Er der grund til at glæde sig over AfD’s fremgang i Tyskland? Døm selv

Af Amalie Lyhne 0

Venstres udlændingepolitiske ordfører Markus Knuth var i vælten på de sociale medier i går, fordi han skrev på sin Facebook-profil, at han ”glæder” sig over fremgangen til det nye højrenationalistiske parti Alternative für Deutschland (AfD), som fik hele 94 mandater i den tyske Bundestag ved søndagens valg. Senere måtte han trække helt og aldeles i land, da han i et interview med DR sagde, at han ikke deler synspunkter med partiet, og ”ville ønske, at de ikke var kommet ind.”

Som borgerlig vælger må man nødvendigvis sidde tilbage og tænke sit.

Nye Borgerliges formand Pernille Vermund blev for noget tid siden direkte spurgt, hvad hun tænkte om den daværende AfD-formand Frauke Petrys kontroversielle udtalelse om, at man i sidste instans måtte skyde flygtninge ved grænsen. Det syntes hun lød meget tilforladeligt.

Men hvad er AfD egentlig for et parti? Og er der grund til at glæde sig over partiets fremgang? Jeg synes, du skal dømme selv. Her er nogle citater fra ledende medlemmer af partiet. Ikke tilfældige tosser, der har meldt sig ind i forgårs, men fremtrædende AfD-stemmer.

I øvrigt er det værd at nævne, at det kun fire år gamle parti har haft to ledere – Bernd Lucke og Frauke Petry – som begge er endt med at smække med døren, fordi de fandt partiet for ekstremt. Frauke Petry meldte i går ud, at hun ikke agter at være en del af AfD’s gruppe i Bundestag, og i dag bekræfter hun, at hun helt forlader partiet. Bernd Lucke sagde sidste år, at han finder partiet ”inhumant og ondt”.

Se selv, hvad Alternative für Deutschland står for:

 

”Grænsepolitiet må forhindre illegale indvandrere i at nå over grænsen, om nødvendigt ved at bruge skydevåben.”

Frauke Petry, tidligere formand for AfD

 

”Vores engang så respekterede hær er degenereret fra et forsvar af landet til en multikulturel interventionsgruppe i USA’s tjeneste.”

Björn Höcke, folkevalgt og formand for AfD i delstaten Thüringen

 

”Inviter hende til Eichsfeld og fortæl hende, hvad specifik tysk kultur er. Bagefter vil hun aldrig komme tilbage hertil, og vi vil kunne bortskaffe hende til Anatolien, gudskelov.”

Alexander Gauland, medstifter og spidskandidat for AfD, om den tyske integrationsminister med tyrkiske rødder Aydan Özoguz

 

”Kan det måske ikke være sådan, at jøderne selv var skyld i de fjendtligheder, de mødte?”

Wolfgang Gedeon, folkevalgt AfD-medlem af parlamentet i Baden-Württemberg i sin antisemitiske bog ”Der grüne Kommunismus und die Diktatur der Minderheiten” fra 2012

 

“Det store problem er, at man fremstiller Hitler som udelukkende ond. Men vi ved naturligvis, at historien ikke er sort-hvid.” 

Björn Höcke, folkevalgt og formand for AfD i delstaten Thüringen

 

“En kompostbunke er også mangefarvet”

Frauke Petry, tidligere AfD-formand, om kampagnen ”Deutschland ist Bunt” (“Tyskland er mangefarvet”)

 

”Folk synes, han er en dygtig fodboldspiller, men de kunne ikke tænke sig Boateng som deres nabo”

Alexander Gauland, medstifter og spidskandidat for AfD, om den tyskfødte – og sorte – fodboldspiller Jérôme Boateng (Bayern-München)

 

”Indtil nu har vi tænkt på os selv som et totalt besejret folk. Vi tyskere er de eneste mennesker i verden som har placeret et monument af skam i hjertet af vores hovedstad.”

Björn Höcke, folkevalgt og formand for AfD i delstaten Thüringen – om tysk selvforståelse efter Anden Verdenskrig og Holocaust-monumentet i Berlin

 

”Vi har ret til at være stolte af de tyske soldaters resultater i to verdenskrige”

Alexander Gauland, medstifter og spidskandidat for AfD

 

 

Kommentarer er lukket.