Misundelsen trives i dette lighedsliderlige land

Af Amalie Lyhne 53

Topskatten har i borgerligt-liberale kredse længe gået under navnet ”misundelsesskatten”. Misundelse er nemlig den eneste logiske grund til dens eksistens: Den skader væksten, den bidrager ikke med særlig mange penge til statskassen og vil derfor ikke koste særlig meget at fjerne. Men de der rige bankdirektører skal sgu ikke tro, de er noget, og hvad skal de også med en ekstra Mercedes? Næ, topskatten beholder vi.

Ja, politik er et irrationel foretagende. Og misundelse er faktisk en ret almindelig politisk motivation her i dette lighedsliderlige land.

Se nu bare den aktuelle debat om Radio 24/7’s placering: ingen fornuft, ren misundelse.

Skiftende regeringer har troet højt og helligt på det kloge i at flytte statslige arbejdspladser ud af København, selvom diverse ekspertudsagn og praktiske erfaringer fra Norge fortæller en anden historie. Men mange vælgere er bekymrede over Udkantsdanmarks fremtid, og mange politikere er selvsagt valgt dér, og derfor er det dejligt at foreslå noget så konkret og slagkraftigt som at flytte en styrelse eller et institut eller en radiostation til provinsen.

Det var Socialdemokratiets finansordfører Benny Engelbrecht, som forleden foreslog at flytte Radio 24/7 til Sønderjylland – hvor han sjovt nok selv er valgt. Han begrundede forslaget med, at radiostationens ”navlefnullerpillende kendisværter” ville have godt af at se verden fra et sønderjysk perspektiv.

Det ville de måske. Men nu er der bare det særlige ved Radio 24/7, at det er en taleradio med en lang række programmer, som på den ene eller den anden måde omhandler politik og samfund. Derfor er stationen helt afhængig af, at politikere, eksperter, meningsdannere og topfolk i organisationer og virksomheder konstant går ind og ud af svingdøren. Og den slags mennesker – om man kan lide det eller ej – bor og arbejder altså i Københavnsområdet. Ligesom det er travle folk – om man kan lide det eller ej – som ikke gider at være i radioen i fem minutter, hvis det tager en halv dag at komme frem og tilbage.

Nu kan man uden tvivl lave spændende radio fra provinsen. Men så er det dét, man vil – lave spændende radio fra provinsen. Hvis man vil lave Radio 24/7, som Radio 24/7 er i dag, så er stationen nødt til at ligge i Københavnsområdet. At påstå noget andet er, som 24/7’s Mads Brügger så rigtigt sagde det, letkøbt provins-populisme. Det er misundelsespolitik, som kun har til formål at få København ned med nakken.

For det er altså ganske naturligt, at Danmark har en hovedstad, og at den politiske magt har samlet sig dér. Sådan er det også i alle andre lande. Det behøver man hverken at begræde eller at være misundelig over.

Der bliver allerede i dag gjort rigtig meget for at hjælpe Udkantsdanmark, og de enkelte indsatser kan være fine nok. Men på et eller andet tidspunkt må man vel også sige stop og lade urbanisering være urbanisering.

Misundelse kommer man i hvert fald ikke langt med.

 

53 kommentarer RSS

 1. Af J. Hanse n

  -

  Misundelsen trives i dette lighedsliderlige land.
  Skriver Amalie Lyhne.

  Her må man nok give Amalie Lyhne ret for en sjælden gangs skyld.
  Der er nok ingen tvivl om at de udstødte, de fattige, kontanthjælpsmodtagerne, de arbejdsløse, de hjemløse og andre udsatte er en smule misundelige over, at overklassen og de velhavende får skattelettelser, billige luksus biler og lave ejendomsskatter.

 2. Af Niels Larsen

  -

  Jeg er Nye Borgerlige vælger. Mit parti går også ind for afskaffelse af topskatten.

  Jeg mener nu, at der er langt større behov for at give skattelettelser til pensionister og andre lavindkomstsgrupper.

  Direktøren klarer sig nok uden en ekstra flaske Whisky. Arbejdsmand Jensen kunne nok trænge til en ny skjorte mere.

 3. Af Helge Nørager

  -

  “Topskatten har i borgerligt-liberale kredse længe gået under navnet ”misundelsesskatten”. Misundelse er nemlig den eneste logiske grund til dens eksistens: Den skader væksten, den bidrager ikke med særlig mange penge til statskassen og vil derfor ikke koste særlig meget at fjerne. ”

  I en Trump tid hvor fakta er løgne, og onde visioner sandhed.
  Lighedsliderlig, sikken en gang newspeak, og så er rendestens linjen med fri lokumssnak om fækalier lagt.
  For dem som er uenige er lighedsliderlige.
  Så er alt tale om god tone vist pist borte, og ballet åbnet for verbalt uhøvisk tale.

  Men kom lige med en eneste undersøgelse som beviser at det som skrives i første afsnit er sandt.
  Bare en undersøgelse som har evidens for påstande.

  Hvad der derimod er mange videnskabelige undersøgelser som beviser er følgende påstand.

  Øget økonomisk ulighed, giver øget social uro og politisk ustabilitet.

  Hvis det at ønske et stabilt samfund er at være lighedsliderlig, er det du prædiker om ren ondskab.
  For du argumentere for mere social uro, mere politisk ustabilitet.
  Og det kan kun i sandhed onde ønske.

 4. Af Benny Bolander

  -

  Overklassen, som en blogger så malende omtaler almindelige stabile lønmodtagere, får såmænd intet.

  Vi får bare lov til at beholde lidt flere af de penge vi selv har tjent.

  Vi ser desværre tendensen ved Folketingsvalgene: Det drejer sig i stigende grad for de røde partier om at lokke vælgere til ved at love dem, at de kan stemme sig til andres penge.

 5. Af Jesper Lund

  -

  Kontanthjælpsloftet burde kaldes ”misundelsesloftet”. Vi under ikke dem, som er udenfor arbejdsmarkedet rimelige levevilkår. De skal ned med nakken.

 6. Af Niels Juul Hansen

  -

  @Amalie Lyhne

  Jeg er helt enig med dig m.h.t. flytning af eksempelvis radio 24/7 til en by i provinsen, selvom ikke alle kändisser og eksperter behøver at troppe op i et radiostudie i København. Mobiltelefonen er opfundet

  Jeg bor selv i Hovedstadsområdet (Kgs. Lyngby) og har sommerhus på Bornholm. Jeg synes,at P4 har en virkelig god og underholdende lokalradio der.

  Med hensyn dine kommentarer om topskat, så er der intet nyt under solen. Udtrykket ‘misundelsesskat’ er meget gammelt, og har ikke specielt noget med topskat at gøre.

  Det har længe været brugt af den konservative og liberale højrefløj, hvis nogen formastede sig til at mene, at ‘de brede skuldre bør løfte den største byrde’. Denne højrefløj har, ligesom højrefløjen i mange andre lande, forsøgt at bilde befolkningerne ind at ‘trickle down economy’
  er en naturlov. Forkæl de allerrigeste og pisk de allerfattigste – så bliver alle rige og glade. Donald Trump og det republikanske parti i en nøddeskal. It’s fantastic, beautiful, big league. They love it!

  I dag har flere og flere politikere, økonomer og forretningsfolk erkendt, at ulighed, sammen med klimaet, er blandt de største udfordringer i verden.

  Når store virksomheder – banker, investeringsselskaber, og globale virksomheder – giver topledelsen gyldne faldskærme i milliardklassen, så har kritikken af det intet med misundelse at gøre. Udtryk som manglende fairness og retfærdighed er mere nærliggende.

 7. Af Chr Jensen

  -

  Ja, og det burde egentlig være omvendt. For “de udstødte, de fattige, kontanthjælpsmodtagerne, de arbejdsløse, de hjemløse og andre udsatte”, som J. Hansen kalder dem, får flere penge foræret fra fælleskassen i Danmark, end de ville have fået i næsten ethvert andet land – mens “overklassen og de velhavende” betaler mere til fælleskassen, end de ville have gjort i næsten ethvert andet land.
  I øvrigt er “fattige” et relativt begreb. I andre lande er man fattig, hvis man ikke har råd til tre måltider om dagen. I Danmark er man “fattig”, hvis ens forkælede unger ikke har den allernyeste iPhone, eller hvis man kun kan flyve på charterferie en enkelt gang om året.

 8. Af bent anders

  -

  I politiske kredse bruges ord efterhånden mest til at skjule de virkelige hensigter. Man taler om lighed, retfærdighed, kvindesag, klimaredning, solidaritet, godhed og verdensredning osv., men i virkeligheden vil de skinhellige “humanister” og lighedsfanatikere bare rage til sig, og deres ideologier og magtforvaltning frembringer død og elendighed. Bare se hvad der foregår i England, Frankrig, Sverige og Tyskland. Hos Sørine den 24. ds. kan man læse om den “humanistiske” familiepolitik der har skadet utallige familier.

 9. Af lisbeth Sørensen

  -

  Topskatten har i borgerligt-liberale kredse længe gået under navnet ”misundelsesskatten”. Misundelse er nemlig den eneste logiske grund til dens eksistens:

  Rent liberalist ævl naturligvis…Men naturligvis skal vi have skatter på værdier og ikke blot en topskat der uafbrudt falder og falder..Thomas Piketty´s model om skatter på værdier, er eneste samfunds løsning der er fair mht. skatter og afgifter, som kan få vendt skuden mht. den stigende ulighed under den blå regering.

 10. Af lisbeth Sørensen

  -

  “Topskatten har i borgerligt-liberale kredse længe gået under navnet ”misundelsesskatten”. Misundelse er nemlig den eneste logiske grund til dens eksistens: ”

  Rent liberalist forvrøvlet forståelse naturligvis…Men naturligvis skal vi have skatter på værdier og ikke blot en topskat der uafbrudt falder og falder..Thomas Piketty´s model om skatter på værdier, er eneste samfunds løsning der er fair mht. skatter og afgifter, som kan få vendt skuden mht. den stigende ulighed under den blå regering.

 11. Af lisbeth Sørensen

  -

  At flytte statslige arbejdspladser i radio 24/7 til sønderjylland er et af årets mest geniale socialdemokratiske forslag..Radioen har modtaget halvanden milliard i statsstøtte, er rent vrøvl, og alle pengene går til at betale 6ooo kr. i timen til værterne fra denne avis´s blogge..80% af budgettet går til overbetalte radioværter i 24/7..Det må kunne gøres billigere i sønderjylland ?

  Radio 24/7 er derudover absolut uundværligt i Danmark..Det er teenage værer på overdrev generelt, og er absolut en skamplet at statskroner bruges på det vås..Den skal være sponsoreret af saxo bank mv. eller nedlægges…Værterne skal højst have 2oo kr. i timen for at deltage, og ikke 6ooo kr. som nu. Dette ville også betyde mere egnet værter til radiostationen

  PS har også et indlæg i filteret om økonomisk ulighed og skatter på værdier?..

 12. Af lisbeth Sørensen

  -

  2 indlæg i filteret, ytringsfriheden er nedlagt?

 13. Af Benny Bolander

  -

  Der er så meget kvinder ikke forstår…

 14. Af Birger Nielsen

  -

  Amalie skriver:
  “Men de der rige bankdirektører skal sgu ikke tro, de er noget, og hvad skal de også med en ekstra Mercedes? Næ, topskatten beholder vi ”

  Man kan vel nok undre sig over, at når de store erhvervsledere fejler, så får de ofte ud over deres store løn, et kæmpebeløb oven i, samt måske en plads i bestyrelsen. Tænk på de mange chefer i forbindelse med finanskrisen, fx. Straarup, som kostode Danske Bank et tocifret milliardbeløb.
  Er topskatten i øvrigt ikke sat væsentligt ned de senere år ?
  Ingen misundelse fra min side, men måde med alt.
  Misundelse er en grim ting, men grådighed værre.

 15. Af Thomas Larsen

  -

  Misundelses-argumentet fortæller langt mere om dig og om hvordan du tænker end om andre mennesker.

  Vi er faktisk ret mange som har nok og som har det godt og under andre som ikke er så heldige at de også skal have det godt – og derfor mener at nogle mennesker ikke skal tjene flere millioner om året (måneden for nogle) uden at ønske deres liv eller penge. (hvem tror at man har brug for flere biler og huse og etc etc.

  (det som er fascinerende er at typer som dig påstår at man ikke kan tjene penge i Danmark – jo må indrømme at folk der har råd til at købe huse for 20 millioner må have stjålet dem da de jo ikke kan tjene dem i Danmark)

  Jeg er født i 1970. Har fået min uddannelse betalt, lige fra folkeskole og frem. Jeg har været heldig at være blevet født i en familie hvor alle er højuddannet og det er jeg også blevet. To lange uddannnelser. Så jeg er også så heldig at jeg både havde helbredet og hjernen til studier – det er ikke noget som er min egen fortjeneste men held. (held at jeg er født her, af de forældre jeg er født af og med den intelligens jeg har) – andre er ikke så heldige.

  Jeg er vokset op i et i et trygt samfund og jeg har fået muligheder som jeg synes andre også burde have. Jeg betaler topskat og ville ikke have noget imod at betale mere (jeg er selvstændig og arbejder 6o timer om ugen men med noget som interesser mig og er godt tilfreds – jeg har ikke brug for to sportsvogne eller flere penge – ikke så længe der er mennesker som ikke har det basale – (og med det mener jeg ikke mad og tag over hovedet men at alle børn f. eks fortjener at komme på ferie og kunne fejre fødselsdag etc)

  Et godt liv for alle – jeg arbejder gerne for andre da jeg har hvad jeg skal bruge. og kunne endda sagtens undvære end del mere hvis andre mangler.

  Alle undersøgelser viser (ALLE) at sammenhængskraften i et land falder hvis der er stor ulighed. Levealder falder og sundhed (som en stor undersøgelse i dag viser i Stor -Britannien). Kriminalitet vokser og lykke falder.

  Ulighed er skidt for et land.

  Så misundelse kommer ikke ind i billedet men en holdning til retfærdighed og empati med andre mennesker som du tilsyneladende ikke har – men misundelse har du siden du mener at andre også har den.

 16. Af Jonas Jensen

  -

  Hvem er det postulerede ‘vi’ der beholder topskatten så den stakkels bankdirektør ikke kan få sin ekstra Mercedes? Ingen beholder skatten; den bliver omfordelt til værdigt trængende – kun sådan bliver hele samfundet rigere. ‘Trickle-down’ er et udokumenteret liberalt fatamorgana, og den ekstra Mercedes bidrager ikke med andet end ekstra forurening.

 17. Af Gert Monrad

  -

  Da politikerne meget gerne vil flytte arbejdspladser til Jylland, så kunne de jo starte med, at
  flytte folketinget til f.eks. Viborg, eller Frederikshavn, så ville de jo vise et godt eksempel.

 18. Af Per Frederiksen

  -

  Nå, da…
  Tales der lidt ned til provinsen i dette indlæg? I ved, derude hvor de køer går, som leverer mælken til din caffé latte på Københavnercaféen…
  Langt de fleste danskere bor i provinsen, og der ligger en hel del meget store virksomheder i Jylland. Der ligger også nogle af de bedste museer i Danmark, og der arrangeres masser af store begivenheder – der bor såmænd også politikere, meningsdannere og rigtigt dygtige kunstnere derovre…
  Radio 24/7 må de gerne beholde i København. Den er efterhånden bare en sladderkasse med stærkt overdrevne jingler, der blæses ind hvert 7. sekund, og maniske studieværter, der helst vil høre på sig selv..
  Det er sært, som København tales op i visse kredse, men det er vel fedt, at man kan købe 50 kvadratmeter bolig derinde til samme pris som et landsted på Langeland og så til lyden af 50.000 passerende biler ud for stuevinduet hver dag. Oven i købet i noget af det mest moderne (læs grimme) arkitektur, der kan opstøves i disse tider. Ja, her bliver jeg sgu misundelig, ja faktisk helt ‘misundelsesliderlig’, når jeg kigger ud på søen, træerne og stjerne fra mit bondehus i provinsen, der snart er betalt, og drømmer mig ind til bilos og støj. Men jeg er jo heller ikke en kendt meningsdanner eller en af topfolkene i Amalies verden.

  Topskatten er vel bare et udtryk for, at de bredeste skuldre – du ved, dem vi allesammen har givet de bedste uddannelser gratis – skal bære lidt mere.
  Middel- og overklassen i Danmark har absolut ikke noget at pive over, de (vi) er vel blandt de mest priviligerede på denne planet. De fleste af os har fede pensioner, gode fratrædelsesaftaler, sygeforsikringer og meget andet, som nok skal supplere tabet på den sidst tjente million.

 19. Af Mogens Stig Moeller

  -

  Den værste misundelse i dette land er de riges misundelse på de fattige. De skal ydmyges og udskammes, og samtidig skal de gøres mere fattige så der kan blive råd til at lette topskatten for de allerede velbjærgede. Topskatten er ikke en misundelsesskat, men et tegn på solidaritet – at de bredeste skuldre skal bære de tungeste læs. Men solidaritet er nok et fremmedord idag.

 20. Af alexis borderon

  -

  er der nogen der kan retfærdiggøre at over et vis beløb i indkomst skal man aflevere forholdsvis mere til fælleskabet end de andre ? der er ikke meget lighed i topskat spørgsmål.

 21. Af B. Mortensen

  -

  Lyhne.
  Rand har ikke levet forgæves kan jeg se!
  Som en skriver så smukt er meningen med topskatten, at de bredeste skuldreskal bære det tungeste læs…

 22. Af N- Niller

  -

  Enhver er sin egen lykkes smed! -man kan også sige hvad rager alle andre mig bare jeg selv har hvad jeg skal have og gerne mere til
  Dette er drømmescenariet for enhver liberalist , og man må bare konstaterer at Samuelsen -Amnitzbøll og Birk Olesen til fulde lever op til dette.
  Da de fik muligheden for personlig vinding ved at gå i regering-glemte de alt det andet som de ellers højtideligt,ja vel nærmest manisk ,har prædiket om i flere år.

 23. Af alexis borderon

  -

  Mogens stig, du har absolut ret,
  derfor bør de smarte topskat betaler mindske deres skulder : arbejde mindre så man ikke betaler topskatten 🙂

 24. Af jens Petersen

  -

  @THOMAS LARSEN – 26. JANUAR 2017 14:23

  Vi er faktisk nogen der ikke synes det er et værdigt liv for de der ikke er så heldige – syge, handikappede, lavintiligente… – at de placeres indelukket i diverse velmenene pasninges/opbevaringssystemer, men synes at det er langt mere rimeligt at et samfund er bygget til at allle får lov at føle sig værdifulde som mennesker.

  Vi er også nogen der ikke ligefrem ser Sverige, Holland, Tyskland…. dysfunktionelle samfund uden sammenhængskraft.

  Når man omgåes mennesker som samfundet dag ud og dag ind fortæller det ikke værdsætter og ikke har brug for så må jeg sige at dine holdninger er noget af det mest umenneskelige og associale. Danmark har verdens højeste overførselsindkomster, nogle af verdens højeste leveomkostninger og et af de mest intolerante lande.

  Topskatten har intet financielt formål, og gør kun at de mennesker der frivilligt kunne påtage sig et socialt ansvar har færre muligheder.

 25. Af lisbeth Sørensen

  -

  Vi sender indlægget til Engelbrecht her, da det ikke lader til at komme igennem, og emnet er det samme….Har også to indlæg i filteret her?

  Radio 24/ er en borgerlig radiostation som har modtaget i omegnen af 1,5 milliarder kr. i statsstøtte..giver ingen mening at DK skal have en borgerlig radiostation, når vi ikke har en rød.
  Værterne der-mestendels bloggere og journalister fra Berlingske- modtager 6ooo kr. pr. time der er i æteren..Dette beløb skal ned på 2oo kr…

  Derudover er 24/7 et såkaldt “borgerlig lavkultur udbud”…Så sønderjylland ville nok være passende at lægge den i?

  ” ”Muligvis vil enkelte navlefnullerpillende kendisværter have svært ved at se sig blive blandet med “pøblen”

  Engelbrecht din Danske helt..Tak for at du endelig siger hvad alle anstændige Danskere allerede tænker, og har tænkt mht. 24/7 siden dens opstart.

  “Når det kan lade gøre, skyldes det i høj grad, at hovedparten af 24Syvs radioværter er freelancere, der møder ind på redaktionen i København, ”

  Du springer fuldstændigt over mht. de halvanden milliard og 6ooo kr. i timen disse “freelancer” får, samtidig med at de har snablen nede i andre statsstøttet foretagender, såsom Berlingske tidende og folketinget?

  Og glem nu ej heller at radioen er ejet af Berlingske selv, og derfor denne artikel og de mange andre for dens forsvar i avisen..Hvor er den røde radiostation der får halvanden milliard kr i statsstøtte? vi forlanger den indført med det samme,.

 26. Af lisbeth Sørensen

  -

  PS og har nu et tredje indlæg i filteret?

 27. Af lisbeth Sørensen

  -

  PS og har nu et tredje indlæg i filteret?

  kritik tolereres uden tvivl ikke af radio 24-7 som jo bekendt er ejede af Berlingske selv? Engel schmidt lader til at have samme ide.

 28. Af Rasmus Kjær

  -

  Jeg er lidt træt af at høre argumenter som ’stationen helt afhængig af, at politikere, eksperter, meningsdannere og topfolk i organisationer og virksomheder konstant går ind og ud af svingdøren’ og de derfor absolut skal være placeret i København. DR har ingen problemer med at lave at program fra Aarhus og have gæster med fra et andet studie i København (eller omvendt). De har endda et ugentligt program hvor værten sidder i Washington, og stadig kan de godt have gæster i studiet, fra København eller et andet sted.

 29. Af Thomas Borgsmidt

  -

  Misundelig på Dig, der har tosset rundt i egen selvovervurdering – og ruineret Dig selv i formodningen om, at Du var noget som helst værd?

  Selvfølgelig er Du bare affald – og jeg har ikke ondt af Dig.

 30. Af Per Frederiksen

  -

  @AF LISBETH SØRENSEN – 26. JANUAR 2017 15:10
  Nej da. Troede du, at Berlingske var et frit medie med ytringsfrihed og den slags… Berlingske er en forretning.

  Mit tidligere indlæg røg også i censuren, og det var nok en del mere lødigt end Amalies fordomsbaserede vrøvlerier…. En af grundene til, at jeg ikke vil betale et abonnement. Hvis en presse ikke er fri og åben, så er det ikke en presse.

 31. Af Kristian Andesen

  -

  Gab!

 32. Af arne mejlhede

  -

  Ytringsfrihed: DR sidder som en blæksprutte på næsten hele pressen politikkens hus,JP, nu også Børsen,og vore største forlag,det er synd for Danmark.Vi bliver nød til at flytte nogle institutioner ud,ellers bliver det hele indspist,det er jo DR politik der bliver ført i DK,og de vil også gerne bestemme politikken i andre lande .F.eks præsidentvalget i USA,hvorfor kan DR ikke bare acceptere at andre lande har deres regler og selvbestemmelse,Hvorfor denne tyrkertro på at vi er de eneste der kender sandheden.

 33. Af Nanna Krogh

  -

  Man ser så åbenlyst altid verden fra sit eget centrum. Her fra mit centrum, det skønne Bornholm, tænker jer, at det da snart må være slut med at hjælpe København. En by jeg holder meget af, og hvor begge mine børn bor, men som også får for meget støtte i forhold til andre steder i Danmark. I København bygges der metro. Her ligger et hav af uddannelser. Især det sidste er problematisk, da det betyder, at de unge studerende ikke kan finde et anstændigt sted at bo, som samtidig er til at betale. I København bygges der opera, teater og smukt bibliotek. Hmmmm. Der bliver allerede gjort rigtig meget for at hjælpe København, og de enkelte indsatser kan være fine nok. Men på et eller andet tidspunkt må man sige stop. Og nej, jeg er ikke spor misundelig. Jeg vil ikke bo i udkanten, men stortrives her i centrum.

 34. Af Gunnar Olsen

  -

  Pas på ikke at gå ” københavnersnude/ jydebonde” amok. At der er en skævhed er uomtvisteligt, men den rettes ikke op ved at tømme hovedstaden for kulturelle- og statslige institutioner og sprede dem ud med løs hånd over resten af landet. Noget sådant vil hverken bringe den lille skole eller do købmand tilbage til den skrantende landsby. Hvad der kan gøres for at fremme erhvervsudviklingen, må ikke forsømmes. men at tro, at man ved at dessimere hovedstaden revitaliserer provinsen er en illusion, – lige så visionsløst som f. eks. at flytte et par gamle smukke bygninger fra nyhavnskvarteret til Tyregod.
  Har man opholdt sig en del i udlandet, ved man, at de fleste er klar over, hvor København ligger, mens Danmarks placering for rigtig mange fortaber sig i det dunkle.
  Lad hovedstaden beholde sin kraft, det vil på sigt styrke HELE landet.
  Med venlig hilsen: En provinsbo.

 35. Af P. T.

  -

  Rigtigt Per Frederiksen spot on.

 36. Af Anita Storgaard

  -

  I århundreder har hovedstaden været med til at suge arbejdskraft og virksomheder til sig.
  Det har gjort at alle de midler der bruges på kollektiv trafik bliver placeret i Århus og København.

  Alt imens folk, der ikke har råd eller lyst til at bo i København, må finde sig i dårlige busforbindelser, som gør at bil er nødvendig.
  Så de der flytter til “provinsen”, hvilket noget jeg ofte hører at alt andet end Storkøbenhavn, Odense og Århus centrum er,
  Må have begrænsede jobmuligheder, manglende erhvervsliv og voldsom forringelse af boligværdi.

  Vækst er ikke kun for de 3-4 største byer i Danmark. Det er noget der skal komme hele landet til gode.

  Så tiltag der får flere til at flytte ud af storbyerne er nødvendige. For at imødekomme den boligmangel der er i storbyerne, og få boligpriserne til at stoppe med at falde i provinsen.
  Der er grænser for hvor mange skattekroner hovedstaden skal tage i forhold til resten af landet.

  Så de kære folk i København der nu føler sig ramt, får kun at mærke hvad vi i provinsen har måttet stå model til i mange år.
  Og de lider ikke, for Danmark er mere end København, og københavn har taget sin del af kagen.
  Vi har andre steder i landet der virkelig trænger til hjælp.
  Og så må københavnerne leve med, at det har en pris at have alting tæt på og ikke skal bekymre sig om bussen nu kommer før kl 10 ,når man skal møde kl.8 og have afleveret børn først.
  Jeg køber ikke den klagesang, København har haft alle fordelene i århundreder, så mon ikke de kan tåle at dele med os andre.
  Vi er nød til at erkende at Danskere også er folk fra landet, provinsen, og landsbyen.
  Vi kan ikke alle være i storbyerne? Det tror jeg bestemt heller ikke nogen københavner ønsker. Hvem vil have priserne på bolig til at stige meget mere, hvis alle os fra landet ville flytte til København?
  Så det er hvis i alles interesse, at vi deler goderne lidt bedre ud over Danmark.

 37. Af Jørgen Villy Madsen

  -

  Nu er det jo så heldigt for Lyhne og co., at ulighedsliderligheden har flertallet og magten i dette land. Det har den altid haft og intet tyder på, at det vil ændres, så hvad er problemet for Lyhne? Så længe de nationalkonservative og liberalkapitalistiske kræfter kan overbevise sig selv, hinanden og flertallet om, at uden ulighed er ægte velfærd umuligt, vil det kunne fortsætte til solen brænder ud. Det må da kunne trøste Amalie.

  Ingen er i tvivl om, at de ulighedsliderlige har fat i den lange ende, og at deres indsats for at øge uligheden og dermed velfærden til nye fantastiske højder vil lykkes, selvom de lighedsliderlige har haft held til at bevare deres misundelsesskat, hvorved de har bremset højrefløjens behjertede og helt igennem uegennyttige forsøg på at skabe velfærd. Det skal de lighedsliderlige ikke slippe godt fra.

 38. Af Bjørn Danh

  -

  Korrekt.

  jyderne har altid haft mindreværkskomplekser over for danskerne.

  Håber inderligt at dukketeatret amalienborg og krigshuset kristiansborg
  snart bliver exporteret til jylland,
  så vi kan få vores menneskelige Danmark tilbage.

  🙂

 39. Af Jørgen Villy Madsen

  -

  Nu er det jo så heldigt, at ulighedsliderligheden har flertallet og magten i dette land. Det har den altid haft og intet tyder på, at det vil ændres, så hvad er problemet? Så længe de nationalkonservative og liberalkapitalistiske kræfter kan overbevise sig selv, hinanden og flertallet om, at uden ulighed er ægte velfærd umuligt, vil uligheden fortsætte og udvikles. Det må da kunne trøste.

  Ingen er i tvivl om, at de ulighedsliderlige har fat i den lange ende, og at deres indsats for at øge uligheden og dermed velfærden til nye højder vil lykkes, selvom de lighedsliderlige har haft held til at bevare deres misundelsesskat, hvorved de har bremset højrefløjens behjertede og helt igennem uegennyttige forsøg på at øge velfærden.

 40. Af Jan Petersen

  -

  Normalt er det ret underholdene, når børn slår kolbøtter. Det er straks noget mere pinligt, når et populistliderligt medlem af Folketinget begiver sig af med samme børneleg. Har Danmark / danskerne virkelig fortjent de tomhjernede kolbøtter – de godt nok selv har stemt ind – i Folketinget?

 41. Af Svend Erik Mortensen

  -

  Bla Bla Bla Mig Mig Mig – Der er åbenbart stadig længere fra København til Jylland end fra Jylland til København. Er man et bedre menneske bare fordi man kan formulere sig uden at sige noget væsentligt.
  Mange tror det. Hold da nu sammen Danmark Vi har brug for hinanden. Vi der bor udenfor Sjælland behøver ikke at være Dumme bare fordi vi ikke har gået i skole til vi blev 30 år og så kun vil arbejde i 30 år herefter. Smil til Verden .

 42. Af Lis Jensen

  -

  Jeg har mit på det tørre. To voksne børn, hus og to biler, pensionsopsparing etc. Og jeg betaler gerne mere i skat for at hjælpe de svageste. Jeg finder det usmageligt, som vi blander syge og folk kun med ledighed sammen og placerer alle på kontanthjælp. Fratager dem retten til selvbestemmelse, ferie og udenlandsrejser, jager dem med virksomhedsfordelagtige længerevarende ulønnede ansættelser, uden at skele til at et menneske efter lang tids sygdom i virkeligheden har helt andre behov. De sortlistes på boligventelister, der hvor de har råd til at bo, og får kun hjælp til at finde alternativer hvis der er børn involveret. Jeg kan godt forstå hvis de er lidt misundelige, misundelige på det liv og de muligheder de kan se andre får stillet til rådighed,bare fordi de er så heldige,at de ikke et blevet ramt af en ulykkelig sygdom eller har støtte af velhavende forældre. Det er jo fakta at indkomstforskellene bare vokser og vokser så der er vist nærmere tale om formueliderlighed begærlighed, asocial adfærd og velfærdshadere i ordets oprindelig betydning.

 43. Af Jan Petersen

  -

  Formueliderlighed og velfærdshadere er i øvrigt to meget gode ord. Men, for at skabe en formue og selv være aktiv deltager i velfærdssamfundet – kræves vel lidt personlig engagement i forestillingen? Jeg har unægtelig mødt adskillige individer igennem årene, der absolut kun ønsker at nyde velfærdsgoder, men bestemt ikke ønsker at yde noget til velfærdsstaten. Det er vel ikke særlig fair? 🙁

 44. Af lisbeth Sørensen

  -

  Lyhne sæt venligst min kritik på af radio 24/7 i flere indlæg?

  godt klar at du arbejder for denne,B ejer denne mv. og tjener penge der..Men uværdigt at folket ikke har lov at kritisere denne..Ikke et fy ord af nogen art i mine 3 indlæg i filteret her?

 45. Af lisbeth Sørensen

  -

  Lyhne 3 indlæg her i filteret? Alle inde for debat reglerne?

 46. Af Jan Petersen

  -

  Høvl i øvrigt den Lisbeth fake ud -please 🙂

 47. Af lisbeth Sørensen

  -

  Ved godt at mine 3 indlæg i filteret er de 3 skarpeste kommentarer til dit indlæg, og ikke JP ævl og ligegyldigheder..Sæt dem venligst på i morgen…Tak..

 48. Af Jan Petersen

  -

  Fakes er fakes, uanset hvad 🙁

  Smid den fake klaphat ud 🙂

 49. Af lisbeth Sørensen

  -

  Smid nu den trold JP ud af debatten der aldrig relatere til emnet, men kun personangreb..Og sæt derimod mine 3 saglige indlæg om emnet på?

 50. Af Helge Nørager

  -

  Få timer efter denne blog kom regeringens nye forslag til boligbeskatning.

  En fladskat på alle boliger uanset pris.

  Det er at stille alle boligejere lige rig som fattig.

  Det kan vist lidt tragisk komisk kaldes regeringens iver efter lighed……………

  Er regeringen så lighedsliderlig ?.

  Eller er stanken af borgerlig dobbeltmoral så kvalmende at selv en Trump virker som et pust af frisk skovduft med fyrnåle.

  PS. Det forlyder at regeringen har sprængt alle rammer for brug af penge på Wunderbaums med skovduft, da regeringskontorer hærges af en ulidelig stank af selvfedme og egoisme.

 51. Af Happybrexit Heimlich

  -

  Mobbning är mobbning, vem den än riktar sig mot. Och mobbare är aldrig trevliga.
  Fra svenske Expressen. Så sandt så sandt. Hvem vil ikke hellere have Trump til statsminister end vor egen ulykke, -for slet ikke at tænke på alle de ignorante kolbøtter i Folketinget og regeringen. Trump er en self-made-man, som har tjent en enorm formue sammen, -alle andre fremstår som reverenter talt mislykkede figurer ved siden af. Mexico er naturligvis nødt til at få klaret sine problemer selv, -det er ikke noget USA har ansvar for, langt mindre kan man forlange at USA skal lægge milliontals dollars hvert år på at holde mexicanerne ude af landet.

 52. Af georg christensen

  -

  Det koster meget , når et samfunds troværdighed på grund af egen vinding overfor resten af verden ,sættes på spil og lader sig styre af forskellige ludomaner som alle kæmper for det samme, nemlig : I de sølle borgerfolk´s ledere, søger og hypper alt for ofte kun jeres egne kartofler, i ser ikke ,at det er naboen som med sin arbejdsydelse giver jer muligheden for at i udfolder jer..

  Når jeg så også skal lytte til “tomhedens” misundelses argumentation , får jeg kvalme, og opfatter kun argumentationen som småtbegavet “idiotisme”. I grunden bare noget som afleveres på “tisseanstalten” , der hvor affaldet leveres.

 53. Af lisbeth Sørensen

  -

  Har tre saglige debatindlæg i filteret?

  Muligt at få dem sat på?

Kommentarer er lukket.