Kvinfo er tant og fjas for andre folks penge

Af Amalie Lyhne 35

I denne uge fik Kvinfo – ”Danmarks videns- og udviklingscenter for køn, ligestilling og mangfoldighed”, som de statsfinansierede feminister kalder sig selv – frataget sine biblioteksopgaver. Kulturministeren har bestemt, at man fremover må gå til de dygtige bibliotekarer på Det Kongelige Bibliotek, hvis man leder efter litteratur om køn og ligestilling.

Det er Kvinfo naturligvis ikke tilfredse med. Her ser man nemlig sin egen kamp – at klynke over manglende ligestilling – som så vigtig, at den må være statsfinansieret.

Men er den nu også så vigtig, ligestillingskampen? Nej, det er den ikke, for den er allerede vundet. Vi har ligestilling. Vi har lige rettigheder og lige muligheder i Danmark uanset køn, og derfor bør Kvinfo lukkes. At vi ikke har resultatlighed – altså, at kvinder og mænd som grupper betragtet vælger forskellige veje i livet – det er en anden sag. Og i hvert fald ikke et udtryk for manglende ligestilling.

Man kan naturligvis mene – som netop Kvinfo gør – at der eksisterer nogle usynlige strukturer i samfundet, som gør at flere kvinder end mænd bliver sygeplejersker og flere mænd end kvinder bliver tømrere. Altså: Din mor gav dig en dukke i fødselsdagsgave, da du blev fire år, og derfor er du simpelthen blevet programmeret til at hade bestyrelsesposter og elske neglelak. Som sagt – det må man gerne mene. Men det er altså ikke noget, vi bør spilde borgernes surt optjente skattekroner på.

De eneste ædruelige ligestillingsproblemer, der er tilbage i Danmark, er isolerede til helt særlige befolkningsgrupper (kvinder i indvandrermiljøer) eller helt særlige områder (f.eks. værnepligt, som er diskrimination af mænd).

En pige, der vokser op i Danmark, kan gøre lige hvad hun vil: Hun kan blive statsminister, hun kan blive soldat, hun kan blive kunstner. Hun kan føde børn, få aborter eller tage p-piller. Hun kan uddanne sig, tjene penge og vælge lige præcis dét liv, hun selv ønsker.

Og så kan hun også melde sig ind i alle de Facebook-grupper, hun har lyst til – for eksempel den spritnye Facebook-gruppe ”Bevar Kvinfo”. Feministerne er nemlig blevet bange for, at regeringen med tiden helt vil lukke den bedagede snakkeklub, og derfor er overlevelseskampen skudt i gang på de sociale medier.

Her bliver man opfordret til at skifte sit profilbillede til et ”Bevar Kvinfo”-billede, bruge hashtagget ”#bevarkvinfo” og skrive støttebeskeder på Facebook. Sjovt nok bliver man ikke opfordret til at donere penge til den gode sag, for feministernes obskure fantasier om usynlige glaslofter, udokumenteret diskrimination og selvindbildt undertrykkelse – ja, det er da noget, naboen må betale for over skatten.

Kvinfo er simpelthen tant og fjas for andre folks penge, og det er ikke rimeligt. Nej, fantasifulde politiske foreninger har ret til at eksistere, ytre sig og agere samlingspunkt for ligesindede, men det må finansieres af private midler.

35 kommentarer RSS

 1. Af Mads F

  -

  “Altså: Din mor gav dig en dukke i fødselsdagsgave, da du blev fire år, og derfor er du simpelthen blevet programmeret til at hade bestyrelsesposter og elske neglelak. Som sagt – det må man gerne mene. Men det er altså ikke noget, vi bør spilde borgernes surt optjente skattekroner på.”

  Fantastisk kommentar 🙂

 2. Af Jan Petersen

  -

  Der er i øvrigt masser af offentlig støttet tant og fjas at tage fat på. Kulturstøtte, filmstøtte, teaterstøtte . . . en endeløs række. Så hvis Kvinfo ævlet kan bruges som eksempel til en kritisk gennemgang af øvrig skattebetalt tant og fjas, vil det da være helt fint 🙂

 3. Af jørgen pe

  -

  Et blogoplæg som fornuftige mennesker kun kan tilslutte sig. Feministerne i Kvinfo bør stikke piben ind og indse at de lever i et matriarkalsk samfund hvor ligestillingsfanatikerne og kvotekvinderne osv. er lige så forældede som køkkenmøddinger, flintøkser og robåde lavet af udhulede træstammer. I nutidens Danmark er det fortrinsvis mændene, familierne og børnene der er de undertrykte. Mange af dem er skubbet helt ud i mørket og kulden.

 4. Af Niels Larsen

  -

  “De eneste ædruelige ligestillingsproblemer, der er tilbage i Danmark, er isolerede til helt særlige befolkningsgrupper (kvinder i indvandrermiljøer) eller helt særlige områder (f.eks. værnepligt, som er diskrimination af mænd).”

  “Kvinfo er simpelthen tant og fjas for andre folks penge, og det er ikke rimeligt. Nej, fantasifulde politiske foreninger har ret til at eksistere, ytre sig og agere samlingspunkt for ligesindede, men det må finansieres af private midler.”

  Vel talt! Forhåbentlig annullerer Støjberg millionstøtten til Kvinfo.

 5. Af Ib Kyv

  -

  Ligestillingskampen er ikke ovre endnu!

  Så længe uddannelsessystemet svigter de unge drenge groft og systematisk, så er ligestillingskampen ikke forbi.

  Desuden er det også meget lettere for svage kvinder, at få hjælp fra det offentlige, når de har brug for hjælp:

  Kvinder er gennemsnitligt set en udgift for samfundet, fordi de modtager flere skattefinaniserede velfærdsydelser, end mændene gør, der gennemsnitligt set betaler mere til det offentlige, end de modtager.

  Kvinderne har mao. skiftet patriarken ud med Fader Stat, som forsørger, og det er mændene, der betaler…

  Jeg kan godt forstå, hvis en del kvinder mener, at ligestillingskampen er slut, for hvis den fortsatte, så kunne de forkælede elite-velfærdskvinder jo komme til at afgive nogle af deres “velerhvervede rettigheder”.

  Det minder lidt for meget om et fodboldhold, der vil stoppe kampen før tid, fordi de endeligt er kommet foran til, at man kan tage dén melding helt alvorligt…

 6. Af j pe

  -

  Når man bedømmer de ekstreme feministers politik, bør man vel også se på hvordan de har smadret alt på deres vej i vores blå-gule naboland. Og i EU og Tyskland, Frankrig, England og Belgien osv. har mer kel og fede rica mog he rini skabt rædselsvækkende tilstande i de større byer. Noget mere kvindefjendsk end de rabiate feminister findes næppe. Lystigt udleverer de deres medsøstre til utallige importerede voldsbøller fra fjerne lande. Kriminaliteten er eksploderet som følge af feministers og tossegodes politiske aktiviteter.

 7. Af j pe

  -

  Også herhjemme manipulerer, udnytter og tyranniserer feministerne befolkningen. De kvindelige journalisters røde flertal har nu med årelange hetzkampagner mod mændene og kernefamilien…. og ligeså omfattende reklamekampagner for “frigørelse”, “selvrealisering” og “fordelene ved skilsmisser”…. fået skilsmissetallet bragt op på 70-75%. (fra 1-2%) At det har presset hundredtusindvis af mænd ud i nedværdigende retsløshed, og utallige børn ud i dyb elendighed, har de røde med kynisk arrogance lukket øjnene for. Skilsmissebureaukraternes og -juristernes opførsel er en skandale i tungeste vægtklasse.

 8. Af Lisbeth Sørensen

  -

  Kvindfo skal have firedoblet sin statsstøtte.

  Lyhne libak, ash og i andre anti-kvinder liberalister skal have jeres fjernet

  Ingen af jer står for ytringsfrihed for folket.

 9. Af J Nielsen

  -

  Der er nogen der skal passe på at de ikke får en masse kvindesagskvinder på nakken. Og det er som bekendt ikke det bedste sted at have dem siddende.

  – Monrad, J. ca. 1980.

 10. Af j pe

  -

  De indvandringsbegejstrede feminister plus de skabsradikale fra V og K har allerede skabt uhyggelige tilstande i Danmark, med myriader af nedskæringer, lukninger og forringelser. Store dele af infrastrukturen ligger i ruiner. Postvæsnet, skattevæsnet, sundhedsområdet, forsvaret og meget mere. Over 500 skoler er lukket/afskaffet. Og på hospitalerne behandles de syge og deres pårørende i stigende grad som om de kun er til besvær. Patienter og deres besøgende koster man ofte rundt med som var man i en straffelejr eller på en opdragelsesanstalt. Patientrettigheder- og menneskerettigheder blæser man på. Samarbejdet med de pårørende er tit ikke-eksisterende. Og tusindvis af patienter omkommer unødvendigt, eller påføres frygtelige lidelser, pga. arrogance, skøre regler, idiotiske reformer, nedlagte sengepladser og mangel på personale mv.

 11. Af Niels Peter Bock Nielsen

  -

  Amalie Lyhne modsiger sig selv i sit indlæg. Først latterliggør hun Kvindfos arbejde for at nedbryde samfundsstrukturer, der hæmmer ligestilling og kalder det ligegyldigt, eftersom hun mener, at den juridiske ligestilling er den eneste relevante form for ligestilling. Bagefter hævder hun, at der er ligestillingsproblemer i nogle indvandrermiljøer, fordi kvinder her holdes fast i nogle bestemte familiestrukturer. Dette er et problem PÅ TRODS AF, at også indvandrerkvinderne i Danmark har juridisk ligestilling

  Med andre ord mener Amalie Lyhne, at sexistiske strukturer både er et ligestillingsproblem og samtidigt ikke er det. Men man kan ikke blæse og have mel i munden på samme tid. Man må vælge mellem at mene, at disse strukturer er et problem for alle og juridisk ligestilling ikke er nok, eller også er juridisk ligestilling det eneste vigtige, og så er der ingen ligestillingsproblemer i indvandrermiljøerne. Vælg selv. Jeg vælger den første.

 12. Af Niels Larsen

  -

  Man er ikke forpligtet til at betale for at andre kan udnytte deres ytringsfrihed, Lisbeth Sørensen.

  Og statsstøtte er generelt en rigtig dårlig ting.

 13. Af Jan Petersen

  -

  AF NIELS PETER BOCK NIELSEN – 24. MARTS 2017 16:24

  Kan du i øvrigt selv finde hoved og hale på det usammenhængende ævl? 🙂

 14. Af Ole H

  -

  Der er så meget tant og fjas for vores/mine penge.
  Tilskud til aviserne
  Tilskud til erhvervslivet
  Tilskud til kvinderne(eks. barselsorlov med løn)
  Tilskud til partierne
  Alle mulige fradrag til erhvervslivet
  Tilskud til kirker og præster ???
  Tilskud til idrætsforeninger – selv til tennis
  Tilskud til aftenskolen i pædigrør bøjning og finere madlavning for mænd !
  Osv
  Osv

  Som sædvanligt en semi-liberalistisk notits af AL uden at tage fat ved nældens rod.
  Amatør…

 15. Af Ole H

  -

  @jan
  SU må vist på skolebænke hvis ikke du kan læse so meget indenad at du kan forstå Niels Peter.

 16. Af Jan Petersen

  -

  🙂

 17. Af Niels Peter Bock Nielsen

  -

  Okay, Jan, hvis du ikke forstår mig, så vil jeg prøve at formulere mig anderledes. AL modsiger sig selv, fordi hun først hævder, at vi i Danmark har opnået fuld ligestilling for begge køn, fordi mænd og kvinder har de samme juridiske rettigheder. Både mænd og kvinder kan få lige den uddannelse, de vil, gifte sig med den, de ønsker og blive skilt igen, hvis de vil. Dermed siger AL også, at samfundsstrukturer som f.eks. lønforskelle og manglen på kvindelige chefer og mandlige pædagoger ikke er et samfundsproblem men en opgave for den enkelte kvinde eller mand at løse.

  Fair nok, det er der mange, der mener. Men indvandrerkvinder har jo også total juridisk ligestilling ligesom alle os andre. Vores samfund sikrer dem jo rettigheder til at få en uddannelse, få et job, blive skilt mv. og gudskelov for det. Men AL mener alligevel, at der er et ligestillingsproblem, fordi der er nogle strukturer, som holder disse kvinder fast i nogle bestemte roller. Men hov, hun hævdede jo lige overfor, at sådanne strukturer ikke er ligestillingsproblemer men et job for den individuelle kvinde.

  Det korte af det lange er, at AL på samme tid hævder, at samfundsstrukturer både er OG IKKE ER et ligestillingsproblem. Derfor modsiger hun sig selv, og lige præcis dette er desværre meget kendetegnende for den danske højrefløj, der er fuldstændigt ligeglad med kvinders rettigheder medmindre de kan bruges til at slå indvandrere oven i hovedet med.

 18. Af J L

  -

  Niels Peter Bock Nielsen
  Fin iagttagelse.

  /Jesper Lund

  “De liberale gør Danmark dummere. Kæmp imod”

 19. Af Jan Petersen

  -

  AF NIELS PETER BOCK NIELSEN – 24. MARTS 2017 18:39

  OK, så kort fortalt hører du til venstrefløjen og andre til højrefløjen. Og, så gider jeg ellers ikke spilde mere tid på det hjernedøde ævl !

 20. Af Jan Petersen

  -

  I øvrigt apropos Kvinfo og andet female tant og fjas. Iflg magasinet Fortune så er tidligere skattefifler Helle Thorning Schmidt rangeret nr 14 blandt verdens bedste ledere. I øvrigt overgået af tidligere DDR kommunist – nuværende tyske kansler – Angela Merkel. Så gad jeg ellers ikke læse mere af det fake news junk 🙁

 21. Af j pe

  -

  Ja, at helle t-s var en god leder/statsminister er jo en løgnagtig og latterlig påstand. Hun lod don cer le one sælge danskernes fælles værdier til tvivlsomme skuffeselskaber, og hun angreb danskernes frihed, privatliv og postvæsen med tvangsdigitalisering. Hun var komplet håbløs og inkompetent. Se en fremragende artikel i BT idag 24-3 om emnet: ” Vi behandles og nummereres som kreaturer”…. og vores privatliv udleveres til forbrydersyndikater osv. (lars ulykke og flere andre har også skejet voldsomt ud, bl.a. med salget af statens serum- og vaccine institutter. En kæmpeskandale, se eb idag)

 22. Af j pe

  -

  don corleone/ corydon

 23. Af j pe

  -

  Inden rødstrømpernes ligestillings-hysteri brød ud, og inden medierne begyndte deres hetzkampagner mod husmødrene, mændene/forsørgerne og kernefamilierne, havde både mændene, familierne, børnene og kvinderne det bedre. Skatterne var små, vi var nok et af verdens bedste velfærdslande, hospitalerne og plejehjemmene havde en meget høj standard, kriminaliteten var lav og familierne behøvede ikke at sende børnene hen i støvede, støjende, urolige, smittefarlige, røde og hjernevaskende institutioner.

 24. Af j pe

  -

  Har regeringen et hemmeligt ønske om diskret at aflive så mange patienter, gamle, hjemløse, arbejdsløse, børn og unge som muligt? Man skulle næsten tro det. Læs VELKOMMEN TIL STENALDEREN og MORDET PÅ PSYKIATRIEN. Læs om “hjortens” og Vs behandling af kræftsyge og hjertesyge m.fl. (arbejdsprøvninger mv.) Læs bogen “Sundhedsvæsnets storhed og fald”. Se hvordan dødssyge og komplet skøre sygehusreformer ikke har sparet een krone, men blot har påført de syge og deres pårørende et hav af ulykker, ulemper, tidsspilde og omkostninger. Og danskernes værn mod smitsomme sygdomme har V, K, DF og S solgt for 15 mill. til Saudiarabien/islamister. Handelsomkostningerne var 22-25 mill., altså stort underskud. Værdier for op mod 1800 millioner er foræret væk og røget afsted i århundredets skøreste handel. Se BT, eb , den korte og snapha.

 25. Af j pe

  -

  FOA har vurderet at op mod 3000 patienter pr. år omkommer som følge af nedskæringer, lukninger og forringelser. Hertil kommer alle de unødvendige og store lidelser som de ringere standarder påfører patienter og pårørende. Oveni er der så de mange dødsfald blandt socialt udsatte. Borgens kyniske og asociale sundheds- og velfærdspolitik mv. er en DØDBRINGENDE LANDEPLAGE. Og på sigt en trussel mod os alle.

 26. Af Uffe Staulund

  -

  @ Gentlemen, bortset fra en fr. Sørensen, så er vi alle enige, men vi kan ikke gøre noget ved det. Det gjorte kan ikke lades ugjort.
  Skal vi sætte os hen og resignere? Nej det skal vi ikke, men argumentere videre i aviserne’s blogge, så længe aviserne eksisterer, derefter foregår al klasse/kønskamp på nettet. Efter en tid vil det også dø, fordi de som betaler for annoncerne, betaler efter klik (hvor mange potentielle kunder som er inde og kikke).

  Vi mødes på YouTube.

 27. Af Thomas Rasmussen

  -

  Ha ha, “tant og fjas for andre folks penge” – og det kommer fra en cand.scient.pol., kongerigets mest overvurderede uddannelse.
  Prøv nu at stramme op, Berlingske! Amalie Lyhne kan tydeligvis ikke kende forskel på KVINFO og Rødstrømpebevægelsen eller Dansk Kvindesamfund.
  Hun er jo komplet til grin og I med: Er der ikke noget med, at jeres stifter, Carl Berling, rådede sin veninde Louise Danner, til at grundlægge en fond for kvinder?

 28. Af B. Thøgersen

  -

  Hr. Thomas Rasmussen,

  Fr. Amalie Lyhnes indlæg er en sjældent ædruelig og vidende kommentar i kønsdebatten fra en kvindes hånd. Kvinderne har simpelt hen sejret ad helvede til, hvilket fr. AM argumenterer sagligt og med gode eksempler for. Det samme kan man ikke sige om Deres udfald. De kommer med vild påstand, som der ikke er belæg for overhovedet, samt med en muligvis korrekt oplysning med langt over hundrede år på bagen. Hvis Berlingskes nuværende ejere, en køns- og ansigtsløs pengepugermaskine, skulle opfordre til oprettelsen af en fond i vore dage, måtte det være til fremme af mænds ligestilling.

 29. Af Lisbeth Sørensen

  -

  Kvindfo skal have udvidet statsbetalingen 4 gange. Alle ordentlige mennesker er feminister.

  At lyhne som liberalist er imod kvinder og deres rettigheder kommer ikke bag på nogen. Det er hendes job i mandeavisen tanten.

 30. Af Lisbeth Sørensen

  -

  Mange indlæg i dit filter. Du sletter alt kritik. Hykler.

 31. Af Maria Due

  -

  “20 millioner kvinder rejser sig og råber: “Vi vil ikke dikteres noget!” – og ender med at blive stenografer.”

  Meget rammende sagt eller skrevet af den britiske forfatter og journalist C.K. Chesterton, og hans kone tilgav ham.

  Siden er meget sket, og nu har vi den såkaldte 4. generation af sluts-feminister, der angiveligt kæmper for at leve deres seksualitet ud, hvilket ingen mig bekendt nogensinde har forhindret dem i. Hvorefter de opfører sig som ansatte i kvindernes ældste erhverv og får masser af mediedækning og i realiteten bomber feminismen tilbage til huleboer-stadiet.

  Var der nogen der hørte så meget som et pip fra Kvinfo?

  .

 32. Af Maria Due

  -

  “20 millioner kvinder rejser sig og råber: “Vi vil ikke dikteres noget!” – og ender med at blive stenografer.”

  Meget rammende sagt eller skrevet af den britiske forfatter og journalist C.K. Chesterton, og hans kone tilgav ham.

  Siden er meget sket, og nu har vi den såkaldte 4. generation af sluts-feminister, der angiveligt kæmper for at leve deres seksualitet ud, hvilket ingen mig bekendt nogensinde har forhindret dem i. Hvorefter de opfører sig som ansatte i kvindernes ældste erhverv og får masser af mediedækning og i realiteten bomber feminismen tilbage til huleboer-stadiet.

  Var der nogen, der hørte så meget som et pip fra Kvinfo?

  .

 33. Af Jesper Lund Lund

  -

  Maria Due
  Mette Fugl gav et pip:-)

 34. Af Maria Due

  -

  Jesper Lund Lund

  Ja i Deadline, som jeg ikke orkede at se færdig. Mette Fugls indsats gik – i det jeg så – mest ud på at lade psykologen tale, og det var klogt. Det bekræftede, at mange læser psykologi, fordi de selv har store store psykologiske problemer.

 35. Af Dillerman Dildosen

  -

  “Det bekræftede, at mange læser psykologi, fordi de selv har store store psykologiske problemer.”

  sikken en indrømmelse fra en med store problemer……. ud og holde hånd med de andre

Kommentarer er lukket.