Rydningen af Ungdomshuset: Da den yderste venstrefløj mistede enhver berettigelse

Af Amalie Lyhne 77

 

I dag er det præcis 10 år siden, at Ungdomshuset på Jagtvej med vold og magt blev ryddet. At det blev med vold og magt, var naturligvis de unges egen beslutning. I et retssamfund må man følge reglerne, og vil man ikke det, har det konsekvenser.

I et levende og åbent demokrati er det dog sundt med et vist mål af anarki – at unge mennesker en gang i mellem udfordrer det bestående, tester grænserne og råber lidt op. Nogle gange er det rent faktisk samfundets skyld, og så er det godt, at der bliver luftet nogle bannere. Dét har den yderste venstrefløj i et historisk perspektiv været god til. Før 68 havde vi i mange henseender et stivnet samfund, og det var godt, at venstrefløjen råbte op om frisind, kvindefrigørelse, gammeldags og ureflekteret pædagogik og ikke mindst tidens krige, som man med rette kunne være kritisk overfor.

Den yderste venstrefløj satte mange vigtige dagsordener, der blev lyttet på Christiansborg, og man formåede i høj grad at flytte samfundet.

Sådan er det ikke længere.

Kampen for frihed, frisind og mangfoldighed ligger tungt og solidt hos de liberale, mens venstrefløjen prædiker sundhed, pænhed og korrekthed. 68’erne er blevet gamle, og de har – sammen med deres unge arvtagere – forvandlet oprøret mod borgerlighed og småborgerlighed til en ny form for småborgerlighed, hvor der bliver slået hårdt ned på enhver, der træder bare den mindste smule ved siden af den snævre, unyttige og politisk korrekte sti.

Den bizarre og klaustrofobiske identitetspolitik har inficeret venstrefløjen, og senest var det Politikens Ditte Giese, der fik den yderste venstrefløjs ligegyldige og lattervækkende slagkraft at føle, da hun i et ellers klassisk venstrefløjsfeministisk indlæg formastede sig til at skrive om sin barndoms fastelavnsudklædninger, heriblandt en udklædning som kineser. Sådan noget må man sandelig ikke nævne, for så er man racist og privilegieblind.

Udviklingen har naturligvis været glidende, og mange faktorer spiller ind. Men rydningen af Ungdomshuset satte et højlydt, trist og uværdigt punktum for den yderste venstrefløjs berettigelse i dansk politik.

For de unge kæmpede hverken for de dårligst stillede, for fred, for global retfærdighed, for kvinderettigheder eller for noget som helst andet vigtigt. Nej, det var privilegerede unge mennesker fra middelklassen, der raserede en hel bydel, udsatte politibetjente for livsfare, gjorde almindelige borgere utrygge, smadrede små grønthandlere og kiosker og kostede skatteyderne millioner af kroner. For hvad? For at have et sted at hænge ud. For deres egen fornøjelses skyld. Fordi de ikke gad at finde noget vigtigere at kæmpe for.

Ungdomshusets brugere konstruerede en absurd fortælling om, at de var forfulgt og undertrykt af samfundet og af politikerne på Københavns Rådhus. De kaldte alle, der tillod sig at være kritiske over for dem eller blot at bære et slips, for fascister. Det var falsk, forkælet og ynkelig offer-retorik, og selve kampen for Ungdomshuset var en hån imod de mennesker på venstrefløjen, som rent faktisk kæmpede for noget vigtigt.

Siden er det kun gået ned af bakke for den yderste venstrefløj. Der kommer ingen nye og spændende ideer fra dén kant længere, og fløjens eneste interessante medie, Modkraft, lukkede for en måned siden. De unge stemmer i stigende grad borgerligt, den venstreorienterede tænketank, Cevea, er ikke i nærheden af at være så dagsordensættende som den borgerlige ditto Cepos, og Mette Frederiksen satser på at vinde næste valg på en stram udlændingepolitik og et hjerteligt forhold til Dansk Folkeparti.

Der findes naturligvis stadig unge mennesker på den yderste venstrefløj. De demonstrerer i dag i anledningen af 10-året for rydningen. Og i invitationen til demonstrationen understreger de, hvor vagt, ligegyldigt og verdensfjernt deres politiske projekt er:

”10 år efter rydningen har mange ting ændret sig. Faderhuset er dødt, og vi har vundet kampen for et nyt hus – men den arrogance og kynisme, der er blevet regeringens og Københavns Kommunes varemærke, lever videre i bedste velgående. Den politik, der førte til Ungdomshusets rydning, fortsætter dens frontalangreb mod ikke blot den alternative ungdomskultur, men mod hele Nørrebro.”

1. marts 2007 gjorde den yderste venstrefløj sig selv totalt overflødig i den seriøse samfundsdebat. Tillykke med det.

77 kommentarer RSS

 1. Af Jan Petersen

  -

  Venstrefløjs pøblen kan takke venstrefløjs journalister og bias fakestream medier for overhovedet at nå offentligheden med diverse hovedløse aktioner. De dage er forhåbentlig slut, hvor flere og flere gennemskuer fake news strømmen.

 2. Af Jakob Schmidt Rasmussen

  -

  Der er flere unge hjemløse end nogensinde, så der er simpelthen brug for fornuftige boligaktivister, men de mangler desværre!

  De autonome har mere travlt med, at forsvare islamofascisterne i Hizb Ut-Tahrir mod enhver kritik, end med, at kæmpe for flere gode boliger, som almindelige mennesker har råd til at bo i.

  Dén kamp er der ellers mange københavnere, der stadig vil have sympati for.

  De autonome glemte, at BZ-bevægelsens primære eksistensberettigelse var, at skaffe flere, billige boliger i København, og dén kamp er mere aktuel, end nogensinde før, selvom bl.a. Enhedslisten i København har sørget for, at der trods alt er kommet gang i byggeriet af billige boliger i byen igen.

  Men det skulle nødig gå som i Storbritannien, hvor almindelige lønmodtagere ikke har råd til at bo i landets hovedstad mere, og den kamp vil de fleste støtte, og derfor burde de autonome blive boligaktivister igen.

 3. Af Niels Larsen

  -

  Hvis fascisterne i AFA ville have lidt sympati, så kæmpede de for at danskerne fremfor de fremmede kom forrest i boligkøerne, fik førsteret til hjælp og blev placeret forrest i jobkøen.

  Men det giver naturligvis flere point i pladderhumanisternes bog at lefle for islamofascisterne og bekæmpe de danske patrioter.

  Fornuft er ikke et fremherskende træk hos AFA-fascisterne eller pladderhumanisterne…

 4. Af Tom Willer

  -

  De rige boligspekulanter, der i praksis er igang med, at smide almindelige lønmodtagere ud af København, bør også tage de unge københavneres voksende boligproblemer alvorligt, selvom det kan bremse stigningen i boligpriserne en smule, hvis der bliver bygget flere gode, billige lejeboliger ibyen, så deres arbejdsfri indtægt bliver en smule mindre.

  Om ikke andet, så har de udlændinge, som nu bygger og istandsætter de grådige og egoistiske boligspekulanters stadigt dyrere boliger, også brug for at sted at bo, som de kan betale med de slavelønninger, som spekulanterne betaler dem for, at bygge og istandsætte deres spekulantboliger.

 5. Af Jens Mendel

  -

  Problemet er, at den københavnske venstrefløj er blevet kuppet af forvirrede kystbanesocialister, der ikke aner, hvorfor de kalder sig for venstreorienterede.

  For der er færre og færre rigtige, ufaglærte arbejdere, der har råd til at bo i København, og de faglærte arbejdere, der bor i byen, er blevet grådige boligspekulanter, der hellere vil score en arbejdsfri gevinst på at sælge boligen så dyrt som muligt, end de vil være solidariske med de unge, der desperat søger efter en bolig i byen, der er til at betale.

  Den udvikling startede efter, at Københavns tidligere, socialdemokratiske Overborgmester, Egon Weidekamp, indledte en kynisk boligpolitik i København, der havde til formål, at få de lavtlønnede lønmodtagere til, at flytte ud til betonforstæderne, for at få flere gode skatteydere til byen.

 6. Af jens petersen

  -

  BZ bevægelsen, Ungdomshuset og den ekstreme venstrefløj drejede sig andrig og drejer sig ikke om at gøre noget for andre, men at gøre noget for sig selv uden det besvær det er selv at skulle skabe tingene.

  Tom Willer’s indlæg er et stereotypisk – jeg vil have flere privilegier – jeg har fortjent det og det er de andres skyld. Hele denne associale mentalitet hvor man ser sig selv som offer og hvis man er meget “social” så synes man udover man selv skal leve for andres regning og indsats, at man er solidarisk fordi man har fundet en eller anden gruppe som man også synes skal forplejes.

  Det der altid går igen i hele dette system er at det ALDRIG er den venstreorienterede der skal yde en indsats for andre, men at man synes det er ok – som man gjorde ved ungdomshuset – hvor man truede kvinder med barnevogne med vold hvis de ikke ville skrive under på støtteerklæringer.

 7. Af Arvid Holm

  -

  Ungdomsoprøret omkring år 1968 medførte vold mod politiet form af brandbomber og brostenskast.
  Det blev imødegået med “pansring” af politiet med beskyttelsesdragter og skjolde, så den venstreorienterede presse kunne nedtone demonstranternes drabsforsøg til drengestreger.
  I dag kan demonstrationer være meget bekostelige, idet politiets personale helst skal være i flertal, så politiforretningen kan gennemføres ved skånsom fixering af de deltagende individer, der stadig skaber sig som vilde dyr.
  Måske skulle man i stedet sende små kampgrupper med automatvåben?
  Det ville være billigere og medføre færre voldelige demonstrationer.
  Og måske undgik man, at nogle mennesker opfatter voldelig selvtægt som en acceptabel politisk fremgangsmåde.

 8. Af b niel

  -

  I vore dage dage kalder de anti-danske venstrefløjs-fascister sig jo for anti-fascister og humanister, selvom de fleste af deres aktiviteter går ud på at undergrave demokratiet, velfærden, lov og ret samt det danske folks familieværdier og ret til en fredelig og menneskeværdig fremtid. Venstrefløjs-fascisterne nærer et så sygeligt had til deres eget folk og land, at de ønsker folket udskiftet og landet forvandlet til et diktatur og islamisk kalifat. Sverige er deres store forbillede.

 9. Af Tue Nielsen

  -

  @Arvid Holm

  Politiet skal selvfølgelig stoppe vilde gadekampe, som dem vi så i forbindelse med rydningen af Ungdomshuset, og det er politiet selvfølgelig parat til at gøre igen, hvis, eller rettere; når, det bliver nødvendigt.

  Men jeg tvivler nu lidt på, at danske betjente vil lade sig militarisere og bruge tunge våben, for at nedkæmpe unge boligaktivister, der ikke kan finde en bolig, der er til at betale, og som derfor er desperate.

  Vi plejer ikke, at løse politiske problemer med vold i Danmark – det er simpelthen udansk – og det er jo politiske beslutninger, der er skyld i, at der mangler billige boliger i København.

 10. Af Kurt Jensen

  -

  Så længe de autonome konsekvent forsvarer de islamistiske fascister og antisemitter i Hizb Ut-Tahrir, der har haft en talsmand, der blev dømt efter racismeparagraffen, for at opfordre til mord på jøder, så har de idioter ikke mere med venstrefløjen at gøre, end nazisternes gadehær, SA, havde.

  Man kan simpelthen ikke kalde sig for venstreorienteret, hvis man konsekvent forsvarer racistiske jødehadere, der opfordrer til ord på jøder.

 11. Af - Niller

  -

  Ja og der var også lige en krig i Vietnam der pustede til et ungdomsoprør, jeg mener at huske der i forbindelse med fremvisningen af filmen de grønne baretter med John Wayne var optøjer og protester mod både filmen og Verdensbanken som skulle holde et møde i København
  Det var på Vesterbrogade ved Saga biografen som ikke eksisterer mere at det foregik samt i dele af det indre København.

 12. Af Jakob Schmidt Rasmussen

  -

  De autonome har et ungdomshus.

  Hvis de autonome opretholder deres modstand mod, at der bliver bygget midlertidige boliger til hjemløse på den grund, hvor det tidligere Ungdomshus lå, så skal de have utroligt gode argumenter for, at gøre det, hvis de skal have blot skyggen af eksistensberettigelse fremover!

 13. Af Tone Vendelbo Hansen

  -

  Hvis dét, de autonome forlanger, er en ny base, hvor de kan planlægge voldelige aktioner, som et led i en genoplivning af 68’ernes ungdomsoprør, så må de have røget noget, de ikke tåler, hvis de tror, at politikerne giver efter!

 14. Af b jørgensen

  -

  Ja, venstrefløj er de vel egentlig ikke, disse anti-fascister. De er bare så uvidende, indoktrinerede eller ubegavede at de ikke forstår sig selv som en slags røde na zi er, selvom det er netop hvad de er. Iøvrigt er der gode grunde til at demonstrere mod både boligpolitikken, velfærdsnedbrydningen, den mands- og familiefjendske familiepolitik, den umenneskelige og dødbringende sundhedspolitik, den uretfærdige og asociale behandling af voldsofre, gamle, arbejdsløse og hjemløse…. invasionen og meget mere. På disse områder er der nærmest ingen som protesterer. Det er sløvt, og det ender sikkert med at danskerne kommer til at finde sig i endnu flere politiske svinestreger end de hidtil har måttet tåle.

 15. Af - Niller

  -

  @ Tom Willer enig at byen skriger på billige lejeboliger .
  Ritt Bjerregård forsøgte sig med de 5000 boliger til 5000kr i leje om måneden men rendte ind i så store problemer at det bare blev til sølle 12 stk i Sydhavnen.

  Og det ville da være et glimrende alternativ til ungdomshuset at opføre ungdomsboliger på stedet som Jakob er inde på -og mon ikke et sådanne projekt kan opnå økonomisk støtte i en eller anden form.

 16. Af Jan Johansen

  -

  De relativt få mennesker, der bakkede op om det daværende ungdomshus, bad jo selv om at få sat en stopper for det vanvid, de havde sat i gang. De havde af flere omgange brudt ind i andres tomme ejendomme og barrikaderet dem over tid. Det stod på i mange år, og de blev ved i den tro, at det var et tag-selv-bord, de var vokset op i, men det var og er det tilfældigvis ikke. Efterhånden blev deres metoder så grove, at man var nødt til at sætte dem stolen for døren og rive Ungdomshuset ned. Senere blev der oprettet et andet ungdomshus på Dortheavej, vist nok på Nørrebro. Det hører vi ikke så meget til, så vi må gå ud fra, at den gruppe + nye grupperinger, der måtte være kommet til, er blevet lidt mere fornuftige og ansvarsbevidste. Det tjener jo os alle bedst. Iøvrigt har vi nok af så mange andre problemer. De løses bedst i fællesskab.

 17. Af Niels Lemche

  -

  KURT JENSEN, husk at det yderste højre ikke er ret langt fra det yderste venstre, når man sidder i en hestesko som i parlamenter. Det klassiske afhop var Goebbels, da han i Weimartiden gok de få skridt over gulvet fra venstresocialisterne, hvor han havde sin plads, til nazisterne.

  Det er mere en mentalitet end en ideologi.

 18. Af Morten Andersen

  -

  Jeg er ikke enig med Amalie Lyhne i, at den yderste venstrefløj er blevet overflødig, det har den altid været. Derfor blev den også uden ophold, politisk, på arbejdspladserne, i fagforeningerne bekæmpet af de ikke-overflødige socialdemokrater med Anker Jørgensen og hans forgængere, minus akademikeren Krag, i spidsen.

 19. Af Jan Johansen

  -

  Hallo! Jeg sendte et lille beskedent indlæg her i eftermiddag. Kommer det først i morgen?
  Mvh Jan.

 20. Af Niels Larsen

  -

  Morten Andersen

  Jeg er ikke enig i at den yderste venstrefløj er overflødig.

  Det er vigtigt, at den fornuftige del af befolkningen til stadighed kan se præcis, hvor afstumpede disse fascister er.

 21. Af Ole H

  -

  De eneste overflødige er det yderste højre fra midt Venstre, DF og ud.

 22. Af J Nielsen

  -

  “Så længe de autonome konsekvent forsvarer de islamistiske fascister og antisemitter i Hizb Ut-Tahrir (…)”

  Det har jeg ikke lagt mærke til, men har sikkert ikke fulgt med her det sidste par år. Prøv at komme med nogle eksempler på denne konsekvens. Jeg kunne godt lide at vide hvad det er vi taler om her.

 23. Af P Christensen

  -

  Autonome er snotforkælede unge,
  som skulle sendes ud at forsørge sig selv.
  Om ikke andetsteds, så i junglen.
  Så havde de slet ikke tid til at kaste sten mod det “kapitalistiske” samfund,
  herunder også arbejderklassen, der brødføder dem.

 24. Af Martin Jørgensen

  -

  Er der nogen der har et bud på hvor disse snotforkælede autonome kommer fra og hvad er deres familiemæssige baggrund?
  Et forsigtig bud herfra lyder at en del kommer fra det etablerede akademiske miljø .

 25. Af Niels Larsen

  -

  Hvorfor skyder politiet ikke med skarpt? 🙁

 26. Af Jan Petersen

  -

  I øvrigt den vanlige fake news magtfordrejning fra fakestream DR og TV2, hvor iscenesat gadeuorden ifm Ungdomshuset kaldes for en demonstration.

 27. Af Flemming Lau

  -

  Det er en kendt sag, at borgerskabets børn fra kyst kommunerne, aftjener deres sociale “værnepligt” inden de skal på universitet. Så har de et alibi som kan sløre deres skyldfølelse over at være født med en sølvske i munden. Med ” samvittigheden” i orden kan de så som uddannede akademikere, agere som eksperter 10 år efter i DR, analyserende den kommende socialt “indignerede” generation. Ringen er sluttet, stafetten givet videre. Sådan blev den ged barberet!

 28. Af Hannibal Olsen

  -

  Tumperne ude på fløjene har altid været et affaldsprodukt. Det gælder venstrefløjen i 70’erne (kan i huske de komiske skolelærernarhatte der mente at de havde ret til selvtægt fordi vi andre var “vildførte”) som vi udslettede ved at splitte dem i atomer – KAP, SAP, DAP, Kommunister, Stalinister, Trotskister, og alle de andre laverestillede dyr i biotopen. Nu gør vi så det samme ved de højrenationale. Hidse idioterne op til at bekæmpe hinanden – Danskernes Parti, Tidehverv, Nye Borgerlige, DF og sindslignende mindreværdige . Det er lidt ulækkert at tørre bræk op, men endnu værre at lade det være.

 29. Af J. Hanse n

  -

  Amalie Lyhne er spindoktor for LA.
  Har dette parti ikke mistet enhver berettigelse efter, at det er gået i regering med Venstre.

 30. Af Kim Nielsen

  -

  Op i røven med dit småborgerlige lort. Politikerne røvpuler befolkningen og nedlægger velfærds-staten uden at befolkningen kan gøre en skid. Fattigdommen stiger, befolkningen får stress og presses til det yderste, af korrupte og egoistiske asociale politikere. De unge burde være et forbillede for os andre. Borgerne burde forlængst have sagt fra overfor politikernes overgreb. Drop din selvfede forkælede forargelse, og træk den sølvske ud af røven du er født med, og lugt til den. Det du lugter er virkeligheden for rigtig mange danskere.

 31. Af J. Hanse n

  -

  Inger Støjberg udtaler at ni årige flygtninge er forkælede nassere.
  Pape udtaler det samme om unge etniske danskere i bolignød.
  Det er en god arbejdsfordeling.
  Amalie Lyhne er deres velvillige lakaj.
  Mon ikke anna Sophia Hermansen dukker op i dagens løb med et indlæg som ligner en kopi af Amalie Lyhnes.

 32. Af h cl

  -

  Ki m ni el sen påstår at befolkningen intet kan gøre for at ændre udviklingen. Det er noget sludder. Det er rigtigt at danskerne er sløve, dorske og passive, mens deres land, byer, kvinder, velfærd og kultur overtages af importerede migranter, men det er jo sølle at danskerne bare roligt finder sig i at politikerne udleverer deres land og dem selv til undergang og massedød. Hvorfor demonstrerer de ikke udenfor Chrborg og overfor partierne?

 33. Af h cl

  -

  Et folk der finder sig i alt fra kriminelle politikere, begår kollektivt selvmord, og fratager børnene og børnebørnene alt.

 34. Af Niels Lemche

  -

  HANNIBAL OLSEN, tidehverv er nu ikke et parti.Men, når medlemmerne politisere, er det oftest inden for DF … Krarup-familien, Langballerne m.fl.

  Bare for at få orden på din svada.

 35. Af Erik Skifter

  -

  Enhedslistens frontkæmpere fik i går lov til at kaste med brosten. De udsatte en lang række mennesker for livsfare med deres kasten med de meget tunge brosten, hvilket de har gjort et utal af gange uden at blive straffet retfærdigt derefter.
  Man bør gå bag politiets facade og få en indsigt i hvilken skade en brosten kan skabe, når den rammer en person. Politiet har et meget stort antal af alvorlige personskader på betjente som har været ramt af en brosten. En stor del af disse betjente er blevet skadet for livet, en del er blevet sygepensioneret og en stor del har i dag skånejob.
  Det straffes bare ikke nok, når en vanvittig person kaster en flere kilo tung brosten imod en anden person.
  Hvorfor stiller vores danske presse ikke Pernille Skipper og den tidligere brostenskastende Pelle Dragsted det spørgsmål om det er i orden at denne ungdomsgruppe på Nørrebro kaster med brosten imod andre personer `?

 36. Af Niels Lemche

  -

  ERIK SKIFTER, det bør vel straffes som mordforsøg. Hvad er ellers formålet med at kaste missilet?

  Altså en fem til seks år i spjældet, det skulle vel holde vedkommende borte fra gaden en rum tid.

  Men det er jo op til folketinget at få vedtaget nogle fornuftige love. Og det sker jo heller ikke så tit.

 37. Af Niels Lemche

  -

  ERIK SKIFTER, det bør vel straffes som mordforsøg. Hvad er ellers formålet med at kaste missilet?

  Altså en fem til seks år i spjældet, det skulle vel holde vedkommende borte fra gaden en rum tid.

  Men det er jo op til folketinget at få vedtaget nogle fornuftige love. Og det sker jo heller ikke så tit.

 38. Af Henning Svendsen

  -

  Et levende og åbent demokrati? Men skal et demokrati ikke være dødt og urokkeligt??ellers bliver det til Fasicme og Junglelov!-se bare vores Miljøminnister skal vedkommende ikke protestere vildt og blodig og kæmpe for Danmarks ældste fyrtræer som Løkke nu vil fælde og gøre plads til Vindmøller og Fasanopdræt og se bare Ungdomshuset en flok betalt af Rådhuset i København
  Og prøv at studere ansigtet Juncher Præsident for EU !ligner han der tager demokratiet alvorlig??
  Den eneste i verden der har opfyldt demokratiets principper vat Paulus !-han lover -blod-sved-og tårer og det er vel demokratiet i en nøddeskalå

 39. Af Jan Johansen

  -

  Hvor er lederen af Ungdomshuset? Vi hører kun om en talsmand, som politiet allernådigst fik lov at tale med, efter at husets umodne beboere + nogle lige så umodne medløbere havde vandaliseret store dele af Nørrebro. Og hvor er de voksne henne? Hvorfor tillader de, at deres unger render rundt og gør livet surt for andre medborgere og handlende i den del af København. Københavns kommune bør stille som betingelse for fortsat støtte i millionklassen til det tvivlsomme foretagende på Dortheavej, at der bliver ansat en leder og andre voksne mennesker som støtte for de unge mennesker, hvis forældre i øvrigt bør tage sig sammen. Det er ikke mindre ned skandaløst det her!

 40. Af j b

  -

  “Da den lille lastvogn med en blå presenning over ladet et par minutter over ni triller ud fra porten i Stengade, står der en betjent i lyseblå kampuniform og spærrer vejen. Resolut ruller chaufføren sideruden ned og siger på ravjysk, at med udsigt til al den ballade må han da hellere flytte sin bil med det samme. Men hvor skal han køre hen, hvis han vil parkere oppe ved Nørrebrogade? Betjenten smiler venligt, træder et skridt til side og forklarer, at han skal svinge til venstre. Med hånden vinker betjenten bilen gennem afspærringen – uden at ane, at bz’erne fra Allotria med tilbageholdt åndedræt gemmer sig inde under lastbilens presenning”
  https://www.information.dk/indland/2003/01/tunnelen-allotria

 41. Af Niels Lemche

  -

  Men nu er det garanteret sidste gang: Hr. Pape har løftet pegefingeren og sagt: Fy! Det må virkelig skræmme banditterne!

 42. Af Niels Lemche

  -

  Men nu er det garanteret sidste gang: Hr. Pape har løftet pegefingeren og sagt: Fy! Det må virkelig skræmme banditterne!

 43. Af Kim P Olsen

  -

  Marstrands bagatellisering (som naturligvis ikke tåler modsigelse)af voldsfascisterne, er fuldstændig forudsigelig.

 44. Af Axel Eriksen

  -

  Det danske samfund er demokratisk – og ytringer kan komme ud verbalt – ikke ved anarkistisk hærværk som i går og i nat!

  Det oprindelige “ungdomshus” på Jagtvej var en besat privat ejet ejendom – og uanset om den var ubeboet var der ingen uden ejeren, der havde dispositionsretten over den.
  Såre enkelt!

  Så har Københavns kommune stillet en anden ejendom ikke langt derfra til rådighed for de “oprindelige beboere”, der vel efter 10 år burde have affundet sig med, at selvtægt, gadevold og hærværk ikke accepteres – men åbenbart ikke!

  Og efter TV billederne at dømme er der nu en ny generation, der har overtaget pladsen i forreste række som anti-demokrater og medløbere i destruktiv adfærd!

  Det tjener dem ikke til ære!

 45. Af Jan Petersen

  -

  Hvad er i øvrigt berettigelsen af en debatblog, der ikke kan debatteres? Tænker her på – hovedet koldt – eller hovedet tomt, om man vil.

 46. Af Arne Hornborg

  -

  Det såkaldte ungdomshus?!
  I henhold til de alvorlige sammenstød mellem sten- flaskekastende og andre brug af våben begået af autonome mod politiet vedrørende det såkaldte ungdomshus, burde Folketinget stille lovforslag om at stenkast med videre mod politiet betragtes og dømmes som ,,forsøg på manddrab’’.
  Det er jo dét der reelt sker.
  Nu bliver der højst dømt ,,vold mod tjenestemand i funktion’’. Dét er for billigt sluppet.
  De autonome skal stilles til ansvar og dømmes for deres forrykte handlinger, også hvad hærværk mod såvel forretningsfacader som andet hærværk. Det skal kræves at de betaler alle omkostningerne.
  Ellers må deres Fond ,,Jagtvej 69 fonden’’ med den kendte advokat Knud Foldschack som formand, betale for de uhyrlige skader og optøjer.
  Foldschack er temmeig dygtig til at finde på undskyldninger for ,,de unges’’ grove handlinger
  Endvidere skal der ikke gives tilskud til flere ,,ungdomshuse’’ så længe de ikke kan forvalte ordningerne på forsvarlig måde.
  De unge atonome er ,,anarkister’’. I guder. HVIS der blev indført anarki, så ville de nuværende ballademagere autonome/anarkister ikke have en eneste chance for at overleve.
  Kunne det ikke samtidig slås fast at ,,de autonome’’ IKKE er repræsentative for DANSK UNGDOM.
  De autonome skal ikke, fejlagtigt, tale på ,,Ungdommens vegne’’. Et noget selvopfundet postulat.
  Med årelang erfaring ved jeg at mange, rigtig mange unge mennesker er seriøse, kulturelle interesser.
  Arne Hornborg
  Typograf/mediegrafiker, forfatter.

 47. Af Kim L Olsen

  -

  Jan Petersen
  Fordi hun er for dum og ensidig til at Berlingske vil lade hende skrive en kronik.
  Så skriver hun på bloggen – men har betinget sig, at hun ikke bliver modsagt.
  Deri ligner hun dem hun forsvarer: Ingen dialog her!

 48. Af Jan Petersen

  -

  Jeg læser nu heller aldrig noget af det tomme kolde hoveds gylle. Virker blot stærkt demokratisk provokerende og yderst usmageligt for et landsdækkende massemedie at give plads til envejspropaganda på en blog.

 49. Af Bjørn Sørensen

  -

  Der er et gammelt ordsprog der siger at man skal yde for at nyde.
  Det har curling rakkerpakket ikke fattet, for de vil bare have at de stegte duer kommer serveret på et fad så de kan gå og fise den af på andres regning.

  De vil ha og ha og ha, men hvad gør de for at kvalificere sig til et job, intet absolut intet.

  Selvfølgelig opfører de sig som de forkælede skvaddermikler de er, og er det eneste de har lært.

  Selvfølgelig er det krævegenerationens forældre der selvforskyldt har skabt et samfund hvor nasseriet er blevet en borgerrettighed.

  Når 60% af befolkningen lever af offentlig forsørgelse, er det selvforskyldt at nasseriet er blevet en folkesport. Så når de voksne gør det, kan man så fortænke at de slappe unge også gør det.

 50. Af - Niller

  -

  Når man taler om ungdomshuset på Jagtvej 69 , kan man måske få den tanke at det er et hus der altid har lagt rammer til ungdomsbevægelsen.
  Men historien bag huset bygger på en forfulgt arbejderklasse og arbejderbevægelse der havde behov for et sted hvor de kunne samles om deres fælles kamp for at forbedre vilkårene for arbejderstanden.
  Og med frivillige bidrag fra tidens arbejderne der sad hårdt idet -kunne der opføres et Folkets hus på jagtvejen.
  Det er ikke til at bære at en flok afstumpede voldsmænd skal have lov til at besudle historien om dette hus.
  Louis Pio som var drivkraften bag oprettelsen af arbejderbevægelsen må vende sig i sin grav.

 51. Af Arne Hornborg

  -

  Det såkaldte ungdomshus?!
  I henhold til de alvorlige sammenstød mellem sten- flaskekastende og andre brug af våben begået af autonome uromagere mod politiet vedrørende det såkaldte ungdomshus, burde Folketinget stille lovforslag om at stenkast med videre mod politiet betragtes og dømmes som ,,forsøg på manddrab’’.
  Det er jo dét der reelt sker.
  Nu bliver der højst dømt ,,vold mod tjenestemand i funktion’’. Dét er for billigt sluppet.
  De autonome skal stilles til ansvar og dømmes for deres forrykte handlinger, også hvad hærværk mod såvel forretnings-facader som andet hærværk. Det skal kræves at de betaler alle omkostningerne.
  Ellers må deres Fond ,,Jagtvej 69 fonden’’ med den kendte advokat Knud Foldschack som formand, betale for de uhyrlige skader og optøjer.
  Hvis fonden ikke vil, kan eller nægter at betale for skaderne skal der trækkes i de tilskud de får til ,,DERES?’’ nye ungdomshus på Dortheavej.
  Foldschack er temmelig dygtig til at finde på undskyldninger for ,,de unges’’ grove handlinger
  Endvidere skal der ikke gives tilskud til flere ,,ungdomshuse’’ så længe de ikke kan forvalte ordningerne på forsvarlig måde.
  De autonome udtaler altid, meget vrede, at Jagtvej 69 er DERES hus. Hvornår har de autonome uromagere købt ejendommen/grunden på Jagtvej 69?
  De unge autonome uromagere er ,,anarkister’’. I guder. HVIS der blev indført anarki, så ville de nuværende ballademagere autonome/anarkister ikke have en eneste chance for at overleve.
  Kunne det ikke samtidig slås fast at ,,de autonome’’ IKKE er repræsentative for DANSK UNGDOM.
  De autonome skal ikke, fejlagtigt, tale på ,,Ungdommens vegne’’. Et noget selvopfundet postulat.
  Med årelang erfaring ved jeg at mange, rigtig mange unge mennesker har seriøse, kulturelle interesser.
  Arne Hornborg
  Typograf/mediegrafiker, forfatter.

 52. Af Jørgen Villy Madsen

  -

  Den yderste venstrefløj mister enhver berettigelse, den dag kapitalismen mister sin berettigelse og ophører. Højrefløjens kærlighed til den kapitalistiske økonomiske model er det egentlige grundlag for venstreekstremismen. De to grundlæggende modsætninger i politik er individualismen og kollektivismen også kaldet højrefløjen og venstrefløjen – de sorte og de røde – kapitalisme og socialisme. Både kært og hadet barn har mange navne.

  Venstrefløjen kæmper en indædt kamp for social retfærdighed, og højrefløjen kæmper lige så indædt imod social retfærdighed, de to værste skældsord i højrefløjens ordlister næst efter socialisme og kommunisme, der er synonymer. Så længe vore uddannelsessystemer og hele kultur opretholder to så uforenelige principper, vil kampene fortsætte. Ingen af parterne vil kunne vinde uden at begå handlinger, der er helt uforenelige med det, vi forstår ved medmenneskelighed.

  Højrefløjen har vist, at den vil gå til enhver yderligheder for at bekæmpe kommunismen, kollektivet, de røde. Udslettelsen er målet. Venstrefløjen har samme holdning til kapitalismen, individualismen, liberalismen, de sorte. Indtil det lykkes at danne et fungerende samfund, der kan inkorporere begge opfattelser og acceptere dem som ligeberettigede, vil kampene fortsætte. Men hvem vil andet? Det er vort handicap, eller det åg, som vi er tvunget til at leve med for evigt?

 53. Af Jan Johansen

  -

  Hvad var baggrunden for nedrivningen af det tidligere ungdomshus i 2007?

  1. Hvem ejede bygningen?
  2. Hvem var det, der stjal huset og dermed. krænkede den private ejendomsret?
  3. Hvem var det, der fortsat besatte huset?
  4. Hvem var det, der fuldstændig skamferede huset til ukendelighed?
  5. Hvem var det, der havde meget svært ved at tage hensyn til de nærmeste naboer?
  6. Hvem var det, der var totalt ligeglade med naboerne i kvarteret?
  7. Hvem var det, der nu og da lavede forskellige former for hærværk i området?
  8. Hvem var det, der fuldstændig ignorerede flere advarsler fra myndighederne?
  9. Hvem var det, der til nu og da opførte sig stærkt provokerende?

  Hvis du virkelig gør et seriøst forsøg på at svare på ovenstående spørgsmål, når du muligvis frem til et bud på, hvem der har ansvaret for den famøse nedbrydning. Måske var der nogen, der selv bad om at få stoppet det forudgående vanvid uden at tænke over, hvad deres handlinger kunne få af konsekvenser?

 54. Af Jørgen Villy Madsen

  -

  Den yderste venstrefløj mister berettigelsen, den dag kapitalismen mister sin berettigelse. Højrefløjens kærlighed til den kapitalistiske økonomiske model er det egentlige grundlag for venstreekstremismen. De to grundlæggende modsætninger i politik er individualismen og kollektivismen også kaldet højrefløjen og venstrefløjen – de sorte og de røde – kapitalisme og socialisme. Både kært og hadet barn har mange navne.

  Venstrefløjen kæmper en indædt kamp for social retfærdighed, og højrefløjen kæmper lige så indædt imod social retfærdighed, de to værste skældsord i højrefløjens ordlister næst efter socialisme og kommunisme, der er synonymer. Så længe vore uddannelsessystemer og hele kultur opretholder to så uforenelige principper, vil kampene fortsætte. Ingen af parterne vil kunne vinde uden at begå handlinger, der er helt uforenelige med det, vi forstår ved medmenneskelighed.

  Højrefløjen har vist, at den vil gå til enhver yderligheder for at bekæmpe kommunismen, kollektivet, de røde. Udslettelsen er målet. Venstrefløjen har samme holdning til kapitalismen, individualismen, liberalismen, de sorte. Indtil det lykkes at danne et fungerende samfund, der kan inkorporere begge opfattelser og acceptere dem som ligeberettigede, vil kampene fortsætte. Men hvem vil andet? Det er vort handicap, eller det åg, som vi er tvunget til at leve med for evigt?

 55. Af Hanne Ringsted Nielsen

  -

  Hvor mange her bruger ble, ræk hånden op!
  Det var mange!

 56. Af Axel Eriksen

  -

  Hvor mange af de, der var med til urolighederne i går brugte ble, da det besatte “ungdomshus” for 10 år siden blev ryddet!

  Ifølge polititiet var 2 af de anholdte 15 år – alt tyder på, at de har været langsomme i opvæksten indtil nu!

 57. Af Jørgen Villy Madsen

  -

  Hvornår har de venstreorienterede unge haft berettigelse, og hvornår har de højreorienterede ikke haft det? Der ligger måske en forklaring på voldsomhederne.

 58. Af Axel Eriksen

  -

  Hvornår har de venstreorienterede unge haft berettigelse? I ca. 50 år har de domineret – lige siden “ungdomsoprøret”!

 59. Af Axel Jeglugter ERiksen

  -

  Jeg glemte at tørre mig i går efter besøg på toilettet, ha ha hvor morsomt tænker de fleste, men jeg skal dog indrømme, at jeg nød all den opmærksomhed en lille smule mere end normalt.
  Er det bare mig, eller?

 60. Af Axel Eriksen

  -

  Du lugter ikke – du stinker langt væk! Tør du ikke skrive uden dæknavn og elefanthue????

 61. Af Niels Lemche

  -

  til forskellige: Hvad er værst? Ikke at få lov til at kommentere, som må Marstrands blog, eller at se sine indlæg havne i filtret som hos Libak?

  Jeg spørger bare?

 62. Af Axel Eriksen

  -

  @ Niels Lemche!

  Tag det roligt – kvinden vil ikke forstyrres i sit tankespind – og så får hun lov til på skrift at udsende sine monologer! Spring dem over!

 63. Af P Christensen

  -

  Næsten ligeså tåbelig som de stenkastende primater,
  er mediernes pinlige over-dækning af, hvad der i grunden er ligegyldige
  demonstrationer og forsamlinger.
  Journalister liveopdaterer fra her og der med kommentarer om at “lige nu er her roligt”,
  i hvad der ligner forventning om, at det vil udvikle sig til kaotiske “breaking-news” baskere
  til gavn for seertallene.

 64. Af - Niller

  -

  Fredag aften blev der afholdt en fest på grunden Jagtvej 69- alt forløb stille og roligt med musik – dans og øl.
  Så man kan jo godt samles uden at det udvikler sig til ballade-
  Så det næste og mest nærliggende må være hvordan kan der dæmmes op for en lille hård kerne der mere ønsker de voldelige konfrontationer der kun møder fordømmelse- frem for den fredelige markering der med garanti gør det mere sandsynligt at man får sine budskaber igennem.

 65. Af Axel Jeglugter ERiksen

  -

  axel eriksen hvad mener du?
  jeglugter er et fint efternavn lidt ligesom dit jeghømmer eriksen, men du er tydelig flov over dit efternavn. hvorfor du ikke vil vedkende jeghømmer som dit efternavn er mig en gåde?
  vi som lugter er stolte over vores fascistiske herkomst. Husk det er ikke det som kommer ud af røven på dig som er urent, men det der kommer ud af munden på dig som lugter ilde af høm høm. En stemme på NB, DS, DF gør verden mere ren.

 66. Af Axel Eriksen

  -

  Kan du ikke finde en anden at genere – eller blot holde helt kæft!

 67. Af Axel Jeglugter ERiksen

  -

  Jeg har ikke sagt en lyd? min mund er lukket med syv segl…..
  Hvorfor går du ikke på bodega og fylder festlokalet, du kan tage niels og nielspeter, flemming samt thomas med så bliver der ro over feltet.eller et godt råd, hvorfor tager du- i ikke til fællesmøde i NB eller DS.
  Gør som enhver der er godt kristen borgerligt opdraget tag en tur ind til byen og generer de hjemløse romaer! du ved dem der lugter lidt af høm høm fordi de ikke gider at gå i bad, ikke
  sådan er de fremmede..

 68. Af Axel Jeglugter ERiksen

  -

  Jeg vil skam ikke genere dig jeg ytre mig blot om mine inderste følelser og hvad der blæser i vinden! intet andet
  Mange mennesker har tendenser som jeg ikke forstår og du er en af dem der piller siger du og det forstår jeg overhovedet ikke man vil!!
  Du er vel ikke en af dem som har downloade en video og pludselig står der en politimand i stedet for det man troede man skulle se? Det tror jeg du er, ikke sandt pillereje
  Tager du ikke ret meget til thailand gennem året? Det er selvfølgelig kun for at ride på elefanter.

 69. Af Axel Eriksen

  -

  Nu er målet nået – slut herfra!

 70. Af K. P Olsen

  -

  Axel Eriksen
  Indlæggene i dit navn minder til forveksling om dem der florerede på BT i mit navn igennem et år.
  De kommer nu her samtidig med, at en notorisk blogsabotør er dukket op igen. Et tilfælde? Det tror jeg ikke!

 71. Af Axel Eriksen

  -

  Ja, mon ikke vi tænker på de(n) samme?

 72. Af Nørrebro er Orange Scene for formålsløs vold | ASH

  -

  […] arrangementet. Berlingskes blogger Amalie Lyhne linkede forleden til den og beskrev projektet som ”vagt, ligegyldigt og verdensfjernt”. Det er svært ikke at give hende ret, når man læser […]

 73. Af Jesper Dyhrberg

  -

  Er det ikke ok at være vred over at bygningen som blandt andet husede arbejderbevægelsen og var fødestedet for kvindernes arbejderbevægelse bliver soglt til en religiøs sekt så de kan de rive det ned. Og der efter faktum at overborgmesteren virkede fuldstændig ligeglad med husets historiske betydning og lod som om det bare var ligesom at sælge en hvilken som helst anden grund.

 74. Af Axel Eriksen

  -

  Jo, det er OK at være vred – men mindreårige historieløse personer skal vel ikke med det som undskyldning hærge en bydel med udbredt hærværk, vandalisme og kasteskyts mod politiet!

 75. Af Axel Eriksen

  -

  Og kunne du ikke få bare en lille smule logik ind i dit indlæg?

  Arbejderbevægelsens tilholdssted o.s.v. – Hvorfor skulle Arbejdernes Landsbank så smadres?

 76. Af Kim Olsen

  -

  Jesper
  Med hensyn til husets historiske betydning, så burde politikerne have tænkt over det inden de overlod bygningen til en flok historieløse egoistiske vandaler.
  Jeg kunne ved selvsyn konstatere, at det eneste der var tilbage af “folkets hus” var ydermurene, som også var hærget til ukendelighed.

 77. Af - Niller

  -

  Jesper Dyrhberg
  Ja det er et sørgeligt eftermæle at få for et hus der historisk har betydet så meget for
  arbejderbevægelsen og de kampe den måtte kæmpe for at bedre levevilkårene for arbejderstanden.
  Det blev til oprettelse af tre Folkets huse i sin tid- de to er tilbage Arbejdermuseet i Rømersgade og spillestedet Vegas på Enghavevej .

Kommentarer er lukket.