Vive L’Europe

Af Amalie Lyhne 47

Der er grund til at glædes i aften. Emmanuel Macron har vundet det franske præsidentvalg – og det ser ud til, at han har vundet stort. Det betyder, at EU’s næststørste land forbliver en positiv medspiller i det europæiske samarbejde.

Det er vigtigt, og det er godt. For franskmændene, men i høj grad også for alle andre europæere. Og for hele verden vil jeg lidt højstemt tillade mig at påstå.

Uden Frankrigs gode vilje ville den i forvejen vaklende europæiske union risikere at bryde helt sammen. Det var ikke et urealistisk scenarie, og det er det for så vidt stadig ikke, men faren er i aften drevet en hel del længere væk.

Heldigvis. EU er vigtig, og arbejdet for at reformere og dermed stabilisere og styrke EU er vigtigt. Meget vigtigere end vi forestiller os i denne tid og på dette sted, hvor freden og friheden – på trods af terror og migrantstrømme – stadig hersker.

EU’s fejl og problemer er både mange og velkendte. Men de er ikke i nærheden af at veje så meget som fordelene.

For Europa er ikke længere verdens centrum. Det er ikke længere en givet ting, at Europa har magt, rigdom og indflydelse. Verdens økonomiske tyngdepunkt rykker med hast mod øst, og de vestlige værdier er i defensiven.

Derfor må vi forsvare vores værdier så godt som muligt, og vi må stå sammen som europæere.

Kunne et nationernes Europa ikke være stærkt, samarbejdende, rigt og fredeligt, spørger EU-modstanderne måske? Måske. Men slet ikke lige så stærkt, samarbejdende, rigt og fredeligt. Uden EU – eller et tæt samarbejde, der minder så meget om EU, at man lige så godt kan bevare og reformere – ville der være mindre handel, mindre bevægelighed og i sagens natur mindre samarbejde i det hele taget.

Et tæt sammenhængende Europa, hvor alvorlige konflikter er udelukket, og hvor man kan tale med én stemme over for resten af verden, er en langt mere kraftfuld forsvarer af de vestlige værdier og en langt bedre samarbejdspartner for USA.

EU’s problemer er i høj grad selvforskyldte, og der er i den seneste tid blevet skrevet et endeløst antal ord om at de moderate politikere må vågne op, vise selverkendelse og tage vælgernes bekymringer alvorligt, hvis højrepopulismen skal bremses og EU bevares.

Det er også rigtigt. Men jeg tror nu ikke, at manglende selverkendelse er den største udfordring. Den største udfordring er at få skabt de effektive europæiske løsninger, der skal til for at vinde befolkningernes tillid og i praksis demonstrere EU-samarbejdets overlegenhed. Europa mangler først og fremmest økonomisk vækst og stærke grænser. Dét skal de EU-venlige europæiske politikere koncentrere sig om, og lykkes det, vil opbakningen automatisk følge med.

Både nationalkonservative Le Pen-støtter og mange andre rejser i disse dage rundt med det synspunkt, at Le Pen uden tvivl vil vinde om fem år. For Macron er en uerfaren drømmer, som ikke kan løse Frankrigs problemer.

Det er bestemt muligt, men det er vist en kende overmodigt at være så skråsikker. Meget kan ske på fem år. Hvem havde overhovedet forestillet sig Macrons bevægelse En Marche! for fem år siden?

Foreløbigt vil jeg have lov til at skænke mig et glas vin, smile og sige: Vive L’Europe!

47 kommentarer RSS

 1. Af Niels Larsen

  -

  Vive L’Europe! Ja. Og Fuck EU!

 2. Af Ole jensen

  -

  Hvis Macron har vundet stort, kommer franskmændene nok snart til at fortryde det, for så kommer Merkels og EUs politik nok til bestemme franskmændenes skæbne og vilkår lang tids frem. Der vil blive tale om voksende sociale problemer, og kriminaliteten og den daglige terrortrussel vil næppe mindskes. Men hvis det virkelig er hvad de franske har stemt for, kommer de jo bare til at ligge som de selv har redt. Et ja til Macron vil sikkert vise sig at være et kortsynet ja. Men sært er det at vælgernes flertal har set bort fra de mange overfald, mord og bilbrande osv.

 3. Af P Christensen

  -

  5 år mere til franskmændene med endnu en tomgænger af
  en præsident til at forsøge at opstille flydespærringer for et EU,
  der dog forlængst har sat kurs mod og vil sejle ud over kanten.

 4. Af Niels O

  -

  Tillykke til Frankrig, Europa og verden for at slippe for den proletariske, nationalistiske, ikke-liberale Le Pen som præsident. Det er vigtigere, end hvem der er sejrsherre.

  Efter Holland og Frankrig mangler Tyskland det samme i år.

 5. Af Niels Peter Lemche

  -

  Amalie Lyhne, ikke bare Vive l’Europe, men vive la France et vive l’Europe. Og det gør ondt på højreekstremismen, det hører man allerede også her. EU er nødvendig for, at Europa skal overleve. Det er den organisation, der begrænser de europæiske krige til fodboldbanerne og pladserne udenfor. Uden EU vil man snart se de tyske armeer på vej hen over de nordfranske sletter …. lige som sædvanligt. Hvorfor skulle denne generation og den næste være så meget anderledes end tidligere europæiske generationer?

 6. Af Svend Hansen

  -

  Det drejer sig i sidste ende om globaliseringen, Og dem der er mest forhippede på den, er venstrefløjen, de liberale og de politisk korrekte.
  Det bliver ”folkestyrets” død og det ”billede” er nok til at jeg vil stemme på Fanden selv, hvis det kan fremprovokere en ændret politik inden det er for sent, og sådan er der tilsyneladende også andre der ser på det.
  Intet er løst ved dette her valg. Man har blot skubbet smertegrænsen og givet tid til at øge energien i et senere opgør.

 7. Af Niels Peter Lemche

  -

  SVEND HANSEN, jo, meget er løst ved dette valg, fordi det ikke blev et af de sædvanlige 51 % til den ene og 49 % til den anden. Det er et knusende nederlag for de nationalkonservative og for de kræfter uden for EU, der har arbejdet og investeret så meget i unionens opløsning.

 8. Af Niels Peter Lemche

  -

  SVEND HANSEN, jo, meget er løst ved dette valg, fordi det ikke blev et af de sædvanlige 51 % til den ene og 49 % til den anden. Det er et knusende nederlag for de nationalkonservative og for de kræfter uden for EU, der har arbejdet og investeret så meget i unionens opløsning.

 9. Af Jakob Schmidt Rasmussen

  -

  Så fik Rothschild-dynastiet endelig magten over en hel nation.

  Amsel (Amschel) Bauer Mayer Rothschild, 1838:

  “Let me issue and control a Nation’s money and I care not who makes its laws”.

  Vive le Rothschild, og den internationale finanskapitals magtovertagelse i Frankrig…

 10. Af Per Torbensen

  -

  Ifølge DR blev 25 procent af de franske vælgere hjemme på sofaen og 4.7 mill vælgere stemte blank i valglokalerne ved 2 runde.I første runde blev de gamle korrupte partier decimeret betydeligt,så en entydig sejrer for det bestående system er ikke entydigt trods alt,hvilket også var mejslet i vinderens tale fra hans vælgerkvarter-men ja han vandt,måske en Pyrrhus sejrer?

 11. Af Jakob Schmidt Rasmussen

  -

  De gamle, bundkorrupte, franske politikere og partier, som de franske vælgere nu har forkastet, var i al hemmelighed i lommen på finanskapitalen; de var nødt til, at skjule, at de fik penge fra suspekte banker og skumle dele af erhvervslivet, og i virkeligheden tjente deres, og ikke deres vælgeres, interesser.

  Men Macron er på en måde værre.

  For Macron forsøger ikke engang at skjule sin suspekte forbindelse til Rothschild-dynastiet, og vil selvfølgelig føre dén økonomiske politik – med omfattende privatiseringer, drastiske sociale nedskæringer, og ophævelse af national suverænitet, samt indskrænkning af det nationale folkestyre, til fordel for EU’s korrupte kommisær-regime – helt i overensstemmelse med finansfyrsternes krav.

 12. Af Niels Peter Lemche

  -

  Der er nogle, som dette resultat gør ondt på. Man må hellere bevilge dem en tudekiks. Men de næste 24 timer bliver interessante for at se, hvad taktikken fra de højrekonservative nu bliver. Vil de overhovedet bruge tid på det tyske valg? Valget i Schleswig-Holstein afslører vist, at der for dem ikke er meget at komme efter i Tyskland. Der kommer et valg til i næste uge dernede.

  Men hvad skal de så tage sig til?

 13. Af Per Torbensen

  -

  Ja meget enig JSR.7 MAJ 22.09.

 14. Af Gert Hansen

  -

  Amalie Lyhne skriver bl.a.: ‘Derfor må vi forsvare vores værdier så godt som muligt, og vi må stå sammen som europæere.’

  Det er lidt uklart hvad A.L. mener, hvem ‘vores’ omfatter? Hvis det, som anden del af sætningen antyder omfatter ‘europæerne’, så er påstanden noget vås. Europæerne har som bekendt forskellige værdier, som det franske valg med al tydelighed har påvist – Le Pen og Macron står ikke for de samme ‘værdier’.

  Macrons værdier har vundet i Frankrig, og Le Pens har tabt. Macron skal have en chance. Men hvem tør for alvor mene, at det betyder nogen som helst ændringer i Frankrig? Og så kan det gå hen og bliver ‘farligt’, for det vil drive et stigende antal utilfredse til at slutte sig til Le Pen tilhængerne. Det behøver man ikke at være særligt ’skråsikker’ for at mene, for hvor skulle de ellers gå hen – til venstre?

 15. Af John Hansenmand

  -

  Så fik eliten placeret deres plastic-figur lige midt i cirkusset, så slaverne fortsat kan slupre illusionerne i sig! Canada var testen – Frankrig beviset på massernes psykose! Fase #3 Tyskland!

 16. Af georg christensen

  -

  Hurra for Europa. Det ville jeg også gerne kunne sige. Mit problem er bare, at der i det nuværende Europa intet er at råbe “hurra” for, andet som tom hovede politikeres fjollerier.

  Alligevel ønsker jeg Macron tillykke med valget, i håbet om, at han ikke bare bliver tyskernes, finansfyrsters højre arm, men også holder med englænderne, som turde sige “nej tak” til det nuværende Europa.

  Spændingen ved det franske valg er endnu ikke overstået, men begynder først nu, hvor alle igen er frie vælgere, næste gang, når “parlamentet”, skal vælges, og præsidentens mulighed, kan blive totalt begrænset. Her får så de franske socialister muligheden for frit at være med, uden racistiske ,som finans politiske fjollerier., men vise sig som franskmænd og kvinder i Europa folket´s klæder , og ikke bare spille rollen, som nuværende tyske magtbegærligheder forsøger at pådutte dem.

  NB: Når jeg skriver dette, er det, fordi , jeg har lidt angst , når den tyske “propaganda maskine”, kommer i et alt for højt gear. .

 17. Af Jesper Lund

  -

  Skal vi takke Trump for at vise de franske vælgere vejen? Nemlig ikke at stemme på en præsident med hans holdninger.

 18. Af Mehmet Sami Gür

  -

  EU er dømt til at blive splittet, selvom Macron lover reformer for EU samarbejdet, for Rothschild står i vejen!

  Det er endnu mere mærkeligt, at en ukendt og uerfaren mand som Macron får så meget medie opmærksomhed og af den grund så mange vælgeropbakning til følge. Især bliver han kendt igennem hans kontroversielle gymnasielærer-kæreste. Det spørger hverken medierne, politikerne, intellektuelle og borgerne om?

  Hvem støtter Macron og hans kæreste?

  Hvis man skriver Macron på Google søgning, så dukker lige pludselig verdens mest indflydelsesrige og magtfulde familie op – Rothschild…!

  Visse konspirationsteoretikere hævder, at Rothschild dynastiet har planer om at splitte og dermed ruinere EU samarbejdet og dernæst oprette noget andet under familiens kontrol:

  Så kommer spørgsmålene:

  1) Hvorfor er EU lederne samlet under Vatikanets og pavens åsyn?

  2) Hvordan fik Macron økonomi- og finansminister posten under præsident Hollandes regering. Hollande blev udsat for et medie komplot, hvor påstanden gik ud på, at Hollande har/har haft en affære med en mystisk kvinde. Og lige efter fik Macron posten. Senere fandt man så ud af, at det var en af de mange medier, som Rothschild familien ejede og stod bag hele komplottet.

  Vi bliver nødt til at tænke og genopfriske vores hukommelse, også selvom hvis det er konspirationsteorier vi har med at gøre.

  VESTENS HYKLERI OG KYNISME

  VESTLIGE LANDE VIL SENDE TYRKERE I VESTEN HJEM TIL TYRKIET, FORDI TYRKERNE HAR STEMT “JA” TIL DEN TYRKISKE FORFATNINGÆNDRING. MEN FRANSKMÆNDENE GØR JO OGSÅ DET SAMME! HVORFOR ER DER INGEN I VESTEN, DER TALER OM AT SENDE FRANSKMÆNDENE HJEM TIL FRANKRIG?

  Over hele kloden er franske statsborgere mødt op for at stemme på lokale valgsteder for at sikre sig, at de også er med til at bestemme, hvem der bliver præsident i deres hjemland Frankrig.

  Hvad sagde jeg…

  Jeg fik ret. Vesten er ikke fair, ligelig, retfærdig, obligatorisk og neutral, når det gælder om at bedømme og vurdere lande som Tyrkiet. Det er den rene forskelsbehandling! Vesten er slet ikke demokratisk og objektiv overfor tyrkisk demokrati og tyrkisk valgresultat, sammenlignet med behandlingen, forholdet og ståstedet overfor fransk demokrati og fransk valgresultat. Valgobservatørerne har vist sig at være partiske ved at bakke op om ‘NEJ’ siden. Og danske politikere som Nikolaj Villumsen fra Enhedslisten har også overværet den tyrkiske folkeafstemning som valgobservatør. Senere dukkede der billeder op med Nikolaj Villumsen side om side med PKK terroristerne. Hvor troværdig, neutral og obligatorisk er man så som valgobservatør? Ikke ret meget! Igås?

  Kunne mon nogenlunde det samme scenarie tænkes med det franske præsidentielle valg? Nej, her fejrer man bare franskmændenes valgsejr i Danmark som om et dansk valgresultat, ikke sandt? Danskerne føler sig jo tæt tilknyttet til Frankrig end Tyrkiet. Det er da klart og tydeligt.

  Dvs. tyrkerne har truffet en rigtig beslutning ved at stemme “JA” til den tyrkiske forfatningsændring. Frankrig og franskmændene må gerne, men Tyrkiet og tyrkerne må ikke eller hvad?

  Kilde:
  http://www.dr.dk/nyheder/udland/valgifrankrig/korrespondent-om-meterlange-koeer-franskmaend-i-udlandet-vil-modvirke

 19. Af Mehmet Sami Gür

  -

  EU er dømt til at blive splittet, selvom Macron lover reformer for EU samarbejdet, for Rothschild står i vejen! Ligesom Brexit vil Rothschild også sørge for Frexit med Emmanuel Macron som Frankrigs præsident.

  Det er endnu mere mærkeligt, at en ukendt og uerfaren mand som Macron får så meget medie opmærksomhed og af den grund så mange vælgeropbakning til følge. Især bliver han kendt igennem hans kontroversielle gymnasielærer-kæreste. Det spørger hverken medierne, politikerne, intellektuelle og borgerne om?

  Hvem støtter Macron og hans kæreste?

  Hvis man skriver Macron på Google søgning, så dukker lige pludselig verdens mest indflydelsesrige og magtfulde familie op – Rothschild…!

  Visse konspirationsteoretikere hævder, at Rothschild dynastiet har planer om at splitte og dermed ruinere EU samarbejdet og dernæst oprette noget andet under familiens kontrol:

  Så kommer spørgsmålene:

  1) Hvorfor er EU lederne samlet under Vatikanets og pavens åsyn?

  2) Hvordan fik Macron økonomi- og finansminister posten under præsident Hollandes regering. Hollande blev udsat for et medie komplot, hvor påstanden gik ud på, at Hollande har/har haft en affære med en mystisk kvinde. Og lige efter fik Macron posten. Senere fandt man så ud af, at det var en af de mange medier, som Rothschild familien ejede og stod bag hele komplottet.

  Vi bliver nødt til at tænke og genopfriske vores hukommelse, også selvom hvis det er konspirationsteorier vi har med at gøre.

  VESTENS HYKLERI OG KYNISME

  VESTLIGE LANDE VIL SENDE TYRKERE I VESTEN HJEM TIL TYRKIET, FORDI TYRKERNE HAR STEMT “JA” TIL DEN TYRKISKE FORFATNINGÆNDRING. MEN FRANSKMÆNDENE GØR JO OGSÅ DET SAMME! HVORFOR ER DER INGEN I VESTEN, DER TALER OM AT SENDE FRANSKMÆNDENE HJEM TIL FRANKRIG?

  Over hele kloden er franske statsborgere mødt op for at stemme på lokale valgsteder for at sikre sig, at de også er med til at bestemme, hvem der bliver præsident i deres hjemland Frankrig.

  Hvad sagde jeg…

  Jeg fik ret. Vesten er ikke fair, ligelig, retfærdig, obligatorisk og neutral, når det gælder om at bedømme og vurdere lande som Tyrkiet. Det er den rene forskelsbehandling! Vesten er slet ikke demokratisk og objektiv overfor tyrkisk demokrati og tyrkisk valgresultat, sammenlignet med behandlingen, forholdet og ståstedet overfor fransk demokrati og fransk valgresultat. Valgobservatørerne har vist sig at være partiske ved at bakke op om ‘NEJ’ siden. Og danske politikere som Nikolaj Villumsen fra Enhedslisten har også overværet den tyrkiske folkeafstemning som valgobservatør. Senere dukkede der billeder op med Nikolaj Villumsen side om side med PKK terroristerne. Hvor troværdig, neutral og obligatorisk er man så som valgobservatør? Ikke ret meget! Igås?

  Kunne mon nogenlunde det samme scenarie tænkes med det franske præsidentielle valg? Nej, her fejrer man bare franskmændenes valgsejr i Danmark som om et dansk valgresultat, ikke sandt? Danskerne føler sig jo tæt tilknyttet til Frankrig end Tyrkiet. Det er da klart og tydeligt.

  Dvs. tyrkerne har truffet en rigtig beslutning ved at stemme “JA” til den tyrkiske forfatningsændring. Frankrig og franskmændene må gerne, men Tyrkiet og tyrkerne må ikke eller hvad?

  Kilde:
  http://www.dr.dk/nyheder/udland/valgifrankrig/korrespondent-om-meterlange-koeer-franskmaend-i-udlandet-vil-modvirke

 20. Af Mehmet Sami Gür

  -

  Hun (Brigitte Trogneux) er 24 år ældre end ham (Emmanuel Macron). Er det kærligheden eller hendes forbindelse til Rothschild, der binder ham til hende? Bedøm selv. Ydermere beskyldes Macron for at være en homoseksuel med hans elskerinde Mathieu Gallet. Og det er endda med stor afhængighed og misbrug af stoffer.

 21. Af Mehmet Sami Gür

  -

  Hun (Brigitte Trogneux) er 24 år ældre end ham (Emmanuel Macron). Er det kærligheden eller hendes forbindelse til Rothschild, der binder ham til hende? Bedøm selv. Ydermere beskyldes Macron for at være en homoseksuel med hans elskerinde Mathieu Gallet. Og det er endda med stor afhængighed og misbrug af stoffer. Syndt for Frankrig, at franskmændene har valgt en amoralsk marionetdukke som Emmanuel Macron til præsidentposten i Frankrig. Han bliver værre end hans forgænger, Nicolas Sarkozy.

 22. Af Svend Jensen

  -

  @MEHMET SAMI GÜR – 7. MAJ 2017 23:31
  Tyrkerne kan da bare gøre hvad de vil, eksempelvis sende deres migrantbyrde videre til Grækenland: så vil de garanteret være helt færdige i Europa. Det vil imidlertid være en gigantisk underskudsforretning for Europa hvis den tyrkiske overskudsbefolkning får lov til at invadere et civiliseret område.
  Hvad med at flytte alle tyrkiske statsborgere tilbage til Turkmenistan, hvor deres forfædre kommer fra. Så kan de tilbagelevere det stjålne Østromerske Kejserrige samt hovedstaden Konstantinopel til de retmæssige græske ejermænd.

 23. Af Arne Hornborg

  -

  Glæde over det franske valgresultat.
  Hvis der er nogen der kan glæde sig over det franske valgresultat, glæde sig over at super EU-tilhængeren, fejlagtigt benævnt som ,,super-europæer”, Macron blev præsident, så må det være alle fupasylanter, bekvemmelighedsflygtninge og ikke mindst de mange menneskesmuglere.
  NU vil EUs grænser fremover være vidåbne.
  Macron går ind for ÅBNE grænser, går ind for mere EU.
  Mon Macron har tænkt over HVOR mange, dygtige, veluddannede franskmænd der har job i England. Mon England vil sende disse mennesker retur?
  Noget EU ubegrundet frygter med Storbritanniens (glædelige) udmeldelse af EU.
  De arbejdsløse i Frankrig. Slet ikke noget problem for fransk industri. Der er rigeligt med (il)legal udenlandsk, underbetalt arbejdskraft.
  Det europæiske samarbejde?? Mon ikke der menes EU samarbejdet?? En tilbagevendende journalistisk fejl. Europa består af andre lande end EU.
  Er det fortalelser eller bevidst manipulation
  Arne Hornborg
  Typograf/mediegrafiker, forfatter.

 24. Af Erik Skifter

  -

  Macron har tydeligt sagt under sin valgkamp, at han går ind for mere indvandring af muslimske borgere fra Nordafrika og Mellemøsten. Han vil da ingenlunde være den som kæmper for en grænse til Europa eller være den som sætter en stopper for alle de indrejsende i gummibåde. Nej han vil – sammen med Merkel – værne om den fortsatte indvandring af muslimske borgere.
  Vi vil desværre se en fortsat nedsmeltning af Frankrig. Deres håbløse eksperiment med en muslimsk indvandring vil være dette som udsletter alle de tidligere franske værdier, den tidligere franske kultur og Frankrig som en sammenhængende nation.
  Der er desværre alt for mange blandt magthaverne, som ignorerer de vestlige værdier og kulturer, men udelukkende ser på ussel mammon. Man har fået den tro, at den nedadgående befolkningsvækst er en trussel mod vores velstand. Væksten ville ikke kunne opretholdes osv. osv.
  Men den fortsatte automatisering vil gøre en muslimsk indvandring langt værre, idet størstedelen af disse muslimer ikke er i stand til at forsørge sig selv eller sine.
  De vil kun blive en yderligere belastning, idet mange af de job de kan udføre, typisk inden for servicesektoren, vil blive automatiseret. Ledighed er fremtiden for disse mange muslimske borgere. Med denne ledighed og et stærkere og stærkere krav om forsørgelse, vil disse mange nye tilflyttede muslimske borgere skabe en uro og et kaos, som vi i Europa ikke vil kunne styre.
  I Frankrig er der i dag så mange muslimske indrejste borgere, at en ændring af noget som helst er helt umuligt. Der er kun det tilbage, at vente på kaos og lokale borgerkrige mellem etniske franske, de franske myndigheder og de muslimske borgere.
  Lige meget hvem der var blevet valgt og lige meget hvem der vælges i fremtiden, ja så står Frankrig ikke til at rede. Undergangen er for længst tilrettelagt af dumme og naive politikere. De vil blive skrevet ind i historien som naive tosser.

 25. Af Niels Peter Lemche

  -

  Jeg må bare gentage mig selv: Den gjorde virkelig av. Sikke et hylekor. Og Gür, jeg troede, at du var tyrk og ikke en putlik. Men rolig, armenierne i Frankrig skal nok sørge for, at vejen for Tyrkiet ind i Europa er blokeret og i de kommende år.

 26. Af Niels Larsen

  -

  Europa burde være i sorg over at en totalt ukendt fjollerik er blevet valgt som præsident i en Frankrig, som er splittet midt over.

  Makronen er valgt med lidt under 50% af de franske vælgere (66% af 75% af vælgerne).

  Han har ingen organisation bag sig og risikerer at falde totalt igennem ved Nationalforsamlingsvalget i juli i hvilket fald han vil være politisk lammet.

  Han er EU-tilhænger. Bare ikke af den union, der eksisterer, men en reformeret union – skrækscenariet i samtlige EU-hovedstæder og i Brüssel. En årelang proces, hvor hestene bides om den tomme krybbe og EU er lammet.

  Alt imens underfrankerede muhammedanere og afrikanere fortsætter med at vælte ind i Europa.

  Gå til våbentræning! I får brug for evnen!

 27. Af Bjarne Munk Christensen

  -

  Valget i Frankrig er en sand katastrofe.

  At forsøge at løse landets problemer med mere af samme skuffe grænser til vanvid.
  Mere EU, mere muslimsk indvandring, mere terror og drab i gaderne, flere voldtægter af franske kvinder, flere bil afbrændinger osv……
  Og, som rosinen i pølseenden, har en 39 år langt fra livserfaring mv. til at lede en hel nation.
  Fremover ligger franskmændene præcist som de selv har redt og må tage konsekvenserne – kun sørgeligt for os andre, at det får afsmittende effekt …………!!

 28. Af Carl-Erik Pedersen

  -

  Til alle jer der glæder sig over Macrons sejr ved præsidentvalget i Frankrig!
  Jeg er alvorligt bange for, at i desværre ikke har meget at glæde jer over, for han står nu over for, at skulle gennemføre reformer som ser ud til, at være umulige, at få igennem i Frankrig. Reformerne han skal gennemføre, drejer sig om arbejdsmarkedets an stillinger, arbejdstider, lønninger, mm. han skal også ændre pensions tilbagetræknings tider, samt hele uddannelses systemet. Derud over kommer det vigtigste, som er nedbringelse af arbejdsløsheden, samt nedbringelse af det Franske betalingsunderskud, og tilbagebetaling af den gæld, Frankrig har oparbejdet i de sidste 40 år!
  At han skulle kunne klare det på 5 år, ser ud til at være umuligt!
  Disse gennemgående reformer der er nødvendige for Frankrig, kan Frankrig ikke klare alene; men har brug for en massivt støtte både økonomisk, og politisk fra Tyskland, hvilket jeg betvivler Tyskland er rede til at give! For det vil blandt andet kræve at Tyskland satte sit lønniveau betydeligt op, så Frankrig kan konkurrerer!
  Derfor er min spådom, at ved næste præsident valg i Frankrig, så er der ikke gennemført væsentlige reformer, og derfor er pladsen åben for front nationale!
  Vi mangler jo også, at se resultatet af valget til nationalkammeret, som vil vise om han har nogen mulighed for at reformere noget som helst!
  Mvh.

 29. Af j b

  -

  Les élections législatives françaises de 2017 auront lieu les dimanches 11 et 18 juin 2017 (ou les samedis 3 et 17 juin pour les Français résidant sur le continent américain et les 4 et 18 juin pour les autres Français de l’étranger) afin d’élire les députés de la XVe législature de la Ve République

 30. Af Niels Larsen

  -

  Lars Seier Christensen skriver i anledning af det franske valg følgende:

  “Min kommentar til det franske valg.

  Udfaldet af det franske præsidentvalg var – trods manglende tillid til meningsmålingerne – givet på forhånd. Le Pen kalder det kontinuitet, og i Bruxelles fejrer man uden tvivl, at der endelig var et klart valg af en EU-tilhænger i Europa.

  Man skal imidlertid ikke være i tvivl om, at også dette valg var en revolution, ligesom Brexit og Trump var det – en afvisning af etablissementet og de traditionelle partier. Men det franske valgsystem sikrede alligevel en kandidat, der ikke for alvor repræsenterer disse strømninger, trods en af de største sejre, vi har set i mange år. Meget bizart.

  Det var istedet et fravalg af Le Pen, og hun ville gøre klogt i at trække sig, men annoncerede istedet en ny bevægelse, hvad det så end indebærer. Flere nederlag i fremtiden, gætter jeg på – og det er OK. Hun repræsenterer på ingen måde det samme som Brexit og Trump, men en farlig, socialistisk tankegang, der ville fortsætte Frankrigs nedtur uanset forholdet til EU. De danske borgerlige, der slår Brexit, Trump og Le Pen i hartkorn, har enten ikke forstået Le Pen eller de to andre begivenheder. Det er naturligvis også derfor, at udfaldet er blevet helt forskelligt.

  Macron, på den anden side, har tilsyneladende en fornuftig tilgang til økonomi, og business, men mangler fuldstændigt modet eller forståelsen, der er nødvendig for tage opgøret med EUs magtfuldkommenhed. Bruxelles vil – fejlagtigt – føle sig betrygget af udfaldet, men kigger man på første runde af præsidentvalget er det klart, at franskmændene er tæt på 50/50 i deres forhold til EU. De manglede bare kandidaten, der repræsenterede den rette kombination af EU-skepsis, eller i det mindste EU-reformvilje, liberal økonomisk politik og national forankring.

  Så Frankrig tilvalgte ikke EU 65-35, men fravalgte en nationalistisk socialist 65-35.

  Le Pen kommer ikke til at vinde næste gang heller, og hun er decideret skadelig for, at vi kan få det rationelle opgør med EU, der er behov for. Men med sammenbruddet i det traditionelle politiske system, kan der måske komme den rette kandidat næste gang. Jeg tror, at Macron bliver en eengangsforestilling (medmindre han får Le Pen som modkandidat igen i 2022) og bliver endnu en svag præsident. Måske ikke en veritabel katastrofe som Hollande, men en slags uforankret kransekagefigur, der taler flot, men gør meget lidt. Hans korte acceptance speech var noget af det svageste, jeg nogensinde har set, og han ligner en usikker ung mand, der ikke rigtig selv tror på det. Måske bliver det mere overbevisende, når han senere i aften taler direkte til sine tilhængere, det må man da håbe.

  Og hvis nogen mener, at Trump har det svært med Kongressen, så afvent blot Macrons samspil med et parlament, hvor han end ikke har et parti. Det bliver snak og varm luft, når det kommer til reformer og liberalisering, frygter jeg.

  Summa summarum – franskmændene var klar til en revolution imod det etablerede politiske system, men de formåede at forkludre det igen og vælge en fortsættelse af det alligevel, fordi den rigtige løsning og valgmulighed ikke var tilstede.

  Det bliver dyrt for Frankrig og os andre de næste fem år.”

  Og han har ret; le Pen er økonomisk set venstreorienteret. Og at kalde folk, som er modstandere af globaliseringens værste skadevirkninger for højreorienterede skriger nærmest til himlen. Ligesom det gør, når de er modstandere af EU og den skadelige indvandring.

  Ligeledes tabte the Establishment jo Frankrig allerede i 1. runde…

 31. Af Niels Larsen

  -

  NIELS PETER LEMCHE: “Amalie Lyhne, ikke bare Vive l’Europe, men vive la France et vive l’Europe. Og det gør ondt på højreekstremismen, det hører man allerede også her. EU er nødvendig for, at Europa skal overleve. Det er den organisation, der begrænser de europæiske krige til fodboldbanerne og pladserne udenfor. Uden EU vil man snart se de tyske armeer på vej hen over de nordfranske sletter …. lige som sædvanligt. Hvorfor skulle denne generation og den næste være så meget anderledes end tidligere europæiske generationer?”

  Er du dum eller bare ignorant? Tyske armeer på vej gennem et atombevæbnet Frankrig? Det bliver en meget kort march før Berlin er en rygende askehob.

 32. Af M Jørgensen

  -

  Hvad bilder Mehmet sig ind 08.05 kl00. 14.
  Hvis Macron er homoseksuel hvad så? Der tror jeg nok Mehmet forregner sig hvis han tror at det vækker forargelse blandt de franske.
  Frihed – lighed og broderskab er jo ikke ligefrem det som kendetegner Tyrkiet med Stor Sultan Erdogan ved magten.
  Og at Macrons kone er 24 år ældre hvad så? Det er i det mindste ikke et mindreårigt familiemedlem han er gift med , som man har for vane at gøre på den Anatolske Højslette.
  Så smut du endelig hjem til dem der deler din forargelse, det ville lette os for en stor byrde.

 33. Af Niels Peter Lemche

  -

  M Jørgensen, læg mærke til, at de både beskylder ham for at være homoseksuel og have en ung elskerinde!

  De er ikke for kloge disse putlikkere ovre fra Putinstan, for en vesteuropæer ville vide, at vi efterhånden giver fanden i, om folk er homoseksuelle eller ej.

  Og så er der stakkels Gür, der slet ikke kan finde ud af det.

 34. Af Niels Peter Lemche

  -

  M Jørgensen, læg mærke til, at de både beskylder ham for at være homoseksuel og have en ung elskerinde!

  De er ikke for kloge disse putlikkere ovre fra Putinstan, for en vesteuropæer ville vide, at vi efterhånden giver fanden i, om folk er homoseksuelle eller ej.

  Og så er der stakkels Gür, der slet ikke kan finde ud af det.

 35. Af Jakob Schmidt Rasmussen

  -

  Lemche

  Nogle sammensværgelsesteoretikere tror, at “Illuminati” står bag alt ondt – og andre sammensværgselsesteoretikere giver “putlikker” skylden for alt ondt…

  Du virker ofte som en småparaniod, gammel koldkriger, der har fået “putlikker” på hjernen.

  For der findes stort set ingen danskere, der støtter Putin, eller Putins imperialistiske og diktatoriske politik overfor de lande, der ligger tæt på Rusland; der er nok omtrent lige så få, der beundrer Putin, som der beundrer Nordkoreas diktator, Kim Il-Sung.

  Men hvis man skulle tro dig, så er alle, der er uenige med dig om et-eller-andet i forbindelse med Rusland, eller om hvordan vi skal forholde os til Rusland efter kommunismens fald, “putinister”.

  Du virker mest af alt som en koldkriger, der savner din ungdoms kamp mod den forsvundne, sovjetkommunistiske fjende så meget, at du lader din fantasi udfylde tomrummet med “putinister”, der tilsyneladende findes overalt, hvor du møder uenighed med dine mere, eller (som oftest) mindre gennemtænkte synspunkter…

 36. Af Mehmet Sami Gür

  -

  Til hr. Lemche:

  Jeg kan ikke genkende Dem, for det er slet ikke Dem og en lille smule seriøsitet hr. Lemche.

  Det er ikke noget jeg selv finder på. Jeg gengiver bare, hvad de franske medier har fokuseret på de sidste par måneder.

 37. Af P Christensen

  -

  Når jeg hører ordet “super-europæer” tænker jeg sjovt nok på
  ordet “super-cykelsti” som Hovedstaden nyligt har introduceret.

  Trods præfikset “super” er begge fænomener ved nærmere
  øjesyn dog nedslidte og fulde af huller,
  og således udtryk for verbalt skønmaleri.
  .

 38. Af Svend Hansen

  -

  Niels Peter Lemche – 7. maj 2017 21:32
  Jeg har forgæves forsøgt at svare adskillige gange, men kommer beklageligvis ikke igennem.
  Mvh Svend

 39. Af Peter Hartmann

  -

  Der er smil paa alles laeber idag. Der er haab for fremtiden i Frankrig.
  Den collective depression har varet i10aar. Det ma ikke fortsaette.Frankrig maa lave de reformer som alle andre lande har foretaget. Tyskland for laenge siden. Spanien,Portugal er godt igang .
  Europas syge “mand” Frankrig er enesteland hvor det ikke har vaeret muligt at komme igennem med dybtgaaebde reformer. De to foregaaende presidenter forsoegte men havde ikke held med sig.Der skal dybtgaaende reformer til. Der er arbejdsloesheden ca 4 Milioner er uden arbejde og uden vaekst sker der ikke noget.Det stive arbejdsmarked hvor man ikke kan afskedige folk blokerer ligeledes;Den store gaeld ca 2000 Miliarder samt det loebende underskud ca 80 MIA kan ikke fortsaette evigt.Macron har en politik til at goere noget ved disse ting.Laes hans bog Revolution;Den er interessant ja faktiskunderholdende.
  For Frankrigs skyld men ogsa for alle Europaeere haaber vi haaber vi han faar succes

 40. Af J Hans en

  -

  AF NIELS LARS EN – 8. MAJ 2017 09:31
  “Europa burde være i sorg over at en totalt ukendt fjollerik er blevet valgt som præsident i en Frankrig,”

  Det ville da have været langt værre, hvis en kendt fjollerik og populist, ultranationalist, demagog og hadprædikant som Le Pen var blevet valgt.

 41. Af Niels Peter Lemche

  -

  JAKOB SCHMIDT RASMUSSEN, nu ved de fleste ikke, hvad illuminati står for idag. De har deres informationer fra Dan Brown. Så den lader vi ligge.

  Og rigtig., jeg er gammel koldkriger og stolt over det. Dig har jeg derimod mistænkt for at være noget andet, og man bliver lidt mistænksom, når man støder på et pseudonym, der skal angive at være et rigtig navn, og navnet er ukendt, for så er det bare falsk varebetegnelse. Så hvem ved, om du alligevel ikke er en putlik.

 42. Af Niels Peter Lemche

  -

  JAKOB SCHMIDT RASMUSSEN, nu ved de fleste ikke, hvad illuminati står for idag. De har deres informationer fra Dan Brown. Så den lader vi ligge.

  Og rigtig., jeg er gammel koldkriger og stolt over det. Dig har jeg derimod mistænkt for at være noget andet, og man bliver lidt mistænksom, når man støder på et pseudonym, der skal angive at være et rigtig navn, og navnet er ukendt, for så er det bare falsk varebetegnelse. Så hvem ved, om du alligevel ikke er en putlik.

 43. Af Jacob Schønberg

  -

  Problemerne med MIGRANTERNE FRA AFRIKA, skal løses straks hvis EU skal få kontrol med højredrejningen!
  EU landene skal samarbejde om at stoppe migration og flygtninge til EU.
  Det gøres ved at knytte skrappe betingleser til Ulandshjælpen (Danmark giver 24 milliarder kr betingelsesløst i år)
  Således kan man oprette lejre i afrikanske lande hvortil alle migranter kan overføres. Når de hører om dette så stopper bådflygtningene.
  Afrikas befolkninger vokser hurtigt ! Om blot 34 år vil tallet være fordoblet til 2 400 000 000 mennesker (og så er de på vej til 4 milliarder)
  VI KAN IKKE LØSE VERDENS PROBLMER VED AT LUKKE FLYGTNINGE IND
  Macron vil være en gevinst for Frankrig og for EU , men problemerne er ikke forsvundet

 44. Af Bjørn Sørensen

  -

  Frankrig skrider med taktfaste skridt mod borgerkrigen. Det bliver aldeles forfærdeligt. Det bliver så rædselsfuldt, som tænkes kan.
  Frankrig styrer direkte mod en eller anden form for borgerkrig. Det siger Patrick Calvar, chef for den interne franske sikkerhedstjeneste.

  Den franske magtelite har i årtier ignoreret problemerne i de voksende ghettoer, hvor millioner af unge mennesker uden fremtidsudsigter dasker rundt.

  Arbejdsløsheden og især ungdomarbejdsløsheden er et alvorligt problem, som der ingen løsninger er på, for arbejdsmarkedet er forstenet, hvilket forhindrer vækst.

  Og den manglende økonomiske vækst, gør det vanskeligt at løse landets problemer.
  Vi ved jo at når krybben er tom, så bides hestene.

  Der er et andet gammelt ordsprog der siger: Lediggang er er roden til alt ondt.

  Er der nogen der er i tvivl om at hvis ikke de får løst deres problemer, at så reagerer befolkningen eksplosivt, det har de tradition for.

 45. Af Niels Peter Lemche

  -

  Nå, Bjørn Sørensen, det er vanskeligt at komme sig over, at Macronen tørrede gulvet med jeres kandidat! Borgerkrig og resten med: Ja, den varer i fem minutter. Derefter giver de sig til at synge Marseillaisen i kor! Terrorren er farligere; men har de nok fået nogenlunde styr på, selv om der vil komme mere. Men stadig: Ja, der er så synd for jer, at lille Marine ikke stod distancen, og at hendes parti nu ikke står over for vækst med opløsning med stjernens frafald.

 46. Af Niels Peter Lemche

  -

  Nå, Bjørn Sørensen, det er vanskeligt at komme sig over, at Macronen tørrede gulvet med jeres kandidat! Borgerkrig og resten med: Ja, den varer i fem minutter. Derefter giver de sig til at synge Marseillaisen i kor! Terrorren er farligere; men har de nok fået nogenlunde styr på, selv om der vil komme mere. Men stadig: Ja, der er så synd for jer, at lille Marine ikke stod distancen, og at hendes parti nu ikke står over for vækst med opløsning med stjernens frafald.

 47. Af Niels Peter Lemche

  -

  Bjørn Sørensen, jeg tror, at mit svar til dig røg i filtret, men egentlig ville jeg bare sige, at når din borgerkrig har varet i fem minutter, så giver de sig alle til at synge Marseillaisen i kor, og så er det slut. Kampen mod terrorren kommer til at forene dem. Eller er du så naiv at tro, at Le Pens folk vil lege Sturmabteilung og tæske løs på alle omkring dem?

Kommentarer er lukket.