskertser en eneste mulighed for at råbe “død over USA og Israel!”

 150. Af Allan Hansen

  -

  Hundesnak!!

  Det er forstemmende, at så mange har så
  travlt med at svine en dygtig forretningsmand
  mens hele Mellemøsten står i flammer, og
  jihadister, der daglig henretter ikke muslimer i store
  dele af Afrika – og der er krig i Europa med
  et dødstal på 300 i 2016.

  Se mit link ovenfor – hunde snak!

 151. Af Hul igennem?

  -

  Man kan nok se at spambot´terne fra Afkræft har fået rykket taget af forsøgsrottelabyrinten.. de roder og rager, de piller og snuser og tisser lidt inkontinent imens de følger duftsporet fra deres afdøde kære leder og kadrerne der solgte sjælen til ejendomsvurderingen.

  Det må være svært at skulle orientere sig i virkelighedens skarpe lys-
  Jeg lover at jeg altid vil bruge det samme pseudonym.

 152. Af Hul igennem?

  -

  Man kan nok se at spambot´terne fra Afkræft har fået rykket taget af forsøgsrottelabyrinten.. de roder og rager, de piller og snuser og tisser lidt inkontinent imens de følger duftsporet fra deres afdøde kære leder og kadrerne der solgte sjælen til ejendomsvurderingen.

  Det må være svært at skulle orientere sig i virkelighedens skarpe lys-
  Jeg lover at jeg altid vil bruge det samme pseudonym..

 153. Af jan ulrik friis

  -

  Ja danskerne først, og Tyrkiet SKAL betale muren, Danmark ligget jo besynderligt nok under for USA, dette en ny president af USA er vel ingen undtagelse, en frisk brise, at presidenten dennegang er Trump kun i danskernes favør, Trump er bevidst at noget er frygteligt galt med islamismes hærgen af vold op igennem EU, hvad Trump har lovet at se nærmere på, nu sparker vi røv, alternativet er Putin, ikke så ringe endda, set fra Kreml ligner EU et islamistiskt helvede, altså en win-win situation uanset, medmindre Danmark som nu i selvdestruktion i knæfald for Merkel vælger døden i jihad?
  Merkel og islamisterne vil forsvinde, og for altid, men Danmark, hvor står Danmark?“

 154. Af P. T.

  -

  Skitzofreni -Højrefløjen ønsker billig arbejdskraft ifølge dansk arbejdsgiverforening hvilket de har fået siden Hartling og Anker Jørgensen.
  Venstrefløjen elsker Multikulti tossesamfund, hvor deres segment af socialrådgivere og sagsbehandlere er beskæftiget til evig tid,ud over deres pensionsalder hvis de orker dette.
  Venstrefløjen er blevet træt af deres gamle arbejderklasse og vil en ny-den gamle stemmer DF så hvad kan den bruges til ??.
  Anker har faktisk indrømmet ,ja vi manglede stemmer på et tidspunkt,men går man kronologisk til værks har skattestigninger ,afgifter og indvandring været størst under borgerlige regeringer,Uffe Ellerman Jensen satte momsen op fra 22 til 25 procent i begyndelsen 1990 halvfemserne.,datteren indførte affaldsafgifter for håndværksfirmaer som sagde spar to og droppede ansættelse af lærlinge og det gik i stå,Jelved indførte med socialdemokraterne-arbejdsmarkedsbidraget på omkring 13 procent,efter at “topskatten gik ned”gik den så ned eller blev den bare stående-simpel hovedregning.
  Ja vi har de politikere vi åbenbart fortjener.
  Trump måske et frisk pust??-kedelig er han ikke.

 155. Af P. T.

  -

  Censur og filter ?

 156. Af Erik Larsen

  -

  Ja, tænk at en ny præsident, der vil hjælpe sine landsmænd bliver svinet til af “kultureliten”, “feministerne”, “de røde”, og naturligvis de multi-religiøse.
  Tænk, at han peger ud mod sin befolkning og siger: “Nu er det JER det drejer sig om, nu er det OS Amerika det drejer sig om og ikke EU, krige i Mellemøsten, Afrika m.m.
  Nu er det OS! Tænk hvis hr. Uløkke eller Miss Thorning m.fl. havde haft den holdning!
  Men nej, det sker ikke. Og Danmark og EU forsvinder. Jeg forstår godt at Trump ikke vil spilde unge amerikanere på vores “kolbøtter”. Danmark vågner ikke mere.

 157. Af jan ulrik friis

  -

  Ja jeg frygter at Erik Larsen her har helt ret at Danmark er en kolbøttefabrik, enig med Erik, jeg ville heller ikke længere satse liv eller penge på Danmark, endda redde hvad endnu reddes kan, vores land er i en uløkkelig situation, fremtiden grum og dyster, at nej Danmark vågner aldrig mere, for så var det sket, selv om håbet,” hvad hjertet er fuldt af løber munden over med” indtil tæppefald, et endeligt slut først når the “fat lady sings”, men nej Danmark, og under Merkel vågner ikke mere, for nu går det alt alt for hurtigt i turbo imod vores undergang!
  Merkels islamistiske multi-kulti er her forskellen fra liv i lykke, til vores død i uløkke!

  Havde vores folkevalgte bare i timen forstået at “danskerne først”, men det vil de aldrig kunne forstå, vores nuværende folkevalgte har gjort folket de etniske danskere til 4 rangs i eget land, og Danmark er på vej ned med flaget!

 158. Af j nielsen

  -

  Enhver republikansk præsident finder noget at erklære krig mod.

  George Bush: War on drugs!
  George W Bush: War on terror!
  Donald Trump: War on truth!

  De to første var dømt til at mislykkes. Det er den tredje ikke.

 159. Af henrik knage

  -

  Man kan ligesågodt først som sidst skyde en hvid pil efter en positiv løsning på noget som helst, med den regering der sidder nu.

  Jeg har aldrig set noget lignende, eller oplevet en regering, der er så mudret sammensat som noget overhovedet kan blive.

  Det er en skandale at følge dem i deres arbejde, hvor de kaster sig ud i den ene ulykke efter den anden, og vælger at beskæftige sig med alt muligt uvæsentlig, som forkerte tal på miljø osv. Det er sq lige før jeg tror, at hvis de kommer til at lave noget rigtigt, så er det noget der sker ved en fejl.

  Skrid Lars Ledvogter – og bliv væk. Din tid som politiker er og bliver slut – du kan bare ikke selv se de

 160. Af - Niller

  -

  3146 km så lang er den grænse der skal have opført en mur.
  I mine ører lyder det helt surrealistisk – og så man heller ikke glemme at den skal overvåges i alle døgnets timer året rundt.
  Men ok ! Alt er jo stort og større i Guds eget land- men alligevel- man undres!

 161. Af Allan Hansen

  -

  Tilvalg og fravalg (?)

  Nuvel, jeg skal ærligt indrømme, at de første
  klip jeg så med D J.Trump (CNN & Fox News), ikke var en mand jeg havde
  lyst til, at drikke en kop kaffe med – altså ikke umiddelbart et “tilvalg,,,

  For mig handlede først og fremmest, om et FRAVALG af mafiabossen
  H.Clinton, som efter min mening burde sidde bag tremmer – jeg har mange
  links til, at underbygge min påstand – dem hopper vi over.
  Når jeg ser Trump i dag må jeg “desværre,, indrømme, at jeg ser en
  fornuftig mand.
  Det handler om at lukke grænserne og beskytte Amerikanske arbejdspladser.
  Det handler om at nedsætte skatterne og nedlægge bureaukratiet, og give
  “magten,, tilbage til lokalsamfundet ( for alle amerikaner) , og endeligt, at sende
  barbarerne hjem til Saudi Arabien, der hvor de høre hjemme!!
  For at beskytte de Amerikanske statsborger imod terror!
  Det kan vel ikke være så svært, at forstå – eller hvad?

  P.S: jeg husker den gamle danske statsmand Anker Jørgensen, som
  også indførte en lov om indvandrere stop – for at
  beskytte danske arbejdspladser OG dansk kultur – ak ja
  det er længe siden.

 162. Af lisbeth Sørensen

  -

  ” jeg har mange
  links til, at underbygge min påstand – dem hopper vi over.”

  Bedste Allan…vi er alle trætte af Fakenews efterhånden, og os seriøse tager dem ikke seriøst..Vi lærte allerede som barn at skelne mellem skidt og kanel, og så er den Danske medieverden selvom den er 90% borgerlig, alligevel ikke så slem i falske nyheder som de sociale fake FB/ osv nyheder..

  Anker plejet at møde op i en lokal cafe i min by..Meget mærkeligt, langt fra hans plejehjem, rejste pr. s-tog..Fik venner der..En dag mødte jeg ham og så ham med en bærepose og tilbød at bære den over til cafeen hvor alle vidste han kom..Han blev lidt forskrækket først, men sagde stedfast..”den har jeg”..Undskyldte for at genere ham…Han smilede…Han var sgu en mand af folket, og næh den største statsminister,hvis ikke den største mand af folket-vi har haft? Dengang han ledet var en socialdemokrat sgu en del af folket…I dag er det tit svært at se forskel på en fra V og Selvom stadig bedre….S må retur til rødderne..Mette er ved at vise dem vejen, men går hun hele vejen, ellers intet håb?!

  AF HENRIK KNAGE – 26. JANUAR 2017 18:45

  Velkommen tilbage knage..Hvorledes hænger det ude i skoven? 🙂 Hvor har du været? 🙂 Du har været savnet..Hvor er…Gud glemt navnet. esbjergenser fiskeren og filosoffen Rud? Forsvandt sammen med dig? . 🙂
  Velkommen tilbage…

 163. Af lisbeth Sørensen

  -

  ” jeg har mange
  links til, at underbygge min påstand – dem hopper vi over.”

  Bedste Allan…vi er alle trætte af Fakenews efterhånden, og os seriøse tager dem ikke seriøst..Vi lærte allerede som barn at skelne mellem skidt og kanel, og så er den Danske medieverden selvom den er 90% borgerlig, alligevel ikke så slem i falske nyheder som de sociale fake FB/ osv nyheder..

  Anker plejet at møde op i en lokal cafe i min by..Meget mærkeligt, langt fra hans plejehjem, rejste pr. s-tog..Fik venner der..En dag mødte jeg ham og så ham med en bærepose og tilbød at bære den over til cafeen hvor alle vidste han kom..Han blev lidt forskrækket først, men sagde stedfast..”den har jeg”..Undskyldte for at genere ham…Han smilede…Han var sgu en mand af folket, og næh den største statsminister,hvis ikke den største mand af folket-vi har haft? Dengang han ledet var en socialdemokrat sgu en del af folket…I dag er det tit svært at se forskel på en fra V og Selvom stadig bedre….S må retur til rødderne..Mette er ved at vise dem vejen, men går hun hele vejen, ellers intet håb?!

  AF HK – 26. JANUAR 2017 18:45

  Velkommen tilbage k.nage..Hvorledes hænger det ude i skoven? 🙂 Hvor har du været? 🙂 Du har været savnet..Hvor er…Gud glemt navnet. esbjergenser fiskeren og filosoffen Rud? Forsvandt sammen med dig? . 🙂
  Velkommen tilbage…

 164. Af J. Hans en

  -

  I USA har man valgt en psykopat og løgnhals som præsident.
  Intet usædvanligt i det.
  Begge præsident kandidater var jo psykopater.
  Så yankeerne havde ingen mulighed for at vælge forkert.
  Og historisk så har alle præsidenter i USA jo været psykopater, løgnhalse, massemordere og krigsforbrydere.
  (Med Franklin D. Roosev elt som måske den eneste beklagelige undtagelse).
  Den eneste forskel på de amerikanske præsidenter er, hvor godt de er istand til at skjule dette.
  Man skal huske, at årsagen til at USA ønskede selvstændighed, det var, at englænderne ikke rigtigt havde stomach til at gennemføre et folkedrab og en total udryddelse af den oprindelige befolkning i Amerika..
  En beklagelig brist i den engelske karakter.
  Eller også så forstod englænderne på det tidspunkt i modsætning til yankeerne ikke helt, at indianerne var ubrugelige som slaver.
  Afrikanerne var langt mere anvendelige.

  Men udviste englænderne liniency overfor USA`s oprindelige og retmæssige befolkning, så forholdt det sig helt anderledes i Afrika, Australien og Indien.
  Her udviste englænderne ingen liniency.
  I Indien ville det vel have været en ret så uoverkommelig task at udrydde hele befolkningen.
  Selvom der dengang var knap så mange indere som i dag.
  Man gjorde dog et behjertet forsøg efter det store oprør i 1857.
  Hvor englænderne udførte verdens første kendte folkedrab.
  Men helt at udrydde inderne, det kunne jo ikke komme på tale.
  Da inderne jo kunne udnyttes som soldater, slaver, sexslaver og tjenestefolk.

  Dette var så et historisk indblik.
  For at give en forklaring på hvorfor Trum p blev valgt som præsident.
  Og som en venlig håndsrækning til de mange historieløse som deltager i disse debatter.
  Så de ikke føler sig sat udenfor.

 165. Af Svend Jensen

  -

  @J. HANS EN – 27. JANUAR 2017 05:51
  “I Indien ville det vel have været en ret så uoverkommelig task at udrydde hele befolkningen.
  Selvom der dengang var knap så mange indere som i dag. Man gjorde dog et behjertet forsøg efter det store oprør i 1857. Hvor englænderne udførte verdens første kendte folkedrab.”

  Helt forkert – Indien blev invaderet og erobret af muhamedanske horder i begyndelsen af 1500-tallet. Igennem de næste 200 år slagtede de muhamedanske stormoguler omkring 1 million hinduistiske indere om året; altså totalt omkring 200 millioner. Dette var verdens første kendte folkedrab med systematisk udryddelse som instrument. Heldigvis kom de engelske imperialister hinduerne til hjælp i 1700 tallet mod de morderiske muhamedanere.
  Muhamedanernes herskere har altid mestret kunsten at ‘eliminere’ anderledes’ tænkende. Derfor er rasende vigtigt for alle ikke-muhamedanske lande at holde islam så langt væk fra sit land som muligt.

 166. Af J. Hanse n

  -

  AF SVEN D JENS EN – 27. JANUAR 2017 08:21

  Det anslås, at englænderne dræbte 4-5 millioner indere efter oprøret i 1857-58.
  Svært at finde detaljer.
  Indien er ikke meget for at rode op i de engelske massakrer.
  Som gik ud over både muslimer og hinduer.
  Inderne vil helst ikke mindes, at de blev behandlet som undermennesker af englænderne.
  Desuden var mange indere i engelsk sold.
  Jeg skriver England.
  Ikke Storbritannien.
  Skotterne blev ikke behandlet meget bedre end inderne.

 167. Af Niels Lemche

  -

  Tja, når horden af ligegyldige indlæg er lagt væk, er det let at se, at Trumpen i Washington er skinrende skør. Han opsiger alle handelsaftaler og vil isolere USA. Amerikansk industri vil som følge have et marked på 300 millioner i stedet for et på 2-3 milliarder. Spekulerer han i at forarme sin befolkning for på den måde at så at sige gennemføre et diktatorisk system à la Putins?

 168. Af J. Han s en

  -

  AF S. JE N SEN – 27. JANUAR 2017 08:21

  Det anslås, at englænderne dræbte 4-5 millioner indere efter oprøret i 1857-58.
  Præsise oplysninger er svære at finde.
  Englænderne er ikke interesseret i, at deres forbrydelser debatteres.
  Inderne taler ikke meget om det.
  Det passer ikke ind i deres selvforståelse, at englænderne behandlede dem som undermennesker.
  Og der var også mange indere i englændernes sold.

 169. Af Jørgen Villy Madsen

  -

  Lemche mfl
  Hvis det virkelig skulle lykkes for Trump og medføre, at de lænker, USA har holdt verden bundet og bastet i en evighed bliver flået af os, vil jeg hylde ham som den reinkarnerede frelser uanset, hvad han ellers tror, mener eller foretager sig.

  Det befrielsens suk, der vil lyde, vil kunne høres over hele verden iblandet enkelte hyl og klynk fra europæiske kollaboratører, der har nydt godt af bestikkelsens flom af frugter.

  Omsider får alle mulighed for udvikle egne samfund, der ikke er påtvunget kopier af USA-værdier. Det er lige før jeg får min tro på mennesket tilbage.

 170. Af J. Hans en

  -

  AF JØRGEN VILLY MADSE N – 27. JANUAR 2017 11:21

  Under Anden Verdenskrig sang frihedskæmperner i Frankrig følgende

  “Jeg kan høre skrigene fra dit folk som ligger i lænker.”
  Når mørket sig over dit land sænker”

  Idag kan vi igen høre de samme skrig i Europa.
  Nu da mørket igen sænker sig over Europa.

 171. Af Svend Jensen

  -

  @J. HANS EN – 27. JANUAR 2017 13:44
  Den beskrivelse passer mere på nogle sadomasochisters seksuelle natlige udskejelser –
  “dit folk” må være Elitens swingerklubber.

 172. Af Maria Due

  -

  Det er underligt at læse, hvordan personer, der med knusende ro accepterer den muslimske mammutindvandring fra Mellemøsten og Afrika med dens umådelige udgifter, mange voldtægter, overfald m.m., hidser sig op over en masse ulykker, som indtil videre kun eksisterer i deres egne fantasier om en anden verdensdel.

  Så længe vi ikke formår at feje for egen dør, har vi ingen ret til at dømme USA, og skulle der under Trump udvikle sig et pøbelvælde, er det sikkert blot et praj om, hvad der er på vej hos os selv.

 173. Af Erik Larsen

  -

  Kære Maria Due, helt enig og man bliver bestemt meget nervøs for sine børn og børnebørn, når man ser medierne og de såkaldte “venligboere”, samt kultureliten og medierne nu uafbrudt jagter en person der ikke engang har fået én eneste chance for at bare begynde at gøre hvad han vil.
  Desværre har A.Aamund jo ret at de fleste i vores folketing er rene “kolbøtter”
  Men at vi samtidig har en befolkning i dag der åbenbart intet forstår af faren og den frygtelige fremtid som kun de mulltkulti-danskere ønsker..
  Tænk hvis VI havde en statsminister, der sagde at nu er det jer danskere det drejer sig om og ikke 20-35-årige mandlige fup-asylansøgere vi skal gøre mest for!
  Men vi har mindst 8-9 “kolbøttepartier” – that’s it!

 174. Af Benny Bo lander

  -

  Jens Hassan

  Enig. I dag lyder sangen bare med skadefryd fra horderne af Nordafrikanske velfærdsturister.

 175. Af J. Hans en

  -

  AF SVEN D JENS EN – 27. JANUAR 2017 14:20

  Elite og elite.
  Men korrekt er det da, at undertegnede ikke kender så meget til Sve nd Jen sens verden.
  Men det er ikke fordi undertegnede ser ned på bodegafolket og lavadelen.
  Sven d Jen sen og hans ligesindede skal der også være plads til.

 176. Af J Hans en

  -

  AF S VEND JENS EN – 27. JANUAR 2017 14:20

  Elite og elite.
  Men korrekt er det da, at undertegnede ikke kender så meget til S. Jen sens verden.
  Men det er ikke fordi undertegnede ser ned på bodegafolket og lavadelen.
  Svend Jen sen og hans ligesindede skal der også være plads til.
  Og buksemariusser kan da virke meget sjove.

 177. Af lisbeth Sørensen

  -

  “George Bush: War on drugs!
  George W Bush: War on terror!
  Donald Trump: War on truth!

  De to første var dømt til at mislykkes. Det er den tredje ikke.”

  Fin kommentar..Uden tvivl at denne lavkulturelle borgerlige fascistiske tilgang som Trump repræsentere, er den største samfundstrussel mod anstændighed og verdensorden, som vi nogensinde har set…

Kommentarer er lukket.