Vi hader politikerne – men kun en lille smule

Af Amalie Lyhne 64

Den nye franske præsident Emmanuel Macron vandt i weekenden et stort flertal i Nationalforsamlingen – med sin bevægelse En Marche!, som blev dannet for mindre end et år siden. Samtidig er Frankrigs to gamle partier, som ellers har skiftedes om magten det seneste halve århundrede, sendt til tælling.

Vi har set samme tendenser over hele den vestlige verden det seneste år: Vælgerne forkaster de etablerede politikere og sætter deres lid til nye og uprøvede kræfter.

Også herhjemme har vi længe hørt om den udbredte politikerlede. Politikernes troværdighed er rekord-lav, politikerne har ingen føling med vælgernes bekymringer, politik må tænkes helt forfra. Vi hader politikerne.

Det er en enkel og dragende fortælling, men den er altså ikke helt sand i en dansk kontekst.

For lige nu har vi en statsminister fra et af de gamle partier, og får vi valg i morgen, vil en statsminister fra et andet gammelt parti efter al sandsynlighed tage over.

De seneste år har ganske vist budt på en række nye partier, men for det første er de ikke blevet så store, at de for alvor har rykket ved de politiske kontinentalplader. For det andet har de efter nogle år nærmet sig de etablerede partier både i stil og ambitionsniveau. Det er det, vi blandt andet har set i forbindelse med Liberal Alliances regeringsdeltagelse.

Dansk Folkeparti er naturligvis blevet et stort parti – pt. landets andetstørste – men for det første er partiet med sine 22 år ikke så ungt længere, for det andet er historien om Dansk Folkeparti netop ikke historien om dramatiske valg og voldsomme opbrud. Dansk Folkeparti er historien om et parti, som gik foran på et politikområde, som ingen andre partier turde røre ved, og som sidenhen har nydt stor indflydelse primært ved at åbne de etablerede partiers øjne og samarbejde med dem – ikke ved at nedkæmpe dem.

Vi har jo faktisk et utrolig velfungerende demokrati i Danmark. Vi har en fri og uafhængig presse, magthaverne bliver hver dag udsat for relevant kritik, og vi har ikke mindst en meget høj stemmeprocent. Det er i international sammenligning let at stifte nye partier, let at blive opstillet til Folketinget, og vælgerne kan sætte krydset lige præcis, hvor de har lyst til.

Hvis politikerleden virkelig var så stor, som den ofte bliver fremstillet som, så ville de etablerede partier jo være i knæ, så ville helt nye partier overhale de gamle, så ville Christiansborgs gange vrimle med uerfarne politikere. Så ville vi se et voldsomt systemskifte, ligesom det netop er sket i Frankrig.

Men sådan er virkeligheden ikke herhjemme. Vi brokker os højlydt, men når det kommer til stykket, stemmer vi alligevel på de professionelle politikere – så sætter vi krydset ved Mette Frederiksen, Lars Løkke, Pia Olsen Dyhr og alle de andre. Og vi straffer ikke engang Anders Samuelsen for at bytte den skingre retorik ud med god gammeldags indflydelse, samarbejde og kompromissøgning.

Vi hader tilsyneladende kun vores politikere en lille smule.

64 kommentarer RSS

 1. Af Niels Larsen

  -

  “Den nye franske præsident Emmanuel Macron vandt i weekenden et stort flertal i Nationalforsamlingen – med sin bevægelse En Marche!”

  FAKE NEWS!

  Hans parti fik 41% af de afgivne stemmer. 42% af vælgerne gad bevæge sig til stemmeurnerne. 41% af 42% er 17,22% af vælgerne.

  Makronen sidder på et meget spinkelt mandat og han kan på ingen måde påstå at repræsentere den franske befolkning.

  82,78% af vælgerne fravalgte ham og hans parti.

 2. Af Jørgen Villy Madsen

  -

  Hvis vi skulle få en politiker som Macron, ville han ikke få et ben til jorden. Dansk politik har med stor dygtighed sikret sig imod den slags udskejelser. Vort valgsystem og de politiske partier arbejder sammen således at afvigere som Macron ikke får mulighed for at ødelægge hierarkiet.

  Vælgerne kan frit vælge mellem de personer, som partierne har udvalgt for os. Det betyder, at vi til stadighed kun kan vælge mellem personer, der har været valgt før – eller deres kopier. Dvs. personer med egne ambitioner, som de ikke har kunnet få tilfredsstillet i deres oprindelige parti.

  Politikerleden skyldes, at nytænkning ikke har mulighed for at komme til fadet. Elementer med tilbøjeligheder i den retning får ikke et ben til jorden. De bliver udskilt med hård hånd meget tidligt. Det er, hvad vort demokrati kan – til perfektion.

  Selv nåede jeg ikke længere end til rollen som rygklapper og klakør, når formanden holdt taler. Jeg var medlem af 4 forskellige partier, der alle krævede det samme. Jeg troede på systemet. Det gør jeg ikke mere. Skulle jeg have været til tops, ville opgaverne have været endnu mere ydmygende.

  Jeg vil ikke skrive, hvor ydmygende – det svider endnu.

 3. Af Tom Erne

  -

  Hold nu snart boette med det fake news pjat. Macron vandt valget solidt, med de spilleregler der nu engang gaelder. Hvad de ikke stemmende i givet fald ville have stemt, er bare plat spekulation.

  Vi har de politikere vi har stemt paa, og hvis man ikke stemmer, saa har man opgivet sin demokratiske ret. Laengere er den egentligt ikke.

 4. Af Niels Larsen

  -

  TOM ERNE

  Sandheden gør nok ondt, hva’? 🙂

 5. Af Tom Erne

  -

  Oehhh, nej!?!

 6. Af Hr. J H

  -

  Og vi straffer ikke engang Anders Samuelsen for at bytte den skingre retorik ud med god gammeldags indflydelse, samarbejde og kompromissøgning.
  Skriver den hos LA forhyrede Amalie Lyhne.

  Hvordan ved hun det.
  Vi ved først ved næste valg, hvor meget den lille tumpe Samuelsen bliver straffet.
  Landet mest kvalificerede udenrigsminister nogendinde.
  Det så vi i slyngelstaten israel.
  Hvor han krybede og sleskede for en flok forbrydere.

 7. Af Niels O

  -

  ((DF)) er bare et populistisk nationalistisk socialistisk eet-punkts parti, der har nydt godt af et primitivt tænkende vælgersegment i Danmark, der har givet partiet en meget lukrativ politikerkarriere i 20 år. Og helt uden at dette parti har påtaget sig et regeringsansvar. Da det også ville være lig med en nål mod den populistiske varmluftsballon, som partiet lever på.

  Frankrig: Held og lykke til Macron. Bare alt andet end dette lands populistiske nationalistiske parti.

 8. Af N O Nielsen ( Niller )

  -

  I den sidste trovædighedsmåling er brugtvognsforhandlere-journalister og politikere de lavest rangerede- det er da tankevækkende -når vi ser bort fra brugtvognsforhandlere -at de som formidler nyheder og dem som skal lovgive for rammerne i vores liv ligger så lavt som de gør.
  At politikere ligger så lavt skal nok forklares med at den politiske elite distancerer sig mere og mere fra befolkningen hvilket er gift for demokratiet.
  Det kan et folkemøde på Bornholm hverken gøre fra eller til på- for når folkefest rusen er dampet af -så melder hverdagen sig og alle flosklerne og festtalerne bliver lagt til side indtil de skal luftes igen

 9. Af Lisbeth sørensen

  -

  Socialisterne vandt valget i Frankrig og de fleste af stemmerne, Men da disse består af 3 partier der fik over 30% vandt macron med hvad sine 22% var det vist.

  Socialismen er her, og hvis DK følger Franskmændenens eksempel , bliver socialisterne de største i Danmark ved næste valg, samlet. Så en taber sidder altså som præsident nu..

  I England vandt May 318 mandater med 42% og Labour 261 med 40%..Disse to lande, som USA er jo ikke demokratiske..Det er DK..Så derfor er en socialistisk regering aldrig en umulighed her..Måske allerede ved næste valg..Drejer sig om en klogere befolkning, og mere humanistisk der ikke køber alt det borgerlige spinn..

 10. Af Hr. J H.

  -

  Vi hader politikerne – men kun en lille smule
  Skiver Amalie Lyhne.

  Had er vist at overdrive det lidt.
  Mennesker skal have et vist format, før man gider at hade dem.
  Men en vis afsky har vist indsneget sig i de senere år.
  Og det er LA spin doktorer som Amalie Lyhne og Anne Sophia Hermans en ikke helt uden skyld i.

 11. Af Finn Bjerrehave

  -

  Det Franske valg hvor pointen var Europæisk samarbejde og mindre korruption, måske alle landes drøm, bare ikke May i England, som tabte valget på ikke at vile samarbejde, og i Danmark hvor vi brokker os over vores politikere især fordi et flertal bliver en by i Rusland, bliver aldrig nogen helt tilfreds.
  Stop Tysk vejskat. Finn Vig

 12. Af Niels Larsen

  -

  HR. J H. – 20. JUNI 2017 13:30

  For en sjælden gangs skyld helt enig.

  Foragt er, hvad vi føler for politikerne.

  Et eller andet sted skal man have respekt for nogen, før man kan hade dem. Og politikerne fortjener absolut ingen respekt.

 13. Af Hans Sørensen

  -

  Det går jo også rigtig godt i Danmark. Der er arbejde til næsten alle der har tid pg lyst og verdens suverænt højeste overførselsindkomster, til alle dem der ikke kan eller ikke har tid og lyst til at arbejde. Når indkomstskatter, boligskatter, bilafgifter, energiafgifter, arveafgifter, tobaksafgifter og moms er betalt, så er der trods alt stadig 20-30 % af indkomsten at snolde for.

  Selvom Lisbeth Sørensen mener der er alt for meget tilbage til middelklassen og opad, så er det vel ikke helt forkert at konkludere, at vi er verdens mest succesrige socialistiske samfund allerede nu.

  Det jeg savner fra de borgerlige partier, er at de overlader magten til Rød blok og DF, når det ikke er muligt at gennemføre markant borgerlig politik. Et godt eksempel er boligskatteforliget, der medførte vi nu har verdens suverænt mest socialistiske boligbeskatning og en lov, som er en våd drøm for alle verdens socialister. Hvor vanvittigt det end lyder, blev fundamentet til denne socialistiske drømmelov, lavet af de Konservative, Venstre og LA i fællesskab.

  Kommer der ikke snart helt andre signaler fra regeringen, så er jeg ligeglad om det bliver rødt eller blåt efter næste valg. Og det er vel værre end at hade dem.

 14. Af Niels Peter Lemche

  -

  TOM ERNE, læg mærke til, at de samme ikke sagde et ord om måden Trump blev valgt på, med ikke så få stemmer færre end sin modpart.

 15. Af Niels Larsen

  -

  NIELS PETER LEMCHE

  Der var trods alt ikke så stor difference mellem vinder og taber i USA.

  Men at kalde sig vinder, når mere end 80% af vælgerne har vendt ryggen til, deeeet….

 16. Af Hr. J H.

  -

  AF NIELS LARSE N – 20. JUNI 2017 13:47

  Ja.
  Jeg kan ikke komme i tanke om nogle nulevende politikere, som jeg hader.
  Men jeg nærer en dyb afsky for mange af dem.

 17. Af Thomas Jensen

  -

  Der er gode grunde til at hade politikerne, særligt de danske. Imidlertid er de fleste vælgere får som stemmer på de banditter de er opdraget og vænnet til bestemmer. Det er en lemmingeeffekt, gør hvad andre gør, bliv svindlet og udbyttet. men gør det roligt uden at beklage dig. Det er ligegyldigt at man er dybt uenig med politikere om EU, arabiske krige eller pensionering 6 år efter bisættelsen. Ti stille og lad de rigeste få mere og de ækleste bestemme.

 18. Af Erik Larsen

  -

  Undskyld Amalie Lyhne, men du er præcis prototypen på de der absolut intet forstår af hvad der lige nu sker med Danmark og Europa.
  Kan du virkelig ikke se at Danmark vil forsvinde? At vi med 49 milliarder udgifter om året til mennesker der intet selv vil her andet end modtage ydelser smadrer vores gamle, ældre, syge, ja selv unge mennesker – der vil få et skrækkeligt liv fremover?
  “Dumme dänen ” der ønsker grænse til folketinget på 2% er tabt. Aldrig, aldrig vil vi få en regering der gør det som borgerne, vi ,befolkningen ønsker. En dag (måske) vågner du og dine og opdager – HOV, nu må vi vist se at komme væk inden ……….

 19. Af Niels Larsen

  -

  “Vi har jo faktisk et utrolig velfungerende demokrati i Danmark.”

  Nej. Det har vi faktisk ikke. For politikerne gør, som de vil. Ikke som vælgerne vil. Desuden har politikerne deponeret deres vilje og handlefrihed i Brüssel hos en flok uvalgte, antidemokratiske ligegyldigheder som drukkenbolten Juncker, betonkommunisten Mogharini, som har deponeret den smule hjerne, hun måtte have været i besiddelse af et eller andet sted i Mellemøsten at dømme efter hendes vanvittige udmelding om, at “politisk islam skal have en blivende plads i EU(ropa)” og den helt igennem ryggeløse Verhofen.

  “Vi har en fri og uafhængig presse”

  Har vi nu også det? Den overlever udelukkende på penge fra magthaverne…

 20. Af bent jensen

  -

  Danskerne indoktrineres og hjernevaskes, både i skolerne, universiteterne og hjemme i sofaen når de glor på TV. Og flertallet er nu så fordummede (lige som svenskerne og franskmændene) at de ikke fatter hvad der er ved at ske med deres land, dem selv og deres børn. Af propagandaløg ne og vellevned er de blevet slappe, slatne, kortsynede og uegnede til at overleve. Via rød familiepolitik, via sortbrun sundhedspolitik , via import af kulturfremmede, via nedbrydning af den sociale, retslige og personlige sikkerhed mv. vil de blive sendt ned i en bundløs sump.

 21. Af bent jensen

  -

  Selv e r ik lar sen tror på falske tal. Udgiften til “integration” osv. er 200 mia., og ialt fjoller og fråser Chrborg 500 mia. kr. væk hvert år.

 22. Af Ole Wulff Rasmussen

  -

  Vrøvl. 82,78 pct. af vælgerne fravalgte ham ikke. Fravælge – at vælge fra – er som verbum betragtet et aktivt af slagsen. Det vil sige, der kræver en aktiv handling. I dette tilfælde at gå til stemmeurnerne og stemme på nogle andre eller i protest stemme blank. Det har ikke været fremme, at der skulle have være specielt mange blanke stemmer til det franske valg, så de 82,78 pct. er overvejende blevet hjemme eller er taget til stranden. Hvad der er foregået i deres sorte sjæle i den anledning kan du og jeg have hver sin mening om. Men vide det kan vi ikke.

 23. Af Lisbeth sørensen

  -

  “Af Ole Wulff Rasmussen – 20. juni 2017 21:46
  Vrøvl. 82,78 pct. af vælgerne fravalgte ham ikke. Fravælge – at vælge fra – er som verbum betragtet et aktivt af slagsen. ”

  Naturligvis gjorde de det..Han fik 20 og et par procent kun, socialisterne fik samlet over 30%..Bare til at starte med..Og ved sidste afstemning i søndags stemte kun lidt over 40% overhovedettaget..Resten havet givet op. Macron ville aldrig have vundet hvis Frankrig havet tvungen valgdeltagelse som i Belgien fx.

 24. Af Lisbeth sørensen

  -

  “Af Ole Wulff Rasmussen – 20. juni 2017 21:46
  Vr øvl. 82,78 pct. af vælgerne fravalgte ham ikke. Fravælge – at vælge fra – er som verbum betragtet et aktivt af slagsen. ”

  Naturligvis gjorde de det..Han fik 20 og et par procent kun, socia listerne fik samlet over 30%..Bare til at starte med..Og ved sidste afstemning i søndags stemte kun lidt over 40% overhovedettaget..Resten havet givet op. Macron ville aldrig have vundet hvis Frankrig havet tvungen valgdeltagelse som i Belgien fx….

 25. Af Lisb eth søre nsen

  -

  “Af Ole Wul ff Rasmus sen – 20. juni 2017 21:46
  Vr øvl. 82,78 pct. af vælgerne fravalgte ham ikke. Fravælge – at vælge fra – er som verbum betragtet et aktivt af slagsen. ”

  Naturligvis gjorde de det..Han fik 20 og et par procent kun, socia listerne fik samlet over 30%..Bare til at starte med..Og ved sidste afstemning i søndags stemte kun lidt over 40% overhovedettaget..Resten havet givet op. Macron ville aldrig have vundet hvis Frankrig havet tvungen valgdeltagelse som i Belgien fx….

 26. Af Jørgen Villy Madsen

  -

  Ingen kan vide, hvad en mand ville have stemt, hvis han havde stemt. Alligevel kan alle kan åbenbart bruge hans manglende stemmeafgivning i deres egne vanvittige fantasier og placere den efter eget ønske. Det er for ynkeligt.

  En ikke afgivet kan og må ikke bruges til noget som helst. Det turde være indlysende. Når man ikke vil stemme, er det, fordi man ikke ved, hvad man vil stemme på. Længere er den ikke. At en sådan stemme kan regnes for en stemme mod Macron giver ingen mening.

 27. Af Lisbeth sørensen

  -

  “Ingen kan vide, hvad en mand ville have stemt, hvis han havde stemt. ”

  Et totalt idiotisk argument, da det beviseligt er de fattige der ikke stemmer og ikke kan overse at stemme. De hjemløse, frasorteret mv. Alle der ville være mere socialistisk inklineret og meget få borgerlige..Derfor få lande er villige til at give dem ytringsfrihed, for de har brug for hjælp til overhovedet at møde op ved stemmeurnerne mange af dem. De skal få lov at afgive en blank stemme der hvis de har lyst. Men stemme skal de. En plutokratisk radikal mening..

  ” Når man ikke vil stemme, er det, fordi man ikke ved, hvad man vil stemme på. Længere er den ikke. ”

  Kommentaren formentlig ikke skrevet af JWM..Da han aldrig før har tilkendegivet fascisme og fascistiske meninger og opbakning. Så sikkert en trold.

  Kunne være skrevet af K-LA kommentaren.

 28. Af Jan Petersen

  -

  Med en valgdeltagelse på 42% af de stemmeberettigede må det alt andet lige betyde, at 58% af de stemmeberettigede end ikke gad deltage i showet. Men Rothschild Bank fik da plantet deres kandidat på mindre end et år – takket være politisk bias MSM. Det Lyhne i øvrigt betegner som “en fri og uafhængig presse”.

  Dem, der følger daglig nyhedsstrøm, kan vist meget hurtigt finde ud af – en fri og uafhængig presse – er fake news i sig selv. Alle medier er politisk bias i den ene eller anden retning. MSM som sådan er politisk bias til venstre for midten. Det er vel ikke just raketvidenskab !

 29. Af Lisbeth sørensen

  -

  ” Når man ikke vil stemme, er det, fordi man ikke ved, hvad man vil stemme på. Længere er den ikke. ”

  Derudover, vil ingen vide hvor mange der ikke vil stemme. Argumentet er hovedløst , og falskt. Kan ikke bevises…Og et rent liberalismeargument..

 30. Af Lisbeth sørensen

  -

  ” Når man ikke vil stemme, er det, fordi man ikke ved, hvad man vil stemme på. Længere er den ikke. ”

  Derudover, vil ingen vide hvor mange der ikke vil stemme. Argumentet er hovedlø st , og falskt. Kan ikke bevises…Og et rent libe ralismeargument..

 31. Af Per Torbensen

  -

  Egentlig mærkeligt så lidt omtale der har været om Macrons “sejrer” i medierne -måske fordi det blot er en Pyrrhus sejrer ,hvor defatismen satte sit aftryk og befolkningen erkendte sin afmagt.

 32. Af Jan Petersen

  -

  Vel i øvrigt også meget mærkværdigt – at de såkaldte “frie uafhængige medier” – ikke stiller spørgsmål omkring det højhus i London der blev omspændt af flammer . . . fra bund til top . . . men stadig står intakt? Det burde være umuligt iflg 9/11 officiel report om, hvordan højhuse skvatter sammen efter brand!

  Men hele problemet er formentlig, at det gør højhuse IKKE, med mindre de er ladet med sprængstof til en simpel nedrivning. Der er i øvrigt mange simple relevante spørgsmål – fake news MSM – aldrig stiller . . . 🙁

 33. Af Lisbeth sørensen

  -

  Var også muligtvis en højreradikal der satte ild til huset, da det huset mange immigranter? Vi får aldrig svaret her, og det vil uden tvivl blive tysset ned af efterforskningen hvis så, for at bevare roen i UK..

  De kommer med regulær momentum nu i vesten, højrefløjens terrorangreb altså.., så sent som i forgårs i London.

  At det ikke faldt ned, er normalt for sådanne typer af bygninger efter brænd, SP og P E T var allerede ude at advare om den stigende trussel sidste år..Grunden er ikke sagt endnu, og hvem kan stole på den når den kommer alligevel?

 34. Af Lisbet h s ørensen

  -

  Var også muligtvis en hø jreradikal der satte ild til huset, da det huset mange immigran ter? Vi får aldrig svaret her, og det vil uden tvivl blive tysset ned af efterforskningen hvis så, for at bevare roen i UK..

  De kommer med regulær momentum nu i vesten, højr efløjens terr o rangreb altså.., så sent som i forgårs i London.

  At det ikke faldt ned, er normalt for sådanne typer af bygninger efter brænd, SP og P E T var allerede ude at advare om den stigende tru ssel sidste år fra disse..Grunden er ikke sagt endnu, og hvem kan stole på den når den kommer alligevel?

 35. Af Jan Petersen

  -

  Vel i øvrigt også lidt mærkværdigt at MSM fake news media ikke gjorde mere ud af dagen 20.06.2017, der faktisk er udråbt som FN “international dag for flygtninge”! Muligvis er MSM hidtidige news om asylansøgere / flygtninge så åbenlys fake news shit, at det vil være lidt for kompromitterende ligefrem at udråbe dagen – som en officiel festdag 🙁

  Så vidt jeg husker, kan man ikke henvise til links på denne blog (uafhængig fri presse), men Google selv “FN-kalender – FN-dage, uger, år og tiår” og læs arten af renlivet galskab. I dag er i øvrigt FN “international yogadag” – tro det eller ej 🙂

 36. Af P Christensen

  -

  “Så stemmer vi alligevel på de professionelle politikere”
  Hvis professonel er i betydningen levevej / levebrød, så ja.
  Hvis professionel er i betydningen kompetent, så nej.

  Årsagen må være manglende konkurrence,
  at danske vælgere er vanedyr, eller at de er masochister.
  Mange er også for unge til at vide, hvorledes tingene var engang.

  Thi de seneste årtiers folketingspolitikere har gjort
  DK til et klart ringere land at leve i.
  Godt sekunderet af skødehunds-pressen.

 37. Af J Nielsen

  -

  “Den nye franske præsident Emmanuel Macron vandt i weekenden et stort flertal i Nationalforsamlingen – med sin bevægelse En Marche!”

  Det er korrekt. Flertallet er ret solidt. Et godt stykke over halvdelen af mandaterne. Men:

  “FAKE NEWS!”

  Der er altid nogen der ikke kan tælle.

 38. Af liisbeth søørensen

  -

  “FAK E NEWS!”
  Der er altid nogen der ikke kan tælle.”

  Skal naturligvis være plads til mindrebegavetbesserwisser i samfundet også..Sammenhænge og logik er ikke alle forundt. Som når socialisterne får 30%-3 partier i frankrig-Macron 22% eller hvad det var, og alligevel ender med alle mandater så godt som, da frankrig er etplutokrati.

 39. Af Hr. J. H.

  -

  Da jeg var teenager,
  Skriver en blogger.

  Har denne blogger været teenager?`
  Jeg troede, at hun fortsat var et lille barn.
  Ligesom de øvrige kvindelige bloggere i Berlingske.

 40. Af Jan Petersen

  -

  I øvrigt er LIISBETH SØØRENSEN – 21. JUNI 2017 09:51 vel et glimrende udtryk for fake shit – høvl det skrammel ud og lad debattører udveksle meninger på helt normal vis 🙂

 41. Af Bjørn Dahn

  -

  JH
  Hørt!
  Ingen kan spidde de stupide kvinder som du.
  Haha tough shit!

 42. Af Jørgen Villy Madsen

  -

  Ingen kan seriøst være i tvivl om, at hvis de franskmænd, der ikke stemte, havde stemt, så havde de stemt på Macron. Alt andet ville have været idioti.

 43. Af liiisbeth søøørensen

  -

  Den Falske Jwm ,

  Den rigtige er kommunist, og kunne naturligvis aldrig have stemt på Macron derfor, men ville have stemt på et af de 3 socialistiske partier…

  En anden giveaway er “Ingen kan seriøst være i tvivl om, at hvis de franskmænd, der ikke stemte, havde stemt”…Dem der ikke stemmer er indvandrer mestendels der. De har givet op, og staten ønsker at frasortere deres stemme. Samme i dK naturligvis..De hvide skal nok stemme, pånær de hjemløse mv., som ville være røde uden tvivl. JWM havet aldrig påstået så dumt ogracistisk noget heller. Så nok trolden KO igen i andres navne..

  Iøvrigt er JP falsk, og bor på en luderbari Thailand, og har været der i mange år…Han har lige skrevet et indlæg af den dur til maj brit kan jeg læse der, hvor jeg har indlæg i filteret..Naturligvis tiltaler mænd kun kvinder på den måde der bor på enluderbar…Ingen vil naturligvis have noget med jan at gøre uden penge, klamsom han er.

 44. Af Niels Larsen

  -

  LIIISBETH SØØØRENSEN

  Ingen dansksindet dansker kan være interesseret i, at folk sydfra afgiver deres stemme. For den vil falde på et landsskadeligt, rødt parti.

 45. Af Liisbeth søøørensen

  -

  Niels Larsen

  Præcist..Og derfor vi skal have givet dem stemmeret via tvungen valgdeltagelse..Slut med borgerlige regeinger derefter..Du har forstået fakta..

 46. Af Liisbeth søøørensen

  -

  Niels Larsen

  Vi skal dog sikre os demokratiet , via at nægte religiøse partier, som det muslimske parti der, der nu er på vej. Grundloven skal laves om her..DF-K må så også forlade tinget, mm. de decideret frasværger sig kristendommen..Om grundloven så må ændres her, så skal dette gøres..

  Danmark er et ateistisk land, vi skal ikke have religiøse partier af nogen slags. Hverken muslimske, kristne-DF-K, Jødiske-R

 47. Af Jørgen Villy Madsen

  -

  Macron har et budskab som de fleste mennesker kan forstå og kan gå ind for. Delingen af mennesker i højre- og venstreorienterede må ophøre. Vi har alle de samme muligheder og det samme grundlag for udfoldelse. Intet menneskeligt er kun sort og intet menneske er kun hvidt. Vi ved det jo godt.

  At klynge sig til striden og den kunstige opdeling af mennesker i venstre og højre, sorte og røde, socialister og liberale giver ingen mening og har aldrig gjort det. Det er for kunstigt. Vi kan skelne mellem effektive og ineffektive mennesker og politikere, fordi det kan måles. Intet får mig til at stemme på en ineffektiv såkaldt socialist. De franske socialister har vist samme ineffektivitet som de danske.

  At klynge sig til opdelingen og fortsættelsen af striden mellem to helt ligegyldige kunstigt oprettede fløje svarer til muslimernes klyngen til koranen og konservatives til grundloven. Macron nægter at fortsætte spildet af ressourcer. Der er vigtigere behov, siger han. Det gør ham til en stor europæer og reducerer de franske ikke-vælgere til måbende tilskuere. De fatter det ikke – ligesom alt for mange danskere.

  Danmark har i endnu højere grad end Frankrig behov for en Macron, der vil gå forrest på den vej ud af sumpen af ineffektivitet, der præger det politiske liv her. Der må findes mennesker, der forstår, hvor primitivt grundlaget for det politiske liv i Danmark faktisk er. Højre/venstre aksen er meningsløs, fordi det eneste den gør – kan gøre og har gjort – er at hindre det samarbejdende folkestyre i at fungere.

  Nogen og noget må vise sig. En civiliseret kultiveret fremtid er en mulighed – hvis vi vil den.

 48. Af Liisbeth søørensen

  -

  “Macron har et budskab som de fleste mennesker kan forstå og kan gå ind for. Delingen af mennesker i højre- og venstreorienterede må ophøre. ”

  Aldrig, Præcis hvad højrefløjen ønsker, og dermed af bagdøren lukke ind mere ekstrem kapitalisme og ekstremulighed.

  For det første kan ingen forstå hans budskab, da der intet er. Han påstår at være i midten, og vandt via at det gik Le pen så godt, og det gamle establiseret socialistparti dårligt. Han vandt ved oppurtune tilfælde altså, men kan blive præsident I Frankrig og ende med 80% af mandaterne hvis man vinder 25% i første valgrunde, eller under hvad S får. Der er absolut ingen opbakning til projektet her, folket blev tvunget til at stemme på ham, da det var ham eller renlivetfascisme.

  80% af Danske partier er reelt borgerlige og liberalistisk positive. De er alle fra LA-til S..Kun Ø og SF står for en alternativ fløj i Danmark..Alternativet er blot en radikal gøgeunge i ulveklæder..

  Industrien sponsere alt fra LA til S, men ikke Ø og SF..De er eneste alternative fløj og trussel mod deres magt, til at styre samfundet som lyst.

  “JWM”…Er uden tvivl debattøren KO eller anden således….JWM skrev fornyligt at han ikke gad deltage mere i debatten her..

 49. Af L. Pedtersøn

  -

  @ AMALIE LYHNE. (1-2)

  ENDNU ET SYSTEM-LEFLENDE INDLÆG, ALENE DEDIKERET TIL, OG FOR DIT EGET MILJØ.

  1. DU: “Vi har et utrolig velfungerende demokrati i Danmark”.
  Når du direkte har bestemt dig for ikke bare at være ovenud dum, men komisk leflende over
  for det miljø som fodre dig via andres skatte kr., er det omsonst at korrugerer din alternative
  virkelighedsopfattelse, da det alligevel kræver mindst 4X A-4 sider at redegøre din sygdom..

  Fx. har du det med at proklamerer, hvor åh så hårdt div. “folke-amatører” har det i Folketinget,
  uanset det dokumenterede faktum, at godt 4 personer pr. parti, kan håndtere alle 26 udvalg.

  2. DU: “Vi har en fri og uafhængig presse”
  Atter igen ses denne sygeligt system-liderlige, og håbløst inhabile ekko-støj fra din side, hvis
  dræbende ensartede fællesnævner bl.a. består i, at du skøjter let og helvedes uelegant over
  det ellers komisk selvforklarende moralske faktum, at man naturligvis ikke kan have samme
  snævre flok, (som i øvrigt er samboende stort set hele banden = en sekt-lignende tilstand),
  til at side udemokratisk selvbestemmende på alt fra væsentlighed, menings-profiler etc. etc.

  3. DU: ”Vi har ikke mindst en meget høj stemmeprocent”.
  Den høje stemmeprocent, har intet med reel demokrati at gøre, men derimod, at folk dels
  stemmer på noget de ikke ved, hvilket førnævnte snævre klientel behændigt sørger for, da
  man som sagt, ”notorisk konstant”, sikre sig, at al info filteres gennem systemisk inhabile.

  Endelig skal du huske at X system sygen med rundt regnet en faktor 3, da alt fra samboende,
  forældre, evt. bror/søster, stemmeberettiget afkom mv., er hægtet inhabilt op på det samme.

 50. Af L. Pedtersøn

  -

  @ AMALIE LYHNE. (2-2)

  Ovennævnte er igen frembragt af et nyt hermetisk fortiet faktum, da folke- amatørrene; hvis
  egentlige SELVSTÆNDIGE kunnen, ALDRIG ses udfordret i optagelses-processen, hvilket igen
  udløser det sørgmodige, samt nationalt ødelæggende, at hovedparten af de valgte, end ikke
  mestre at sammenfatte en egentlig gennemarbejdet helhedsplan for Danmark, naturligvis
  byggende på international konkurrence-lighed; idet man kun evner at misbruge skatterne,
  via opkøb af diverse samfundsgrupper, som egne skatte-købte presse nu brygger videre på.

  AFSLUTNING VIA ET TANKEEKSPERIMENT:
  Tilbage i 90érne, da jeg var knægt, begyndte den frygtelige system-klient. Lykke Friis at dukke
  op på TV-2, hvorpå vedkommendes øretæveindbydende gestiske form, og teaterriske, krops
  -drejende, og hældende bevægelser samt fagter, fik det til at klø uhæmmet i fingrene på mig.

  OG SÅ ER DET JEG SPØRGER.. HVAD TROR DU FOLK SOM FLEST VIL SE/HØRE:
  1. At nævnte over-teaterriske, kropsvridende bistandsklient, “mener noget” om EU proces ?.

  2. At vedkommendes hjemmelavede løn, (uden for betalernes rækkevidde), bevirker at man
  i eget aflukkede regi´, henter 100% skattebetalte 1.576,000 kroner ind for NUL dokumenteret
  overskud, samt sidder i div. ligeså 100% skattebetalte aktiviteter, hvis samlede omkostning,
  formentlig runder 2,5-3 mio. kr. hjemmelavede skattekroner, uden deregulering a betalerne ?

  .Med andre ord.. den system-købte bistandsklient med mikrofon, bestiller ikke andet end at
  “lovliggøre korruptionen”, idet man inviterer, og følger “systembevarende følgagtigt” op på
  systemets eget skabte, i stedet for at lade borgerne komme til så der kan blive renset ud 🙁

 51. Af P Christensen

  -

  Makronen er vel Frankrigs svar på Uffe Elbæk.
  Stor hype, men ingen megen galop.

 52. Af Liisbeth søøørensen

  -

  Uffe Elbæk er blot en nydannelse af R og Macron ja….En liberalist i fåreklæder..En kvaksalveraf intetsigendeævl….Filteret er hårdt…Derfor ingen mellemrum..

 53. Af Jørgen Villy Madsen

  -

  Når Danmark ikke har oplevet en Macron er det, fordi vi ikke har en politisk begavelse af det format, der vil stille op med et lignende program, eller mere nærliggende, fordi systemet hindrer ham i at stille op – nu.

  I USA lykkedes det Trump at vække amerikanerne af den amerikanske drøm. mens klassesamfundet i England med Brexit blev vækket af deres imperiedrømme, og ingen kan være i tvivl om, at Macron vækkede Frankrig af tornerosesøvnen.

  Hvis disse tre fantastiske begivenheder ikke vækker danskerne, er vi døde i politisk henseende og fortsætter som zombier, men mon ikke en eller flere blandt danskerne fanger budskabet og prøver den nye sort. Den har medvind.

  Det ville være mærkeligt om ikke Trump, Brexit og Macron har sat gang i bevægelser, der vil brede sig ud over alle grænser – også til Danmark. Vi er lidt tungere i travet end andre, men mon ikke også vi vågner – snart?

 54. Af Niels Larsen

  -

  LIISBETH SØØØRENSEN – 21. JUNI 2017 19:30

  Jeg havde dig kun mistænkt for at være fake. Ikke decideret landsødelægger.

  Men det kan jeg så forstå, at du er, når du vil give alle disse lav-IQ-mennesker stemmeret.

 55. Af liisbeth sørensen

  -

  “Hvis disse tre fantastiske begivenheder ikke vækker danskerne, er vi døde i politisk henseende og fortsætter som zombier”

  Den falske JWM fortsætter..Så f
  hvordan forener du din støtte til kommunist partiet, med støtte til Trump, Macron og brexit?

  JWM støtter forresten også op om EU også…Utroligt når folk ødelægger debatten via at skrive i andres navne.

  NB Bevist at venstrefløjen er mere intelligente end højrefløjen..Formentlig gælder dette også for hjemløse!. 😉

 56. Af Jørgen Villy Madsen

  -

  Hvis ikke Macron, Trump og Brexit fungerer som wake up call for Europa, så er der kun et at sige – R.I.P. Så er europæerne i enhver henseende låst til en fremtid uden håb. Vi vil uden protester fortsat forever være under administration og skulle medvirke til den amerikansk ønskede kolde krig i Europa mellem øst og vest. Vi skal holde den varm.

  Vi vil skulle betale beskyttelsespenge til USA gennem hundedyre indkøb til Nato i en uoverskuelig fremtid. Vi vil skulle købe en armada af nye bombefly i USA med tilhørende bomber kr. 200 000 pr styk og kaste dem mere eller mindre tilfældige steder overalt i Mellemøsten efter amerikansk ønske. Hvad er det for mennesker, der ønsker, at det skal fortsætte, og at vi skal medvirke?

  Vi vil ikke få lov til at tage kontakt med russerne for at finde ud af, hvordan vi kommer videre og ud af den kolde krig, som amerikanerne sætter højere end noget andet. Den skal holdes varm – af os. Vi kommer ikke af med de 100 000 mand US-besættelsestropper der stadig befinder sig på europæisk territorium, hvor de intet har at gøre.

  Vil europæerne ikke et frit selvstændigt Europa? Er det helt umuligt at slippe USA’s skørter. Er vi dømt til underkastelse eller er vore politikere bare uegnede? Hvornår ser vi en dansk Macron? Det haster.

 57. Af Palle Huld

  -

  Ja Danskernes kryds er altid til salg for højest bydende. Og det er netop Det, der gør Danmark og Dansk mentalitet til det mindst bevaringsværdige land her I verden.

 58. Af Palle Huld

  -

  Jørgen Villy Madsen Du har ret. Det etablerede magt hieraki vil aldrig tillade hæderlige mennesker at få indflydelse. Men det undskylder jo ikke, at de “tåbelige” Danskere så alligevel stemmer på de notoriske forbrydere vi har opstillet. Hvilket vel netop er pointen I Lyhnes indlæg.

 59. Af - Pointen

  -

  Danskerne lever i et regulært gøglervælde. Og det i en moderne oplyst tid….Det,der gælder i de sidste minutter, før stemmeboksen lukker gælder ikke længere så snart krydset er sat, og en regering er trådt frem for de samme vælgere.
  De politiske gøglere byder sig til og optræder for masserne på mediemarkedspladsen og lover folk morskab og store gevinster. De ejer tilsyneladende ingen skam i livet,og der er ingen øvre grænse for deres overbud.
  Prisen for at deltage er et lille kryds.på et stykke papir..
  Men der er ingen præmier, kære venner, ingenting at grine ad. De brudte løfter udtrykker en skamløs disrespekt for de danske borgere.
  Med deres ageren bliver politikerne hovedkraften bag en tivolisering af det danske demokrati.

  Det er mange gange i litteraturen man skal finde sandheden-derfor dette uddrag fra en bog jeg har liggende.

 60. Af En Pointe

  -

  Danskernes kryds er altid til salg for de højestbydende- ja!
  Og de politiske gøglere byder sig frem på mediemarkedspladsen og lover guld og grønne skove.
  Men når vi har sat vores kryds og en ny regering træder frem for de samme vælgere er løfterne om guld og grønne skove glemt

 61. Af Jakob Schmidt-Rasmussen

  -

  De rumænske politkere er i særklasse, og det er primært dét, der er grunden til, at de fattigste rumænere ser sig tvunget til, at leve som tiggere, falskesamlere og klunsere og småforbrydere i andre EU-lande…

  For de venstreorienterede politikere, der regerer Rumænien, mener åbenbart stadig ikke, at det er deres opgave, at hjælpe landets egne borgere – romaer, eller ej.

  De er tilsyneladende kun blevet politikere, for at fylde deres egne lommer, og EU gør i realiteten intet for, at stoppe korruptionen i Rumænien.

  Uddrag fra “Rumæniens regering er afsat ved mistillidsafstemning”, Information/Ritzau 21. juni 2017:

  “Ledende politikere vil have en leder som gør mere for at beskytte politikere, som beskyldes for korruption.”

  “Rumæniens stærke venstreorienterede gruppe i parlamentet har onsdag afsat premierminister Sorin Grindeanus seks måneder gamle socialdemokratiske regering.”

  “Mange fremtrædende socialdemokrater mener, at Grindeanu har svigtet partiets politiske visioner. ”

  “Ifølge uafhængige iagttagere er socialdemokraterne i PSA skuffede over, at Grindeanu ikke har lempet anti-korruptionslovgivningen.

  De ønsker at få en premierminister, som vil gøre mere for at beskytte politikere, der risikerer at blive fængslet for korruption og svindel.

  Rumænien opfattes som en af EU’s mest korrupte lande.”

 62. Af Jakob Schmidt-Rasmussen

  -

  Rettelse:

  “De rumænske politikere er i særklasse, når det gælder korruption, og det er primært dét, der er grunden til, at de fattigste rumænere ser sig tvunget til, at leve som tiggere, flaskesamlere og klunsere og småforbrydere i andre EU-lande…”

  EU gør i praksis intet for at stoppe den ekstreme korruption i Rumænien; det er den rumænske befolkning, der gør oprør mod korruptionen – med vekslende held.

  Uddrag fra “Det var ikke EU, men demonstranterne i Bukarest, der fik Rumæniens regering til at droppe straffrihed for korruption” af Tine Toft, Information 13. februar 2017:

  “I over en uge har hundredtusindvis af demonstranter trodset sne og minusgrader for at protestere over et dekret, der havde til hensigt at holde hånden over politikere og embedsmænd involveret i korruption for mindre end 330.000 kroner. En åbenlyst udemokratisk blåstempling af korruption under et vist niveau, og så i et EU-land!”

  ” I februar 2016 meldte en glad kommissionsformand Jean-Claude Juncker ud, at landet snart var klar til at stå på egne ben – uden at være underlagt EU’s korruptionskontrol.

  Trods op- og nedture er Rumænien sågar blevet fremhævet som en »antikorruptionssucces« i vestlige medier. Og Rumæniens nuværende regeringspartier sidder i EU-parlamentsgrupper med Socialdemokratiet, Venstre og De Radikale.

  EU-Kommissionens reaktion på den rumænske regerings dekret har hidtil begrænset sig til vage tilkendegivelse om, at man vil overveje at se nærmere på den økonomiske støtte til Rumænien.

  Det var altså ikke EU’s institutioner, der sidste søndag pressede den rumænske regering til at opgive dekretet, men demonstranterne i Bukarest.”

  Hvis det rumænske, socialdemokratiske parti var et rigtigt, socialdemokratisk parti, som vi kender dem fra Skandinavien, så ville de rumænske socialdemokrater gøre en indsats for Rumæniens egne fattige borgere – herunder især romaerne og sintierne – så de ikke er tvunget til, at leve af tiggeri, klunseri og småforbrydelser i andre EU-lande.

  Men Rumæniens korrupte politikere er tilsyneladende omtrent lige så korrupte, som de græske politikere var før krisen, hvilket var den primære årsag til krisen i Grækenland.

 63. Af Lisbeth sørensen

  -

  “Vi vil ikke få lov til at tage kontakt med russerne for at finde ud af, hvordan vi kommer videre og ud af den kolde krig, som amerikanerne sætter højere end noget andet”

  Russerne har også en stor interesse i at holde den kolde krig i live..Deres økonomi går faktisk slet ikke så dårligt nu..Og på et tidspunkt må vesten åbne op, for vi taber penge..Russerne har siden boycutten fået styr på at udvide deres lokale landsbrugsprodukter fx, hvilket betyder at når boycutten stopper, vil Dansk landbrug sælge mindre end før boycutten..Selvom det faktisk er bevist at Dansk landbrug ikke har tabt så meget som de påstår. Danske bank har lavet analysere herom..Produkterne kommer derover, via tredjelande..Men i mindre og mindre grad som Russerne bliver mere selvforsynene. Og når den slutter, har vi kun tabt penge her.

  Russerne siden boycutten har fået nye alliancer på plads, som USA også forsøger at ødelægge. FX Kina hvor de har et stigende samarbejde nu, på både vores og deres bekostning, amerikanerne altså..

  Russerne er ingen rollemodel som er ej Yankee..De er begge to plutokratiske systemer som vi skal holde på stor afstand. Russerne forsøger derudover at splitte EU ad dagligt, som gør også Trump administrationen..De er begge imod EU..Og dens potentiale magt som verdens naturlige leder.

 64. Af P Christensen

  -

  EU sikrer den fri bevægelighed – af de andres problemer.
  I EUs levetid er vi – nede i maskinrummet – blevet overrendt af folk
  der giver os problemer.
  Med eliten på kommandobroen har selv scoret stort.
  Så de fortsætter kursen.

Kommentarer er lukket.